Įkraunama...
Įkraunama...

Duonelės kepėjos renkasi čia

QUOTE(laselis @ 2012 02 09, 19:50)
Ruginiu pasijotu, po 25 kg, parduoda ir po maziau (1,50lt/kg), Siauliu centriniame turguje, kur ivaziavimas is Vilniaus gatves yra 2 kioskeliai, tai juose galima rasti ir saulegrazu, kmynu ir linu semenu.

aciu. O gal kas pirktu su manim siauliuose didesni kieki kvietiniu miltu? As nelabai zinau didmeniniu kainu. Gal kas zinot kiek kainuoja sanitex'o didele pakuote miltu arba is kur nors kitur...
Atsakyti
QUOTE(Alinva @ 2012 02 20, 13:00)
Pagal mane - apdžiūvo ir tiek... Paprastai būna, kai maitinu nedideliu kiekiu, ir stovi šilčiau ilgiau, negu kyla, t.y., nespėju antrą kartą pamaitint. Tiesiog išmaišau ir vėl įdedu miltų/vandens.

Itariu taip ir buvo, nes vakar kepiau visokiu kepiniu, tai virtuvej gal per silta buvo ir apdziuvo, bet nepakilo iki trilitrinio virsaus vakar, tai nzn.. dadejau miltu, vandens, medaus misinio, ziuresiu kas gausis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Skarota Egle @ 2012 02 20, 12:22)
skaniai atrodo duoneles  4u.gif

4u.gif aciu, bet dar daug mokytis ir dirbt duoneles kepime ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GabiSima @ 2012 02 20, 13:39)
Itariu taip ir buvo, nes vakar kepiau visokiu kepiniu, tai virtuvej gal per silta buvo ir apdziuvo, bet nepakilo iki trilitrinio virsaus vakar, tai nzn.. dadejau miltu, vandens, medaus misinio, ziuresiu kas gausis  smile.gif

Na man iki viršaus niekad nepakyla, ir nekyla tikrai dvigubai ar šiaip labai aukštai, bet aš ir nepildau, kad pilnas būtų, minimaliai maitinu.
Bet tešla kyla be problemų, bent jau to recepto, kur turiu.
Ir mano raugas tik miltai + vanduo, be cukraus/medaus. Kepdama irgi panaudoju dalį pasimaitinto raugo, neatsidedu iš užmaišytos tešlos.
Atsakyti
Merginos ka darau ne taip... keliau duona pagal keleta receptu. Duona gaunasi skani, bet labai trapi, o ypantingai antra diena. Ar ko perdaug/per mazai dedu g.gif
Atsakyti
QUOTE(volkiene @ 2012 02 20, 13:44)
Merginos ka darau ne taip... keliau duona pagal keleta receptu. Duona gaunasi skani, bet labai trapi, o ypantingai antra diena. Ar ko perdaug/per mazai dedu  g.gif

Su mielėm ar su raugu kepėt?
Man su mielėm labai trapi būdavo, su raugu antrą kartą jau kepu - minkštutėlė kaip pūkas.
Atsakyti
QUOTE(Alinva @ 2012 02 20, 14:52)
Su mielėm ar su raugu kepėt?
Man su mielėm labai trapi būdavo, su raugu antrą kartą jau kepu - minkštutėlė kaip pūkas.


Su mielem... ko gero del to ir gavosi trapi.
Reikia raugo vadinasi smile.gif

Beje gal yra vilnieciu, galinciu pasidalinti raugu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(volkiene @ 2012 02 20, 13:44)
Merginos ka darau ne taip... keliau duona pagal keleta receptu. Duona gaunasi skani, bet labai trapi, o ypantingai antra diena. Ar ko perdaug/per mazai dedu  g.gif


aliejaus galit bandyt įpilt, bet su mielėm ji vis tiek biresnė būna
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 02 20, 15:12)
aliejaus galit bandyt įpilt, bet su mielėm ji vis tiek biresnė būna


Pyliau aliejaus, bet vis tiek verysad.gif
Bandysiu gal su raugu daryt, tik va reikia raugo gauti
Atsakyti
QUOTE(volkiene @ 2012 02 20, 14:25)
Pyliau aliejaus, bet vis tiek  verysad.gif
Bandysiu gal su raugu daryt, tik va reikia raugo gauti



tai raugą ir pati galit pasidaryt mirksiukas.gif

aš tik baisiai nepatogiai gyvenu, šiaip tai be problemų galiu duot.
Atsakyti
QUOTE(volkiene @ 2012 02 20, 13:44)
Merginos ka darau ne taip... keliau duona pagal keleta receptu. Duona gaunasi skani, bet labai trapi, o ypantingai antra diena. Ar ko perdaug/per mazai dedu  g.gif

Man irgi daznai gaunasi trapi, tai as galvojau kad per daug miltu tiesiog, mat dar reikia gi ziuret kokio ten malimo, kiek glitino (ar ko ten..), viena kart su raugu dariau, bet irgi trapi gavosi, sakau gal dar priklauso ir nuo to kiek pakilo? ar tinkamai ismaisiau..? sakau gal reik jau duonkepe isigyt, paprasciau butu lotuliukas.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti