Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepimas

Avižinių dribsnių duona

1. 3/4 puodelio verdančio vandens;
2. 1/2 puodelio greito paruošimo avižinių dribsnių (aš naudočiau tuos, kurie išverda per 1-3 minutes);
3. 1/4 puodelio rudojo cukraus;
4. 3 šaukštai minkšto (arba lydyto) margarino;
5. 1 šaukštelis druskos;
6. 3 puodeliai duonos miltų (aš paprastai naudoju 812 C arba 550 C)
7. 1/4 puodelio vandens;
8. 1 lengvai išplaktas kiaušinis;
9. 1 pakelis (7 g) sausų mielių.

kepiau šią duoną, skani gavosi. tik neturėjau rudojo cukraus, dėjau paprasto. saldoka truputį
Atsakyti
QUOTE(baltanosis @ 2007 09 24, 08:13)
kepiau šią duoną, skani gavosi. tik neturėjau rudojo cukraus, dėjau paprasto. saldoka truputį


Kita karta, jei rudaji cukru keisit parastu (baltuoju), dekit jo zymiai maziau nei rudojo (bent jau 1.5 karto maziau). Rudasis cukrus nera toks saldus kaip baltasis. Uztad ir gavosi duonele per saldi.
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 09 23, 21:41)
O man klausimas iškilo dėl tų duonos skrebučių - kaip juos reik formuot? Nes mano supratimu duonos skrebučiai gaminasi taip - iškepi duoną, supjaustai ją riekelėmis ir tada apskrudini orkaitėje ar tosteryje



Nu sory,gal ne taip pavadinau,bet gavos tikrai kaip skrebuciai g.gif ,O formavau paprastai,isemus tesla is duonkepes Plesau rankotis gabaliukus ir formuoju...ar apskritus,ar pailgus. thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos duonkepejėlės. na va vėl pilna klausimų. Tiesa mėginau tą mišinuką, kur su duonkepe davė. Na nieko duonytė gavosi su moliūgų sėklom. Mano duonkepė didelė, o mišinukas apskaičiuotas mažesnei - kėlė kėlė ir kiek supliuško. Niekur neradau ( instrukcijoje) kiek laiko kildina tešlą, kiek kepa, kokioje temperatūroje kepa. Kada galima būtų pvz. menteles išimti? Net internete ieškojau, tai radau tokį puslapiuką:

http://domacipekarny...k...odle=&str=6

kiek panaši į lenkų kalbą. Vis knieti keksą išsikepti. Tai svarsatau, kad užstačius programą kepimas pvz. 1 val na turėtų iškepti? Kaip manote? Ar kas bandė?
Atsakyti
QUOTE(segtukas @ 2007 09 27, 10:15)
Sveikos duonkepejėlės. na va vėl pilna klausimų. Tiesa mėginau tą mišinuką, kur su duonkepe davė. Na nieko duonytė gavosi su moliūgų sėklom. Mano duonkepė didelė, o mišinukas apskaičiuotas mažesnei - kėlė kėlė ir kiek supliuško. Niekur neradau ( instrukcijoje) kiek laiko kildina tešlą, kiek kepa, kokioje temperatūroje kepa.  Kada galima būtų pvz. menteles išimti? Net internete ieškojau, tai radau tokį puslapiuką:

http://domacipekarny...k...odle=&str=6

kiek panaši į lenkų kalbą. Vis knieti keksą išsikepti. Tai svarsatau, kad užstačius programą kepimas pvz. 1 val na turėtų iškepti? Kaip manote? Ar kas bandė?


mano instrukcijoje buvo aiskiai aprasyta, kad maiso, kildina ir kad dangti atidaryt galima iki kol ekranelyje rodo 1.30 val. Veliau jau matyt kepa, tad ir lyst ten negalima. Menteles as ir isimu mazdaug apie 1.25-1.30 val.
O keksas per valanda gal ir iskeps, nors sakau - man nepatiko, per dregnas, neskanus, virsus neapskrunda. Kita karta kepsiu tik orkaitej...
Atsakyti
Katu, mano duonytė kepa 3:13, taip rodo displėjuje. Kiek tavo duonytė kepa, mėginsiu laiką pasaugoti. O ar iki pradedant kepti ji kildinama. Ar nesupliuška kai atidarai? O gal instrukcijoje yra aprašyta kokioje temperatūroje ji kepa?
Atsakyti
Nusiraportavau berašydama. Kiek suprantu, kai tešla kildinama, dangčio kelti negalima, kad nesupliukštų. Tai kaip supratau - kepa apie 1,3h. jei kepa aukštoje temperatūroje, tai ir kekso nedidelį kiekį galima išsikepti nustačius kepimą ir laiką. Mėginau keksą su tarkuotom morkom. Kylo kylo, bet iškepus per greit ištraukiau ir supliuško. Taip, gavosi šlapias, bet ieškodama literatūros aptikau, kad į keksą nesipila jokie skysčiai, tik daug sviesto ir miltų dedasi. Na vistiek mėginsiu.
Atsakyti
QUOTE(segtukas @ 2007 09 27, 12:27)
Katu, mano duonytė kepa 3:13, taip rodo displėjuje. Kiek tavo duonytė kepa, mėginsiu laiką pasaugoti. O ar iki pradedant kepti ji kildinama. Ar nesupliuška kai atidarai? O gal instrukcijoje yra aprašyta kokioje temperatūroje ji kepa?


Ta instrukcija skaiciau gruodzio men, tai kiek pamenu, nerase, kokioj temp. kepa viskas. Programa ilgiausia berods baltai duona 3.50, o as dazniausiai darau ant normal - 3 val.
Instrukcijoje rase, kad kol maiso, kildina galima atidaryt, neskildinimo temperatura yra kazkas apie 25-27 gal, tad vasara ji (duonkepe0 automatiskai nustato, kad net nekaitintu. Tad kai kildina, as atidarineju - niekad niekas nesubliusko. Kai pradeda kept, girdisi kaitinimo elemento issijungimas/issijungimas, gal pagal tai pajusi...
O ka Tu tada keksu vadini? as keksu vadinu kepini su kepimo milteliais (ne su mielem)...
Nu gal aiskiau kazkas 4u.gif
Atsakyti
Ačiū Katu už atsakymą. Idėmiau pasaugosiu savo duonkepės veikimą. O keksu ivardinu būtent bemielį kepinį. Taigi radusi receptą su uogienę, vietoj jos pavariau morkų. Aišku spalva buvo liuks, tik paskubėjau ištraukti. Na ir pagalvoju, kad duonkepė net pagal savo formą idealiai tinka keksui. Turiu galvoje kaip parduotuvinės kaladėlės. Yra pasirodo duonkepių su kekso programa.
Atsakyti
QUOTE(segtukas @ 2007 09 27, 15:22)
Ačiū Katu už atsakymą. Idėmiau pasaugosiu savo duonkepės veikimą. O keksu ivardinu būtent bemielį kepinį. Taigi radusi receptą su uogienę, vietoj jos pavariau morkų. Aišku spalva buvo liuks, tik paskubėjau ištraukti. Na ir pagalvoju, kad duonkepė net pagal savo formą idealiai tinka keksui. Turiu galvoje kaip parduotuvinės kaladėlės. Yra pasirodo duonkepių su kekso programa.


tai mano duonkepe ir turi ta kekso programa, taciau sakau - nepatiko. Keista ta programa - virs 3 val, plius maiso, kildina (kam kildinimas kepimo milteliams nesupratau visai), ir galiausiai keksas iskepe su nedamaisytais miltais, cukrumi (liko ju galuose).
Sakau - daug skaniau gaunasi orkaiteje... Nu bet pabandyt galima, gal atidirbsit technologija... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(forta @ 2007 09 23, 13:34)
pilu toki koki tuo metu turiu,kadangi vyras labai stipraus negeria,tai jis buna iki 5%,o sviesus ar tamsus neturi reiksmes. bigsmile.gif O storis mazdaug ,kaip pirstas.Apziuva kepami,bet vidus normalus.Nu mums patiko thumbup.gif


Aciu 4u.gif
Rytoj bandysiu smile.gif
Atsakyti
Nu sakes, jus cia visos ir pavarot..... As tai jauciu, kad niekada duonos neiskepciau blush2.gif
Atsakyti