Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Elena @ 2009 12 14, 09:24)

Silkė su bulvėmis

Bulvės išverdame,Silkės filę supjaustome gabaliukais.
Paruošiame padažą:sumaišome grietinę su majonezu,įtarkuojame citrinos žievės,sutarkuojame raugintą agurką,dedame smulkintų krapų ir viską gerai išmaišome...
user posted image


Elena, išduokite paslaptį kokios firmos ir kokiam įpakavime silkę perkate (galima ir į AŽ, kad nebūtų kaip reklama biggrin.gif ), na jau tokia apetitna atrodo thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Larissa @ 2009 12 13, 00:42)
tai ne pica   schmoll.gif  tongue.gif  o pyragas  bigsmile.gif
[tešlai:
250 g miltų persijoti ir sumaišyti su
250 g varškės, įberti
druskos pagal skonį, įpilti
125 ml vandens
išminkyti tešlą ir padėti valandai į šaldytuvą

įdaras:
3 svogūnų galvos supjaustytos pusžiedžiais ir apkepintos nedideliame kiekyje
sviesto.ten pat papjausčiau ir kartu apkepinau
kelis pievagrybius ir
pora skiltelių česnako (tik nespauskit,o būtent supjaustykit).atskirai apkepinau
apie 0,4-0,5 kg neriebaus kalakutienos faršo
druska,pipirai

užpilas:
3 kiaušiniai
apie 125 ml pieno
2 v.š. grietinės
2 v.š. majonezo
4 a.š. krakmolo
druska,pipirai,džiovinos  petražolės.viską gerai sumaišyti

tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto stalo (tešla man labai patiko -minkšta,elastinga ir ne "guminė"  thumbup.gif ). iškloti formą (aš kepiau didelėje skardoje.tik nekatokit mano klaidos-neklokit po apačią kepimo popieriaus  doh.gif kaip aš jį paskui krapščiau nuo to pyrago  doh.gif geriau skardą patepti trupučiu aliejaus).padaryti bortelius. ant viršaus kepinti svogūnai,faršas,užpilas ir aš dar pabarsčiau rūkytos šoninės,bet man jos skonis buvo per aštrus čia  g.gif bet MB patiko ir su ja  tongue.gif
kepti 25 min 250 C orkaitėje (man buvo baisu tokioje temperatūroje kepti,padariau 220 C- kuo puikiausiai iškepė  thumbup.gif )

mums buvo laaaabai skanu  wub.gif labai patiko tešla-visiškai be riebalu,minkšta.
šiaip originale įdaras yra vien iš daug pakepintų svogūnų ,o užpilas iš 3 kiaušinių,250 ml grietinėlės,125 ml natūralaus jogurto,3-4 a.š. krakmolo ir 100-200 g smulkiai supjastyto bekono.
rekomendoju  thumbup.gif


Kepa uz 10 min ragausiu 4u.gif
Atsakyti
Labai apetitnai atrodo Elenos gaminta silkė su bulvėmis mirksiukas.gif
Atsakyti
Pilvuka sildanti jautiena su darzovemis...
user posted image
man reikia perdegusias lempas pasikeisti, eilini karta atsiprasau uz prasta kokybe.. verysad.gif

Kubeliais pjausciau svoguna, apkepinau, dejau labai smulkiai pjaustyta jautiena, apkepinus is abieju pusiu dejau kubeliais pjaustytu morku, beriau kubeli jautienos sultinio ir uzpyliau virintu vandeniu, kad apsemtu.
Supjausciau sampinjonus, saliera, mazycius kukuruzus, viska suberiau i ta pacia keptuve. Prieskoniai: svogunu ir cesnaku granules, maltas imbieras, all spice, paprika, juodieji ir kajeno pipirai... Troskinti kol mesyte pakankamai minksta... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(,Larissa2009 12 13, 00:42)
tai ne pica   schmoll.gif  tongue.gif  o pyragas 
šiaip tai turėjo būti elzaso svogūnų pyragas,bet neturėjau reikiamo kiekio svogūnų ir grietinėlės  doh.gif už tad apie 0,5 kg kalakutienos faršo ir kelis pievagrybius  tongue.gif
tešlai:
250 g miltų persijoti ir sumaišyti su
250 g varškės, įberti
druskos pagal skonį, įpilti
125 ml vandens
išminkyti tešlą ir padėti valandai į šaldytuvą

įdaras:
3 svogūnų galvos supjaustytos pusžiedžiais ir apkepintos nedideliame kiekyje
sviesto.ten pat papjausčiau ir kartu apkepinau
kelis pievagrybius ir
pora skiltelių česnako (tik nespauskit,o būtent supjaustykit).atskirai apkepinau
apie 0,4-0,5 kg neriebaus kalakutienos faršo
druska,pipirai

užpilas:
3 kiaušiniai
apie 125 ml pieno
2 v.š. grietinės
2 v.š. majonezo
4 a.š. krakmolo
druska,pipirai,džiovinos  petražolės.viską gerai sumaišyti

tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto stalo (tešla man labai patiko -minkšta,elastinga ir ne "guminė"  thumbup.gif ). iškloti formą (aš kepiau didelėje skardoje.tik nekatokit mano klaidos-neklokit po apačią kepimo popieriaus  doh.gif kaip aš jį paskui krapščiau nuo to pyrago  doh.gif geriau skardą patepti trupučiu aliejaus).padaryti bortelius. ant viršaus kepinti svogūnai,faršas,užpilas ir aš dar pabarsčiau rūkytos šoninės,bet man jos skonis buvo per aštrus čia  g.gif bet MB patiko ir su ja  tongue.gif
kepti 25 min 250 C orkaitėje (man buvo baisu tokioje temperatūroje kepti,padariau 220 C- kuo puikiausiai iškepė  thumbup.gif )

mums buvo laaaabai skanu  wub.gif labai patiko tešla-visiškai be riebalu,minkšta.
šiaip originale įdaras yra vien iš daug pakepintų svogūnų ,o užpilas iš 3 kiaušinių,250 ml grietinėlės,125 ml natūralaus jogurto,3-4 a.š. krakmolo ir 100-200 g smulkiai supjastyto bekono.
rekomendoju  thumbup.gif



Larissa jums ploja.gif clap_1.gif uz si patiekaliuka. labai skanu
Atsakyti
Elena, sukeli norą gaminti ir prisipirkti naujų indų biggrin.gif

Sriubose, sriubose ir meduoliuose aš. Buvo dar puikūs nuostabūs triooškintos veršienytės kotletukai su bulvių koše ir kopūstuko salotėlėm, bet jau toookia egzotika, kad net nenufotyta liko.
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2009 12 14, 08:24)

Norejau del tu lizdeliu paklaust ax.gif O jie nesuyra,rankom galima paimt?Ar tik mentele?
Labai graziai atrodo,mastau Kuciom/Kaledom kazka panasaus suregst,vien tik grybuku,ar dar silkutes idet...
Papildyta:
Ir dar,kaip paruost putpeles?Galvoju iskepsiu kaip vista,bet gal mirkyt,marinuot specialiai reikia g.gif Perverciau visas temas,kazkaip neuzmaciau...
Atsakyti
QUOTE(Rimse @ 2009 12 14, 18:33)
Elena, išduokite paslaptį kokios firmos ir kokiam įpakavime silkę perkate (galima ir į AŽ, kad nebūtų kaip reklama  biggrin.gif ), na jau tokia apetitna atrodo  thumbup.gif  thumbup.gif


Išduosiu.Negaliu tylėt lotuliukas.gif Jus tik nesijuokit...čia mano MB mėgstamiausia silkė doh.gif Jis pastoviai ją perka nes jam skanu...Čia tokia būna Maximose..Optima linija ar kaip...

QUOTE(giega @ 2009 12 15, 00:00)
Norejau del tu lizdeliu paklaust ax.gif O jie nesuyra,rankom galima paimt?Ar tik mentele?
Labai graziai atrodo,mastau Kuciom/Kaledom kazka panasaus suregst,vien tik grybuku,ar dar silkutes idet...


Suirt nesuira...bet kol padariau pavargau lotuliukas.gif Rankom nelabai gal...aš su mentele ėmiau...Reikia kad bulvių košė būtų tokia tvirta...na ne skysta,tada patogiau daryti...
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2009 12 15, 09:38)
Išduosiu.Negaliu tylėt  lotuliukas.gif Jus tik nesijuokit...čia mano MB mėgstamiausia silkė  doh.gif Jis pastoviai ją perka nes jam skanu...Čia tokia būna Maximose..Optima linija ar kaip...

ner ko juoktis, mano draugike irgi tik tokia perka, pati skaniausia silke thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 12 15, 08:55)
ner ko juoktis, mano draugike irgi tik tokia perka, pati skaniausia silke  thumbup.gif

Dar pabandykit Deses silpnai sudyta silkes file thumbup.gif labai skani .Supakuota labai paprastai vakuminiam indelyje ir be aliejaus o su marinatu. As seimynai sumustinius darau su sita silkute pusryciams ir visada isgaruoja kaip mat visa lekste. Ir sventems jau prisipirkau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 12 15, 09:55)
ner ko juoktis, mano draugike irgi tik tokia perka, pati skaniausia silke  thumbup.gif

o kaip ji supokuota,file,ar su galvom,su aliejum? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2009 12 15, 10:38)
Išduosiu.Negaliu tylėt  lotuliukas.gif Jus tik nesijuokit...čia mano MB mėgstamiausia silkė  doh.gif Jis pastoviai ją perka nes jam skanu...Čia tokia būna Maximose..Optima linija ar kaip...

pati skaniausia ir nebrangi-tik sita perku thumbup.gif
Atsakyti