Įkraunama...
Įkraunama...

Lašiša

QUOTE (kliopa @ 2004 09 09, 20:12)
Sūdant žalią lašišą būtinai!!! reikia dėti cukraus. Kitaip ji praranda pusę skonio  smile.gif

Aha, tikrai reikia. aš ir visada dedu rolleyes.gif
O lašiša mes labai megstam, ypac dukra, kai kada čia nupirkau silkes, tai labai nusivyle, kad ne raudonos silkes tongue.gif . Man skanu ir kepta, ir sūdyta. Kepta skaniausia ant grotelių rolleyes.gif , arba folijoje orkaiteje. Aš sudedu pvz morkų, svogūnų, užpylu ant jų biški sojos o ant viršaus dedu lašišos gababuliukus . Folga susuku ir kepu. Lašiša aišku turi būti su prieskoniais, su citrinos sulčiu lašeliu ir ttt.. Dra imesiu pora receptelių:

LAŠIŠOS UŽKANDIS ( šita užkandį aš valgiau kabake, man buvo labai skanu)

1 kiaušinis,
1 vidutinio dydžio bulvė,
Vegetos, agurkų,
mėlynojo svogūno,
sūdytos lašišos, ko daugiau, to geriau tongue.gif
salotų lapų, pomidorų,
svogūno,
grietinės,
Bulvę sutarkuojame burokine tarka, įmušame kiaušinį ir suberiame prieskonius, iškepame blyną. Ant blyno dedame lašišos juosteles ir salotų lapus, kitas smulkintas daržoves, sumaišytas su grietine.

O čia sudymas lašišos, receptą radau omni vartuose:

Jolantos mamos marinuota lašiša

Šiuo būdu paruošta lašiša išsaugo puikų, subtilų skonį. Net ir iš šaldiklio ištraukta žuvis būna tokia gaivi, taip kvepia jūra ir vėju, kad jos sunku atsivalgyti. Nėra ko stebėtis, nes receptas perimtas iš Jolantos, tiksliau, iš jos mamos, kuri draugauja su estėmis, suomėmis bei norvegėmis ir dėl to žino ne vieną šiaurės žvejų kulinarinę gudrybę.
Nusipirkite parduotuvėje didelį gabalą atšaldytos lašišos su visa oda, bet geriau be galvos ir be kaulų. Jei parsinešėte namo visą žuvį, teks papildomai paplušėti - nupjauti galvą, uodegą, padalijus pusiau išimti nugarkaulį bei kuo atidžiau išrakinėti smulkesnius kauliukus. Mat marinuoti reikia tik filė.Marinavimui naudojama druska, cukrus, citrinos sultys, malti juodi arba balti pipirai (nedaug) ir krapai (nebūtinai). Kaip apskaičiuoti kiekius? Kilogramui žuvies reikia geros saujos druskos ir tiek pat cukraus. Atitinkamai dviems kilogramams - po dvi saujas vieno ir kito, trims - po tris ir t.t. Citrinos, pipirų ir krapų kiekis nustatomas savarankiškai eksperimentuojant. Tik vertėtų prisiminti, kad prieskonių kaip visada geriau pamažinti negu padauginti. Ypač kai šiuo atveju pipirai ir krapai gali nuslopinti jūros dvelksmą.Įtrintą žuvį parą laikykite vėsiai, bet nelabai šaltai (žemoje pliusinėje temperatūroje).
Atsakyti
QUOTE (Raudonplaukė @ 2004 09 10, 08:32)
kas megstat lasisa galit si savaitgali i hyper Rimi uzsukt, uz 9 Lt kg bus (bet visa zuvi reik pirkt)

Oi, ačiu labai už informacija, tikrai reiks nupirkti thumbup.gif
Atsakyti
O as darau toki uzkandi su lasisa, "ale japoniskai" ar kazkaip laugh.gif
Taigi perku lasisa as sudyta kur buna supakuota, dazniausiai Vici thumbup.gif
Isverdu ryziu pakeli, reik virt ne plikytus ryzius, bet paprastus, kad nebutu per daug birus.
Tai va, kai ryziai isverda, reik isimti pakeli is vandens, bet jo nenusausinti. Ir ta pakeli paploti, taip, kad po to iseitu supjaustyti riekelem ryzius.
Palaukti kol atsals ryziai (bet ju is pakelio neisimti). Tada kai atsala, juos supjaustyti riekelem, ne labai plonomis, kad nesubyretu ryziai.
Ant supjaustytu riekeliu uzpilti soju padazo, tada deti lasisos gabaliuka, ant virsaus dar galim truputi soju uzpilt, dar galima uzdeti krapo sakele ir skanaus wink.gif
Siaip prirasiau daug, bet siaip labai paprasta, ir skanu, ir labai tinka sveciams pavaisint, zodziu thumbup.gif Pabandykit wink.gif
Aj, labai skanu siuos mini sumustinukus valgyt su pomidoru thumbup.gif

Atsakyti
As lasisa sudau taip:
1 kg. lasisos file
3 saukstai druskos
2 saukstai cukraus
1 saukstas baltuju pipiru ( galima ir nedeti, bet tinka)
svieziu krapu

Visus prieskonius sumaisyti, misiniu istrinti lasisa, suvynioti i maistine plevele ir 2-3 dienoms padeti i saldytuva.
Skanaus smile.gif
As daznai taip sudau, nes musu seima labai megsta lasisa. O atsaldytos lasisos file kainuoja perpus pigiau negu sudytos wink.gif
Atsakyti
LASISA KEPTA ORKAITEJE

As paprasciausiai nusiperku lasisos jau supjaustytos gabaliukais,itrinu ja su pipirais,vegeta ,trup.cesnako ir uzspaudziu daug citrinu sulciu ir truputi arba ,jei skubu isvis nelaikau ir i orkaite.Niam niam kaip greit ir skanu.Prie lasisos dar pasidarau padaziuka is kecupo ir majonezo ir cesnako ir butinai bulves verdu su lupena ir paskui dar imetu i orkaite ar fritiurine.Ir daug daug salotu .Tikrai labai skanu
Atsakyti

ash labai paprastai gaminu lashisha. Nusiperku kelis gabaliukus, nulupu skura, supjaustai nedideliais gabaliukais. Ishtrinu vegeta, uzhspaudzhiu citrinos sulchiu, pipiriuku ir trumpam palieku. Tada dedu ja i keptuve ir pakepinu truputeli ant sviesto.(bet labai neilgai..vos vos). Tada paimu pora moliniu indeliu, sudedu apachioj lashishos gabaliukus, ant virshaus pjaustyta zhiedais pora, pora shaukstu grietines, sviesto gabaliuka, prieskoniu turputeli ir tarkuoto olandishko surio...ir dedu i orkaite troshkintis.... 10 minuchiu paprastai uzhtenka pasitroshkinimui. Valgau su bulviu koshe ir zhaliomis darzhovemis. smile.gif
Atsakyti
Sveikutes. Jeigu ka sudomins, galiu parasyt receptuka "Lasisos keptos orkaiteje su baltu vynu". As daznai kepu, skanu ir gana greit pasidaro. Ypac tinka, kai kokie sveciai atvaziuoja. Vis idomiau. thumbup.gif wink.gif
Atsakyti
Domina domina.
Atsakyti
QUOTE (kliopa @ 2004 09 09, 20:12)
Sūdant žalią lašišą būtinai!!! reikia dėti cukraus. Kitaip ji praranda pusę skonio smile.gif

Sutinku, cukraus truputuka reikia. O viena mociute man patare sudant lasisa, patepti visai trupuciu medaus. Dabar tik taip ir sudau. Gaunasi tokia salstelejusi ir labai minksta, kadangi druska "kietina", gal tas medus "minkstina" !!! wink.gif g.gif
Nezinau, bet mums ir musu sveciams labai patinka!!!!! thumbup.gif

O stai mano firminiai sumustinukai su lasisa :

---per puse perpjauta raudona paprika "farsiruoju" "Ramos bonjour" su agurkais arba su pomidorais; balta duona tuo paciu patepu. Riekelemis pjaustau farsiruota paprika, dedu ant baltos duonos ir ant virsaus lasisa. Alyvuoges zalios irgi labai man tinka ant virsaus!!! Skanumelis !!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
As sveciuose valgiau sumustinius su sudyta lasisa mmmmmmmmmmmm
Zalia lasisa reikia pasudyti ,isspausti 1 citrinos sultis ir daug daug krapu.Jie ir duoda visa skoni ir panaikina zuvies kvapa.Po paros galima valgyti.Skanaus.
Atsakyti
Ingute, gal litai, ne centai????
Atsakyti
QUOTE (Ingute @ 2004 10 01, 15:55)
INFORMACIJA KAUNIETEMS


Siandien atsidare naujas prekybos centras "Savas". Jame taip pat atsidare prekybos centras "HyperRimi". Taigi siandien, rytoj ir poryt, t.y. iki spalio 3 d. sviezios lasisos kilogramas 6,99 cnt. Manau tikrai apsimoka thumbup.gif

.........buvom siandien p.c."Savas" nu bet,kad ir eile prie tu lasisu,siaubas kazkoks schmoll.gif
Atsakyti