Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(Nerytė @ 2011 08 23, 18:24)
kokie grazuciai thumbup.gif


mirksiukas.gif
Kepiau dar ir suniukus, bet daug kas sake,kad cia peliukai biggrin.gif

Suniukai


Tešlai
• 200 g. kvietinių miltų
• 25 g. kukurūzų miltų
• 25 g. pieno miltelių
• 3 v. šaukštų cukraus pudros
• 180 g. kambario temperatūros sviesto
• 3 v. šaukštų 36% grietinės
• 1/2 plytelės pieniško ar juodojo šokolado
Dekoracijai
• šokoladinių sausų dribsnių ausytėms
• šokoladinių pagaliukų akytėms


Kvietinius miltus sumaišyti su kukuruzų miltais bei pieno milteliais. Sviestą išsukti su grietine bei cukraus pudra iki vientisos masės. Po to palaipsniui sudėti miltų – pieno mišinį. Suminkyti tešlą. Tešla gaunasi fainos konsistencijos, labai gerai minkosi. Šokolado plytelę susmulkinam į nedidelius gabalėlius, pasiruoškite 48 nedidelius gabalėlius. Atgnybiam nedidelį tešlos gabalėlį (apie 10 g.), rankomis suformuojame rutuliuką, suplojame lyg darytume cepelinus, į vidų dedame šokolado gabalėlį ir vėl padarome rutuliuką, turi gautis maždaug lazdyno riešuto didumo. Ir tai pakartojame su likusia tešla. Dabar iš tešlos rutuliukų padarome mielus šuniukus. Iš dribsnių padarome ausytes, iš šokoladinių pagaliukų skirtų tortų puošimui padarome akytes, o nosyte pagal fantaziją – aš keletą padariau su razinomis, bet vis tik gražiausiai atrodė su tešlos gabalėliu, į kurį įberiau šiek tiek kakavos, gerai išminkiau ir susukusi nedidelį rutuliuką prilipčiau šuniukui nosytę.
Orkaitę įkaitinti iki 150-160°C temp. sudėti šuniukus į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepti apie 20 min. kol gražiai pagels. Atvėsinti, o atvėsusius laikyti sandariame inde.


Velgi Neringos receptas, o va manieji suniukai:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Džiuga+: 23 rugpjūčio 2011 - 19:31
QUOTE(Nerytė @ 2011 08 23, 17:24)
kaip smagu, kad patiko  thumbup.gif  koks grazus tortukas rolleyes.gif


Labai patiko, keturi žmonės vienu prisėdimu sunaikino biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Džiuga+ @ 2011 08 23, 20:30)
mirksiukas.gif
Kepiau dar ir suniukus, bet daug kas sake,kad cia peliukai  biggrin.gif

Peliukai, nes ausytės stačios ir nosytės riebios bigsmile.gif bet žiaaaauriai žavūs! Esu kepus, jei dar kepsiu būtinai darysiu ir peliukų ir šuniukų - labai jau žaviai tie peliukai atrodo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Džiuga+ @ 2011 08 23, 20:30)
mirksiukas.gif
Kepiau dar ir suniukus, bet daug kas sake,kad cia peliukai  biggrin.gif


Labai labai fainulkos thumbup.gif
Atsakyti
Super, fantastika
Atsakyti
Šiandien kepiau pyragėlius "Senučiukai"
user posted image

Tešla:
150g sviesto
1/2 stiklinės cukraus
250g 9% riebumo varškės
1/2 a.š. valgomosios sodos
2 stiklinės miltų
5 obuoliai (aš sunaudojau 4, 5 buvo per daug)

Ant viršaus:
2-3 v.š. sezamo sėklų (galima naudoti riešutus)
1 kiaušinis
1 v.š. šalto vandens

Ištirpinkite sviestą, įmaišykite cukrų ir varškę. Suberkite su soda sumaišytus miltus. Išmaišykite tešlą ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą. obuolius nulupkite, išpjaukite sėklydžius ir supjaustykite stambesnėmis skiltelėmis. Tešlą iškočiokite ir išpjaukite apskritimus. Tada kiekvieną apskritimą perpjaukite pusiau, po to supjaustykite kaip tortą. Ant platesnių gabaliukų sudėkite po obuolio skiltelę ir suvyniokite tešlą. Suktinukus įmerkite į plakto kiaušinio ir vandens mišinį, po to į indelį su sezamo sėklomis ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite apie 20min. 200C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Laba diena,

atsiprasau uz sutrukdyma, bet turiu pora "blondinisku" klausimu del tu grazuoliu "Cake Pops" 4u.gif

1. Ar yra LT tikslus atitikmuo to, ka autore vadina "frosting"? Kaip as suprantu, tai kazkoks glajus ar ne? (Skaiciau, kad jus naudojat grietine, Nutella) Ar butu galima dar ka nors panaudoti? blush2.gif

2. Spalvota glaju puosimui jus darote pacios ar perkate?

Aciu smile.gif
Atsakyti
Atnešu nuostabaus skonio keksą blush2.gif Toks tikras, senovinis keksas wub.gif Receptą radau čia : Keksas su razinomis

200g sviesto
300g miltų
200g cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
4 kiaušiniai
200g razinų
2 a.š. vanilinio cukraus
1 š. cukraus pudros

Miltus persijoti su kepimo milteliais ir cukraus pudra. Sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Iki purios masės išsukti sviestą. Į sviestą mušti kiaušinį, dėti šaukštą miltų ir maišyti iki purios masės. Tą patį kartoti su likusiais kiaušiniais. Razinas nuplovus ir nusausinus išvolioti miltuose ir suberti į tešlą. Formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Kepti 200 laipsnių temperatūroje 1-1,5 val.

user posted image

Mano komentaras: Iš pradžių atrodė, kad užvargsiu bemaišant tešlą (tie atskiri kiaušinių maišymai išgąsdino g.gif ) bet iš tiesų viskas maišėsi super lengvai thumbup.gif ir kepiau tik valandą ant mažesnės temperatūros, bet čia matyt orkaitės kaltė doh.gif Išvadoje, galiu pasakyti, kad keksas super skanus, tą patį vakarą neliko nei gabalėlio wub.gif [I]
Atsakyti
QUOTE(blondaj @ 2011 08 26, 11:24)
Atnešu nuostabaus skonio keksą

Mano komentaras: Iš pradžių atrodė, kad užvargsiu bemaišant tešlą (tie atskiri kiaušinių maišymai išgąsdino  g.gif ) bet iš tiesų viskas maišėsi super lengvai  thumbup.gif  ir kepiau tik valandą ant mažesnės temperatūros, bet čia matyt orkaitės kaltė  doh.gif Išvadoje, galiu pasakyti, kad keksas super skanus, tą patį vakarą neliko nei gabalėlio  wub.gif [I]

As sy keksa kepu visada is dvigubos normos, kartais ir trigubos, kad butu keliom dienom, nes susivalgo tikrai greitai thumbup.gif
Atsakyti
Na va - musu pirmas "popsu" gaminimo bandymas:

user posted image

Viduje - namie keptas jogurtinis keksas (nes sokoladiniu kepiniu mes nelabai megstam).
Atsakyti
Laba ryta
Mane sudomino šie ant pagaliukų skanumynai. Ir kadangi esu ne lt o dukra šves gimtadienį darželyje , noriu kad but gražūs , neperdaug saldūs skanestai. Kaip manot jei ta kokį nors ant sumuštinių kaip nutella per puse bent maišysiu su grietine ar sviestu , ar kondensuota su grietine , ar iš vis bulvytes pyragaičius padaryt, sustings man jie? ir noriu artija daryt rudu , kita baltų . Iš bet kokių biskvitų galima?
Atsakyti
sveika. as vakar kaip tik dariau situos pyragelius tai pasinaudojau recepteliu is sio puslapio. labai geras biskvitas. o paciu rutuliuku skonis juk priklausys nuo taves jei desi daugiau cukraus bus saldesni , ispausi citrinos rugstesni.
http://skanusgyvenim...10/eglutes.html
o del baltojo juk gali imti bet kokio biskvito pagrindo recepteli. manau puikiausiai tiks. o Amerikoje apstebejau labai popurkiaru imti RED VALVET pagrinda. man tai labai graziai atrodo. thumbup.gif
http://www.foodnetwo...cipe/index.html
kita karta butinai isbandysiu si varijanta.
o nebutinai daryk su nutela panaudok grietinele ar grietineles suri kaip maskarpone ar koki kita. mirksiukas.gif
Atsakyti