IPB

Sveiki atvykę, svety ( Prisijungti | Registruotis )


3 Puslapiai:  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Standartinis ] ·

> Patisonai

Vasara
post 2003 08 03, 05:18
Paskelbta: #1


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 7640
Prisijungė: 2003 02 28
Vieta: Vilnius


Apdovanojimų: 0


Mama uzaugino patisonu, dave man, bet nezinau i kokius patiekalus juos deti ir kaip paruosti? Gal kas patartu ka nors skanaus?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Lašelis
post 2003 08 03, 20:19
Paskelbta: #2


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 2153
Prisijungė: 2003 04 03
Vieta: Kaunas

Pirmas vaikas:Berniukas
Antras vaikas:westuke Perla 2009-03-20
Trečias vaikas:Vyras
Ketvirtas vaikas: Apie ka mes cia?

Apdovanojimų: 0


Patisonus galima marinuoti kaip agurkus. Marinatas,  priedai ir paruosimas visiskai vienodi.Labai liuks gaunasi
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Lašelis
post 2003 08 03, 20:24
Paskelbta: #3


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 2153
Prisijungė: 2003 04 03
Vieta: Kaunas

Pirmas vaikas:Berniukas
Antras vaikas:westuke Perla 2009-03-20
Trečias vaikas:Vyras
Ketvirtas vaikas: Apie ka mes cia?

Apdovanojimų: 0


Dar vienas budas, jei patisonai mazi :
isskobti vidu , pabarstyti prieskoniais , truputi palaikyti ir pridejus farso kepti orkaiteje. Apie 30-40min, skarda patepus aliejumi. Po to galima uzpilti kazkokiu tai megstamu padazu , ar pries baigiant kepti uzberti tarkuoto surio.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
post 2003 08 04, 20:09
Paskelbta: #4





Grupė:
Žinutės:
Prisijungė: --





mes darom kepsniukus:
supjaustom griezhineliais, juos apverdam 5-10min. arba apkepam orkaitej. Po to apibarstom ivairiais prieskoniais, uzhdedam pomidoru griezhinelius, kas nori gali deti apkeptos ar virtos mesos, deshros ar pan. Ant virshaus dedam tarkuota suri, uzhbarstom kmynu, krapu ir kepam orkaitej kol suris ishsilydys. Mums labai skanu  ;)
User is offlinePM
Go to the top of the page
+Quote Post
siluetas
post 2003 08 13, 01:23
Paskelbta: #5


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 949
Prisijungė: 2003 05 12
Vieta: LT


Apdovanojimų: 0


patisonus galima supjaustyti plonoms riekelėm ir apkepti aliejuje keptuvėje. Pasūdyti ir valgyti, kol karšti. L.skanu.
Taip pat galima paruošti ir aguročius, ir cukinijas.
Jei tingisi, galima supjaustyti ne riekelėmis, o kubeliais. Tada supilti visus iškart į keptuvę. Skaniau I-as variantas ;D
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Riva
post 2003 08 18, 07:30
Paskelbta: #6


Ištikimas dalyvis
****

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 362
Prisijungė: 2003 03 22


Apdovanojimų: 0


kaip atrodo tie patisonai? pas mane auga tokie kaip grybai kazkokie moliugai, kazin jie valgomi?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
giedrulka
post 2003 08 18, 08:32
Paskelbta: #7


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 1823
Prisijungė: 2003 05 08
Vieta: Vilnius-Ukmergė

Pirmas vaikas: Adomas 2002 04 26
Antras vaikas:Kipras 2006 11 27
Trečias vaikas:Mykolas 2011 01 10

Apdovanojimų: 0


O musu seimyna labai megsta is patisonu blyniukus. Paprasta ir labai skanu. Nors mano mazius blynu siaip nevalgo, bet patisoninius teikiasi suvalgyti.
Daryt reikia taip: nulupta patisona sutarkuoti burokine tarka, imusti 2-3 kiausinius (priklausomai nuo patisono dydzio), miltu, cukraus, ismaisyti ir kepti. Niam niam kaip skanu  ::)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Katinele
post 2003 09 23, 20:33
Paskelbta: #8


Atkaklus dalyvis
**

Grupė: Nariai
Žinutės: 97
Prisijungė: 2003 05 07
Vieta: Šiauliai


Apdovanojimų: 0


QUOTE
kaip atrodo tie patisonai? pas mane auga tokie kaip grybai kazkokie moliugai, kazin jie valgomi?

Patisonai yra tokie balti, atrodo kaip kepures :)
Mano teta juos marinuoja-labai skanu :)
O vakar is patisono, moliugo ir cukinijos padariau rudenine barboryte vaikui i darzeli i rudenine svente ;D ::) ;D
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Katinele
post 2003 09 24, 16:46
Paskelbta: #9


Atkaklus dalyvis
**

Grupė: Nariai
Žinutės: 97
Prisijungė: 2003 05 07
Vieta: Šiauliai


Apdovanojimų: 0


Labai greitai ir labai skanu pasidaryti is patisono taip: nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais ar juostelemis, apvirti suriame vandenyje kokias 3-5 min. Valgyti su sviestu ir druskyte-niam, niam,  [smiley=smiley10.gif]labai greita ir skanu.
P/S, vakar puse patisono taip pasidarius pati viena susveiciau ::) Labai skanu, bet uztat nakti kosmarus sapnavau [smiley=smiley7.gif]
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
olé
post 2005 05 16, 13:42
Paskelbta: #10


Ekstra senbuvis
******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 1227
Prisijungė: 2005 04 30


Apdovanojimų: 0


neperaugę patisoniukai tai labai skanūs nestorai supjaustyti, pamirkyti plaktam kiaušiny, apvolioti sėlenose (arba džiūvėsėliuose) ir kepti :super
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
olé
post 2005 09 18, 16:26
Paskelbta: #11


Ekstra senbuvis
******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 1227
Prisijungė: 2005 04 30


Apdovanojimų: 0


ĮDARYTI PATISONAI
gaminau juos pagal šį receptą, bet kai ką pakeičiau:

Vištiena įdaryti patisonai

3-4 jauni patisonai,
400 g vištienos faršo,
1 kiaušinis,
6 šaukštai grietinėlės,
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
vištienos prieskonių.

Papuošimui:
pomidorų,
salotų lapų,
petražolių šakelių.
aliejaus patisonams aptepti.

Nupjauname patisonų viršūnėles ir išskobiame vidų. Patisonus apverdame pasūdytame vandenyje. Vištienos faršą sumaišome su kiaušiniu, grietinėle, džiūvėsėliais ir vištienos prieskoniais. Šios masės prikemšame patisonus, uždedame viršūnėles, patepame aliejumi ir kepame 220° C temperatūros orkaitėje apie 50 min. Iškeptus patisonus sudedame į salotų lapais išklotą lėkštę ir papuošiame pomidorų griežinėliais bei petražolėmis.

(receptas paimtas iš http://www.edlonta.lt/receptai/receptai.php?ctg=15&rec=1524)

vietoj vištienos faršo naudojau kalakutienos, o grietinėlės ir džiūvėsėlių į faršą nedėjau, kad būtų mažiau kaloringa. į faršą dar dėjau džiovintų grybų (apvirtų ir susmulkintų), smulkintų porų, raudonos paprikos, o iš prieskonių - druskos, pipirų, mairūnų, bazilikų ir petražolių (nedėjau vištienos prieskonių, nes nemėgstu gatavų prieskonių rinkinių, jie man kažkokie visi vienodi). įdaro išėjo gerokai daugiau, nei reikėtų 4 jauniems patisonams įdaryti (o faršo aš turėjau 300 g, taigi mažiau nei nurodyta recepte), tai dar nedidelę cukiniją įdariau. jei kas gaminsit, turėkit omeny, kad reikia arba mažiau faršo, arba daugiau/didesnių patisonų. į skardelę, kad nesviltų, įpyliau šiek tiek grybų nuoviro.

labai skaniai sulapnojom su pomidorais (čia tiktų ir kokios gaivios salotos), draugas dar ir su ryžiais bei sojos padažu.

galima būtų ir su kitokiais įdarais daryt - ryžių ar grikių su grybais arba daržovių įdarą, žodžiu, pagal fantaziją
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Gritė
post 2005 09 21, 08:29
Paskelbta: #12


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 479
Prisijungė: 2005 04 21

Pirmas vaikas:Nikutis 2006-06-23

Apdovanojimų: 0


Sumakalavau vakar tokį troškinį: Kubeliais pjaustyti patisonai, stambiai kapoti kopūstai, paprikos juostelės, kelios bulvės pjaustytos smulkiais kubeliais, daug morkų pjaustytų betkaip (pora morkyčių sutarkavau ir pakepinau sus svogūnu, o kitas grižinėliais ir prie bendros masės). Taigi visas daržoves į puodą, truputis alijaus + kepintos morkos su svogūnu ir tada jau prieskoniai pagal skonį :) (vegeta, pipiriukai, lauro lapelis, džiovinti krapai). Labai nepertroškinau, kad nebūtų košė.
Gavosi toks spalvotas, gražus ir skanus troškinukas. Kirtom net ausys linko :D
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

3 Puslapiai:  1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
Vartotojų skaito šią temą: 1 (Svečių: 1)
Narių: 0
 



Lo-Fi versija Dabar: 2014 07 26, 15:10

Atsakomybės apribojimas