Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 3

QUOTE(Sonatina @ 2006 09 08, 18:39)
Močiutės mielinė tešla

Sonatina, į kokios formos teslos blyna vyniojai dešreles?labai gražiai atrodo bet nesugalvoju kaip taip gražiai suvyniojai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 11 rugsėjo 2006 - 10:39
LIAN, tešlą plonai iškočiojau ir supjausčiau ~3 cm pločio juostelėmis, kuriomis ir apvyniojau dešrelę smile.gif (vynioti reikia taip, kad tešlos juostos kraštelis užeitų ant kitos juostos krašto) 4u.gif
Atsakyti
Šįryt valgėme lietinius su kumpiu ir sūriu smile.gif Ilgai ieškojau gero lietinių recepto (na niekaip jie man normaliai nesigaudavo... blush2.gif ) ir regis radau... rolleyes.gif

user posted image

Lietiniai blynai

500 ml pieno
4 v. š. miltų (su kaupu)
4 v. š. krakmolo
4 kiaušiniai
druskos, cukraus
2 v. š. aliejaus

Sumaišyti visus sausus ingredientus. Sudėti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Palaipsniui pilti pieną, nuolat maišant. Galiausiai įmaišyti aliejų. Leisti tešlai išbrinkti 20 - 30 min. ir kepti lietinius. Gaunasi 12 - 16 blynų.

Įdarui sumaišiau smulkiai supjaustytą virtą vištienos kumpį ir fermentinį sūrį. Dar labai tiktų įpjaustyti marinuotų agurkėlių... rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 09 rugsėjo 2006 - 21:51
jau seniai sušveisti makaronų lizdeliai verysad.gif buvo taip skanu, kad nieko nebeliko, tad šiandien gaminsiu pagal tradicinį receptą bulvinius bynus su mėsa tongue.gif
Atsakyti
NA, ĮSTOJAU IR AŠ Į SONATINOS RECEPTŲ GERBĖJŲ KLUBĄ:
gaminau balandėlių apkepą - labai visiems patiko. Paprasta, greita ir skanu thumbup.gif

O taip pat varškės pyragą su serbentais. Tik vietoj serbentų dėjau smulkiai pjaustytas kriaušes; neturėjau pudingo- įbėriau truputį kepimo miltelių į varškę. Skonis dieviškas wub.gif citrina+kriaušės = nenusakomai puikus derinys thumbup.gif
Sonatina, bis.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brashke77: 09 rugsėjo 2006 - 15:47
Sonatina, gal kartais turi bemieles sluksniuotos teslos recepta g.gif pas mus su saldyta tesla ne kas verysad.gif
Atsakyti
Laukiam šiandien draugų tai turim sagučiųsmile.gif
Atsakyti
O kiek varškės tinginiui dedate vanilinio cukraus.
Atsakyti
jurginėli, smagu, kad lizdeliai patiko smile.gif O bulviniai blynai, deja, vienas iš mano nemėgstamiausių patiekalų tongue.gif blush2.gif

brashke77, labai malonu, kad ir apkepas, ir pyragas pavyko ir patiko 4u.gif

Ineciuk, recepto paieškosiu šiandien smile.gif

LIAN, thumbup.gif

Mergele, aš visur dedu ne daugiau kaip arbatinį šaukštelį smile.gif
Atsakyti
Šiandien pietums valgėme paprastą, bet skanią sriubą... rolleyes.gif

user posted image

Kreminė cukinijos sriuba su kariu

50 g sviesto
1 nedidelė svogūno galva
1 česnako skiltelė
1 a. š. kario miltelių
1/ 4 a. š. maltos kalendros
400 ml vištienos ar daržovių sultinio
400 g cukinijos
1 - 2 a. š. maltos paprikos
200 ml neriebios grietinės ar grietinėlės
žiupsnelis aštrių pipirų
druskos

Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti ir pakepinti ištirpintame svieste kelias minutes.
Sudėti kubeliais supjaustytą cukiniją ir pakepinti apie 5 min.
Užvirinti sultinį ir sudėti į jį cukinijas bei svogūnus. Pavirti 10 – 15 min.
Sriubą sutrinti blenderiu.
Sudėti grietinę, karį, druską ir kitus ingredientus, gerai išmaišyti ir dar kartą užvirti.
Patiekti su krutonais arba užbarstyti sūrio.

P. S. nepaisant to, kad sriuba praktiškai iš nieko tongue.gif , ji gavosi labai skani, soti, o kartu ir lengva smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 09 rugsėjo 2006 - 20:48
O desertui valgėme keksą... rolleyes.gif

user posted image

Šokoladinis keksas su varškės – apelsinų įdaru

110 g sviesto ar margarino
3 kiaušiniai
3/4 puodelio cukraus
3/4 puodelio kefyro
2 puodeliai miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. druskos
1/2 puodelio smulkinto šokolado
4 v. š. kakavos

Įdarui
300 g varškės
1 kiaušinis
1 apelsino tarkuota žievelė

Išplakti sviestą su cukrumi iki purumo (~5 min.). Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išplakti po kiekvieno (~1 min.) Per 3 – 4 kartus paeiliui suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, ir kefyrą. 5 v. š. tešlos atidėti. Į likusią tešlą įmaišyti kakavą ir šokoladą. Varškę išplakti su kiaušiniu. Sudėti atidėtą tešlą, apelsino žievelę ir gerai išmaišyti. Svarbu, kad ir tešla, ir varškės masė būtų maždaug vienodo tirštumo.
Į kekso formą, išteptą riebalais, sudėti pusę tešlos, ant viršaus per vidurį sudėti varškės masę ir viską uždengti likusia tešla.
Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 55 min.
Ataušusį keksą galima aptepti apelsinine glazūra (išmaišyti 150 g cukraus pudros ir 2 v. š. apelsinų sulčių).

P. S. puodelis – 236 ml. Glazūros nedariau... Įdarui naudojau indelį liesos Mūsų švelniosios varškės ir indelį Mūsų tepamo varškės sūrelio. Naudojau juodąjį šokoladą (70% kakavos). Labai labai skanu, ne per saldu, tiesiog super thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
Sonatina kaip manai, ar galiu į varškės pyragą su raud. serbentais vietoj jų dėti juoduosius serbentus ir dar šaldytus (aišku, nusunkusi susidariusį skystį)
Atsakyti