Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, melionai, moliūgai, cukinijos...

jediara, odelė yra valgoma- be jokių susimąstymų galima vartoti Hokkaido, nors aš visus kepamus moliūgus valgau su odele. Taip pat spaudžiant sultis- supjausčius moliūgą tinkamais gabalais, sumetu jį į sulčiaspaudę (ir su odele, ir su sėklomis)- stiklinėje atsisluoksniuoja mikroninis, bet pastebimas, aliejaus sluoksniukas biggrin.gif
Kažkada teko ragauti arbūzų odelių, jau tos nevalgomos dalies, "uogienės"- visai patiko, lyg cukatai- permatomi lyg stikliniai, kvapnūs, saldūs ir tinkamos konsistencijos. Gal ir iš sausesnių veislių įmanoma būtų "pasigaminti" kažką panašaus, naudojant odeles ir poodinį sluoksnį (nesu cukatų megėja, tad niekuom nepadėsiu)?
Taip, Venta9, nevalgomas belieka tik kotelis.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2013 12 29, 01:49)
jediara, odelė yra valgoma- be jokių susimąstymų galima vartoti Hokkaido, nors aš visus kepamus moliūgus valgau su odele. Taip pat spaudžiant sultis- supjausčius moliūgą tinkamais gabalais, sumetu jį į sulčiaspaudę (ir su odele, ir su sėklomis)- stiklinėje atsisluoksniuoja mikroninis, bet pastebimas, aliejaus sluoksniukas  biggrin.gif 


Oho bigsmile.gif , sultis spaudžiu, bet odelę visada nulupu rolleyes.gif Kepamų taip pat išmetu...... Gal reikės kada paragauti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 12 29, 14:56)
Oho bigsmile.gif , sultis spaudžiu, bet odelę visada nulupu rolleyes.gif Kepamų taip pat išmetu...... Gal reikės kada paragauti smile.gif

Odele supjaustyta nedideliais gabaleliais sudziovinama ir sumalama o is milteliu verdama kava. Vidurini minkstima gabaleliais irgi sudziovinama kartu su seklom ( galima seklas atskirai) , taippat sumalama o miltelius panaudojama daug kur , kaip ir sviezius.As supratau, kad visu moliugu odeles tinka, nes laida ziurejau ne nuo pradziu.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2013 12 29, 20:09)
Odele supjaustyta nedideliais gabaleliais sudziovinama  ir sumalama o is milteliu verdama kava.  Vidurini minkstima gabaleliais irgi sudziovinama kartu su seklom ( galima seklas atskirai) , taippat sumalama o miltelius panaudojama daug kur , kaip ir sviezius.As supratau, kad visu moliugu odeles tinka, nes laida ziurejau ne nuo pradziu.

Aišku. Ačiū. Tačiau taip galima taupyti tik turint jų nedaug, o pas mane rūsyje ir šaldiklyje yra nemažai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 12 29, 20:15)
Aišku. Ačiū. Tačiau taip galima taupyti tik turint jų nedaug, o pas mane rūsyje ir šaldiklyje yra nemažai biggrin.gif

Zinoma, turint daug nebutina ir taip taupyt, bet as nepaminejau, nes ir neisidemejau apie visokius vitaminus ir kitus super gerus dalykelius, kuriu yra butent odeleje ir viduriuose, o jau apie seklas ir mes pacios zinome, kad tai vaistas. Rode ta kava isvirta, bet paragaut neteko per televizoriu biggrin.gif
Atsakyti
Kas nematė laidos gali pažiūrėti nuo 12 min.
Suktinis
Gerų metų 4u.gif
Atsakyti
Užsisakiau: Didieji moliūgai Hokkaido Orange (lot. Cucurbita maxima), Kvapieji moliūgai Butternut (lot. Cucurbita moschata), Didieji moliūgai Delica F1 (lot. Cucurbita maxima) su tikslu spausti sultis, bet pirmame temos puslapyje šitos veislės rekomenduojamos troškiniams ir kitaip termiškai apdoroti (nepažiūrėjau prieš užsakant). Kas blogo juose, jeigu spausti - skonis, per kietos, per mažai sulčių ar dar kažkas, ar tiesiog būtent termiškai geriausia atsiskleidžia, bet ir sultys gali būti naudojamos?
Atsakyti
QUOTE(L.K. @ 2014 01 01, 14:44)
Užsisakiau: Didieji moliūgai Hokkaido Orange (lot. Cucurbita maxima), Kvapieji moliūgai Butternut (lot. Cucurbita moschata), Didieji moliūgai Delica F1 (lot. Cucurbita maxima) su tikslu spausti sultis...

Hokkaido neišspausite sulčių- labai sausi moliūgai, Butternut galima naudoti, bet pernelyg "taurūs" jie sultims, bet jei jų užsiauginsite šimtais, kodėl gi ne bigsmile.gif O dėl Delica, jei tai kabocha tipo, irgi sausas minkštimas, labai panašus į Burgess Buttercup. Ne į tą pusę žiūrėjote, renkant veisles sultims. Iš populiariausių ir didžiausių- Melonowa Zolta, Bambino, Rouge vif d'Etampes, Atlantic Giant ir pan., irgi iš cucurbita maxima.
Papildyta:
P.S. Dėl butternut, pirkote Waltham ar kokią hibridinę veislę? Nes pirmieji labai jau vėlai pradeda megzti ir mažai moliūgų būna lyginant su kitomis veislėmis...
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 01 01, 17:22)
Hokkaido neišspausite sulčių- labai sausi moliūgai, Butternut galima naudoti, bet pernelyg "taurūs" jie sultims, bet jei jų užsiauginsite šimtais, kodėl gi ne  bigsmile.gif O dėl Delica, jei tai kabocha tipo, irgi sausas minkštimas, labai panašus į Burgess Buttercup. Ne į tą pusę žiūrėjote, renkant veisles sultims. Iš populiariausių ir didžiausių- Melonowa Zolta, Bambino, Rouge vif d'Etampes, Atlantic Giant ir pan., irgi iš cucurbita maxima.
Papildyta:
P.S. Dėl butternut, pirkote Waltham ar kokią hibridinę veislę? Nes pirmieji labai jau vėlai pradeda megzti ir mažai moliūgų būna lyginant su kitomis veislėmis...

Aišku, ačiū 4u.gif . Teks koreguoti asortimentą, puiku, kad galima pasimokyti ne vien rudenį iš savo klaidų doh.gif .
Butternutai Semo "pilstymo" iš e-seklos, ne hibridas. Kiti irgi iš ten, apie Delika rašo: "tai žaliasis Hokkaido", tai irgi nekažkas sultims g.gif .
Juokingiausia, kad rinkausi būtent sultims ir visi pro šalį...
Atsakyti
Su Naujais 4u.gif
Man sultims puikiausiai tiko dideli oranziniai moliugai NoName,seklos nekainave ne cento mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(matuke @ 2014 01 01, 23:19)
Su Naujais  4u.gif

Su 4u.gif !
Matot, esu toks padaras, kuriam "gerai" tik tai, kas "geriausia". Iš čia daug bėdų blush2.gif ...
Pernai auginau Big Max, kėlėm dviese doh.gif . Sultim gal ir tiktų, bet išbujojo per pusę daržo, ir šiaip, toks jis man labiau pašarinis. Norėtųsi, kad būtų sultingas, turėtų saldumo, vaisiai protingo dydžio (kad vienu-dviem spaudimais sunaudot visą) ir dar idealu, kad kuo labiau krūminio tipo.
Šiaip tai yra iš ko rinktis ir pas mus, tiesiog su pirmu užpirkimu paskubėjau.
Atsakyti
QUOTE(L.K. @ 2014 01 02, 10:49)
Su  4u.gif !
Matot, esu toks padaras, kuriam "gerai" tik tai, kas "geriausia". Iš čia daug bėdų  blush2.gif ...
Pernai auginau Big Max, kėlėm dviese  doh.gif . Sultim gal ir tiktų, bet išbujojo per pusę daržo, ir šiaip, toks jis man labiau pašarinis. Norėtųsi, kad būtų sultingas, turėtų saldumo, vaisiai protingo dydžio (kad vienu-dviem spaudimais sunaudot visą) ir dar idealu, kad kuo labiau krūminio tipo.
Šiaip tai yra iš ko rinktis ir pas mus, tiesiog su pirmu užpirkimu paskubėjau.

atitiko viss jusu isvardintas savybes, tik nebuvo kruminis cool.gif
bet seklu pasirinkti minciu nebuvo kile biggrin.gif
sekmes renkantis geriausius mirksiukas.gif
Atsakyti