QUOTE(Nome @ 2010 12 06, 23:01)
vija, tai kaip ten tas pyragas?
AGUONŲ PYRAGAS iš antrosios knygos pasaka. Pagaliau radau receptą, kurio ieškojau beveik visus metus (na čia, aišku, labiau N. Marcinkevičienės Metai už stalo autorės nuopelnas, bet nesvarbu). Skanumas neapsakomas, nežinau, ar galima rasti ką geresnio lietuviškam kalėdiniam stalui. Nuostabius dalykus kepė tarpukario šeimininkės.
Gaminau iš pusės nurodytų produktų (nes jie buvo dviems tortams), tad gavosi 20 cm skermens tortukas. Cukraus pyliau gerokai mažiau ir sočiai užteko saldumo. Esminis dalykas, ką keičiau - į užpilą įbėriau keletą šaukštų kakavos, gavosi šokoladinis, toks, su kokiu kažkada ragavau šį pyragą ir niekaip negalėjau pamiršti skonio. Nors be kakavos, neabejoju, irgi skanu.
Žodžiu, moterys, bėkit kepti, gamyba paprasta, tik valgyti bus galima kitą dieną. Jei dar nesugalvojot deserto Kalėdų stalui, nėr ko begalvoti (tik aišku, geriau kokią dieną pasibandyti
Na nuotraukoj (tiek mano, tiek knygoj) jis neatrodo taip skaniai, koks yra iš tikro. Beje, kažkuo panašus į aukščiau čia minėtą L.Budzeikaitės aguonų pyragą, tik LB pyrage drėgnumą priduoda vaisiai, o čia kremas.