Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 3

QUOTE(Sandriuks @ 2006 09 20, 20:01)
g.gif  g.gif  g.gif oi reiks pasižiūrėt ax.gif atsiprašysiu moderatorės blush2.gif
O čia visiems blynams tokia taisyklė galioja???Mmm būtų gerai sukurt atskirą temą su visokiausiais patarimais.Kaip pvz; bandelių aptepimas su pakaitintu džemu ax.gif blynų tešlos negalima ilgai plakt,nes bus guminiai blynai ax.gif  ir t.t.



Geriausia mokykla - savu kailiu išbandyta.

Aš iš Sonatinos receptų išbandžiau keletą, kas, nujaučiau, patiks mano skoniui: šokoladinį kriaušių keksą, lietinius (nes anksčiau kepdavau viską dėdama iš akies, o šį sykį pabandžiau pagal proporicijas ir turiu pastebėt, kad lietiniai gavosi suuuuper thumbup.gif ), varškinį tinginį (bet jis manęs kažkodėl taip stipriai nesužavėjo, bet aišku, buvo suvalgytas), na ką čia dar.... tiesa, nuostabus buvo pyragas su varške ir serbentais. O eilėje laukia dar daug daug patiekalų smile.gif
Atsakyti
Gaminau šiandien kotletus su suflė kepurėlėmis. Mano šeima liepė prie to recepto padėti minusą, nepatiko ir man: produktų daug, sąmata nemaža, o skonio nelabai. Iškepus ant Tupervario akmens paprastus kotletukus skaniau gaunasi.

O va, sluoksniuotos tešlos sūrio ir čili pipirų suktinukai, bei sluoksniuotos tešlos pyragėliai su bekonu labai skanu.Ačiū.
Atsakyti
Šįvakar norėjosi lengvos vakarienės, tad valgėme mūsų mėgiamą patiekalą rolleyes.gif

user posted image

Ryžiai serbiškai

1 skiltelė česnako
1 svogūno galva
1 poras
50 g sviesto
250 g nevirtų ryžių
500 ml sultinio (gali būti iš kubelio)
500 g žuvies filė
½ citrinos
šviežiai maltų pipirų
druskos
1 v. š. kapotų žalumynų

Svogūną ir česnaką susmulkinti. Porą supjaustyti 3 cm ilgio gabaliukais, o šiuos supjaustyti šiaudeliais ir nuplauti po tekančiu vandeniu.
Puode ištirpinti sviestą ir jame 3 – 4 min. pakepinti svogūną, česnaką ir porą.
Suberti ryžius ir išmaišyti. Užpilti karštu sultiniu. Uždengti ir virti ant nedidelės ugnies 25 – 30 min.
Žuvies filė supjaustyti kąsnio dydžio gabaliukais ir apšlakstyti citrinos sultimis.
Likus 5 – 8 min. iki virimo pabaigos, sudėti žuvį ir atsargiai išmaišyti. Pagardinti druska ir pipirais.
Patiekti pabarsčius žalumynais.

P. S. nuotrauka ne itin vykusi, bet patiekalas tikrai labai skanus... ax.gif
Atsakyti
Sonatina turiu prašymą ax.gif , tu tiek daug ir skanaus žinai, gal kartais žinai marinuotos silkės receptą, butent proporcijas.
Aš radau tavo marinuota žuvis receptą, bet silkei gal kitas prašau pagalbos flirt.gif
Visur rašau, bet nieks neatrašo, internete irgi nerandu doh.gif
Atsakyti
siandien vel viriau cukiniju sriuba ir kepiau zuvi pramcuziskai. tradiciskai pavyko ir dar kepiau varskes ragelius, idarui dejau avieciu dzema, skirta kepiniams. skonis geras, ypac kai atveso, dariau dviguba norma, nebrangu ir lengva pagamint, tik rekomenduoju labai plonai nekociot, blynas turi buti storokas, tokie skanesni ir siulau deti liesa varske, as dejau riebia ir buvo laabai riebu.
Atsakyti
Sandriuks, tikrai ne visiems blynams galioja ši taisyklė smile.gif Pavyzdžiui Varškiniams blynams tešlą reikia gerai išplakti blenderiu, lietiniams taip pat reikia gerai išmaišyti... Atsargiai dažniausiai maišomos tos blynų tešlos, į kurias dedami kepimo milteliai...
Beje, ir keksiukų tešlą dažniausiai reikia maišyti labai trumpai ir atsargiai, kad tik neliktų sausų miltų, nes ir jie priešingu atveju būna kieti 4u.gif

Mille, smagu, kad patiekalai patiko 4u.gif Lauksiu daugiau atsiliepimų smile.gif

laurechka, tikiuosi nenusivilsi nei tinginiu, nei zuikiu 4u.gif

Mįsliuke, malonu, kad suktinukai patiko smile.gif

mutante, radau užsirašiusi išgirtą receptą, bet pati jo dar nebandžiau (tiesiog namie degtinės niekada nebūna... tongue.gif )

Silkė, marinuota degtinėje

4 sūdytos silkės filė

Marinatas
2 v. š. grietinės
4 v. š. degtinės
3 v. š. citrinos sulčių
šviežiai maltų juodųjų pipirų, smulkintų krapų

Silkę supjaustyti 3- 4 cm pločio gabaliukais.
Sumaišyti visus marinato ingredientus. Gerai išplakti mikseriu.
Sudėti silkę į indelį, užpilti marinatu ir palaikyti per naktį šaldytuve.

Shiduh, džiaugiuosi, kad atradai sau tinkančius patiekalus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 20 rugsėjo 2006 - 21:42
Šiandien kepiau "Kiaušinių - faršo vynotinį" ax.gif . Kol vyko gaminimo procesas, tai galvojau, kad prasikeiksiu, nes gi nepatepiau kepimo popieriaus riebalais, nors žadėjau doh.gif . aišku, kad pagrindas prilipo prie popieriaus ir dar kol aš jį atgrandžiau doh.gif . Nu svarbiausia, kad viskas baigėsi gerai ir lamingai ir skaniai thumbup.gif . Man tikrai labai patiko, tik kažkaip keistai ant skardos daug vandens pribėgo iš faršo g.gif . O gal taip turi būti...?

Sonatina, norėjau paklausti kur tu kepi keksus? Gal silikoninė formoj? Parduotuvėje mačiau tų visokiausių formų, bet nežinau kokią išsirinkti blush2.gif .
Ir dar turiu klausimą: kažkada mačiau, kad tu buvai įdėjusi kažkokį receptaą, kuris gaminamas kepimo "rankovėje" Gal gali priminti koks tai buvo receptas, nes pati neberandu blush2.gif .
Būsiu dėkinga 4u.gif .

Beje, Sonatina, tavo pagalba ir pas mane virtuvėje atsirado krūva rakandų, ir kai kurių net neįsivazdavau esant 4u.gif : pradedant kepimo popieriais ir baigiant puodų ir indų rinkiniais thumbup.gif .
Atsakyti
nu nelabai įsivaizduoju, kaip jums tas omletas prilimpa prie popieriaus g.gif Kepiau jau pora kartų, ir be jokių problemų schmoll.gif
O šiaip tai kepimo popierius tam ir yra, kad riebalais tept nereikėtų.....
O šiandien šeimyną pamaloninau Obuolių pyragu su jogurtu thumbup.gif Nu laaaaabai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jutare @ 2006 09 20, 23:48)
nu nelabai įsivaizduoju, kaip jums tas omletas prilimpa prie popieriaus g.gif Kepiau jau pora kartų, ir be jokių problemų schmoll.gif
O šiaip tai kepimo popierius tam ir yra, kad riebalais tept nereikėtų.....
O šiandien šeimyną pamaloninau Obuolių pyragu su jogurtu thumbup.gif Nu laaaaabai bigsmile.gif

Aš bisški durnai padariau, kad pyliau ne į normalią kepimo skardą, o į tą, kur būna prie orkaitės. Tai jinai buvo didelė ir gavosi, kad per vidurį masė gavosi storesnė, o į kraštus - plona, todėl ir prilipo. Kitą kartą dėsiu į skardą normaliai (tada bus storesnis) su kepimo popierium ir riebalais.
Atsakyti
Tinginys gavosi JEGOVAS thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2006 09 20, 23:53)
Aš bisški durnai padariau, kad pyliau ne į normalią kepimo skardą, o į tą, kur būna prie orkaitės. Tai jinai buvo didelė ir gavosi, kad per vidurį masė gavosi storesnė, o į kraštus - plona, todėl ir prilipo. Kitą kartą dėsiu į skardą normaliai (tada bus storesnis) su kepimo popierium ir riebalais.

Ryt planuoju taip pat šį vyniotinį daryt, bet pilsiu irgi į kepimo skardą kur prie orkaitės būna, nes kitokios neturiu g.gif Na ji didelė ganėtinai g.gif Tai gal kokius 6 kiaušinius dėt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingute @ 2006 09 21, 00:33)
Ryt planuoju taip pat šį vyniotinį daryt, bet pilsiu irgi į kepimo skardą kur prie orkaitės būna, nes kitokios neturiu g.gif Na ji didelė ganėtinai  g.gif Tai gal kokius 6 kiaušinius dėt?  g.gif

Nu nežinau, abejoju. Pagal mano kepimo skardą ten tų kiaušinių gal 10 reikėtų dėti doh.gif . Bet automatiškai ir kitų ingredientų turėsi daugiau dėti.
Atsakyti