Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(-Mylia- @ 2009 12 01, 09:05)
Na, mano prosenelė tikrai nebuvo dabartinė.  lotuliukas.gif Ko čia rietis, kas kur kaip.  ax.gif Jei aš darau taip, tai neliepiu ir kitiems taip daryti. tongue.gif

Kodel rietis.Kiekvienas isreiskia savo nuomone ir zinias.Jei jos skiriasi,tai juk nepulsime viena kitos kolioti biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *AMRI*: 01 gruodžio 2009 - 10:55
QUOTE(*AMRI* @ 2009 12 01, 11:55)
Kodel rietis.Kiekvienas isreiskia savo nuomone ir zinias.Jei jos skiriasi,tai juk nepulsime viena kitos kolioti  biggrin.gif  4u.gif

Na, net nemanau. 4u.gif Aš taip pat parašiau tai, ką žinau ir matau. smile.gif
Atsakyti
O pas mus namuose kucioms ruosiamas karpis troskintas aluje drinks_cheers.gif laaaaaabai skanu!
Atsakyti
Na va, mano močiutė tai raugintus kopūstus troškina su džiovintais baravykais ir su bulvėmi spaskui valgoma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2009 11 28, 13:26)
Kas liecia lietinius ,sluoksniuotus pyragelius,tai jie visiskai netinka kuciu stalui.Tikras Kuciu stalas ruosiamas be gyvulines kilmes riebalu,kiausiniu,majonezu ir t.t.Reiketu geriau susipazinti su Kuciu vakarienes tradicijomis.Jei patiekalai paruosti be mesos,tai dar nereiskia,kad jie tinka Kuciai.

drinks_cheers.gif
O mes siemet pirma karta kucias valgysime dviese su MB. Problema ta, kad jis nevalgo nei grybu, nei zuvies doh.gif Ir ka man su juo daryt? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bavtav: 02 gruodžio 2009 - 15:45
Aš pati nevalganti žuvies tokia... ir šiaip per Kučias man skaniausi koldūnai su aguonuomis virti aliejuje ( bet čia jau turbut taip pat nusižengimas). g.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2009 12 01, 10:52)
O iš kūčių stalo tradicinių desertų man skaniausias mešimas su kviečiais :
aguonas išvirti ir permalti mėsmale 3-4 kartus,maišant su cukrum.Gerai permaltos aguonos turi būti baltame skystyje.Masę užpilti virintu vandeniu ir pridėti virtų kviečių.MMMMmmmm... essen.gif

O cukraus į tą miešimą nereikia? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vardė @ 2009 12 02, 18:17)
O cukraus į tą miešimą nereikia? ax.gif

Cukraus -reikia biggrin.gif Kai mali aguonas mėsmale-vis po šaukštą cukraus įmeti-tada jos geriau susitrina.Bet gali virtas aguonas ir su blenderiu susmulkint(nors aš taip nebandžiau)-o cukrų arba kiti medų deda-įmaišyt jau į aguonpienį.
Nepamiršk aguonas prieš tai išvirti mirksiukas.gif
Atsakyti
ar bus ce geru ideju?
Atsakyti
QUOTE(ʞɔnɟ əɥ @ 2009 12 03, 15:37)
ar bus ce geru ideju?

Įdėkite ir bus. biggrin.gif
Atsakyti
mes darom virtinukus su gribais.
tesla: 1 stikline kefiro
300g. miltu(nu kiek paims)
1 arbatinis saukstas sodos( mama dedavo, as ne)
idaras; gribai malti per mesmale
pipirai
druska
galim svoguna su grybais sumalti.
teslai reike duoti pastoveti koki 20-30 minuciu
kociojam tesla ir lipdom vyrtinukus. verdam ant garu, arba vandenija.
bet nezinau ar jums tiks, nes buvo rasyta kad ant stalo negalima nieko kas is tvarto. o kefiras kaip ir is tvarto ax.gif bet mes valgom 4u.gif






Papildyta:
QUOTE(waidaw @ 2008 12 24, 14:29)
CIBULYNE
pakepinti sausoje keptuveje silkes file. (Mociute kepdavo krosnyje visa silke su galva)
Atvesinus puode sudeti jai i draugija ziedeliais pjaustytus svogunus, virinta vandeni, pipiriuko, citrinos rugsties arba acto. Valgyti su karstom bulvem.
Cia Kuciu patiekalas, bet po kaledu labai tinka,nes atgaivina istampyta skrandi 4u.gif

mamytes gal kas zinot kiek ko reike deti. nes esu ta sriuba kelis kartus valgius bare. man taip skanu buvo 4u.gif
Atsakyti
[quote=chanuma,2009 12 03, 16:05]

Per Kūčias panašius virtinukus darom prie barščių .
Baršteliai verdami paprastai : pirmiausia iš džiovintų baravykų išverdamas stiprokas sultinys,grybai nukošiami ir sumalami.Paskui dar apkepinami su smulkiai pajaustytu svogūnu-tai virtinukų įdaras.Į sultinį dedami prieskoniai,aliejuje pakepinti svogūnai,morkos-kas mėgsta-saujelė anksčiau išvirtų pupelių.Burokėlius dedu konservuotus obuolių sultyse-man jie švelnesni.Bet galima įvairiai...
Virtinukus šiuo atveju dedam tiesiai į barštelius ir valgom.
Bet šiais metais darysiu kapotos tešlos auseles su minėtu įdaru-kepsiu orkaitėje.Bus užsikąst baršteliams.Mmmm... essen.gif wink_3.gif
P.S. į tešlą kefyro nededu-man skaniau tradiciškai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lututė: 03 gruodžio 2009 - 15:14