Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(Mil@na @ 2009 12 23, 01:37)

Siūlyčiau užvesti naują temą ,,Lietuviškos Kūčių tradicijos - už ir prieš", tada nereikėtų aikčioti nei vienai. Asmeniškai man šioje temoje norisi skaityti receptus , o ne asmenines nuomones.



As nesiginciju kas patiekalams naudoja kiausinius, majoneza, egzotinius vaisius ar dar kokius produktus, bet jei jau per Kucias tarp 12 patiekalu tiekiame SUŠI, tai kam tada svest Kucias unsure.gif 4u.gif
P.S. Man asmeniskai irgi norisi sioje temoje skaityt receptus, bet Lietuviskus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(AGFA @ 2009 12 23, 09:05)
...o kaip skaniai kučioms paruošti krabų lazdeles?

gal krabu lazdeles tesloje su kario prieskoniais tiktu g.gif o galima ir be kario.
isvolioji, apkepi ir valgai smile.gif
Atsakyti
kazkiek receptu esu susirasiusi pernai is SM, gal kam pravers 4u.gif
SILKE
SAULEGRAZOS(ISLUKSTENTOS)
SVOGUNAI
DRUSKA
SILKE SUPJAUSTOMA,SUDEDAMA I SILKINE.SVOGUNAI SMULKIAI SUPJAUSTOMI IR KARTU SU SAULERAZOMIS PAKEPINAMI KEPTUVEJE,IDEDAMA DRUSKOS PAGAL JUSU SKONI.SVOGUNAI TURI SUKEPTI,O SAULEGRAZOS APSKRUSTI,VISKAS SUDEDAMA ANT SILKES IR SKANAUS

Pakepini svogunus pusziedziais pjaustytus
Pakepini obulius(islupus sekliukes ir juos nulupus, supjaustau irgi pusziadziais) aliejuje, pabarstai cinamonu.
I lekstute sluoksniuoji--silke, svogunai, obuoliai:)

pasidalinsiu ir as savo kuciu receptuku. Paprasta, bet ji labai megsta mano vaikai. Iskepu blyneliu su silke. I paprasta blynu tesla idedu smulkiai pjaustytos silkes ir kepu. Bet esme, kad kepu maziukus blynukus. Is arbatinio saukstuko. Laiko uzima, bet vaikai labiausiai ju laukia


silkes (jusu skonio)
raudonu marinuotu ar vakuotu,kaip jos ten vadinasi pupeliu (buna pirkti indeliuose),
morku,
svogunu,
pomidoru padazo

Morkas sutarkuoti burokine tarka,svogunus smulkiai supjaustyti ir kartu pakepinti.Silke,morkas su svogunais ir pupeles sumaisyti,deti pomidoru padazo ir viskas.

tesla zuvytei apvolioti:
Kiaušinio baltymas truputi paplaktas ir sumaišytas su krakmolu.

alus+prieskoniai+miltai
skaniausia det zuvies citrininiu prieskoniu.

RYŽIŲ MIŠRAINĖ SU PIEVAGRYBIAIS
isveru ryzius
pakepinu gerokai morku, sutarkuotu barstine tarka
pakepinu gerokai cibuliu
pakepinu supjaustytus pievagrybius

viska nuvarvinu, kad aliejaus per daug neliktu ir supilu i virtus ryzius. jokiu majonezu
trupuciuka tenka druskytes ir pipiriuku prideti ir viskas.

virtos pupeles, o kepintos
morkos, svogunai ir
grybai, dziovinto ar zalio baziliko ,skiltele
cesnako (i kepinama mase), o paskui viska uztaisyt su nedideliu kiekiu
pom. padazo.kita diena galima i tas pat salotas imesti kelis saukstus majonezo vel kitas skonis.



Atsakyti
O kaip iš sūdytų grybų pašalinti dalį sūrumo, ar reikia mirkyti vandenyje ar nuvirti? blush2.gif
Atsakyti
Sveiki, aš tai nuverdu, o po to dar valandėlę palieku šalatame vandenyje 4u.gif
Ir dar- o kodėl kai kurios mano, kad per Kūčias reikia vengti majonezo-ar dėl to, kad manote, kad tai pieno produktas? Jei taip, tai sakyčiau, kad be reikalo nerimaujate, nes majonezo sudėtyje pieno produktų nėra. Majonezo pagrindas-kiaušinio tryniai, aliejus, garstyčios... mirksiukas.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo orintele: 23 gruodžio 2009 - 18:16
QUOTE(orintele @ 2009 12 23, 18:53)
Sveiki, aš tai nuverdu, o po to dar valandėlę palieku šalatame vandenyje 4u.gif


o kiek maždaug laiko reikia pavirti? ax.gif
Atsakyti
Kai užverda-apie 10 minučių, o tada perplaunu šaltu vandeniu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(monini @ 2009 12 23, 08:38)
As nesiginciju kas patiekalams naudoja kiausinius, majoneza, egzotinius vaisius ar dar kokius produktus, bet jei jau per Kucias tarp 12 patiekalu tiekiame SUŠI, tai kam tada svest Kucias  unsure.gif  4u.gif
P.S. Man asmeniskai irgi norisi sioje temoje skaityt receptus, bet Lietuviskus  rolleyes.gif

Tolerancijos, moterys, tolerancijos... Yra ir tokių žmonių, kurie silkių, tradicinių Kūčių patiekalų apskraitai nevalgo. O prie stalo per Kūčias vistiek sėdi. Tai ką daryt?
Be to, niekas čia sushio receptų ir nededa, tik idėja tokia kažkieno buvo. Be to, metai iš metų silkes bevalgant, galima ir paįvairinti racioną kuo nors įdomesniu. Ir kuo jau tie egzotiniai vaisiai ar krabų lazdelės nuo to sushio skiriasi... irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 23 gruodžio 2009 - 18:23
QUOTE(monini @ 2009 12 23, 00:38)
Nu atleiskit jau  doh.gif  negi nera lietuvisku patieklu tokiai dienai?

Cia tik mano nuomone.. 4u.gif

O man atrodo puiki mintis, nes jau tos silkės ir keptos žuvys ar žuvis kotletai per gerklę lenda doh.gif
Atsakyti
[quote=divuke,2009 12 23, 13:22]
Asmeniškai man šioje temoje norisi skaityti receptus , o ne asmenines nuomones.
[/quote]
Kiek zmoniu, tiek nuomoniu. Kiekvienas valgo ka turi, pagal savo isgales. Kazkada dar seniai skaiciau, kad Lietuvos bajorai per Kucias valge ir krevetes, ir alyvuoges... Gaila, kad neisisaugojai to straipsnio, nes ten ir receptukas toks idomus buvo-berods troskinti rauginti kopustai su alyvuogemis. O kodel mes negalim paivairinti savo Kuciu stalo bajoriskai? smile.gif
[/quote]



O kažin kuriuo metu tos alyvuogės sudedamos... ax.gif Sudomino mane ši idėja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 23 gruodžio 2009 - 18:54
triule thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(*Liepa18* @ 2009 12 23, 18:54)
O kažin kuriuo metu tos alyvuogės sudedamos... ax.gif Sudomino mane ši idėja...

Vynuogės ten buvo mirksiukas.gif

Prašom 4u.gif
Troškinti rauginti kopūstai su vynuogėmis. 150 g kapotų svogūnų apkepinti 150 g žąsiniuose taukuose, sudėti nuspaustų ir dar kartą smulkiai supjaustytų 750 g raugintų kopūstų, 3 lauro lapus, 15 trintų kadagio uogų, 50 g balto vyno ir troškinti 1 val. Baigiant troškinti, sudėti 150 g juodų ir 150 g baltų per pusę supjaustytų vynuogių ir dar kelias minutes patroškinti.
Autorius - A. V. Sakas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sophi: 23 gruodžio 2009 - 20:01