Įkraunama...
Įkraunama...

Ryžių patiekalai!

labas.turim labai dfaug ryziu,o nezinom ka skanesnio is ju padaryti(isskyrus koses ir sriubas).padekit! wink.gif
Atsakyti
1.Iš ryžių galima padaryti plovą.
2.Darant varškės apkepą į tešlą galima pridėti virtų ryžių. Labai skanu.
3.Virtus ryžius apkepti keptuvėje su daržovėm. Aš naudoju šaldytų daržovių mišinius. Tinka ir kaip garnyras ir kaip pagrindinis patiekalas.
Atsakyti
Kai lieka virtu ryziu, dazniausiai kepu blynus. Ryzius reikia sudeti i uzmaisyta paprastu blyneliu tesla ir kepti. Tai vieninteliai blyneliai, kuriais gardziuojasi visa musu seima.
Atsakyti
"Valgis be ryžių - kaip puiki
mergina be vienos akies" (Kinų patarlė)  ;D

Salotos

Vištiena su ananasais  
vištiena+ananas+ryžiai+kukurūzai+majonezas
Krabų salotos
krabų lazdelės+ ryžiai+kiaušinis+morkos virtos+ agurkai+majonezas

Karštieji patiekalai

Meksikietiškas guliašas
2 vištienos krūtinėlių filė,
1 saldžioji paprika,
1 indelis konservuotų ananasų,
česnako galvutė,
3 valg. šaukštai pomidorų padažo.  
Garnyrui:
1 stiklinė ryžių,
1 pjaustyta saldžioji paprika,
žaliųjų žirnelių,
konservuotų kukurūzų.  

RYŽIŲ APKEPAS SU VARŠKE

100g ryžių
40g razinų
40g varškės
1 kiaušinis
30g cukraus
3 šaukštai grietinės
vanilinio cukraus
sviesto formai ištepti
džiūvėsėlių formai pabarstyti
Užpilimui:
grietinės ar uogienės

Išverdame byrę ryžių košę, sudedame varškę, su cukrumi išplaktą kiaušinį, razinas, vanilininį cukrų. Viską labai gerai išmaišome. Kepimo formą ištepame riebalais, pabarstome džiūvėsiais. Į fomą sudedame paruoštą masę, išlyginame paviršių ir viršų aptepame grietine. Kepame orkaitėje, kol viršus gražiai pagels. Patiekiant atskirai paduodama uogienė ar grietinė.

RYŽIŲ APKEPAS SU OBUOLIAIS

3 stiklinės virtų ryžių
3 obuoliai
3 kiaušiniai
2 šaukštai sviesto
0,5 stiklinės džiūvėsėlių
cukraus, cinamono

Obuolius nulupti, pašalinti sėklalizdžius, supjaustyti plonais griežinėliais. Kiaušinio baltymus gerai išplakti, trynius išsukti su cukrumi ir cinamonu. Sumaišyti su ryžiais. Dedant į košę baltymus, juos apibarstyti džiūvėsėliais. Maišyti labai atsargiai, verčiant nuo indo šonų į vidų, kad nebūtų suardyta baltymų putų sandara.
Į sviestu išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą indą dėti ryžius sluoksniuojant juos su obuoliais. Viršutinis sluoksnis turi būti ryžių. Apkepo paviršių aptepti kiaušinio tryniu, apibarstyti miltiniu cukrumi ir kepti orkaitėje apie 20 minučių.

ŽUVIES RYŽIŲ UŽKEPĖLĖ

250 g ryžių
apie 300-500 g žuvies
2 nemaži pomidorai
maža dežutė pievagrybių
didelė galva svogūno
nemaža morka
druska, pipirai, prieskoniai žuviai
2-3 šaukštai grietinės
apie 100 g sviesto
apie 200 g fermentinio surio

Supjaustyti žuvį gabalėliais ir pagardinti prieskoniais, sudėti į troškintuvę, ant viršaus sudėti supjaustytus svogūnus, sutarkuotas morkas, supjaustytus pievagrybius, kelis gabalėlius sviesto, užpilti vandeniu ir patroškinti apie pusvalandį. Tuomet įdėti nuluptus ir supjaustytus pomidorus, įdėti grietinę ir ant viršaus supilti ryžius (paskirstyti kad išvirę jie padengtų visą paviršių), ant ryžių pabarstyti prieskonių ryžiams ir uždengus ryžius virti kol ryžiai išvirs. Tuomet užtarkuoti fermentinio sūrio ir dar uždengus pakaitinti kol sūris išsilydys.
;D
Dar ryžius nauduoju kai darau balandelius...
Dar vaikai valgo ryžių košė su razinom..
Dar man skanu jeigu lieka iš vakaro ryžių, apkepinti ryte pusryčiams su  kaušiniais... ;D

Atsakyti
Ryžių skanėstas

1 ½ stiklinės ryžių (geriausia uncle ben’s)
1 l pieno
cukrus pagal skonį
cinamonas, razinos, vanilė

Ryžius sudedame į pieną ir verdame pastoviai pamaišant apie 45 min - 1 val. Įdedame cukrų, kitus ingredientus, išmaišome, paragaujame, ar pakankamai saldu, supilame į serviravimo indą ar indelius ir paliekame ataušti. Galima valgyti su konservuotais vaisiais.

http://www.unclebens.com pilna receptu... ;D

Risotto - rizotas  ;D

2 1/2 stiklinė ryžių
1/2 stiklinės smulkiai kapoto svogūno
3 šaukštai sviesto
300 g pievagrybių
~ 6-7 stiklinės daržovių sultinio
1 stiklinė raudono vyno Kaberne
1/2 stiklinės tarkuoto parmezano ar pan. sūrio
2 šaukštai kapotų petražolių


1. Svieste apkepti svogūnus.
2. Tada dėti ryžius ir pakepti 2-3 min ant didelio karščio. Sudėti grybus (nuvalytus ir perpjautus jej dideli, jej mazi, tai nepjaustytus).
3. Įpilti vyną ir maišti kol išgaruos
4. Supilti pora stiklinių sultinio ir troškinti ant nedidelės ugnies maišant.  
5. Vis po truputį įpilinėti sultinį.
6. Kai ryžiai bus beveik minkšti (15-20 min) įdėti 1 šaukštą sviesto, petražoles ir parmezaną. Nuimti nuo ugnies, uždengti ir palaikyti porą min.
Serviruoti. skanaus
Atsakyti
Aš dar kepu tokius ryžių blynus.
Į virtus ryžius dedu kiaušinį, truputį miltų, prieskonių citrinpipirės būtinai, ir šiek tiek vandens ir kepu keptuvėje. valgau su grietine. tiesa vandens nereikėtų padaugint, nes tada labai trupa. skanaus
Atsakyti
kaip jau anksciau kazkuri mama rase as prie ryziu darau uncle bens, bet nepirktini o savo gamybos padaza su vistiena. Ir dar man skanu ryziai su KIM-CI jeigu esate kas nors valge smile.gif tikrai cool dalykas zinau kaip ji daryt tik niekad nesu pati bandziusi tai korejietiskas patiekalas kuri visada prie visko duoda baisiai astru, bet astruma daro kiekviena seima pagalsave smile.gif
Atsakyti
Vakar kaip tik uzbaiginejau savaitgalio likucius ir laabai skaniai gavosi rolleyes.gif .

Paemiau vistienos krutineles file, supjausciau kubeliais, apkepiau aliejuje, tada sumeciau kubeliais supjaustytus pomidorus, susmulkintu graikisku riesutu sauja ir susmulkintu dziovintu slyvu saujele. Uzdengus dangciu, patroskinau, uzberiau prieskoniu (pagal skoni), sojos padazo ir sumeciau ryzius. Viska ismaisiau ir kokias 10 min. pasildziau. Pacioje pabaigoje ant virsaus uztepiau sauksta majonezo ir apibarsciau tarkuotu olandisku suriu.

Rezultatas skanus, turint omenyje, kad sugaisau minimaliai laiko - apie 20 min.
Atsakyti
Ryziai turkishkai

Reikes 1 stiklines ryziu ir druskos (pagal skoni)
Ryzius perplauti drungname vandenyje (galima da 5-10 min palaikyti pasudytame vandenyje)
i keptuve (geriausia kad keptuve butu nesvylanti ir turetu dangti) ipilti aliejaus (labai daug nepilkit, ryziai bus riebus). i ikaitinta alieju suberti ryzius (pries tai nupylus vandeni zinoma). maisyti medine mentele, kol ryziai nustos lipti prie menteles. tada uzpilti virinto vandens (geriausiai butu neshalto) tiek kad apsemtu ryzius, iberti druskos ir pamaisyti, kad druska pasiskirstytu. Palaukti kol vanduo uzvirs, prilengvinti ugni, uzdengti dangti. po geru 5 minuciu (aisku pirma karta gaminant galima ir anksciau ypac jei ugnis didesne) mentele praskleisti ryzius ir paziureti ar dar yra vandens, jei yra dar palaukti, jei vanduo isgaravo, uzpilti taip kad apsemtu ryzius ir vel uzdengti dangti. kai ryziai jau pakankamai isbrinke, gesinam ugni (arba nukeliam keptuve jei tai el.virykle), nukeliam dangti, ant keptuves uzdengiame laikrasti arba popierini ranskluosti ir uzdengiam dangti (popierius sugeria vandens pertekliu).
Jei norit kad ryziai butu "smagus" gaminima pradekite taip:
i keptuve su ikaitintu aliejumi iberti sauksta ryziu ir kepinti juos pamaisant kol igys rusva atspalvi (panasiai kaip makaronu), tada suberkite likusius ryzius ir maisydami kepinkite tol kol nustos lipti prie menteles, toliau viskas taip pat kaip ir rasiau anksciau.
Jei viska padarysit teisingai, ryziai bus birus.
Atsakyti
per telika rode kaip sati verda ryzius.
uzverda vandeni ideda prieskonius suberia ryzius ir isjungia dujas pastato ryzius brinkti 20 min. viskas galima valgyti
Atsakyti
Ryžiai taip pat yra birūs jei įprastai išvirus yra perplaunami šaltu vandeniu biggrin.gif
Atsakyti
Verdu didesniam kieky vandens, perpilu saltu vandeniu ir birus jaunas smile.gif dabar labai patinka plikyti ryziai - tai nebeperpilyneju saltu vandeniu, ir taip birus ir skanus thumbup.gif
Atsakyti