jediara, odelė yra valgoma- be jokių susimąstymų galima vartoti Hokkaido, nors aš visus kepamus moliūgus valgau su odele. Taip pat spaudžiant sultis- supjausčius moliūgą tinkamais gabalais, sumetu jį į sulčiaspaudę (ir su odele, ir su sėklomis)- stiklinėje atsisluoksniuoja mikroninis, bet pastebimas, aliejaus sluoksniukas
Kažkada teko ragauti arbūzų odelių, jau tos nevalgomos dalies, "uogienės"- visai patiko, lyg cukatai- permatomi lyg stikliniai, kvapnūs, saldūs ir tinkamos konsistencijos. Gal ir iš sausesnių veislių įmanoma būtų "pasigaminti" kažką panašaus, naudojant odeles ir poodinį sluoksnį (nesu cukatų megėja, tad niekuom nepadėsiu)?
Taip, Venta9, nevalgomas belieka tik kotelis.
QUOTE(yerena @ 2013 12 29, 01:49)
jediara, odelė yra valgoma- be jokių susimąstymų galima vartoti Hokkaido, nors aš visus kepamus moliūgus valgau su odele. Taip pat spaudžiant sultis- supjausčius moliūgą tinkamais gabalais, sumetu jį į sulčiaspaudę (ir su odele, ir su sėklomis)- stiklinėje atsisluoksniuoja mikroninis, bet pastebimas, aliejaus sluoksniukas
Oho , sultis spaudžiu, bet odelę visada nulupu Kepamų taip pat išmetu...... Gal reikės kada paragauti
QUOTE(jediara @ 2013 12 29, 14:56)
Oho , sultis spaudžiu, bet odelę visada nulupu Kepamų taip pat išmetu...... Gal reikės kada paragauti
Odele supjaustyta nedideliais gabaleliais sudziovinama ir sumalama o is milteliu verdama kava. Vidurini minkstima gabaleliais irgi sudziovinama kartu su seklom ( galima seklas atskirai) , taippat sumalama o miltelius panaudojama daug kur , kaip ir sviezius.As supratau, kad visu moliugu odeles tinka, nes laida ziurejau ne nuo pradziu.
QUOTE(Venta9 @ 2013 12 29, 20:09)
Odele supjaustyta nedideliais gabaleliais sudziovinama ir sumalama o is milteliu verdama kava. Vidurini minkstima gabaleliais irgi sudziovinama kartu su seklom ( galima seklas atskirai) , taippat sumalama o miltelius panaudojama daug kur , kaip ir sviezius.As supratau, kad visu moliugu odeles tinka, nes laida ziurejau ne nuo pradziu.
Aišku. Ačiū. Tačiau taip galima taupyti tik turint jų nedaug, o pas mane rūsyje ir šaldiklyje yra nemažai
QUOTE(jediara @ 2013 12 29, 20:15)
Aišku. Ačiū. Tačiau taip galima taupyti tik turint jų nedaug, o pas mane rūsyje ir šaldiklyje yra nemažai
Zinoma, turint daug nebutina ir taip taupyt, bet as nepaminejau, nes ir neisidemejau apie visokius vitaminus ir kitus super gerus dalykelius, kuriu yra butent odeleje ir viduriuose, o jau apie seklas ir mes pacios zinome, kad tai vaistas. Rode ta kava isvirta, bet paragaut neteko per televizoriu
Užsisakiau: Didieji moliūgai Hokkaido Orange (lot. Cucurbita maxima), Kvapieji moliūgai Butternut (lot. Cucurbita moschata), Didieji moliūgai Delica F1 (lot. Cucurbita maxima) su tikslu spausti sultis, bet pirmame temos puslapyje šitos veislės rekomenduojamos troškiniams ir kitaip termiškai apdoroti (nepažiūrėjau prieš užsakant). Kas blogo juose, jeigu spausti - skonis, per kietos, per mažai sulčių ar dar kažkas, ar tiesiog būtent termiškai geriausia atsiskleidžia, bet ir sultys gali būti naudojamos?
QUOTE(L.K. @ 2014 01 01, 14:44)
Užsisakiau: Didieji moliūgai Hokkaido Orange (lot. Cucurbita maxima), Kvapieji moliūgai Butternut (lot. Cucurbita moschata), Didieji moliūgai Delica F1 (lot. Cucurbita maxima) su tikslu spausti sultis...
Iš Hokkaido neišspausite sulčių- labai sausi moliūgai, Butternut galima naudoti, bet pernelyg "taurūs" jie sultims, bet jei jų užsiauginsite šimtais, kodėl gi ne O dėl Delica, jei tai kabocha tipo, irgi sausas minkštimas, labai panašus į Burgess Buttercup. Ne į tą pusę žiūrėjote, renkant veisles sultims. Iš populiariausių ir didžiausių- Melonowa Zolta, Bambino, Rouge vif d'Etampes, Atlantic Giant ir pan., irgi iš cucurbita maxima.
Papildyta:
P.S. Dėl butternut, pirkote Waltham ar kokią hibridinę veislę? Nes pirmieji labai jau vėlai pradeda megzti ir mažai moliūgų būna lyginant su kitomis veislėmis...
QUOTE(yerena @ 2014 01 01, 17:22)
Iš Hokkaido neišspausite sulčių- labai sausi moliūgai, Butternut galima naudoti, bet pernelyg "taurūs" jie sultims, bet jei jų užsiauginsite šimtais, kodėl gi ne O dėl Delica, jei tai kabocha tipo, irgi sausas minkštimas, labai panašus į Burgess Buttercup. Ne į tą pusę žiūrėjote, renkant veisles sultims. Iš populiariausių ir didžiausių- Melonowa Zolta, Bambino, Rouge vif d'Etampes, Atlantic Giant ir pan., irgi iš cucurbita maxima.
Papildyta:
P.S. Dėl butternut, pirkote Waltham ar kokią hibridinę veislę? Nes pirmieji labai jau vėlai pradeda megzti ir mažai moliūgų būna lyginant su kitomis veislėmis...
Papildyta:
P.S. Dėl butternut, pirkote Waltham ar kokią hibridinę veislę? Nes pirmieji labai jau vėlai pradeda megzti ir mažai moliūgų būna lyginant su kitomis veislėmis...
Aišku, ačiū . Teks koreguoti asortimentą, puiku, kad galima pasimokyti ne vien rudenį iš savo klaidų .
Butternutai Semo "pilstymo" iš e-seklos, ne hibridas. Kiti irgi iš ten, apie Delika rašo: "tai žaliasis Hokkaido", tai irgi nekažkas sultims .
Juokingiausia, kad rinkausi būtent sultims ir visi pro šalį...
QUOTE(matuke @ 2014 01 01, 23:19)
Su Naujais
Su !
Matot, esu toks padaras, kuriam "gerai" tik tai, kas "geriausia". Iš čia daug bėdų ...
Pernai auginau Big Max, kėlėm dviese . Sultim gal ir tiktų, bet išbujojo per pusę daržo, ir šiaip, toks jis man labiau pašarinis. Norėtųsi, kad būtų sultingas, turėtų saldumo, vaisiai protingo dydžio (kad vienu-dviem spaudimais sunaudot visą) ir dar idealu, kad kuo labiau krūminio tipo.
Šiaip tai yra iš ko rinktis ir pas mus, tiesiog su pirmu užpirkimu paskubėjau.
QUOTE(L.K. @ 2014 01 02, 10:49)
Su !
Matot, esu toks padaras, kuriam "gerai" tik tai, kas "geriausia". Iš čia daug bėdų ...
Pernai auginau Big Max, kėlėm dviese . Sultim gal ir tiktų, bet išbujojo per pusę daržo, ir šiaip, toks jis man labiau pašarinis. Norėtųsi, kad būtų sultingas, turėtų saldumo, vaisiai protingo dydžio (kad vienu-dviem spaudimais sunaudot visą) ir dar idealu, kad kuo labiau krūminio tipo.
Šiaip tai yra iš ko rinktis ir pas mus, tiesiog su pirmu užpirkimu paskubėjau.
Matot, esu toks padaras, kuriam "gerai" tik tai, kas "geriausia". Iš čia daug bėdų ...
Pernai auginau Big Max, kėlėm dviese . Sultim gal ir tiktų, bet išbujojo per pusę daržo, ir šiaip, toks jis man labiau pašarinis. Norėtųsi, kad būtų sultingas, turėtų saldumo, vaisiai protingo dydžio (kad vienu-dviem spaudimais sunaudot visą) ir dar idealu, kad kuo labiau krūminio tipo.
Šiaip tai yra iš ko rinktis ir pas mus, tiesiog su pirmu užpirkimu paskubėjau.
atitiko viss jusu isvardintas savybes, tik nebuvo kruminis
bet seklu pasirinkti minciu nebuvo kile
sekmes renkantis geriausius