Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 2

Spygle, šaunu, kad makaronai patiko smile.gif O padažas tikrai vykęs ir gera mintis jį dar kur nors pritaikyti 4u.gif

sakalina, kardamonas tikrai nėra būtinas, jis tik suteikia tam tikrą skonį, bet ir be jo bus tikrai gerai. O su sausomis mielėmis taip pat nesugadinsi bandelių (žinoma, jei nepasibaigęs jų galiojimo terminas tongue.gif ) smile.gif

Spurgita, smagu girdėti, kad apkepas patiko thumbup.gif
Atsakyti
Labai skani gavosi marinuota žuvis su daržovėmis essen.gif . Tik neturėjau obuolių acto, pyliau baltojo vyno actą, tai jis tokį kažkoį nemalonų prieskonį duoda (paprastai tariant-jis man smirdi cool.gif ).
Atsakyti
Šįvakar valgėme superpaprastą ir skanų patiekalą smile.gif

user posted image

Menkė su daržovėmis

1 asmeniui

250 g menkės filė (gali būti bet kokia kita žuvis)
1 nedidelis poras, supjaustytas riekėmis
1 nedidelė morka, supjaustyta riekėmis
1 nedidelė cukinija, supjaustyta riekėmis
3 v. š. apelsinų sulčių ar vyno
1 – 2 v. š. aliejaus
druskos, pipirų

Žuvį supjaustyti nedideliais gabalais, pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Morkas su porais pakepinti įkaitintame aliejuje, kol suminkštės. Supilti sultis ar vyną, išdėlioti cukinijas, ant viršaus sudėti žuvį, uždengti dangčiu ir pavirti 10 min., kol žuvis taps balta.

P. S. poro neturėjau, tad dėjau pusžiedžiais supjaustytą svogūno galvą. Pyliau apelsinų sulčių... Labai greita, paprasta ir skanu rolleyes.gif
Atsakyti
kartą kepiau vištieną jogurto padaže... Šiaip buvo neblogai, gal tik kiek rieboka, bet kas labiausiai mane nustebino/nuvylė, kad to jogurtinio padažo visiškai nesijautė, netgi nesimatė g.gif, atrodė, lyg vištiena su daržovėmis būtų kepta tiesiog aliejuje. Vis laukiau, kol kas nors pasiguos dėl to paties, deja... ax.gif Visos tik gyrė. Ir ką gi - neseniai išsiaiškinau, kodėl man taip atsitiko. Tada namuose turėjau labai daug paprikos, o kadangi ją visi mėgstame, tai ir į šį patiekalą įdėjau. Neseniai kažkokiame žurnale perskaičiau, kad verdama/troškinama paprika "užrūgštėja", t.y. ji tiesiog sutraukė mano jogurtinį padažą. Tai štai kaip nutinka beimprovizuojant biggrin.gif. Tegul bus tai įspėjimas kitoms. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Anistėja @ 2006 08 29, 21:32)
kartą kepiau vištieną jogurto padaže... Šiaip buvo neblogai, gal tik kiek rieboka, bet kas labiausiai mane nustebino/nuvylė, kad to jogurtinio padažo visiškai nesijautė, netgi nesimatė  g.gif, atrodė, lyg vištiena su daržovėmis būtų kepta tiesiog aliejuje. Vis laukiau, kol kas nors pasiguos dėl to paties, deja... ax.gif  Visos tik gyrė. Ir ką gi - neseniai išsiaiškinau, kodėl man taip atsitiko. Tada namuose turėjau labai daug paprikos, o kadangi ją visi mėgstame, tai ir į šį patiekalą įdėjau. Neseniai kažkokiame žurnale perskaičiau, kad verdama/troškinama paprika "užrūgštėja", t.y. ji tiesiog sutraukė mano jogurtinį padažą. Tai štai kaip nutinka beimprovizuojant  biggrin.gif. Tegul bus tai įspėjimas kitoms. mirksiukas.gif



Iodmus ir, manau, labai vertingas patarimas. Aciu !
Atsakyti
Nome, smagu, kad žuvis patiko smile.gif O jei žinai, kad vyno actas tau nepatinka, tai jo ir nenaudok niekada g.gif Geriau visur pilk tą, kuris nesmirda tongue.gif

Anistėja, gaila, kad vištiena nepavyko g.gif O apie paprikas nieko negaliu pasakyti, nes pas mus niekas jų nevalgo (na nebent vyras tik nevirtą ar kitaip termiškai neapdorotą...) unsure.gif
Atsakyti
O aš šiandien irgi išmėginau vištieną jogurto padaže ir keksą su kriaušėm.
Vištiena gavosi skani, sultinga. IKI parduotuvėj nebuvo jogurtinio padažo, tai pirkau kažkoki majonezo/tomatų padažą žuviai, sumaišiau su natūraliu jogurtu. Šiaip kas nepatiko - tai beprotiškas riebumas, bet čia, spėju, vištienos šlaunelės riebokos buvo, kitą kartą darysiu su krūtinėlėm.
O keksas tikrai labai skanus - toks drėgnas, išvaizdus (dariau su konervuotom kriaušėm ir kazkokiu likeriu, užsilikusiu bare).
Lauksiu naujų receptų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 29, 21:44)
Nome, smagu, kad žuvis patiko smile.gif  O jei žinai, kad vyno actas  tau nepatinka, tai jo ir nenaudok niekada g.gif  Geriau visur pilk tą, kuris nesmirda tongue.gif
[

Matai, Sonatina, kadangi esu iš tų, kurios neimprovizuoja, o griežtai laikosi visų receptūros nurodymų, tai kažkada kažkokiam patiekalui reikėjo man to vyno acto. Tai nuo to laiko ir stovi pas mane. O žuviai reikėjo silpnesnio (5 proc) acto, tai pagalvojau, kad spirito actas bus per aitrus/stiprus, įpyliau šito. Na nieko, kitą kart jau žinosiu kaip elgtis. Ir dar daržovių dėsiu žymiai daugiau-jos labai ten tinka ir labai skanios.
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 29, 16:00)

garbane thumbup.gif  Pica kaip skaniai atrodo rolleyes.gif  Fantastiškai smile.gif  O kvadratėliai irgi šaunūs, labai smagu, kad viskas patiko 4u.gif

Šiaip trapią tešlą aš dažniausiai kočioju tarp dviejų plėvelės lakštų, tada viršutinį nuimu ir su apatiniu lengva perkelti į formą - apvertus įkloti ir nuimti plėvelę smile.gif  O skarda tokio dydžio kaip recepte? g.gif  Man regis tavo riešutų sluoksnis plonesnis, nei originaliame recepte, tad dėl to galėjo greičiau iškepti... Bet labai smagu, kad patiko smile.gif  Reikės ir man padaryti ax.gif

Kuriam pasaulio krašte po tokius kalnus karstotės? g.gif

Gera ideja del tos pleveles, butinai pabandysiu biggrin.gif
Riesutu tikrai dejau perpus maziau, nes tik 100g teturejau, bet man uzteko. Siaip tai nematau prasmes ju ilgai kepinti, o perkepe man pasirode ne riesutai, bet pats pagrindas g.gif O riesutai karamelej neapsaukomai skanu rolleyes.gif Manau galima neturint laiko ant bet kokiu sausainiu jos uztept (nes labai greitai stingta) ir bus thumbup.gif

Cia Didzioji Britanija. Pakeliui i auksciausia pietu Velso virsukalne ax.gif

Atsakyti
[file:///J:/DCIM/101MSDCF/DSC00250.JPG na nezinau ar man cia pavyko ikelti nuotrauka ,jei nesimato tai atsiprasau is karto blush2.gif , cia dariau varskinius blynus tik dabar idejau sodos, gavosi pasipute tokie bigsmile.gif , kaip ir pirma karta taip ir antra labai skanus buvo thumbup.gif , eisiu dabar varskes apkepa kepti.

nu cia ir vel as lotuliukas.gif nuotraukos kaip matau ideti nepavyko verysad.gif , na bet varskes apkepas tai net laaabai nusisekes thumbup.gif thumbup.gif clap.gif yahoo.gif yahoo.gif bigsmile.gif 4u.gif kaip as dziaugiuosi, kad nereikia sonatinos recepte tu baltymu plakti, nes mane tai tie baltymai nervuoja tongue.gif , dariau is trigubos porcijos lotuliukas.gif , nes vyras vietoj puse kg varskes parvilko 3 kg varskes lotuliukas.gif , tai pas mus siandien buvo varskes diena biggrin.gif lotuliukas.gif , bet veltui nenuejo viska sunaudojau ax.gif , aciu sonatina 4u.gif
Atsakyti
Katu, smagu, kad keksas ir vištiena patiko smile.gif Aš anksčiau irgi darydavau su vištų krūtinėlėmis ir daržoves pjaustydavau plonomis riekutėmis, bet dabar iš tingėjimo dedu nepjaustytus vištos gabalus ir stambiai pjaustytas daržoves... ax.gif

Nome, na iš esmės ir aš stengiuosi laikytis receptų, bet kuo toliau, tuo labiau prisilaikau tik proporcijų, o nemėgiamus produktus keičiu mėgiamais smile.gif

garbane, ir aš vakar iškepiau Medaus – riešutų kvadratėlius smile.gif Tikrai labai skanu, tik aš suklydau įdėdama per daug cukraus (tiksliau sakant neturėjau rudojo cukraus ir įdėjau tiek pat baltojo, o šis, pasirodo, yra žymiai saldesnis ir jo reikia dėti mažiau doh.gif )... Bet iš principo man labai patiko smile.gif O kepiau pagrindą 10 min., o uždėjusi įdarą dar 20, bet dar buvo galima pakepti kokias 5 min... g.gif Vis dėlto visos orkaitės yra skirtingos ir reikia vadovautis nuojauta...

user posted image

sakalina, labai smagu, kad ir blynai, ir apkepas pavyko smile.gif Ilgai ieškojau tokio varškės apkepo recepto, kur nereikėtų ilgai terliotis, o ir skonis man jo toks natūralus, tikro apkepo ax.gif


Atsakyti
labas rytas

Sonatina, prašau padėk niekur nerandu recepto "Bulvine pica su tunu"
Ačiū
Atsakyti