Įkraunama...
Įkraunama...

Pertepimai tortams, biskvitams

Turiu smile.gif bet reikia surasti. "Jaunystė" yra gan sunkiai pagaminamas tortas namų sąlygomis. Ir lakštai, ir abudu kremai - ir zefyrinis ir plikytas beze.
Atsakyti
Tai gal galetum paieskoti,labai prasau. Man jo labai reikia blush2.gif
Atsakyti
Štai receptas

Lengvas zefyrinis kremas
40 g baltymų
280 g cukraus
114 g razinų
182 g marmelado
2 g citr. rūgšties
12 g želatinos
50 g vandens

Baltymai sumaišomi su marmeladu ir plakami kol jų tūris padidėja keturi-penkis kartus, masė pasidaro šviesiai rusvos spalvos. Tada į plakamus baltymus plona srovele supilamas karštas sirupas su išbrinkinta ir ištirpinta želatina*. Dar plakam, kol masė atvėsta ir sutirštėja. Pabaigoje sudedamos nuplautos ir padžiovintos razinos, c.rūgštis ir esencija.

*Sirupas lengvam kremui verdamas iš vandens ir cukraus, kol išgaruoja tiek vandens, kad papūtus per padažytą į sirupą vielinę kilputę, darosi burbulai. ** Į verdantį sirupą supilama išbrinkinta želatina ir dar pakaitinama, kol ji ištirpsta. Išvirti sirupą ir išplakti baltymus su marmeladu reikia stengtis tuo pačiu metu.

Plikytas bezė kremas
176 g baltymų
340 g cukraus
80 g vandens
citrinos rūgšties, esencijos

Sirupą išvirti taip, kaip nurodyta nuo * iki **. Į išplaktus iki baltų birių putų baltymus įpilti karštą sirupą ir plakti kol atvės.

Šaltinis:
I.Čereškienė
"Miltiniai konditeriniai gaminiai"
Mokymo priemonė prekybos-kulinarijos mokykloms
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 08 spalio 2006 - 18:34
Sėkmės smile.gif Labai svarbu yra gerai išplakti baltymus - taip, kad apvertus puodą jie neiškristų ir tinkamai išvirti sirupą smile.gif , nes kitaip kremai gali ištižti. Jei turėsi klausimų - mielai atsakysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jovitelele @ 2006 10 08, 09:44)
LABAI LABAI ACIU mirksiukas.gif  mEGINSIU GAMINTI biggrin.gif

butinai parasyk kaip gavosi ir nuotraukele,jeigu butu galima.
Atsakyti
O lakshtai kaip gaminami ax.gif Itariu ne taip lengvai, kaip paprastas biskvitas.. Butu labai idomu suzinoti..noreciau ir ash ishbandyti :4u:UOj, matau,i kremu skyreli parashiau.. Na, bet gal nuoroda imestumete, kur rasti ax.gif Dekui!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pinacea: 02 lapkričio 2006 - 14:10
QUOTE(luluxe @ 2006 06 28, 12:56)
4u.gif Padekit! Labai megstu Girmenos 'Apuoka'.. atrodo lengvai pagaminamas pyragas, biskvitas ir jogurtinis pertepimas. Tik kad va, man neiseina padaryti toki puru irl engva ta pertepima. Visada gaunasi jogurtas lyg butu zele! Kur suo pakastas?  g.gif


Kas per Girmedos 'Apuokas' ? Labai megstu skanius pyragus ne tik valgyti bet ir daryti smile.gif Imesk receptuka prasau 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
manau visos esame bandžiusios gaminti desertus iš jau paruoštų biskvitų lakštų (tokie apvalūs, parduodami po tris lakštus vienoje pakuotėje). Tai būdas greitai ir tikrai nesudetingai pagaminti neblogą desertą, o ir atrodo įspūdingai.
Tai aktualu tokioms tinginėms, kaip aš. Be to, ne visos turi noro ir galimybių ilgai stovėti prie viryklės.
Gal pasidalinkim savo receptų variantais?

Man labai patinka bananų tortas:
Reikia- vienos pakuotės biskvitų,
indelio riebios grietinės (400-500 ml),
trejų didelių bananų,
stiklinės cukraus (geriau rudojo),
pora lašų citrinų sulčių.

Suplakam mikseryje grietinę su cukrum ir citrinų sultim, paskui įdedam du bananus ir suplakam iki vientisos masės.
Ta mase gausiai tepam biskvitus, ant jos išdeliojam apvaliais grežinėliais supjaustytą bananą. Paskutinį sluoksnį galima papuošti tarkuotu šokoladu.
Maždaug valandai tortą dedam pailsėt į šaldytuvą.
Skanaus birthday.gif

Paruošimas užima apie 10-15 minučių.
Atsakyti
Kitas receptas dar paprastesnis, tik reikia daug šviežių vaisių ir uogų- geriausia braškių. Tiks ir apelsinai, persikai.
Suplakat mikseryje 400 ml riebios grietinės ir stiklinę cukraus, palaikot šaldytuve apie pusvalandį, kad ištirptų cukrus, ir tepat ta mase biskvitus. O ant jų deliojat supjaustytas braškes, bananus ar kitus vaisius.
Labai tinka tinginėms ir neturinčioms laiko rolleyes.gif

Jeigu turite kitų variantų greito ir paprasto deserto- siūlykit, išbandysiu rolleyes.gif
Atsakyti
Noriu dukros 2 metu gimtadieniui torta padaryt skanu wub.gif Bet kadangi nelabai draugauju su biskvitu kepimais, tai galvoju nusipirkti is parduotuves blush2.gif Tik vat problemele, kad nezinau jokio kremo pertepimui doh.gif Gal galetumete koki receptuka brukstelt mirksiukas.gif Dekoju is anksto 4u.gif
Atsakyti
o gal pamėgink paieškoti jau esamuose receptuose? tikrai labai skanūs yra Glacee ir Sonatinos tortai (ten ir biskvitai, ir pertepimai, ir šiaip idėjų prisirinkt gali). šios merginos turi užvedusios atskiras temas savo receptams smile.gif
Atsakyti
thumbup.gif Tema thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
As taip seniai ieskau nors vieno receptuko pertepimui biskvitams doh.gif Ir pagaliau radau clap.gif
Atsakyti