Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

Olesta, na tu ir darbštuolytė bigsmile.gif kooookių gražuoliukų tortukų vėl atnešei thumbup.gif Abu labai labai dailūs wub.gif kaip lygiai padengei žaliąjį tortuką blink.gif o kriauklė kaip gražiai ir įdomiai atrodo ir pats tortas mmmm koks skanutis essen.gif: Tik už jo receptėlį mes turėtumėm dėkoti puikiai rusų kepėjėlei Carinai, o aš čia visai ne prie ko schmoll.gif tik kad receptuką čia atitempiau ir tiek blush2.gif

Srove, tu kai nesirodai tai nesirodai, bet jau kai ateini tai su trenksmu bigsmile.gif anas dviaukštis nerealaus grožio buvo wub.gif o šis – išvis superinis thumbup.gif kiek daug visokių detalių, gėlyčių, kuokelių ir kaip kruopštu bigsmile.gif kaspinas išvis wub.gif wub.gif wub.gif o viskas krūvoj tiesiog pribloškiančiai gražiai atrodo blink.gif wub.gif

RDA, patikėk išskyrus kelias mergaites, mes visos beveik nuo nulio tortus kept ir puošt pradėjom mirksiukas.gif ne toks tas “vilkas” baisus kaip atrodo mirksiukas.gif tik reik įdarbint rankeles karts nuo karto lotuliukas.gif O dėl skruzdėlyno tau geriausiai gali Cipciukas patart , kol jos nėra pasiskaityk Skruzdėlynų temą, o va čia Cipciuko receptas su fotke.

gitule, meškiukas puikus ir koks dičkis bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2009 07 29, 18:57)
gitule, meškiukas puikus ir koks dičkis  bigsmile.gif

Aciu, tikrai dickis gavosi, apsitortinsim visi lotuliukas.gif
Atsakyti
gitule,labai fainuolis tavo meskiukas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(gitule @ 2009 07 29, 20:54)
tai va ka iskepiau, viduj medutis



blink.gif oho jau cia visa meska, kiek ji sveria thumbup.gif ar nereikia pagalbos sudorojant biggrin.gif 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(RiMami @ 2009 07 29, 20:57)


Srove, tu kai nesirodai tai nesirodai, bet jau kai ateini tai su trenksmu


Dekui Rimami, biski is namu buvau pabegus blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 29 liepos 2009 - 21:57
oi koks fainas meskiukas!!!!!!!


o cia mano nevykes snikersas su beze nuplaukusia,,,,,,,,,,
net nezinau, kodel taip gavosi



user posted image
Atsakyti
Gitule, o su kuo cia puosei? Beze?
Atsakyti
merginos, kokio šaunuolės, turbūt viena gausiausių temų ir ekstra greitai priveikta bus, jau gausų gausa išskirtinių grožybių - turtinga temelė, Cipciukas tyli - nujaučiu - bus audra rolleyes.gif

Gitule, čia jau visa meška thumbup.gif labai dailu wub.gif
meduolytee - svarbu skanu, o kad biškelį ir nuplaukė žinai tiktai Tu, kas neišmano, tas nesupras mirksiukas.gif thumbup.gif bet apskritai vis tiek mielas darbelis thumbup.gif


RDA, aš asmeniškai pradėjkau nuo nulio, užėjau pasieškoti moliūgų pyrago, baigiau kuom matai lotuliukas.gif užsikrėčiau galingu tortų kepimo virusu, kas baisiausia žinok, jokie skiepai nepadeda, o sveikas protas išėjęs atostogų neribotam laikui lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 07 29, 18:29)
Taip aš patariu aptepti gliukoze arba tirštu cukraus sirupu, nes tai duoda geresnį sukibimą, pati masę nuo to tikrai neištyšta, o tik tampa minkštesnė ir malonesnė valgant.

Aisku, na, jei patari, reiskia dalykas isbandytas ir "veikiantis". As gal tiesiog niekada nepastebejau poreikio "lipdyt" ta mase kazkuom prie torto, nes ji man puikiausiai prie sviestinio kremo kimba.

Siaip ar taip, kiek pamenu, buvai rasiusi, kad naminiu masiu nebandei? Nuo pirktiniu jos skiriasi tuo, kad tikrai jautriau i sirupus reaguoja, is cia gal ir skirtumas musu nuomoniu. mirksiukas.gif

* * *

RDA, labai idomus klausimas del skruzdelyno papuosimo... bent jau as taip isivaizduoju, kad papuosimas turi dereti prie torto ir vaizdeliu, ir skoniu, todel pvz. lengvu tortuku cukrinem gelem nepuosiu (vien sokoladu), o skruzdelynas tai jau is principo yra dalykas, ipareigojantis palikt sioki toki "bardaka"... g.gif

Mano galva, maksimum, ka galima prideti, tai
a - ivariu formu karameles papuosimai - efektinga, greitai padaroma, grazu, ir, svarbiausia, skonis labai tiktu skruzdelynui (buvau aprasiusi, kaip juos daryt, jei reikia, duosiu nuoroda; tai vat jei naudotum ta receptuka su gliukoze, garantuotai viskas pavyktu). Galima skruzdelyno virsuje kokia "karuna" uzmest, bus grazu.
b - jei yra noro daugiau "pazaisti" ir padaryt kazka netiketo, is pasirinktos mases (marcipano, pvz.) galima nulipdyt kelias skruzdeles ir uzmest "tikslinese vietose". Jei nera dazu, skruzdeliu galima ir nedazyt, naturalios gelsvos marcipano spalvos ir palikt (buna juk ir tokiu gamtoj).

* * *

Merginos, noriu tokiu idomiu "atradimu" pasidalint blink.gif Gaminau vakar tortuka su sokolado papuosimais, ir kazkaip pasiruosiau sokolado daugiau, nei reikejo. Kadangi tikrai jo neperkaitinau ir labai atsargiai tirpdziau, sakau, likuti reikia issaugot ir kita karta islydyt su dar nelydytu sokoladu (sutaupyt, atseit blush2.gif ). Supyliau as ta likuti (gerokai pravesusi) ant maistines pleveles ir uzlanksciau krastus, na, galvoju, kad stovetu. Ir siandien ziuriu -- toks idomus dalykas gavosi... Tas sokoladas toki idomu rasta igaves nuo pleveles "rauksliu". Idomiausia tai, kad ta dalis sokolado, is kurios formavau papuosimus, neturi jokio margumo (tikrai niekas neperkaitinta ir neatsiskyre), o ir sio sokolado rastuota puse tik ta, kuri lietesi su plevele. Tad net nezinau, kaip cia taip atsitiko, betgi man grazu blush2.gif Sakau, jei taip didesniu plotu ant tos pleveles sokolada paskleidus, leidus sustingti, o po to kokiais kvadraciukais supjauscius -- ar jei dziovint kokiu ritineliu susukus, tai visai grazi dekoracija... be jokiu pastangu blush2.gif

user posted image

Na, zodziu, pamaniau, pasidalinsiu, gal kam pasirodys idomu...
Atsakyti
nu va kaip įdomiai, koks atradimas, o dabar ateinu patarimo:
darysiu savaitgaliui Glacce braškių tortą su mascarpone, dnegti reikia mase, klausimas, kuo padengti ir kaip storai torto šonus ir viršų, kad nepatižtų vežant iki Molėtų unsure.gif kelio gal 1-2 valandos, ar sviestinis kremas neiškrės baikos???? žodžiu kaip apdoroti drėgnoką biskvitinį tortą, kad neištižtų per karščius ir atlaikytų kelionę 4u.gif
Atsakyti
sveikos kepejeles

sakykit ar galima pirktine dengimo mase uzsaldyt?
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 07 30, 11:35)
nu va kaip įdomiai, koks atradimas, o dabar ateinu patarimo:
darysiu savaitgaliui Glacce braškių tortą su mascarpone, dnegti reikia mase, klausimas, kuo padengti ir kaip storai torto šonus ir viršų, kad nepatižtų vežant iki Molėtų  unsure.gif kelio gal 1-2 valandos, ar sviestinis kremas neiškrės baikos???? žodžiu kaip apdoroti drėgnoką biskvitinį tortą, kad neištižtų per  karščius ir atlaikytų kelionę 4u.gif



as tai su maskarpone nedengiu niekuom. papuosiu vaisiais, apipilu vaisiu zele, o sonus apibarstau tarkuotu sokoladu.


tiesa- nepagailek zelatinos, nes karta man aptyzo. per karscius idedu truputuka daugiau zelatino, nei nurodyta. pastovejes tortas suminksteja.
Atsakyti
savo brangiausiam,viduje deja ne tortas o tinginys,nes labai megsta,visa kita cipciuko mase,ir grietinele,nu ir pavargau biggrin.gif user posted image
Atsakyti