is as prisistatau su Cipsiuko meduciu. tai mano pirmas tortukas kuri galiu rodyti sveciams. Aciu jums mergaites uz patarimus. zinoma matau defektuku, bet bandysime dar, tuo labiau kad liko dar 5 blynukai. ir trafareta nusipiesiau ant plonycio popieriaus
Grazus tortukas , ale mazink nuotrauka
nemoku atsiprasau. kas galit istrinkit
QUOTE(bravada @ 2008 11 14, 11:31)
nemoku atsiprasau. kas galit istrinkit
As tau galiu sumazinti, ir i AZ atsiust, o tu paspausi redaguoti zinute, ir pakeisi i ta dicke, i mano atsiusta. Ok?
Na nusprendziau ideti cia , kazkaip foto yra , o recepto ner ...
APELSININIS MUSAS
Biskvitui :
3 kiausiniai
1 trynys
puse stiklines cukraus
1/3 stiklines miltu
2 did, saukstai krakmolo
vaniles
2 did. saukstai kakavos
puse arbatinio saukstelio citrinos rugsties ( cia vietoj vyno akmens)
Baltimus isplakti iki standziu putu su citrinos rugstele ( ja pilti pries pabaigent plakti).
Palaisniui vis plamant supilti puse duoto cukraus.
Trynius mikseriu isplakti iki baltumo( na visai balti jie nebus ) su likusiu cukrumi , turi gautis standi mase.
Miltus ir krakmola persijoti i trynius, ideti 1/3 dali baltymu ir atsargiai , letai ismaisyti , i maisyti ir likusius baltimus atsargiai sukamaisiais judesiais .
Tesla padalyti i dvi dalis , i viena is ju ideti kakavos ir atsargiai ismaisyti ( jei kakava su gumuliukais , ja isijokite).
Skarda isklokite popieriumi ( mano matmenys buvo 40-26 cm.)
Viena tesla sudekite i maiseli , kita i kita maiseli , skylutes turi buti vienodos abieju maiseliu , tada skardoje darote linijas , pirma suliniuojate viena spalva iki pases skardos , tada kita , paskui vel liniuojate likusia skardos dali ( del ko st tai sakau , nes tesla pasislenka ir kitai lieka mazesni tarpai ) todel liniuokite per du kartus , ir reiketu paskubeti tai atlikti .
Biskvitas kepamas 170 c. apie 10-15-20min ( as kepiau 20 min )
Karsta perdedame ant naujo popieriaus lapo ir suvyniojame - lai vesta .
Musui :
1 kiausinis
2 did. saukstai krakmolo
175 mlg. pieno
1 apelsino tarkuota zievele
2 arbatiniai sauksteliai zelatinos ( butinai!!!)
1/4 stiklines apelsino sulciu
1/2stiklines grietineles ( riebios)
1/3 stiklines cukraus
2 kiausiniu baltymai
man kremas buvo saldokas , tai idejau puse arb, saukstelio citrinos rugsties .
Pirmiausia isvirsime plikyta krema .
Sumaisyti krakmola su su puse duoto cukraus , imusti kiausini ir gerai viska issukti saukstu , kol neliks gumuleliu cia dedasi ir tarkuota zievele .
Ipuoda supilti piena ir likusi cukru , uzvirti .
Pona srovele piena pilti i krakmolo mase ja vis maisant.
Tada viska supulti i puoda ir kaitinti ant labai silpnos ugnies smarkiai , be perstojo maisant , kol mase sutirstes .
Perdeti i dubeneli , pridenkti plevele ( kad nepasidarytu plevele) , tegu vesta .
Zelatina istirpinti sultyse , ten as idejau ir rugstele.
Grietinele gerai isplakti .
Baltimus -taip pat gerai isplakti (iki putu).
Iarvesusi plikyta krema supilti istirpinta zelatina sultyse , po to -plakta grietinele ir galop kiausiniu baltimus ( as viska dariau mikseriu leciausiu greiciu ).
Krema tuoj pat supilti i jau paruostus " sulinukus"
As biskvita supjausciau i 6 juostelias , gavosi 6 pyrageliai , bet iskilo problema kur juos sudeti , ilgai masciau ir sumasciau , paemiau tuscius plastikinius butelius nuo mineralinio , susikarpiau aukstesnias nei biskvitas juosteles , susegiau savarzelemis norimo dudzio ritinelius , i vidu idejau biskvitukus ( jie buvo per ilgi , reikejo nupjauti galiukus ), is tu likusiu galiuku isklojau dugnus " sulinuku", tada pyliau pagaminta krema , jo pyliau truputi auksciau nei biskvitas .
Isaldytuva kokiai valandai , ir pyrageliai padaryti .
Mano perspejimai : pirmiausia pasidarote " sulinukus", o tk po to gaminate krema.
Man pyrageliu isejo 6 vienetai , o kremo uzteko tik 4 vienetam , reiskiasi reikia daryti is pusantros normos .
Aplamai tai kepinys toms , kurios turi laiko ir netingi terliotis , bet laiko labai daug neuzeme , gal kokias 3 valandas , iki visisko padarymo .
APELSININIS MUSAS
Biskvitui :
3 kiausiniai
1 trynys
puse stiklines cukraus
1/3 stiklines miltu
2 did, saukstai krakmolo
vaniles
2 did. saukstai kakavos
puse arbatinio saukstelio citrinos rugsties ( cia vietoj vyno akmens)
Baltimus isplakti iki standziu putu su citrinos rugstele ( ja pilti pries pabaigent plakti).
Palaisniui vis plamant supilti puse duoto cukraus.
Trynius mikseriu isplakti iki baltumo( na visai balti jie nebus ) su likusiu cukrumi , turi gautis standi mase.
Miltus ir krakmola persijoti i trynius, ideti 1/3 dali baltymu ir atsargiai , letai ismaisyti , i maisyti ir likusius baltimus atsargiai sukamaisiais judesiais .
Tesla padalyti i dvi dalis , i viena is ju ideti kakavos ir atsargiai ismaisyti ( jei kakava su gumuliukais , ja isijokite).
Skarda isklokite popieriumi ( mano matmenys buvo 40-26 cm.)
Viena tesla sudekite i maiseli , kita i kita maiseli , skylutes turi buti vienodos abieju maiseliu , tada skardoje darote linijas , pirma suliniuojate viena spalva iki pases skardos , tada kita , paskui vel liniuojate likusia skardos dali ( del ko st tai sakau , nes tesla pasislenka ir kitai lieka mazesni tarpai ) todel liniuokite per du kartus , ir reiketu paskubeti tai atlikti .
Biskvitas kepamas 170 c. apie 10-15-20min ( as kepiau 20 min )
Karsta perdedame ant naujo popieriaus lapo ir suvyniojame - lai vesta .
Musui :
1 kiausinis
2 did. saukstai krakmolo
175 mlg. pieno
1 apelsino tarkuota zievele
2 arbatiniai sauksteliai zelatinos ( butinai!!!)
1/4 stiklines apelsino sulciu
1/2stiklines grietineles ( riebios)
1/3 stiklines cukraus
2 kiausiniu baltymai
man kremas buvo saldokas , tai idejau puse arb, saukstelio citrinos rugsties .
Pirmiausia isvirsime plikyta krema .
Sumaisyti krakmola su su puse duoto cukraus , imusti kiausini ir gerai viska issukti saukstu , kol neliks gumuleliu cia dedasi ir tarkuota zievele .
Ipuoda supilti piena ir likusi cukru , uzvirti .
Pona srovele piena pilti i krakmolo mase ja vis maisant.
Tada viska supulti i puoda ir kaitinti ant labai silpnos ugnies smarkiai , be perstojo maisant , kol mase sutirstes .
Perdeti i dubeneli , pridenkti plevele ( kad nepasidarytu plevele) , tegu vesta .
Zelatina istirpinti sultyse , ten as idejau ir rugstele.
Grietinele gerai isplakti .
Baltimus -taip pat gerai isplakti (iki putu).
Iarvesusi plikyta krema supilti istirpinta zelatina sultyse , po to -plakta grietinele ir galop kiausiniu baltimus ( as viska dariau mikseriu leciausiu greiciu ).
Krema tuoj pat supilti i jau paruostus " sulinukus"
As biskvita supjausciau i 6 juostelias , gavosi 6 pyrageliai , bet iskilo problema kur juos sudeti , ilgai masciau ir sumasciau , paemiau tuscius plastikinius butelius nuo mineralinio , susikarpiau aukstesnias nei biskvitas juosteles , susegiau savarzelemis norimo dudzio ritinelius , i vidu idejau biskvitukus ( jie buvo per ilgi , reikejo nupjauti galiukus ), is tu likusiu galiuku isklojau dugnus " sulinuku", tada pyliau pagaminta krema , jo pyliau truputi auksciau nei biskvitas .
Isaldytuva kokiai valandai , ir pyrageliai padaryti .
Mano perspejimai : pirmiausia pasidarote " sulinukus", o tk po to gaminate krema.
Man pyrageliu isejo 6 vienetai , o kremo uzteko tik 4 vienetam , reiskiasi reikia daryti is pusantros normos .
Aplamai tai kepinys toms , kurios turi laiko ir netingi terliotis , bet laiko labai daug neuzeme , gal kokias 3 valandas , iki visisko padarymo .
QUOTE(zebra @ 2008 11 13, 14:10)
kaip jie atrodo? tamsūs ar balti? taigi galiausiai kokių blynų prikepk
Aš iš ruginių miltų šeimynai pusryčiam priverdu košės.
Proporcijų tikrai nepasakysiu.
Paprasčiausiai į puodą pilu šiek tiek vandeniuko, daugiau pieno, druskytės.
ir kai jau pradeda pradeda virti suberiu miltus. maišau intensyviai, netgi gerai išplaku.
Viskas. Galima užsidėti grietinės, sviesto ar net spirgučių.
Ir prašom į sveikatą.
Sotu, sveika, mums labai skanu.
Cipsiuk,nooooooooooriu vieno muso
KOks puslapis
Papildyta:
nu,o aš padariau šiandien ale bulvyčių.likučius naikinau.
varškė
kondensuotas
sviestas
romo esencija
kakava
medučio trupiniai
KOks puslapis
Papildyta:
nu,o aš padariau šiandien ale bulvyčių.likučius naikinau.
varškė
kondensuotas
sviestas
romo esencija
kakava
medučio trupiniai
Papildyta:
nu,o aš padariau šiandien ale bulvyčių.likučius naikinau.
varškė
kondensuotas
sviestas
romo esencija
kakava
medučio trupiniai
[/quote]
vauuuu, noriu vienos, kaip jos daromos ir is ko pauosimas, nu super graziai ir skaniai atrodo
nu,o aš padariau šiandien ale bulvyčių.likučius naikinau.
varškė
kondensuotas
sviestas
romo esencija
kakava
medučio trupiniai
[/quote]
vauuuu, noriu vienos, kaip jos daromos ir is ko pauosimas, nu super graziai ir skaniai atrodo
QUOTE(bravada @ 2008 11 14, 11:31)
nemoku atsiprasau. kas galit istrinkit
ko nemoki redaguot žinutes? paspaudi redaguoti ir ištrini ta foto
QUOTE(neramuole @ 2008 11 14, 12:05)
vauuuu, noriu vienos, kaip jos daromos ir is ko pauosimas, nu super graziai ir skaniai atrodo
išsukamas sviestas,pilamas kondensuotas,kakava ,varškė,kakava,esencija,trupiniai.gaunasi "apsivėlusi" sunki masė ir formuojami rutliukai.
varškė 100gr
trupiniai 200gr
kondensuotas1/2
kakava 2 šaukštai
sviestas 150 gr
papuošimas grietinėle-dažyta
reikia greiciau uzbaigti sita puslapi, nes neimanoma skaityti
QUOTE(cashmira @ 2008 11 14, 12:38)
reikia greiciau uzbaigti sita puslapi, nes neimanoma skaityti