Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(bjaurybe @ 2010 02 08, 19:47)
Dariau ir aš šituos kotletukus

siaip svediski kukuliai valgos su spanguoliu uogiene o ne su grietininiais padazais blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2010 02 09, 09:22)
siaip svediski kukuliai valgos su spanguoliu uogiene o ne su grietininiais padazais  blush2.gif


netiesa. Yra padazai, skirti kjøttkaker, kur tik pieno ir margarino tereikia ideti. Arba paciam gamintis, zinoma biggrin.gif


user posted image


user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KibirVibir: 09 vasario 2010 - 10:17
QUOTE(KibirVibir @ 2010 02 09, 09:10)
netiesa. Yra padazai, skirti kjøttkaker, kur tik pieno ir margarino tereikia ideti. Arba paciam gamintis, zinoma  biggrin.gif

na as apie pusfabrikacius nekalbu blush2.gif pati pora kartu buvau Svedijoj ir man nei karto neteko ju valgyti su kokiais tai padazais, o tik su spanguoliu uogiene arba tokiu skystu spanguoliu padazu 4u.gif
Atsakyti
Vištiena su brokoliais 4u.gif
Vištienos krūtinėlę išilgai juostelėmis.Jas marinuojame su prisekoniais.Šiam patiekalui naudojau druską (labai mažai),apelsininius pipirus,imbierą sutarkuotą,citrinos sulčių išspaudžiame ir dedame šaukštą majonezo.Paliekame marinuotis.
Garnyrui apverdame pasūdytame vandenyje brokolius ir mažas morkytės.Vėliau apkepiname viską lengvai ant sviesto ir įpilus grietinėles trumpai patroškiname.
Imame vištienos juostelės,ant jų dedame ploną morkos juostelę ir sussukame kaip gėlytę.Sutvirtiname dantų krapštukais.Dedame į kepimo indą kurį sutepame aliejumi ir kepame orkaitėje apie 40 min.

user posted image


Tik dabar nesijuokit user posted image Čia turėjo būti netikras paršelis lotuliukas.gif Kas pasakys kad tai ne paršelis user posted image
Jums reiks bulvių košės ir faršo.
Faršą renkamės pagal skonį,paruošiame kaip kotletams.Tik aš sudėjau daug smulkinto svogūno,tada faršas toks sultingas gaunasi...
Bulvės verdame su lupenomis,nulupame ir darome bulvių košę.
Įmušame kiaušinį ,dedame miltų ir gerai išmaišome.
Kepimo indą sutepame aliejumi dedame iš bulvių košės pailgos formos blyną tokį.Sudedame faršą.Ant viršaus vėl bulvių košė.Formuojam paršelį.Čia jau kaip kam gausis lotuliukas.gif Man tai nelabai gavosi...
Sutepame kiaušinio plakiniu,uždengiame su foliją ir kepame orkaitėje 40/50 min.
Į faršą galima sudėti virtus kiaušinius,nepjaustytus 4u.gif

user posted image

Sūdžiau skumbrę 4u.gif
Pirkau šaldytą.Pjaustyti reikia šaldytą,lengviau susipjausto.
Imame indą,ant dugno dedame svogūno,lauro lapus,pipirų grudėlių.Sudedame eilė žuvies,pabarstome drusko,biški cukraus ir pilame aliejaus.Toliau vėl svogūnai/žuvis...Ant viršaus turi būti svogūnai 4u.gif
Bulvės apkeptos ant gril keptuvės...

user posted image



Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2010 02 09, 10:23)
na as apie pusfabrikacius nekalbu  blush2.gif  pati pora kartu buvau Svedijoj ir man nei  karto neteko ju valgyti su kokiais tai padazais, o tik su spanguoliu uogiene arba tokiu skystu spanguoliu padazu  4u.gif


Jei jums neteko, nereiskia, kad taip nera. Receptas is matoppskrift.no.

Svenske kjøttboller
Kjøttfarse:
500 gr kjøttdeig
1,5 ts salt
1,5 krm svart eller hvit pepper
2 ss potetmel
Ca 3,5 dl melk eller vann
1 stk egg (kan sløyfes)
1 ss løk, reven
Ca 2,5 ss margarin eller smør til steking

Saus:
3 dl sjy - sultinys
Ca 0,75 stk kjøttbuljongterning- mesos buljono kubelis
2 ss hvetemel- miltai
1 dl melk eller vann- pienas arba vanduo
Ca 0,75 ts soyasaus- sojos padazas
Ca 2,5 ss fløte- grietinele.

Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2010 02 09, 07:41)
pamiršau doh.gif , ir turėjau, ta spalva man irgi nekokia ax.gif ...nu vėpla be galvos rolleyes.gif

Tiesiog grietinele butu smarkiai pabalinusi padziuka, o soja nuspalvinusi sviesia rusva spalva mirksiukas.gif Dabar todel taip ir gavosi, grietine nepabalino. Bet svarbiausia, kad skrandziams patiko rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(aguonele @ 2010 02 09, 10:23)
na as apie pusfabrikacius nekalbu  blush2.gif  pati pora kartu buvau Svedijoj ir man nei  karto neteko ju valgyti su kokiais tai padazais, o tik su spanguoliu uogiene arba tokiu skystu spanguoliu padazu  4u.gif

Na, mes gyvenam UK, bet daznai tenka maitintis svediskam restoranely, tai visada tie kukuliai su padaziukais g.gif Ir kai sugalvojau namie pasigaminti, ieskojau internete recepto, tai visi jie buvo su padazais, net filmuota medziaga.
Papildyta:
KibirVibir tai receptelis, pagal kuri gaminau, turbut panasus? g.gif
Elena, per kiek laiko pasisude zuvyte? bigsmile.gif Kaip dabar noreciau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 02 09, 10:26)


Jegis, dar pries pietus uzsukau doh.gif

Kaip skanu viskas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pukiena @ 2010 02 09, 11:55)
Elena, per kiek laiko pasisude zuvyte?  bigsmile.gif  Kaip dabar noreciau  ax.gif


Vakare užsūdžiau,kitos dienos vakare jau valgėme...Tik jei pirksit rinkitės didesnes žuvys,jos tokios baltos skanios....
Atsakyti
Ar galima butu paklasuti i ka panasus sudytos skumbres skonis, na as sudyta lasisa dievinu, o skumbres neragavus, labai noris isbandyti, bet prisibijau. Suprantu kad yra sunku atsakyti koks skonis, bet gal kazkaip imanoma, ar tai panasu i silke smile.gif
Atsakyti
Niu svedukes nesigincykit mirksiukas.gif dazniausiai sitie Köttbullar(mesos kukuliai) valgomi su brun sås(rudu padazu) ir niekada nemaciau, kad jie valgytu su uogiene butent juos, su mesa jie valgo uogiene, bet butent su siais kukuliukais ne mirksiukas.gif , pati gyvenau metus Svedijoj, o mama gyvena jau 8 metai mirksiukas.gif gal padejau isspresti ginca biggrin.gif
arba gal dar ziurint kokioj kommunoj gyvenama, gal ir kiti valgymo paprociai g.gif gal kiek skiriasi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lineva: 09 vasario 2010 - 11:53
QUOTE(aguonele @ 2010 02 09, 11:23)
na as apie pusfabrikacius nekalbu  blush2.gif  pati pora kartu buvau Svedijoj ir man nei  karto neteko ju valgyti su kokiais tai padazais, o tik su spanguoliu uogiene arba tokiu skystu spanguoliu padazu  4u.gif

aguonėle 4u.gif drinks_cheers.gif su tavimi,kad švedai labai daug patiekalų valgo su uogiene.
Daug padažų jie turi miltelių pavidale,tiesiog tam tikras kiekis miltelių įdedamas į jogurtą ir valgomas šaltas.
Daug kartų teko būti Šv.turiu nemažai literatūros jų žymių kulinarų.
Jų virtuvė yra ydomi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lineva @ 2010 02 09, 11:48)
Niu svedukes nesigincykit mirksiukas.gif dazniausiai sitie Köttbullar(mesos kukuliai) valgomi su brun sås(rudu padazu) ir niekada nemaciau, kad jie valgytu su uogiene butent juos, su mesa jie valgo uogiene, bet butent su siais kukuliukais ne mirksiukas.gif , pati gyvenau metus Svedijoj, o mama gyvena jau 8 metai mirksiukas.gif gal padejau isspresti ginca biggrin.gif
arba gal dar ziurint kokioj kommunoj gyvenama, gal ir kiti valgymo paprociai g.gif gal kiek skiriasi g.gif


tiksliai nezinau su kuo svedai tuos kotbuliarus valgo, bet kai as buvau Svedijoj, tei man su viskuo jie tiko, ka besugalvodavau blush2.gif galiausiai eidavo kaip "semkos" hihihi.gif sumesdavom i skardele ir i orkaite, o paskui su kuo ar prie ko fantazijos reikalas budavo mirksiukas.gif
Atsakyti