QUOTE(Nerytė @ 2011 08 23, 18:24)
kokie grazuciai
Kepiau dar ir suniukus, bet daug kas sake,kad cia peliukai
Suniukai
Tešlai
200 g. kvietinių miltų
25 g. kukurūzų miltų
25 g. pieno miltelių
3 v. šaukštų cukraus pudros
180 g. kambario temperatūros sviesto
3 v. šaukštų 36% grietinės
1/2 plytelės pieniško ar juodojo šokolado
Dekoracijai
šokoladinių sausų dribsnių ausytėms
šokoladinių pagaliukų akytėms
Kvietinius miltus sumaišyti su kukuruzų miltais bei pieno milteliais. Sviestą išsukti su grietine bei cukraus pudra iki vientisos masės. Po to palaipsniui sudėti miltų pieno mišinį. Suminkyti tešlą. Tešla gaunasi fainos konsistencijos, labai gerai minkosi. Šokolado plytelę susmulkinam į nedidelius gabalėlius, pasiruoškite 48 nedidelius gabalėlius. Atgnybiam nedidelį tešlos gabalėlį (apie 10 g.), rankomis suformuojame rutuliuką, suplojame lyg darytume cepelinus, į vidų dedame šokolado gabalėlį ir vėl padarome rutuliuką, turi gautis maždaug lazdyno riešuto didumo. Ir tai pakartojame su likusia tešla. Dabar iš tešlos rutuliukų padarome mielus šuniukus. Iš dribsnių padarome ausytes, iš šokoladinių pagaliukų skirtų tortų puošimui padarome akytes, o nosyte pagal fantaziją aš keletą padariau su razinomis, bet vis tik gražiausiai atrodė su tešlos gabalėliu, į kurį įberiau šiek tiek kakavos, gerai išminkiau ir susukusi nedidelį rutuliuką prilipčiau šuniukui nosytę.
Orkaitę įkaitinti iki 150-160°C temp. sudėti šuniukus į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepti apie 20 min. kol gražiai pagels. Atvėsinti, o atvėsusius laikyti sandariame inde.
Velgi Neringos receptas, o va manieji suniukai: