As kai darau biskvita visada ipilu vaniles lasu. Jokio kvapo nebelieka.
Pagaliau panaikinau as savo nelaiminga marcipanine mase . Jei kas sugalvos daryti ir nesigaus tai nemeskit lauk. Pas mane pragulejo saldytuve gal kokia savaite, vis nesugalvojau ka is jos daryti, papuosimams netiko, tai siandien supykau ir supjausciau gabaliukais, ikisau i orkaite ir iskepaiu. Vat kas gavosi. Pavadinsiu taip: marcipaniniai sausainiai Man tai jie vaizdu panasus i keptus zuvies pirstelius Labai nesijuokit is mano patiekalo.
Marcipanine mase dariau taip: migdolai, nulupti ir isdziovinti gal 200 gr. praleisti per mesmale 2 kartus su cukraus pudra gal apie 200 gr. irgi, 1 kiausinio baltymas. Ir dar pudra, pudra.... Nezinau, kiek as tos pudos dar dejau, bet normalios mases taip ir nesigavo, ant galo dar dejau krakmolo, bet vistiek nieko gero . Daugiau nedarysiu taip. Bet gaila buvo ismest.
Kas del skonio, tai saldu, labai saldu, bet visai valgoma. Tokie kietoki, bet skonis idomus - migdolu (idomu, o koks gi jis turetu but )
Cia aisku ne receptas, o tik galimybe neismesti i siuksliu deze
Marcipanine mase dariau taip: migdolai, nulupti ir isdziovinti gal 200 gr. praleisti per mesmale 2 kartus su cukraus pudra gal apie 200 gr. irgi, 1 kiausinio baltymas. Ir dar pudra, pudra.... Nezinau, kiek as tos pudos dar dejau, bet normalios mases taip ir nesigavo, ant galo dar dejau krakmolo, bet vistiek nieko gero . Daugiau nedarysiu taip. Bet gaila buvo ismest.
Kas del skonio, tai saldu, labai saldu, bet visai valgoma. Tokie kietoki, bet skonis idomus - migdolu (idomu, o koks gi jis turetu but )
Cia aisku ne receptas, o tik galimybe neismesti i siuksliu deze
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 26, 22:44)
Wild Flower.....pirmiausia prie " degancio" klausymo del tortuko , na as viska surasiau pagal savo produktus , bet zinokite , jog kiekviena zelatina skiriasi stiprumu , zele dariau gan standzia , o i grietinele pyliau tiek kiek parasiau , jei pas tave per kieta , tai savaime aisku , kad jos per daug( ji stipresne nei maniske ) , kodel tiek mazai grietineles .....gal prastai isplakiai ? ji velniskai padideja kai buna gerai isplakta ......jei biskvito nesuliejai tai jis gali buti sausas , bet jeigu matei , kad ji jau sustingusi , reikejo ji sulieti , na as tau patarsiu nelaikyti jo is vis saldytuve iki valgymo , bus minkstesnis , nepergyvenk , kai kita karta darysi , jau zinosi kas ir kaip , ko reikia dadeti , o ko nedadeti , man irgi daug kas is pirmo karto nesigavo O kiek tu plakiai grietineles ? paziurejau savo recepte , tai juk be galo daug ....kaip ta zele galejo ja permusti ....nedasunta
JAU NE KARTA RASIAU , BET DEL TAVES PAKARTOSIU -AS NAUDOJU 36 % ZEMAITIJOS GRIETINELE , JEI NAUDOJU 35% IDEDU PAKELI STANDIKLIO , JOKIOS ZELATINOS !!!!
JAU NE KARTA RASIAU , BET DEL TAVES PAKARTOSIU -AS NAUDOJU 36 % ZEMAITIJOS GRIETINELE , JEI NAUDOJU 35% IDEDU PAKELI STANDIKLIO , JOKIOS ZELATINOS !!!!
Ačiū už degantį atsakymą
Grietinėlės ėmiau 450g. (pas mane buvo 35% riebumo, Mū ar kokia ten, tokiuose buteliukuose), plakiau sąžiningai ir jos, aišku padaugėjo. Bet kai suverčiau želė, tai tikrai man jos per daug pasirodė, neįsivaizduoju, kame čia kampas, ir ką aš čia blogai dariau O biskvito tai, aišku, kvaiša, nesuliejau Taip viską "ant tempo" dariau, susinervijau, kad ta želė masė tokia nei tokia, nei šiokia gavos, ne sulaistymai galvoj buvo Aišku, būtent jie ir tūrėjo galvoj būti, bet..
Žodžiu, į svečius tortas nekeliaus, bet namie bus greitai sunaikintas - jau paragavom trupinėlį, tai tikrai labai skanus, nepaisant visų nelaimių Rytoj, jei turėsiu laiko, nufotkinsiu ir gal parodysiu, koks "pravalas" man gavos..
Labai ačiū už atsakymą ir ypatingai ačiū už atsakymą dėl grietinėlės papuošimui, kurį, kaip supratau, jau ne kartą sakėte, o aš pražiopsojau Na, šitas liks nepuoštas (nenusipelnė ), bet prisiminsiu ateičiai, kad nereiktų vėl klaust
QUOTE(Wild Flower @ 2008 11 27, 00:47)
Žodžiu, į svečius tortas nekeliaus, bet namie bus greitai sunaikintas - jau paragavom trupinėlį, tai tikrai labai skanus, nepaisant visų nelaimių Rytoj, jei turėsiu laiko, nufotkinsiu ir gal parodysiu, koks "pravalas" man gavos..
laukiam būtinai foto, kaip ten tie želė gasbaliukai atrodo torte
Planuoju savaitgali iskepti torta su bruknemis. Bent pagal recepta labai skaniai atrodo. (Atsisveikinimui su savo ilgom atostogom, dar palepinsiu seimyna) Ir, matyt, iki Kaledu jau dingsiu. Nuo gruodzio 1-os po tokiu ilgu atostogu einu dirbt. . Kazin ar dar turesiu nora ka nors kept
QUOTE(Inočka @ 2008 11 27, 11:19)
O aš ir darbe sugebu supermamoj patupėt (kaip ir dabar ) Nu aišku, darbas darbui nelygus Bet manau neištversi nekepus, kai pati taip šauniai sugebi Gal kiek rečiau, bet visvien mus stebinsi ir toliau, aš taip manau O mes lauksim labai labai
QUOTE(RiMami @ 2008 11 27, 11:48)
O aš ir darbe sugebu supermamoj patupėt (kaip ir dabar ) Nu aišku, darbas darbui nelygus Bet manau neištversi nekepus, kai pati taip šauniai sugebi Gal kiek rečiau, bet visvien mus stebinsi ir toliau, aš taip manau O mes lauksim labai labai
Kartais pasirodysiu. Gi turiu pareiga pratesti papuosimu tema
QUOTE(Inočka @ 2008 11 26, 22:21)
Del to renkuosi visada koki biskvita, kur ieina ir kiti ingridientai
Gal gali recepto pavyzdeli koki parasyt, kuriame tau ne taip kiausiniai jauciasi, gal dar nesu bandzius kokio
Siaip niekad nadarau daugiau negu is 3 kiausiniu, bet vis tiek jauciu
QUOTE(sigitawhatever @ 2008 11 26, 22:58)
As kai darau biskvita visada ipilu vaniles lasu. Jokio kvapo nebelieka.
Lieka lieka
QUOTE(Inočka @ 2008 11 26, 23:08)
Pagaliau panaikinau as savo nelaiminga marcipanine mase .
Ir kaip sausainiuku skonis?
Atsimenu, anksciau pardavinedavo tokius marcipaninius batonelius(berods, tik RIMI) lenkiskus atseit, auksiniam popierely aplietus sokoladu, tai alpdavau nuo ju kaip man skanu budavo
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 11 27, 07:56)
laukiam būtinai foto, kaip ten tie želė gasbaliukai atrodo torte
Na ką.. Tenka tikriausiai pripažint, kad mano panikos priepolis vakar buvo šiek tiek perdėtas Nes šiandien, jį prapjovus, atrodo, kad ne taip jau viskas ir blogai, kaip atrodė, kad bus.. Net dinktelėjo mintis, kad galėjo ir šis į svečius keliauti Bet nieko, neprapuls ir namuose - jau pusės nėra, o iki vakaro tikriausiai liks tik prisiminimas Tikrai skanus torčiukas
O kadangi nufotkinau, tai keliu ir rodau vaizdelį
QUOTE(Wild Flower @ 2008 11 27, 14:54)
O kadangi nufotkinau, tai keliu ir rodau vaizdelį
Kaip skaniai atrodo