Įkraunama...
Įkraunama...

Naminiai pyragai - 3

Bananu pyragas (bananu megejoms mirksiukas.gif )

Reikes:
2saukstai sviesto
300g miltu
200g cukraus(dedu maziau,nes buna ryskiai per saldu 4u.gif )
3 bananai
3 saukstai grietines
4 kiausiniai
2 arb.saukst. kep.milteliu
16g vaniles
glaistui(kuris nebutinas,jei kas labai tingi, nes ir taip skanu tongue.gif ):
sokolado plytele ir kokoso drozles


Ruosimas:
Sutrinti bananus su grietine ir puse cukraus.Kitame inde su likusiu cukrumi sumaisyti kiausinius, iberti vanile,supilti islydyta sviesta.berti miltus sumaisytus su kep,milteliais ir tada supilti bananu ir grietines mase,gerai ismaisyti,skarda patepti trupuciu sviesto,pabarstyti dziuveseliais,kepti 170 temp. 30min(jei darote glaista aptepate istirpusiu sokoladu ir apibarstot drozlemis) ir skanaus bigsmile.gif
Atsakyti
Ar bananai iskepusiam pyrage nepajuoduoja? Kazkada kepiau pyraga su bananais, tai pajuodo ko tai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(neaiski @ 2007 04 21, 19:56)
Ar bananai iskepusiam pyrage nepajuoduoja?  Kazkada kepiau pyraga su bananais, tai pajuodo  ko tai  verysad.gif




Bananai sutrinti su grietine ir cukrumi susipila i visa tesla ir gaunasi vientisa mase,kai iskepa nieko ten nesimato mirksiukas.gif tai ir juoduoti kaip ir nielka kam biggrin.gif
Atsakyti
Tai OK. Bandysiu tada. smile.gif
Atsakyti
[quote=neaiski,2007 04 22, 06:54]
Tai OK. Bandysiu tada. smile.gif
[/quote


Bus idomu suzinoti ar pasiseke ir svarbiausia ar patiko rolleyes.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kas žinot tikrąjį " Draugystės " pyrago receptą? 4u.gif Aš Delfyje radau tokį, gal kas žinot dar kokį nors?
Permetu nukopijuotą pyrago failiuką,
pyrago "Draugystė" receptą:
Tešlai: 2-3 kiaušinių, 250 g margarino, 1 st. cukraus, 2 nubraukti arbatiniai šaukšteliai sodos ar kepimo miltelių, miltų tiek, kad tešla kaip plastelinas būtų, bet neliptų prie rankų.
I-am įdarui: 6-7 sutarkuotų obuolių, trupučio cukraus, cinamono.
II-am įdarui: 2 pak. varškės, pusė kiaušinio, razinų, vanilino (likusiu kiaušiniu vėliau aptepti pyrago viršų).
Kiaušinius išplakti, sudėti cukrų, sutarkuotą margariną, sodą ir su miltais suminkyti. Tešlą padalyti pusiau. Vieną dalį rankomis išminkyti ir įtiesti į skardą. Subadyti šakute, kad būtų skylutės ir pakepti orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių, kol ant viršaus atsiras plutelė. Ištraukti iš orkaitės, uždėti I-ą įdarą, o ant jo II-ą. Ant viršaus išdėlioti likusią tešlą, subadyti šakute ir aptepti kiaušiniu. Kepti, kol paruduos.
Aš pati bandžiau kepti "Draugystę" pagal šį receptą, bet kadangi mano skarda l.didelė (iš orkaitės) aš tešlai ėmiau 5 kiaušinius, apie 1,5 st. cukraus, 1,5 pak. tepaus riebalų mišinio, 2 pilnesnius arbat. šaukštelius sodos nugesinau citrinos sultimis. Toliau dariau pagal receptą. Įdarui ėmiau 3 pak. varškės (didelei skardai 2 pak. per mažai), į varškę dar įbėriau šiek tiek cukraus. Dėjau 1 kiaušinį į varškę ir 1 ėmiau viršui aptepti. Vietoj obuolių sluoksnio, manau, galima būtų užtepti rūgštesnės uogienės. Viršui tešlą iškočiojau ir užklojau ant varškės sluoksnio, subadžiau šakute (galima išbraižyti ir tas "dzvonkas" ant paviršiaus kaip būna ant pirktinių pyragų - būtų gražiau) ir iškepiau. Pyragas tikrai gavosi labai skanus. Verta kepti. Tai tiek. Sėkmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo auroryte: 22 balandžio 2007 - 23:47
MEDAUS PYRAGAS

500g miltu
75g margarino
250g medaus (dirbtinio)
250g cukraus
200g grietines
3 kiausiniai
razinu, dziovintu abrikosu, dziovintu slyvu(savo nuoziura)
sodos arbatinis saukstelis (nugesinu saukstu acto)


Medus kaitinamas su cukrumi ir atausinamas iki kamb.temperaturos. Supilam i ji islydyta margarina, isplaktus kiausinius, grietine ir viska gerai ismaisome. ( geriau saukstu o ne mikseriu) Tada sudedame miltus, ismaisome ir sukreciam vaisius. Paruosta tesla pilame i riebalais istepta skarda ( as pilu i kekesine). Kepame 180 laipsniu temp.
S K A N A U S !
Papildyta:
QUOTE(olantukas @ 2007 05 01, 13:04)
MEDAUS PYRAGAS

500g miltu
75g margarino
250g medaus (dirbtinio)
250g cukraus
200g grietines
3 kiausiniai
razinu, dziovintu abrikosu, dziovintu slyvu(savo nuoziura)
sodos  arbatinis saukstelis (nugesinu saukstu acto)
Medus kaitinamas su cukrumi ir atausinamas iki kamb.temperaturos. Supilam i ji islydyta margarina, isplaktus kiausinius, grietine ir viska gerai ismaisome. ( geriau saukstu o ne mikseriu) Tada sudedame miltus, ismaisome ir sukreciam vaisius. Paruosta tesla pilame i riebalais istepta skarda ( as pilu i kekesine). Kepame 180 laipsniu temp. 
                                                                  S K A N A U S !


4u.gif nepamirskit sodos!!!
Atsakyti
QUOTE(Rimse @ 2007 01 06, 16:43)
Kad jau niekas neparašo, aš parašysiu:

Raugas: 1 puodelis miltų, 1 puodelis cukraus, 1 puodelis pieno.
1 diena - nejudinti;
2-3-4 dieną - pamaišyti 1 kartą per dieną;
5 dieną - į raugą įmaišyti 1 puodelį miltų, 1 puodelį cukraus, 1 puodelį pieno;
6-7-8-9 dieną - pamaišyti 1 kartą per dieną;
10 d. - į raugą įmaišyti 1 puodeliį miltų, 1 puodelį cukraus, 1 puodelį pieno. tada nupilti 2 puodelius raugo (1 pasilikti sau, kita - padovanoti).
Iš likusio raugo kepti pyraga: į likusi raugą imaišyti 3 kiaušinius, 1 puodelį aliejaus, 2 puodelius miltų, 2 a.š. vanilinio cukraus, 2 a.š. kepimo miltelių, žiupsnelį druskos. Priedai gali būti kuo vairiausi: razinos, riešutai, kakava, aguonos, riešutai ir pan.
Kepti apie 40min. vidutinio karštumo orkaitėje.

Skanaus

Ar tą raugą laikote uždengtą? Ir koks kvapas to raugo apie 10 dieną?
Įtariu, kad kažkas pas mane su tuo raugu ne taip... Kvapas kaip sugedusios varškės ir ant indo kraštų pelėsis atsirado g.gif . Gal nereik uždengt? help.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedula @ 2007 05 01, 14:42)
Ar tą raugą laikote uždengtą? Ir koks kvapas to raugo apie 10 dieną?
Įtariu, kad kažkas pas mane su tuo raugu ne taip... Kvapas kaip sugedusios varškės ir ant indo kraštų pelėsis atsirado  g.gif . Gal nereik uždengt?  help.gif



doh.gif tai jau tikrai kažkas ne taip su tuo raugu. Nebepatarčiau tokio naudoti schmoll.gif . Manyčiau, kad jusų raugui arba buvo per karšta ir jis perrūgo, arba , jei buvo sandariai uždarytas - "užduso" ax.gif .

Aš raugą laikau pridengtą dangteliu arba rankšluosčiu ir jokiu budu ne ant tiesioginių saulės spindulių. O kvapas g.gif kaip raugo, bet tikrai nebjaurus.
Atsakyti
Tada turbūt, užduso. Laikiau uždengtame stikliniame inde. Bandysiu raugt iš naujo.
Ačiū už pagalbą 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(olantukas @ 2007 05 01, 13:06)
MEDAUS PYRAGAS

500g miltu
75g margarino
250g medaus (dirbtinio)
250g cukraus
200g grietines
3 kiausiniai
razinu, dziovintu abrikosu, dziovintu slyvu(savo nuoziura)
sodos  arbatinis saukstelis (nugesinu saukstu acto)
Medus kaitinamas su cukrumi ir atausinamas iki kamb.temperaturos. Supilam i ji islydyta margarina, isplaktus kiausinius, grietine ir viska gerai ismaisome. ( geriau saukstu o ne mikseriu) Tada sudedame miltus, ismaisome ir sukreciam vaisius. Paruosta tesla pilame i riebalais istepta skarda ( as pilu i kekesine). Kepame 180 laipsniu temp. 
                                                                  S K A N A U S !
Papildyta:
  4u.gif  nepamirskit sodos!!!

Susigundžiau šiuo receptėliu.Pyragas jau orkaitėje tongue.gif Kvapas tikrai malonus....matysime koks bus skonis essen.gif
Atsakyti
QUOTE(auroryte @ 2007 04 23, 00:44)
Gal kas žinot tikrąjį " Draugystės " pyrago receptą? 4u.gif Aš Delfyje radau tokį, gal kas žinot dar kokį nors?
Permetu nukopijuotą pyrago failiuką,
pyrago "Draugystė" receptą:
Tešlai: 2-3 kiaušinių, 250 g margarino, 1 st. cukraus, 2 nubraukti arbatiniai šaukšteliai sodos ar kepimo miltelių, miltų tiek, kad tešla kaip plastelinas būtų, bet neliptų prie rankų.
I-am įdarui: 6-7 sutarkuotų obuolių, trupučio cukraus, cinamono.
II-am įdarui: 2 pak. varškės, pusė kiaušinio, razinų, vanilino (likusiu kiaušiniu vėliau aptepti pyrago viršų).
Kiaušinius išplakti, sudėti cukrų, sutarkuotą margariną, sodą ir su miltais suminkyti. Tešlą padalyti pusiau. Vieną dalį rankomis išminkyti ir įtiesti į skardą. Subadyti šakute, kad būtų skylutės ir pakepti orkaitėje įkaitintoje iki 200 laipsnių, kol ant viršaus atsiras plutelė. Ištraukti iš orkaitės, uždėti I-ą įdarą, o ant jo II-ą. Ant viršaus išdėlioti likusią tešlą, subadyti šakute ir aptepti kiaušiniu. Kepti, kol paruduos.
Aš pati bandžiau kepti "Draugystę" pagal šį receptą, bet kadangi mano skarda l.didelė (iš orkaitės) aš tešlai ėmiau 5 kiaušinius, apie 1,5 st. cukraus, 1,5 pak. tepaus riebalų mišinio, 2 pilnesnius arbat. šaukštelius sodos nugesinau citrinos sultimis. Toliau dariau pagal receptą. Įdarui ėmiau 3 pak. varškės (didelei skardai 2 pak. per mažai), į varškę dar įbėriau šiek tiek cukraus. Dėjau 1 kiaušinį į varškę ir 1 ėmiau viršui aptepti. Vietoj obuolių sluoksnio, manau, galima būtų užtepti rūgštesnės uogienės. Viršui tešlą iškočiojau ir užklojau ant varškės sluoksnio, subadžiau šakute (galima išbraižyti ir tas "dzvonkas" ant paviršiaus kaip būna ant pirktinių pyragų - būtų gražiau) ir iškepiau. Pyragas tikrai gavosi labai skanus. Verta kepti. Tai tiek. Sėkmės.

As panasiai kepu: 2 kiasiniai. 1 st cukraus, 200gsviesto, saukstelis sodos, miltu kad butu minksta tesla ir eitu ja kocioti. Sviesta islydau,sumaisau su kiausiniais, cukrumi sudedu nugesinta soda, miltus. Ir minkoma tesla. Trecdali teslos trumpam i saldikli,kad sukietetu ir galima butu uztarkuoti ant virsaus. Likusia tesla iskociojam, iklojam i skarda, patepam uogiene, sudedam varske(idaras toks kaip ir jusu) uztarkuojam tesla ant virsaus ir kepame orkaiteje smile.gif
Atsakyti