Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios duona,

QUOTE(Domukomama @ 2010 04 16, 22:37)
Darau pagal šią receptūra http://www.malsena.l...mine_duona.html

kokiu receptuku tu naudojiesi? kad gaunasi minkšta ir skani?


Niu šis receptas iš nuorodas man atrodo laabai sudėtingai. Aš darau viską paparščiau. Jau esu rašiusi ankščiau, bet man nesunku pakartoti vėl. Kad tik pamačytų mirksiukas.gif Tuoj surašysiu.
Atsakyti
QUOTE(Domukomama @ 2010 04 16, 21:41)
Nea teiraujuosi Dianux68

Supratau thumbup.gif , bet ji kalba matau apie ta pacia duona kur as siandien ryta imeciau foto thumbup.gif tikrai labai skani gardi, minksta duonyte thumbup.gif
Atsakyti
ant kokiu tu miltu poko recepta radai?
Atsakyti
QUOTE(Domukomama @ 2010 04 16, 21:53)
ant kokiu tu miltu poko recepta radai?


šitos temos pirmam psl tiek receptų, pabandykit, vieną kitą, tikrai kas nors pavyks 4u.gif
Atsakyti
Išbandžiusi aš esu jau ne viena man skaniausia pagal malsenos psl recepta kepta duona tik kad ji kieta labai gaunasi
Atsakyti
Siandien dar kepiau stai ka mirksiukas.gif

user posted imageuser posted image

Domukomama
Mano duonyte kuri yra parasyta ant miltu poko Viso grudo ruginiai miltai, o atrodo stai taip tas pokas miltu mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
juokingiausia tai kad mes paga ta pacia receptura kepame juk tas receptukas kur as ikeliau ir yra tas kur ant miltu. Aš tik šiuos miltus naudoju bet niekada akies neužmečiau kad receptėlis čia yra tas pats lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Domukomama @ 2010 04 16, 21:53)
ant kokiu tu miltu poko recepta radai?

pilno grudo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Domukomama @ 2010 04 16, 22:02)
juokingiausia tai kad mes paga ta pacia receptura kepame juk tas receptukas kur as ikeliau ir yra tas kur ant miltu. Aš tik šiuos miltus naudoju bet niekada akies neužmečiau kad receptėlis čia yra tas pats  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tigreirko1974 @ 2010 04 16, 21:57)
Siandien dar kepiau stai ka mirksiukas.gif


Vau, kokia darbštuole thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 04 16, 22:06)
Vau, kokia darbštuole  thumbup.gif

ax.gif dar esu tik naujoke duonos,bulkos kepime blush2.gif seimynai labai patinka, tevams, net uosviai isgyre lotuliukas.gif mano kepinius wub.gif

o gal galit kas parekomenduoti paprasto batono receptuka mirksiukas.gif as ten pirmam pusl.ziurinejau g.gif bet neapsisprendziu koki ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Domukomama @ 2010 04 16, 22:41)
Nea teiraujuosi Dianux68

Viską minkau rankomis ir kepu orkaitėje. Rezultatas garantuotas.

SVEIKA DUONA
1 kg. miltų (200 g. kvietinių, 400 g. ruginių, 400 g. rupių ruginių - aš dedu tokiu santykiu, jei noriu juodesnės)
1 ltr. šilto vandens (tik ne karšto, kad ranka "nebijotų")
100/120 g. cukraus
2-3 arb. šaukštelius druskos
2-3 šaukšai raugo (tiek aš būnu atsidėjusi nuo praeito kepimo ir palaikiusi 1 parą kambario temperatūroje)
2/3 stiklinės (apie 2 saujas) linų semenų
2/3 stiklinės avižų sėlenų
2/3 stiklinės saulėgrąžų
2/3 stiklinės kmynų
2/3 stiklinės sezamo sėklų

Eiga:
1.Visus sausus (išskyrus cukrų ir druską, bet ir juos galima kartu) produktus susverti ir sudėti į indą.
2. Paimti kitą indą, įpilti šilto vandens (svarbiausia ne karšto. Čia aš ir buvau padariusi klaidą, įpyliau per karštą. Na įsisvaizduoti, kad jame reikėtų maudyti kūdykį smile.gif ).
3. Į vandenį supilti cukrų ir druską. Pamaišyti. (Aš viską darau rankomis).
4. Įdėti raugą. Rankomis išmaišyti, kad nebūtų gumulėlių.
5. Į vandenį su cukrumi, druska ir raugu supilti birius produktus ir minkyti, minkyti ... kol paliks glotni. Vis pašlapinti rankas, kad nekibtų.
6. Atidėti apie 3 šaukštus raugo kitam kartui (aš nematuoju, maždaug). Laikyti šaldytuve.
7. Į aliejumi išteptą ir sezamo sėklomis pabarstytą skardą sudėti minklę, apglostyti šlapia ranka ir padėti po patalais 6 -8 val. (aš laikau 6 val.).

Kepimas:
8. Po 6-8 val. dėti į šaltą orkaitę (aš ir visos mano pažystamos aplink taip daro ir visoms puikiai išeina), nustatyti 200 C ir kepti 1 val. 10 min. (na gali būti 1 val. 15 min.).
9. Išėmus patepti plutą lašinukais ir apkloti drėgnu medvilniniu, lininiu rankšluostuku. Taip laikyti apie valandą (va čia jau valios ugdymas rolleyes.gif ).
10. Po valandos ji dar būna šilta, bet jau pjauti galima, bet kol galutinai atvės laikau susuktą į tą patį, jau išdžiuvusį rankšluostuką. O paskui į maišelį thumbup.gif

Nu čia ir prirašiau blink.gif Atrodo nieko neužmiršau, nes receptą paskolinau kaimynei, kad atsišvietų.

p.s. vėliau prasideda improvizacija (su lašinukais, vaisiais). Tiesa, labai skanu įdėti gliaudytas moliūgų sėklas. Bet niekur nerandu pirkti.


Atsakyti