Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(divuke @ 2009 12 21, 01:30)
As dar zadu daryti:
Silke patale
Grybai, idaryti spinatais
Troskinti kopustai su grybais
Kepta lasisa su keptomis bulvemis
Pupeliu salotos
Silke su pievagrybiais ir baklazanais
Spanguoliu kisielius

o grybai idaryti spinatais...gal galima smulkiau, taip pt ir silke su baklazanais...labai jau super.... thumbup.gif

QUOTE(lialiauskiene @ 2009 12 21, 16:06)
as tai karto rukymo  skumbre su majonezu patieksiu  krepseliuose, gal dar krabu lazdeliu salotas.

o majoneza galima naudoti kucioms g.gif ?

as galvoju gal padaryti kokios misraines su tunu....bet juk irgi majonezo reik....tai tik nebent antrai dienai-kaledoms...
arba senai jau gardziavausi raudonaisiai ikrais, tai idarysiu gal Mantingos tuos krepeselius ikrais su citrinos griezineliais, ir petrazoles lapeliu... rolleyes.gif ...ka cia dar....na jau taip atsipode vis tie tradiciniai patiekalai kad norisi kazko naujo neragauto.....siaip viasada vaziuojam pas mama kuri ruosia Kuciu stala, bet prisidesiu ir as.... ka nors gi reik pagamint...tai vat ir ieskau imantrybiu... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo %ziema%: 21 gruodžio 2009 - 14:36
atsiprasau religinguju uz storzieviskuma, bet nematau reikalo "laikytis principo", net del majonezo, jo nevartojimo ant kuciu stalo.
as tikiu Dieva, ir tai kiekvieno asmeninis reikalas kaip jis tai isreiskia.nesiulau valgyti mesos per kucias. bet netgi religingumui yra ribos..
Atsakyti
QUOTE(neringute22 @ 2009 12 21, 15:48)
atsiprasau religinguju uz storzieviskuma, bet nematau reikalo "laikytis principo", net del majonezo, jo nevartojimo ant kuciu stalo.
as tikiu Dieva, ir tai kiekvieno asmeninis reikalas kaip jis tai isreiskia.nesiulau valgyti mesos per kucias. bet netgi religingumui yra ribos..

na jei mes irgi tieisog mesos atsisakome kuciu vakare, majonezas kiausianiai.. tai manau ne mazesnes nuodeme nei kiekviena sekmadieni nesilankyti baznycioje...
juolab nelabai isivaizuoju kuciu stalo be silkes pataluose. o kaip ja padaryti be majonezo.. o gi vargu ar sugalvosim ax.gif
Atsakyti
QUOTE(neringute22 @ 2009 12 21, 14:48)
atsiprasau religinguju uz storzieviskuma, bet nematau reikalo "laikytis principo", net del majonezo, jo nevartojimo ant kuciu stalo.
as tikiu Dieva, ir tai kiekvieno asmeninis reikalas kaip jis tai isreiskia.nesiulau valgyti mesos per kucias. bet netgi religingumui yra ribos..


drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(lialiauskiene @ 2009 12 21, 15:50)
na jei mes irgi tieisog mesos atsisakome kuciu vakare, majonezas kiausianiai.. tai manau ne mazesnes nuodeme nei kiekviena sekmadieni nesilankyti baznycioje...
juolab nelabai isivaizuoju kuciu stalo be silkes pataluose. o kaip ja padaryti be majonezo.. o gi vargu ar sugalvosim ax.gif


mes irgi atsisakome mesos kaip ir per tam tikras Advento dienas..
vaikai blogesni netaps pamate salotas su majonezu ant kuciu stalo..
tradiciju kaikuriems reiktu paieskoti dedant baklazanu ir avokadu patiekalus ant kuciu stalu..
as uz imantresnius patiekalus is lietuvisku produktu smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Salotos su krevetemis: 2 avokadai, poras,agurkas, 2 kreveciu indeliai. Viska sumaisau majonezu. O kas nenori majonezo, tai alyvuogiiu aliejus su trupuciu citrinos sulciu.

Karstas patiekalas: bulves perpjautas isilgai su lupenomis pamarinuoti su kmynais,druska,pipirais ir slakeliu alyvuogiu aliejumi. Deti i orkaite kepti ir kol suminkstes, tada deti plonai sviestelio ant kiekvienos ir lasisos sviezios. Kepti dar apie 10-15 min. Istraukus apibarstyti svieziais krapais gausiai.(neskaiciau visos temutes, gal pasikartojau,sorry) 4u.gif
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
ko gero per Kucias iseisim i svecius, tai teks ir maziau gaminti, na kazkiek darysiu, nes ir nusinesti reikia :
Silke su dz. grybais
Zuvies kotletai
Kepta pangasija sezamo seklose
Kepti grybai su morkomis ir svogunais pomidoru padaze.


Siaip kai budavom namie, tai kepdavom karp ar koki upetaki i idaryta morkomis ir svogunais ar kitomis darzovemis orkaiteje, tai cia jau kaip karstas budavo mirksiukas.gif dar budavo keletas rusiu silkiu, viena is ju pamarinuota, dar skanu kepta zuvi pamarinuot su morkomis ir svogunais.Kisielius, dz.vaisiu kompotas, namine bulka su aguonomis
Atsakyti
Šiandien nusipirkau kanapių sėklų, bet niekur nerandu kaip tas padažas darosi su jomis prie virtų bulvių blush2.gif Gal kas žinote, tai pasidalinkite recepčiuku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusiukas @ 2009 12 21, 16:55)
Šiandien nusipirkau kanapių sėklų, bet niekur nerandu kaip tas padažas darosi su jomis prie virtų bulvių  blush2.gif Gal kas žinote, tai pasidalinkite recepčiuku ax.gif

Oooo... kazka panasaus pernai metais atsiveze anyta.Semenu druskos..nepamenu kaip ji ten darosi, bet taip pat prie bulviu valgomas dalykas..Nuo zemaitijos cia rolleyes.gif As, kaip dzuke, tokio dalyko nebuvau net regejus, o apie gamyba net neturiu ka pasakyt..bet skanu flirt.gif kada nors ismoksiu ja daryt, o kol kas lai cia buna anytos "top secret"... hihihi.gif
o siaip, pas mus kaledos neapsieina be trupiniuocio, spanguoliu kisieliaus, namuose keptu kuciuku (kleckuciu cool.gif ), silkutes, baltos misraines, dabar ir be semenu druskos smile.gif , nu ir marinuota zuvele su darzovem (mano megstamiausia.Nors pernai vyro pageidavimu jos nedariau, bet symet... cool.gif )
P.S. gal zinote kokiu idomesniu lasisos pateikimo budu, receptuku? As cia sumasciau ja ant stalo pateikti kaip susi gabalelius - lasisa istepti su lydytu sureliu, sumaisytu su prieskoniais, susukti i tuteles ir supjaustyti kasnelio dydzio gabaleliais... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MoonDark: 21 gruodžio 2009 - 16:39
Merginos, ar aguonas imanoma sumalti su elektrine mesmale?
Atsakyti
QUOTE(Neringasha @ 2009 12 21, 18:06)
Merginos, ar aguonas imanoma sumalti su elektrine mesmale?

Darant aguonpieni? ar kazkam kitam? g.gif
Atsakyti
[quote=%ziema%,2009 12 21, 13:31]
o grybai idaryti spinatais...gal galima smulkiau, taip pt ir silke su baklazanais...labai jau super.... thumbup.gif
Nieko cia imantraus, viskas labai paprasta. Grybu, idarytu spinatais receptukas cia-www.recai.lt/receptai/idaryti-pievagrybiai-su-spinatais.html. Tik as vietoj surio desiu tikriausiai bulviu ir apibarstysiu dziuveseliais.
Silke su pievagrybiais ir baklazanais irgi paprasta. Baklazana supjaustome kubeliais, pakepinaname aliejuje ant keptuves kartu su pievagrybiais, svogunais, cesnaku ir prieskoniais(pipiru, druska, galima siek tiek cili, kas megsta). Patiekiame su silke. Man tai patinka, kad baklazanas persigeria pievagrybiu skonio ir nelabai galima atskirti, bet gaunasi lengvesnis patiekalas, negu vien is pievagrybiu. 4u.gif
Atsakyti