Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 2

Solle, ačiū smile.gif O dėl sojos padažo - tai nedėk jo išvis ir tiek, jo ten gi tik du šaukštai ir jokio esminio vaidmens jis nevaidina, manau... Įpilk Worcestershire padažo, saldaus čili padažo ar kokio nors kito mėgiamo padažo. O gali ir visai nieko nepilti smile.gif

Mil@na, stazyte, smagu, kad vyniotinis patiko smile.gif

chanell, sviesto šiame recepte negalima tirpinti. Jį minkštą (kambario temperatūros) reikia išsukti (išplakti mikseriu) su cukrumi. Kai reikia sviestą su cukrumi išplakti iki purumo, aš plaku ~ 5 min.

Sandriuks, o kaip in English buvo parašyta apie tavo pirkinį? Koks pavadinimas? Nes silikoninis kilimėlis - tai ne popierius kepimui. Jį tik galima naudoti vietoje kepimo popieriaus... Aš ant savo kilimėlio kepu viską - ir saldumynus, ir ne tik 4u.gif
Atsakyti
Na ten ir parašyta Oven sheet reikės išbandyt ir žinosiu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sandriuks: 12 rugpjūčio 2006 - 18:26
ka tik prisidariau mocarelos verinuku, tiesa negavau putpeliu kiausiniu, tai dejau mazus gabaliukus paprastu, nu bet labai skanu ir grazu, niekada nebuciau pagalvojus, kad sviezias bazilikas gali suteikti patiekalui toki nuostabu skoni.

dar norejau pasakyt, kad labai nuostabus. sonatina, tavo svenciu aprasymai. buciau baisiai dekinga, jei ir toliau savo ruostus baliukus aprasynetum, nes amzinai pristingu ideju.
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 12, 09:09)
Solle, ačiū smile.gif  O dėl sojos padažo - tai nedėk jo išvis ir tiek, jo ten gi tik du šaukštai ir jokio esminio vaidmens jis nevaidina, manau... Įpilk Worcestershire padažo, saldaus čili padažo ar kokio nors kito mėgiamo padažo. O gali ir visai nieko nepilti smile.gif

Mil@na, stazyte, smagu, kad vyniotinis patiko smile.gif

chanell, sviesto šiame recepte negalima tirpinti. Jį minkštą (kambario temperatūros) reikia išsukti (išplakti mikseriu) su cukrumi. Kai reikia sviestą su cukrumi išplakti iki purumo, aš plaku ~ 5 min.

Sandriuks, o kaip in English buvo parašyta apie tavo pirkinį? Koks pavadinimas? Nes silikoninis kilimėlis - tai ne popierius kepimui. Jį tik galima naudoti vietoje kepimo popieriaus... Aš ant savo kilimėlio kepu viską - ir saldumynus, ir ne tik 4u.gif

aciu sonatina, as taip ir galvojau, kad ji reikejo minksta issukti, kituose kepiniuose taip ir darysiu
Atsakyti
ką tik iškepiau kotletų su suflė.
pirmas pastebėjimas lyg ir užklausimas ar nereikėjo dėti batono į faršą ar džiūvesėlių kai pį tikrus kotletus?
antras - dariau per plonus kotletus, tai bekepdamai dar susileido.

gaila skonio nepajutau - po anginos operacijos esu, tad nelabai galėjau ir valgyti, bet MB sakė skanu thumbup.gif
Atsakyti
Kepiau sagas. Rezultatu patenkinta, greitai ir efektingai atrodo.
Atsakyti
Labai labai dėkui aciuks.gif už balandėlių apkepo receptuką thumbup.gif (dariau su kiaulienos faršu) mano vyriškis balandėlių niekada nevalgo, o šį apkepą valgė ir labai gyrė blush2.gif ir dar labai labai už varškinį tinginį aciuks.gif dariau su vyšnėmis mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coja: 13 rugpjūčio 2006 - 09:04
Sandriuks, na kažkaip ne taip man tavo Oven sheet atrodo... Man iš tos "didelės nuotraukos" tongue.gif labai primena paprastą kepimo popierių... g.gif Man čia labai panašu, kad jis susuktas į ruloną? Mano kilimėlis tiesiog skardos dydžio gumos gabalas...

Shiduh, kai tik vyks koks vakarėlis, būtinai parašysiu, ką gaminau smile.gif Smagu, kad vėrinukai patiko 4u.gif

krika, o man tuo ir skaniau, kad nereikia jokių džiūvėsių ar batono smile.gif Aš kotletus dariau gana storus ir jie visiškai nesusileido... Gaila, kad neparagavai (ir iš kur čia angina vidury vasaros??? blink.gif ) g.gif

tavi, malonu, kad likai patenkinta smile.gif

Coja, ačiū smile.gif Smagu, kad patiko rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 13, 11:42)
krika, o man tuo ir skaniau, kad nereikia jokių džiūvėsių ar batono smile.gif Aš kotletus dariau gana storus ir jie visiškai nesusileido... Gaila, kad neparagavai (ir iš kur čia angina vidury vasaros??? blink.gif ) g.gif

man angina nuo pavasario jau, bet ne apie tai.....
gaila neįžiūrėjau nuotraukos pirmiau, tik kai iškepiau pamačiau kad pas tave oho kokie jie stori. kitą kartą ir aš bandysiu taip biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 13, 09:42)
Sandriuks, na kažkaip ne taip man tavo Oven sheet atrodo... Man iš tos "didelės nuotraukos" tongue.gif  labai primena paprastą kepimo popierių... g.gif  Man čia labai panašu, kad jis susuktas į ruloną? Mano kilimėlis tiesiog skardos dydžio gumos gabalas...

Nea, jis nėra kaip kepimo popierius(žinau kaip kepimp popirius atrodo tongue.gif )va gal kažkas panašaus kaip sakai,gumos gabalas.Na pas mane plonos gumos gabalas.Nu gal šian išmėginsiu,pažiūrėsiu ir nuspresiu.Tiesa šian net sapnavau,kad kepiau ant jo,bet prikibo ax.gif ax.gif bet čia sapne, pažiūrėsiu kaip realybėj lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Nors ir labai nemėgstu terliotis su balandėliais, bet šiandien nebesugalvojau, ką dar padaryti iš bevystančio kopūsto... g.gif

user posted image

Balandėliai su piebagrybiais

1 kopūsto galva (~2 kg)

Įdarui
700 g pievagrybių
400 g morkų, svogūno, saldžiųjų pipirų, smulkiai supjaustytų
400 ml (200 g) smulkiai supjaustyto kopūsto
400 g varškės
150 g grietinės
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių, žalumynų

Glazūrai
50 ml medaus ar klevų sirupo
2 v. š. sojos padažo
300 ml kopūstų nuoviro
1 sultinio kubelis

. Išpjauti kopūsto vidurį ir visą kopūstą išvirti pasūdytame vandenyje.
. ataušinti ir nuimti didelius lapus. Nupjauti kietas stiebų dalis.
. nedidelius lapus susmulkinti.
. pievagrybius supjaustyti, sumaišyti su daržovėmis ir patroškinti svieste, kol išgaruos skystis
. sumaišyti su supjaustytais kopūstais, varške ir grietine. Pagardinti druska, pipirais, prieskoniais.
. įdaryti kopūsto lapus, susukti ir dėti į kepimo skardą siūle žemyn.
. sojos padažą sumaišyti su medumi ar sirupu ir aptepti balandėlius. Ant kiekvieno balandėlio padidėti po mažytį sviesto gabaliuką.
. kepti 45 min. apatinėje iki 225° С įkaitintos orkaitės dalyje.
. po 45 min. sumažinti temperatūrą iki 175° С.
. sultinio kubelį ištirpinti kopūstų nuovire ir atsargiai užpilti ant balandėlių. Uždengti skardą folija ir dar palaikyti orkaitėje apie 1 val.

P. S. kopūsto neviriau, o pakaitinau apie 10 – 15 min. mikrobangų krosnelėje. Vietoje saldžiųjų pipirų dėjau cukinijos... Kadangi kopūstų nuoviro neturėjau, tai sultinio kubelį ištirpinau paprastame verdančiame vandenyje... Varškę naudojau Mūsų švelniąją... Skanu... rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
sonatina, o kaip tu verdi sriubas? burokėlių, kopūstų, šaltibarščius? ir t.t.

šandien vėl viriau varškės spurgas, bet padauginau miltų, tai gavosi kietokos ir trapios, nebuvo ankstesnio purumo, bet valgyt galima. patarimas ateičiai: nepadauginkit miltų į varškės spurgas, tešla turi būti lipni ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shiduh: 13 rugpjūčio 2006 - 14:13