Toks klausimukas:
Turiu 100g raugo starterio. norint 400g raugo reikia deti 200 vandens ir miltu. Taip radau anksciau parasyta.
O Kiek maitinti kad butu 800 g raugo? Ar Neuzdus raugas per viena karta tiek miltu gaves?
Nupirkau malune kvietinius miltus,duonkepeje kepiau batona,pakilo gerai,bet isejo labai trapi, pjaustai,o trupiniu pilnas stalas. Kodel cia taip?
QUOTE(nadza @ 2012 02 09, 16:51)
Toks klausimukas:
Turiu 100g raugo starterio. norint 400g raugo reikia deti 200 vandens ir miltu. Taip radau anksciau parasyta.
O Kiek maitinti kad butu 800 g raugo? Ar Neuzdus raugas per viena karta tiek miltu gaves?
Turiu 100g raugo starterio. norint 400g raugo reikia deti 200 vandens ir miltu. Taip radau anksciau parasyta.
O Kiek maitinti kad butu 800 g raugo? Ar Neuzdus raugas per viena karta tiek miltu gaves?
Man rodos rašė, kad dėti per du kartus po 200..
QUOTE(Alinva @ 2012 02 09, 18:03)
Man rodos rašė, kad dėti per du kartus po 200..
tikrai nerandu...
help. o kokia tvarka maitinti? kokie valandu tarpai?
TIkrai buciau dekinga, kad kazkas pakartotu sia info.
QUOTE(Browny @ 2012 02 09, 08:26)
Sveikos kepejeles, as ę metai, kaip kepu duona savo, bet va db tik ismasciau, kad reikia man miltu pirkt didesniais kiekiais. Jei galit kas nors parekomenduokit, kur siauliu apylinkese nusipirkt maisa miltu ... Aciu
Ruginiu pasijotu, po 25 kg, parduoda ir po maziau (1,50lt/kg), Siauliu centriniame turguje, kur ivaziavimas is Vilniaus gatves yra 2 kioskeliai, tai juose galima rasti ir saulegrazu, kmynu ir linu semenu.
QUOTE(nadza @ 2012 02 09, 18:40)
tikrai nerandu...
help. o kokia tvarka maitinti? kokie valandu tarpai?
TIkrai buciau dekinga, kad kazkas pakartotu sia info.
help. o kokia tvarka maitinti? kokie valandu tarpai?
TIkrai buciau dekinga, kad kazkas pakartotu sia info.
Atsiprašau, suklydau, ten buvo klausimas apie 100+100 ir 200+200... ( čia )
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 02 09, 10:43)
gal galit placiau papasakot kas cia per "instrumentas" , pasidalinti visais jo pliusais ir minusais
na cia duonos formavimui skirtas krepselis. esu idejus savus (matos pinti tie...)
labai gerai duonos kepaliukus kildinti. Jie igauna forma, rasta
QUOTE(JusRuMa @ 2012 02 09, 13:51)
Superinių receptų yra Aguonėlės tinklapy. Pagarba autorei
aciu labai man duonos kepimas yra atsipalaidavimas, jau nezinau kiek laiko neperkam...paskutiniu metu ir nauju nebandau, apsileidau, bet dar skanesnes uz sia naradau ir kas savaite po du kepaliukus kepu jau ir visus apdalinti spejau, ko pasekoje visi vis praso jog iskepciau
QUOTE(aguonele @ 2012 02 09, 20:25)
na cia duonos formavimui skirtas krepselis. esu idejus savus (matos pinti tie...)
labai gerai duonos kepaliukus kildinti. Jie igauna forma, rasta
aciu labai man duonos kepimas yra atsipalaidavimas, jau nezinau kiek laiko neperkam...paskutiniu metu ir nauju nebandau, apsileidau, bet dar skanesnes uz sia naradau ir kas savaite po du kepaliukus kepu jau ir visus apdalinti spejau, ko pasekoje visi vis praso jog iskepciau
labai gerai duonos kepaliukus kildinti. Jie igauna forma, rasta
aciu labai man duonos kepimas yra atsipalaidavimas, jau nezinau kiek laiko neperkam...paskutiniu metu ir nauju nebandau, apsileidau, bet dar skanesnes uz sia naradau ir kas savaite po du kepaliukus kepu jau ir visus apdalinti spejau, ko pasekoje visi vis praso jog iskepciau
atrodo laaabai skaniai... tik va as kai ruosiuos kepti pirma savo gyvenime duona, tai gal bandysiu su mielem, be raugo.
Jei atsirastu kokia vilniete, kuri pasidalintu raugu siai duonelei, buciau labai dekinga
QUOTE(volkiene @ 2012 02 09, 19:36)
atrodo laaabai skaniai... tik va as kai ruosiuos kepti pirma savo gyvenime duona, tai gal bandysiu su mielem, be raugo.
prie raugo reikia pribresti bent as taip sakau. Su raugu tesla gaunas "palaidesne", ja reikia "gaudyti" kartais as iki to etapo labai sekmingai ne viena duonele su mielemis iskepiau. Bet ir vel, patariu tik tokias kepti, kurios su imaisais. jos tikrai panasios i tas su raugu paziurekite tokias kaip bazelio duona, keturiu bandleiu duona "skydas" ir t.t. puikios jos. ir tikrai -nepavykti negali!
Papildyta:
QUOTE(gita @ 2012 02 09, 16:38)
Na kad ne iš kvietinių miltų. Gerai nepamenu (o gal tik vaidelenasi), lyg Aguonėlės bloge buvau radusi, bet dabar peržiūrėjau visas jos duonas ir neberandu.
o as tokios nesu kepus, tik jogurtine
QUOTE(nadza @ 2012 02 09, 17:51)
Toks klausimukas:
Turiu 100g raugo starterio. norint 400g raugo reikia deti 200 vandens ir miltu. Taip radau anksciau parasyta.
O Kiek maitinti kad butu 800 g raugo? Ar Neuzdus raugas per viena karta tiek miltu gaves?
Turiu 100g raugo starterio. norint 400g raugo reikia deti 200 vandens ir miltu. Taip radau anksciau parasyta.
O Kiek maitinti kad butu 800 g raugo? Ar Neuzdus raugas per viena karta tiek miltu gaves?
negi cia reikia taip tiksliai matuot? pirma karta dabar darau raugo, bet viska dedu po lygiai, kad butu tiek pat miltu tiek vandens ir gautusi grietines konsistencija. ir nieko nematuoju tiklsiai, ir rugsta lygtais gerai, dvigubai jau pakyla, nors tik trecia diena gal ir negerai darau, bet tokiai kepejai kaip man bus gerai
QUOTE(r_tina @ 2012 02 09, 22:18)
negi cia reikia taip tiksliai matuot? pirma karta dabar darau raugo, bet viska dedu po lygiai, kad butu tiek pat miltu tiek vandens ir gautusi grietines konsistencija. ir nieko nematuoju tiklsiai, ir rugsta lygtais gerai, dvigubai jau pakyla, nors tik trecia diena gal ir negerai darau, bet tokiai kepejai kaip man bus gerai
raugas starteris tai ne pirminis raugas!! Tai saldytuve pailsejes raugas.. kuri reikia gaivint!!
tad ar kuri zino kaip ji maitint kai noriu 800 g raugo? Jau reiktu duonele maisyt
QUOTE(nadza @ 2012 02 09, 19:46)
raugas starteris tai ne pirminis raugas!! Tai saldytuve pailsejes raugas.. kuri reikia gaivint!!
tad ar kuri zino kaip ji maitint kai noriu 800 g raugo? Jau reiktu duonele maisyt
tad ar kuri zino kaip ji maitint kai noriu 800 g raugo? Jau reiktu duonele maisyt
Tai pamaitink 400miltų ir 400ml vandens ir turėsi 800g