Įkraunama...
Įkraunama...

Grybai.

At4jau pasiūlyti vieną sena receptą,jis yra išbandytas keleto kartų,gal kam nors bepatiks.

reikės:

grybų{mazdaug 5kg.}

200ml. acto,

100g. druskos,

20-30 pipiru,
lauro lapeliu,
250g. svogunu,

300g.morkų,


nuvalytus grybus pavirkite10-12min.,išgriebkite ir nuvarvinkite.

Užvirinkite litrą vandens,berkite į jį cukrų,druską,prieskonius,sudėkite sutarkuotas morkas,žiedeliais pjaustytus svogūnus,pilkite actą ir virkite 5min.
Grybus krėskite į stiklanius,užpilkite karštu marinatu ir pasterizuokite 30-40min


p.s aš,noriu išsakyti savo nuomonę,kad kaip bebūtų,bet grybus reikia pasterizuoti.

Aš,buvau apsinuodijusi grybais,tai su jais elgiuosiu atsargiai.
Atsakyti
QUOTE(grazutee @ 2011 09 14, 12:40)
Jau daug metu darau panasia misraine ziemai,laikosi puikiai ir tikrai labai skani.


Aciu uz info.

Beje, mergaites kaip reikalai su grybais miske, pati nebuvau, bet sako, kad nera, o jei ir yra tai sukirmije labai. gal bvote kas siom dienom grybauti?
Atsakyti
Siandien grizau su kibiru lepsiuku ir per geras 2 val pririnkau smile.gif
Atsakyti
Kur cia taip tie lepsiukai auga?
Atsakyti
uz Seredziaus..
Atsakyti
Grybų mišrainė žiemai

user posted image


1 kg. virtų grybų
1 kg. morkų
1 kg. svogūnų
500 ml. pomidorų padažo
500 ml. aliejaus
šaukštas druskos
šaukštelis pipirų
muskato riešuto, kalendros miltelių
rozmarino šakelė, lauro lapai

Grybus nuvalyti, smulkiai supjaustyti, dėti į vandenį ir virti iki užvirimo, kol susidarys putos, tuomet nuimti nuo ugnies viską gerai perplauti ir vėl dėti į puodą ir virti 15-20 min. Morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti žiedais. Į troškinimo indą, keptuvę ar puodą pilame aliejų, kepiname svogūnus, morkas, kai suminkštėja šiek tiek dedame grybus. Viską apkepame dar apie 10 min.

user posted image

Suberiame visus prieskonius, supilame pomidorų padažą, permaišome ir troškiname dar 10-15 min. Supilstome į iškaitintus stiklainius.
Skanaus!!!

user posted image
Atsakyti
Ule, kaip skaniai atrodo. Butinai darysiu, tik is kur grybu gauti, vakar buvom nuvare su seimyna i miska, bet nieko neradom sad.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2011 09 19, 13:37)
tik is kur grybu gauti, vakar buvom nuvare su seimyna i miska, bet nieko neradom sad.gif

drinks_cheers.gif Radome tik pietums verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2011 09 19, 12:37)
Ule, kaip skaniai atrodo. Butinai darysiu, tik is kur grybu gauti, vakar buvom nuvare su seimyna i miska, bet nieko neradom sad.gif

mes vaziuojam salia namu, taj per savaite bendroj sumoj 8 kibirai dviese blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Jatau kiek grybu ranat, Ule. jei ne paslaptis kur gyvenate?
Atsakyti
Sveikos,


man labai patiko aktoriaus Sauliaus Sipario receptas.

Apverdi grybus,sumali mėsmale į šaldymo maišelius ir užšaldoma.

Jis nenaudoja jokių priedų.

Gal kam patiks.
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2011 09 20, 20:45)
Jatau kiek grybu ranat, Ule. jei ne paslaptis kur gyvenate?

Prie Jures misku 4u.gif
siemet tikrai visi skundzias,kad neranda, man jau nepatogu ir pasakot, mandagiai nutyliu blush2.gif biggrin.gif

ryt vel vaziuojam, ziuresim kaip bus ax.gif
Atsakyti