Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjos

QUOTE(Nome @ 2010 12 06, 23:01)
vija, tai kaip ten tas pyragas?  biggrin.gif

Vis neperkraunu nuotraukos iš fotoaparato... O tortas tai pasakiškas... Vakare įmesiu.
Atsakyti
laba merginos, kokia knyga labiau rekomenduotumete pirkti sena ar naujaja? Aciu

jau radau ankstesnius atsiliepimus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bangine: 07 gruodžio 2010 - 10:44
Man antroji labiau patinka, nes ten visko daugiau ir tokiu patiekalu kuriu as nelabai gaminu. Nors prisiskaiciau, kad nelabai si knyga, bet kiekviena vakara kaip romana skaitau ir labai dziaugiuosi.
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2010 12 06, 23:01)
vija, tai kaip ten tas pyragas?  biggrin.gif

AGUONŲ PYRAGAS iš antrosios knygos – pasaka. Pagaliau radau receptą, kurio ieškojau beveik visus metus (na čia, aišku, labiau N. Marcinkevičienės „Metai už stalo“ autorės nuopelnas, bet nesvarbu). Skanumas neapsakomas, nežinau, ar galima rasti ką geresnio lietuviškam kalėdiniam stalui. Nuostabius dalykus kepė tarpukario šeimininkės.

Gaminau iš pusės nurodytų produktų (nes jie buvo dviems tortams), tad gavosi 20 cm skermens tortukas. Cukraus pyliau gerokai mažiau ir sočiai užteko saldumo. Esminis dalykas, ką keičiau - į užpilą įbėriau keletą šaukštų kakavos, gavosi šokoladinis, toks, su kokiu kažkada ragavau šį pyragą ir niekaip negalėjau pamiršti skonio. Nors be kakavos, neabejoju, irgi skanu.

Žodžiu, moterys, bėkit kepti, gamyba paprasta, tik valgyti bus galima kitą dieną. Jei dar nesugalvojot deserto Kalėdų stalui, nėr ko begalvoti (tik aišku, geriau kokią dieną pasibandyti smile.gif

Na nuotraukoj (tiek mano, tiek knygoj) jis neatrodo taip skaniai, koks yra iš tikro. Beje, kažkuo panašus į aukščiau čia minėtą L.Budzeikaitės aguonų pyragą, tik LB pyrage drėgnumą priduoda vaisiai, o čia – kremas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 07 gruodžio 2010 - 20:14
vija ar virei grietinėlę su cukrum ar kondensuotą pieną naudojai?vis galvoju ar man pavyks sklandžiai išvirt tą grietinėlę ar gal kondencovkės nusipirkt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paslaptingoji @ 2010 12 07, 20:49)
vija ar virei grietinėlę su cukrum ar kondensuotą pieną naudojai?vis galvoju ar man pavyks sklandžiai išvirt tą grietinėlę ar gal kondencovkės nusipirkt g.gif

Viriau, man kondensuotas būtų per saldu. Bet tikrai ten nieko sudėtingo, nei grietinėlė lipa iš puodo, nei svyla - gražiai verda ir tirštėja (daugiau problemų buvo su kakava, nes ji gražiai neištirpo, teko pabaigoj perkošt). Ir tikrai nereikia jos labai sutirštint, nes tada sunkiau gersis į pyragą.

Pjaustant to kremo šiek tiek buvo nusėdę dugne, kuris turbūt nebesusigėrė, bet visai nemaišė, buvo dar skaniau.

Šiaip pyrago stenkitės neperkept, nes jis kietėja, tada sunkiau gersis užpilas. Kadangi mano buvo mažas tortukas, iškepė greičiau.

ps
Šiaip kondensuotas man atrodo gerokai per tirštas, nežinau, kaip jis gertųsi į tortą, nebent pašildžius jis suskystėja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija: 07 gruodžio 2010 - 21:05
QUOTE(vija @ 2010 12 07, 22:01)
Viriau, man kondensuotas būtų per saldu. Bet tikrai ten nieko sudėtingo, nei grietinėlė lipa iš puodo, nei svyla - gražiai verda ir tirštėja (daugiau problemų buvo su kakava, nes ji gražiai neištirpo, teko pabaigoj perkošt). Ir tikrai nereikia jos labai sutirštint, nes tada sunkiau gersis į pyragą.

Pjaustant to kremo šiek tiek buvo nusėdę dugne, kuris turbūt nebesusigėrė, bet visai nemaišė, buvo dar skaniau.

Šiaip pyrago stenkitės neperkept, nes jis kietėja, tada sunkiau gersis užpilas. Kadangi mano buvo mažas tortukas, iškepė greičiau.

ps
Šiaip kondensuotas man atrodo gerokai per tirštas, nežinau, kaip jis gertųsi į tortą, nebent pašildžius jis suskystėja.

supratau,ačiū už ats 4u.gif jau buvau nusprendus bandyt medutį dukros gimtadieniui,bet dabar misliju gal šitą bigsmile.gif arba reiks išsikept kūčių rytą ir jis kalėdų pietums bus turbūt puikus bigsmile.gif
aš kepiau kūčiukus pagal beatą šiandien,gavos skanūs tik man norėtusi minkštesnių g.gif kol šilti buvo minkšti,dabar padžiūvo.Bet su tešla sunkiai sekėsi nesibarti,oi kovojom mes su ja,jau kaip ji man prilipo prie rankų vos atkabinau doh.gif
Atsakyti
vija, labai ačiū už atsiliepimus apie šį tortą thumbup.gif Jis buvo pirmasis mano sąraše iš antrosios knygos. Dabar net nebeabejoju ką Kalėdiniam desertui daryti mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū, vija, už atsakymą smile.gif .
O kažki kurį lengviau padaryti tortuką?-Budzeikaitės ar Beatos? Klausiu dėl to, kad su saldžiais kepinais visada patiriu fiasko unsure.gif
Iš tavo foto man pasirodė, kad labai panašus ir be galo skanus pyragas į parduodamą Bijoloje. Nežinau tik kaip vadinasi doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nome: 07 gruodžio 2010 - 22:44
QUOTE(Nome @ 2010 12 07, 22:42)
Ačiū, vija, už atsakymą  smile.gif .
O kažki kurį lengviau padaryti tortuką?-Budzeikaitės ar Beatos? Klausiu dėl to, kad su saldžiais kepinais visada patiriu fiasko  unsure.gif
Iš tavo foto man pasirodė, kad labai panašus ir be galo skanus pyragas į parduodamą Bijoloje. Nežinau tik kaip vadinasi  doh.gif

Labai panašų į Beatos aguoninį (o gal net ir pagal analogišką receptą) gamina J.Gulbinienės įmonė http://www.tortai-pyragai.lt/ Jis vadinasi "Senovinė riestė". Va čia aš jį ir įsimylėjau wub.gif

O dėl gamybos, tai, manau, neturėtum patirti fiasko nei su vienu, nes čia kaip ir nėra ką sugadint (ne koks gi biskvitas, kuris gali neiškilti). Aš su Budzeikaitės pyragu sugaišau daugiau laiko, nes ten daug ką reikia smulkinti. Svarbiausia - abu laiku ištraukti iš orkaitės, o Beatos pyragą negaišant laiko sulieti užpilu, nes, kaip sakiau, jis iškepa kietokas, aš pildama ant jo užpilą vis badžiau mediniu pagaliuku.

Šiaip tikrai nėra sudėtingi receptai - myliu tokius, kur nereikia daug laiko, jokių specialių įgūdžių, o rezultatas tikrai puikus biggrin.gif

Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti