Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

vau koks biustas, senai neregėtas daiktas šioje padangėje bigsmile.gif

meduolytee, dėkui, bet tortas skirtas kaip priedas prie dovanos solidžiam žmogui, ir dovanojančioji nori, kad būtų dengta mase, o pagal receptą želatinas niekur nesideda schmoll.gif
Atsakyti
Aš vėl su klausimu. Savo medaus tortą pradžioj padengsiu trupiniais, o paskui dėsiu dekoracijas iš šokolado (tas, kur reikia nusipiešti ant sviestinio popieriaus, o paskui perkelti ant torto). Iškilo klausimas, ar man tos dekoracijos laikysis, jei noriu lipinti prie šonų? Kaip jas pritvirtinti prie trupinių?
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2009 07 30, 15:16)
Aš vėl su klausimu. Savo medaus tortą pradžioj padengsiu trupiniais, o paskui dėsiu dekoracijas iš šokolado (tas, kur reikia nusipiešti ant sviestinio popieriaus, o paskui perkelti ant torto). Iškilo klausimas, ar man tos dekoracijos laikysis, jei noriu lipinti prie šonų? Kaip jas pritvirtinti prie trupinių?

jeigu pirmiausiai aplipinsi trupiniais, tai aplikacijas ant šonų uždėti be šansų, nebent tiesiai ant kremo. Šonus aptepk greitinėle lygiai, pastangdink porą valandų šaldytuve, tada priglausi šokoladą, viršų gali kaip nori, arba iš karto apsibarstyti arba po to trupiniais 4u.gif
Atsakyti
kokie papukai bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Padima.TB turetu dziaugtis gaves tokia krutine thumbup.gif

Meain,iskilo kvailas klausimas,ar krokembusui tinka tokia karamele kur tu gamini,ar ja kaip nors kitaip ruosia,niekada nedariau g.gif g.gif Bijau sugadint reikala,noriu ne tik sulipint bet ir apjuosti tokia "karameliniu plauku" juosta.
Atsakyti
Meian, kaip įdomiai čia tau gavosi su šokoladu bigsmile.gif sakytum lyg balto šokolado būtų damaišyta bigsmile.gif nu reiks ir man kada likutį taip įvyniot, mažu ir man taip nuskils lotuliukas.gif

Meduolyteee, oho koks didelis ir gražus tortas bigsmile.gif tai taip išeina, kad tu snikersui naudojai tą mano medaus biskvitą, ar aš čia kažką ne taip supratau mastau.gif bet jei taip, tai tu gerą čia idėją mestelėjai bigsmile.gif thumbup.gif thumbup.gif pliusų tai matau daug - biskvito spalva tokia pat, skonis artimas, produktai eiliniai thumbup.gif su snikerso kremu turi būt laaaabai skanu wub.gif būtinai reiks pamėgint mirksiukas.gif

padima, biustas thumb_yello.gif laaaabai dailūs....
Atsakyti
QUOTE(Meian @ 2009 07 30, 11:17)
Aisku, na, jei patari, reiskia dalykas isbandytas ir "veikiantis". As gal tiesiog niekada nepastebejau poreikio "lipdyt" ta mase kazkuom prie torto, nes ji man puikiausiai prie sviestinio kremo kimba.

Siaip ar taip, kiek pamenu, buvai rasiusi, kad naminiu masiu nebandei? Nuo pirktiniu jos skiriasi tuo, kad tikrai jautriau i sirupus reaguoja, is cia gal ir skirtumas musu nuomoniu.  mirksiukas.gif


O, man taip gerai ji neprikimba vien prie sviestinio kremo. Ne, niekada nerašiau, jog nebandžiau naminių masių, kaip tik rašiau, jog bandžiau ir pateikiau receptą pagal kurį darau. lotuliukas.gif Vat būtent pirktinių ir nebandžiau dar... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 07 29, 18:47)
Isvaziavo siandien mano torciukas mandarinas i krikstynas, bet galvoju, kad nelabai atlaikys 250 km., ai sake , nors baciukai liks tongue.gif .Puosta grietinele, geles Cipciuko cukrinukes, o piesteles dariau is ryziniu makaronu

wub.gif

QUOTE(Meian @ 2009 07 30, 12:17)
Merginos, noriu tokiu idomiu "atradimu" pasidalint  pastangu  blush2.gif

duokit man grafkę.. einu sagę pasidaryt iš šio grožio wub.gif

QUOTE(padima @ 2009 07 30, 15:56)
savo brangiausiam,viduje deja ne tortas o tinginys,nes labai megsta,visa kita cipciuko mase,ir grietinele,nu ir pavargau

nu fainas tortas-ne-tortas. Bet aš tai nebūčiau tų spenių ištraukus. Būčiau palikus po liemenėle. Paslaptys būna irgi seksualios...
Tu jau man atleisk už mano atvirumą... ax.gif
Atsakyti
dekui uz pagyras,ir nuomones smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 07 30, 11:35)
darysiu savaitgaliui Glacce braškių tortą su mascarpone, dnegti reikia mase, klausimas, kuo padengti ir kaip storai torto šonus ir viršų, kad nepatižtų vežant iki Molėtų  unsure.gif kelio gal 1-2 valandos, ar sviestinis kremas neiškrės baikos???? žodžiu kaip apdoroti drėgnoką biskvitinį tortą, kad neištižtų per  karščius ir atlaikytų kelionę 4u.gif

Pirmiausia klausimas, kokiame karstyje tos 1-2 valandos bus praleistos... Bet siaip ar taip, braskes linkusios tezti ir "leisti skysti"; o sviestinis kremas bus ir taip minkstas nuo karscio. Jei atvirai, nemanau, kad pats geriausias recepto pasirinkimas tokiam reikalui. Bet jei tikrai nori -- vietoj sviestinio kremo (na, ar jei vis tiek butinai reikia dengti mase -- tai po sviestinio sluoksniu) apipilk torta sokoladu. Jis neleis prasiskverbti dregmei. Tai nebus nei ekonomiska, nei visu 100% garantuota, bet nieko geriau siuo atveju nesugalvosi.

As siuo atveju tiesiog ikomponuociau zelatinos i krema (jei i torta ieina Mascarpone, tai imaisius iki puses stikl. neriebios grietineles, itakos skoniui nebus -- joje ir tirpinciau zelatina), nepersistengciau laistydama biskvitus (arba isvis nelaistyciau rolleyes.gif ), ir leisciau tortui pora dieneliu pastovet, kad subrestu -- valgant atrodys vienodai dregnas, kaip ir sulaiscius sviezia, o realiai skysciu kiekis ten bus mazesnis.


QUOTE(Soltuna @ 2009 07 30, 12:48)
sakykit ar galima pirktine dengimo mase uzsaldyt?

Saldytuve tai tikrai galima saldyt visas mases, o ar galima i kamera... mastau.gif cia jau reikia ziuret, ka sako gamintojas... g.gif

QUOTE(Lock @ 2009 07 30, 15:16)
Aš vėl su klausimu. Savo medaus tortą pradžioj padengsiu trupiniais, o paskui dėsiu dekoracijas iš šokolado (tas, kur reikia nusipiešti ant sviestinio popieriaus, o paskui perkelti ant torto). Iškilo klausimas, ar man tos dekoracijos laikysis, jei noriu lipinti prie šonų? Kaip jas pritvirtinti prie trupinių?


Jei tortas dengtas trupiniais, tikrai galima (netgi prie sonu) lipdyt nedidelio svorio cukraus gelytes (i numatyta vieta kapt lasa stipraus zelatinos misinio, ir kai jau pradeda stingti -- ispaudziam gelyte, kazkuo paremiam ir leidziam baigti stingti). O va su sokoladu sitas "fintas" neisdegs g.gif Pritariu Olestos nuomonei.

QUOTE(daividija @ 2009 07 30, 17:34)
Meain,iskilo kvailas klausimas,ar krokembusui tinka tokia karamele kur tu gamini,ar ja kaip nors kitaip ruosia,niekada nedariau g.gif  g.gif Bijau sugadint reikala,noriu ne tik sulipint bet ir apjuosti tokia "karameliniu plauku" juosta.

O, sitoks karameles receptas (su gliukozes milteliais) jei kam ir yra tikrai idealus, tai "karameliniu plauku" tampymui! Mat pavirus gaunasi tikrasis invertuotas cukrus, jis turi glaudziausia molekuline struktura ir uztat tista, o ne nutruksta.

Kai tik karamele ima vesti, gali plonyciuka (plauko storio) siula istempt nors ir per visa stala; o isdziuves tas siulas gerai laiko forma -- gali ji nors ir stacia i torta smeigt (ir tikrai skanu blush2.gif )

Tik... pamenu salia "krepsinio komandos" torto nuotraukyte, kur toks simpatiskas mazas veidukas buvo "baltame patale" mirksiukas.gif Tai noriu ispet, kad karamele tikrai labai lipni ir daug karstesne uz verdanti vandeni, ir jei pateks ant odos... doh.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meian: 30 liepos 2009 - 20:50
QUOTE(Olesta @ 2009 07 30, 15:09)
vau koks biustas, senai neregėtas daiktas šioje padangėje  bigsmile.gif

meduolytee, dėkui, bet tortas skirtas kaip priedas prie dovanos solidžiam žmogui, ir dovanojančioji nori, kad būtų dengta mase, o pagal receptą želatinas niekur nesideda  schmoll.gif


oi, blyn, gi ne ta recepta paziurejau blush2.gif ax.gif, bet kur maskarpone, geriau det zelatina
Papildyta:
Rimami- antras aukstas torto ismeduolinio biskvituko ir grietineles, o pirma - snikersiukas. biggrin.gif
bet tu cia ideja isvartei - reikes pabandyt - meduolini snikersa padaryt thumbup.gif



Viena apie miltus, kita apie tiltus- O isejo neblogas receptas g.gif pavadinkim ji

"Rimami meduole" lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meduolytee: 30 liepos 2009 - 21:20
Meian, nuoširdžiausiai dėkoju už patarimus, visą dieną tas tortas man iš galvos neišeina, jei šitaip karšta kaip šiandien, taigi mišios jam doh.gif ko gero unsure.gif siaubas, o daryti tai ne sau reikia verysad.gif einu pakalbinsiu užsakiusią mamytę, gal ką nors gudraus nuspręsim 4u.gif
Atsakyti