Įkraunama...
Įkraunama...

Padažai žiemai

Saldžiarūgštis padažas prie baltos mėsos

3kg geltonų mažyčių slyvučių
3 stiklinės cukraus
3 šaukštai druskos
2 pundeliai kinzos
2 pundeliai petražolių
3 stiklinės česnako skiltelių

Slyvutes 10min pavirti, perkošti per sietelį, kinzą ir petražoles susmulkinti ir įmesti į slyvučių košelę, taip pat sudėti viską išskyrus česnaką. Virti apie 20-25min. Tada išspausti česnaką ir dar pavirti 7min. Įdėti viską į stiklainius ir užsukti.


Adžika

2,5kg pomidorų
1kg morkų
1kg paprikos
2-3vnt karčių pipirų (čili)
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės druskos
300gr česnako
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė acto 9%


Visą šitą permalti per mėsmalę ir virti 1val. Po to įdėti į karštą masę cukrų ir druską. Atšalus dedamas spaustas česnakas, aliejus ir actas. Visą masę permaišyti ir į stiklainius.


Gal kas turite kokių įdomių receptukų ar idėjų? ax.gif Pasidalinkite smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo starbee: 18 rugpjūčio 2006 - 16:33
priedas prie zuvies ir mesos


1 kg papriku /geltonu ir raudonu/
o,5 kg cesnaku
1 kg pomidoru
ryselis jaunu krapu ir petrazoliu


is papriku pasalinti pertvareles ir seklas,cesnakus nulupti.viska sumalti mesmale ir ideti druskos pagal skoni.laikyti saldytuve. skanaus. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(starbee @ 2006 08 18, 17:32)
Saldžiarūgštis padažas prie baltos mėsos

3kg geltonų mažyčių slyvučių
3 stiklinės cukraus
3 šaukštai druskos
2 pundeliai kinzos
2 pundeliai petražolių
3 stiklinės česnako skiltelių

Slyvutes 10min pavirti, perkošti per sietelį, kinzą ir petražoles susmulkinti ir įmesti į slyvučių košelę, taip pat sudėti viską išskyrus česnaką. Virti apie 20-25min. Tada išspausti česnaką ir dar pavirti 7min. Įdėti viską į stiklainius ir užsukti.
Adžika

2,5kg pomidorų
1kg morkų
1kg paprikos
2-3vnt karčių pipirų (čili)
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės druskos
300gr česnako
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė acto 9%
Visą šitą permalti per mėsmalę ir virti 1val. Po to įdėti į karštą masę cukrų ir druską. Atšalus dedamas spaustas česnakas, aliejus ir actas. Visą masę permaišyti ir į stiklainius.
Gal kas turite kokių įdomių receptukų ar idėjų? ax.gif  Pasidalinkite  smile.gif


O shiuos padazus kaip ir Rozitos reikia laikyti saldytuve g.gif
Noredama suzinoti kas yra kinzos g.gif paguglinau ..ir ismete stai ka lotuliukas.gif user posted image nu bet tikriausiai jus minejote kitokias kinzas tongue.gif biggrin.gif kas jos tokios ? ,,,
Atsakyti
QUOTE(Rozarka @ 2006 08 19, 20:12)
priedas prie zuvies ir mesos
1 kg papriku /geltonu ir raudonu/
o,5 kg cesnaku
1 kg pomidoru
ryselis jaunu krapu ir petrazoliu


is papriku pasalinti pertvareles ir seklas,cesnakus nulupti.viska sumalti mesmale ir ideti druskos pagal skoni.laikyti saldytuve. skanaus. thumbup.gif

ačiū Rozarka, labai skaniai skamba, išbandysiu drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(*Jolanta* @ 2006 08 19, 22:21)
O shiuos padazus kaip ir  Rozitos reikia laikyti saldytuve  g.gif 
Noredama suzinoti kas yra kinzos  g.gif  paguglinau ..ir ismete stai ka  lotuliukas.gif nu bet tikriausiai jus minejote kitokias kinzas  tongue.gif  biggrin.gif  kas jos tokios ?  ,,,


padažus gali laikyti ir ne šaldytuve, bet stiklainius reikia iškaitinti ir sandariai uždaryti, nesvarbu kokiais dangteliais.
lotuliukas.gif gerai čia tau išmetė lotuliukas.gif šiaip "kinza" tai tokia prieskoninė žolė, plačiai vartojama gruziškuose, armėniškuose patiekaluose, pas mus yra turgeliuose pirkti, gali paklaust pardavėjų, jos šiek tiek išvaizda panašios į petražoles. Yra ir lietuviškas pavadinimas kinzos, tik aš nežinau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Jolanta* @ 2006 08 19, 22:21)
tikriausiai jus minejote kitokias kinzas  tongue.gif  biggrin.gif  kas jos tokios ?  ,,,


atsakau į tavo klausimą kas yra "kinza" biggrin.gif
Maisto pramonėje kalendra aromatizuojama duona, sausainiai, dešros, žuvies ir daržovių konservai. Kulinarijoje naudojami ir lapai (vadinami “kinza”), ir sėklos. Kaukazo tautų virtuvės be šio prieskonio neįmanoma įsivaizduoti. Kinza dedama į daržovių, mėsos, vištienos patiekalus, taip pat į pieniškas bei rūgpienio sriubas, garsiuosius rytietiškus sūdinius bei marinatus. Uzbekai naudoja sėklas, o armėnai ir azerbaidžianiečiai - žalumą. Kalendros dedama į abchazišką pagardą adžiką ir gruziniškus padažus - sacibeli, tkemali ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo starbee: 21 rugpjūčio 2006 - 12:03
Saldžiųjų paprikų ir pomidorų pagardas

[I]Tinka prie mėsos patiekalų

2 raudonų saldžiųjų paprikų
2-3 pomidorų
3 svogūnų
0,5 stiklinės vyno arba obuolių acto
1 stiklinė cukraus
1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 šaukštelio sausų garstyčių
1/4 šaukštelio maltų raudonųjų pipirų
žiupsnelio maltų gvazdikėlių

Paprikas nuplauti, išimti sėklas ir smulkiai supjaustyti. Pomidorus kryžmai įpjauti, nuplikyti, nulupti ir supjaustyti didelėmis skiltelėmis. Paprikas, pomidorus ir svogūnus sudėti į puodą, įpilti acto ir neuždengus troškinti ant silpnos ugnies, kol beveik visai išgaruos skystis. Įberti cukraus, prieskonių ir ant stiprios ugnies maišant virti dar 10 min., kol ištirps cukrus. Karštą pagardą sudėti į sterilius stiklainius ir uždaryti.
Papildyta:
Aštrus česnakinis pagardas
[/I]Tinka prie mėsos, paukštienos, žuvies patiekalų

1 kg raudonų kietų pomidorų
1 kg saldžiųjų paprikų
500 g česnakų
druskos

Nupjauti pomidorų vaiskočius, iš paprikų išimti sėklas, česnakus nulupti. Viską nuplauti, nuvarvinti ir sumalti. Masę gerai išmaišyti, pasūdyti, sudėti į nedidelius stiklainius ir laikyti vėsioje vietoje.
Atsakyti
Naminis pomidoru padazas
2kg. pomidoru,
2 svogunai,
2 lauru lapai,
2 sauksteliai druskos,
saukstelis rozmarinu,
raudona saldzioji paprika, 5 gvaizdikeliai,
saukstelis juodu pipiru,
saukstelis malto imbirero,
ziupsnelis cinamono,
puse saukstelio aitriuju papriku, puse stiklines raudonojo vyno acto,
150g. rudojo cukraus.
.Pomidorus nuplauti,svogunus supjaustyti kubeliais.
Darzoves ir lauru lapus sudeti i puoda ,iberti druskos,rozmarinu ir virti ant silpnos ugnies apie 20min.
Lauru lapus,rozmarinus isgriebti,o darzoves pertrinti per sieteli.
Paprika supjaustyti kubeliais.
Grustus gvaizdikelius ir kitus prieskonius subertii darzoviu tyre ir virti apie 40min.
Supilti vyno acta,suberti cukru,sudeti paprikas ir virti dar 20min..
Sudeti i stiklainius ir uzsukti.
Atsakyti
Pomidorų padažas su paprikų kūbeliais.
0,5 kg.pomiidorų,
200g raudonų paprikų,200g.žalių paprikų,
200g. svogūnų,
šaukštas garstyčių grūdelių,
70ml. obuoliu acto,
150ml.vandens,
šaukštas cukraus,
šaukštasdruskos,
Pamidorus blanširuokite virintu vandeniu,nulupkite ,sutrinkite.
Paprikas supjaustykite kūbeliais.
Svogūnus susmulkinkiteir sudėkite į pomidorų tyrę.
Supilkite actą,vandenį,suberkite garstyčiasir pavirkite4min.
Tada nukelkite nuo ugnies ir palikite 10min.uzdenkite.
suberkite cukrų,druską ir pavirkite 15min.
Sandariai uždarykite.
Aš,nuo savęs{nemėgstu gabaliukų,todėl masę sutryniau elektrine trintuve] 4u.gif

Atsakyti
Saldžiarūgštis padažas

5kg pomidorų
3-4paprikos
1kg svogūnų
1galvutė česnako
100gr razinų
100gr dž.abrikosų
1nubrauktas šaukštelis čili pipirų(raudoni milteliai)
0,5kg cukraus
2-3šaukštai druskos
1stiklinė acto
2-3šaukštai krakmolo


sudėjus visus produktus supjaustytus(išskyrus actą ir krakmolą) virti apie 1valandą,tada supilti actą ir vandenyje ištirpintą krakmolą(nedideliam kiekį) dar kartą užvirti ir dėti į stiklainius 4u.gif Skanaus mirksiukas.gif

Labai tinka prie vištienos thumbup.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
QUOTE(starbee @ 2006 08 18, 17:32)
Saldžiarūgštis padažas prie baltos mėsos

3kg geltonų mažyčių slyvučių
3 stiklinės cukraus
3 šaukštai druskos
2 pundeliai kinzos
2 pundeliai petražolių
3 stiklinės česnako skiltelių

Slyvutes 10min pavirti, perkošti per sietelį, kinzą ir petražoles susmulkinti ir įmesti į slyvučių košelę, taip pat sudėti viską išskyrus česnaką. Virti apie 20-25min. Tada išspausti česnaką ir dar pavirti 7min. Įdėti viską į stiklainius ir užsukti.



šitas receptas labai skaniai skamba, ypač dėl kinzos thumbup.gif

reikės bandyt, kažką panašaus mama vaikystėje virdavo
Atsakyti
Šiandiena dariau tkemalio padžą.


Aišku neturėjau laukinių slyvų{naudojau geltonas slyvukes]

Neturėjau kindzos{dėjau imbiero šaknies,tarkavau}

Visus kitus priedus dėjau pagal save{dėjau krapų,petražolių,česnakų,aitriosios paprikos,druska cukrus.


Antra,dariau padažiuką vietoj slyvukių dėjau obuolius,paprikas,aitriają papriką,česnaką,imbierą,tuos pačius žalumynus,druską,cukrų.
Gavosi visai neblogai.
Atsakyti