Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 3

Gaminau kalakutienos vyniotinį.Gavosi nelabai vyniotinis lotuliukas.gif Daugiau panašu buvo į netikrą zuikį.Bet vistiek labai skanu thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
Vakar pusryčiams kepiau varškėčius, buvo labai skanu smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
laurechka, džiaugiuosi, kad žuvis patiko smile.gif Kai kadaise Anglijoje skynėme braškes, irgi stebėjomės, kad šalyje prie vandenyno žuvis labai labai brangi... g.gif

PaMeL, ir kuo baigėsi graudi istorija su keksu? g.gif

Ingute, malonu, pyragas patiko smile.gif Ir kad virtuvėje atsirado įdomesnių prieskonių tongue.gif
Kodėl reikia mediniu šaukštu medaus kekso tešlą maišyti nežinau ax.gif , o dėl mikserio šiek tiek abejoju, galbūt gali per daug suplakti tešlą ir keksas bus kietas... g.gif

Sandriuks, ir kaip pavyko svečių priėmimas? bigsmile.gif

tavi, aš ir neteigiu, kad stikliniuose induose pyragai svyla smile.gif Tiesiog niekada juose nebandžiau kepti pyragų tongue.gif

Nome, labai malonu 4u.gif

Spurgita, smagu, kad pyragas patiko smile.gif

LIAN, mes darbe grybų pyragą tiesiog pasišildėme mikrobangų krosnelėje ir suvalgėm be jokio padažo, bet gal kažkoks padažas ir tiktų... smile.gif

Martyna, labai malonu, kad patiekalai patiko thumbup.gif

Elita, ačiū 4u.gif

Elena, vyniotinis - zuikis atrodo thumbup.gif

Kira, džiaugiuosi, kad varškėčiai patiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2006 09 25, 07:48)
[color=darkviolet]Gaminau kalakutienos vyniotinį.Gavosi nelabai vyniotinis  lotuliukas.gif Daugiau panašu buvo į netikrą zuikį.Bet vistiek labai skanu  thumbup.gif


va man irgi nesigavo panašu į vyniotinį g.gif labaiu zuikis su įdaru ax.gif bet aš neturėjau džiuvėselių tai dėjau sėlenų vietoj jų ir dar pridėjau morkų su grybais į vidų ax.gif
šiaip labai skanu, bet va su tuo suformavimu man neišėjo blush2.gif
Atsakyti
Šaldytuve radau užsilikusią skardinę ananasų ir sumąsčiau iškepti keksiukų... rolleyes.gif

user posted image

Grietinės – ananasų keksiukai
12 keksiukų

220 ml konservuotų ananasų
2 v. š. apelsinų marmelado (gali būti abrikosų marmeladas)
1 puodelis avižų dribsnių
½ puodelio grietinės
⅓ puodelio sviesto
⅓ puodelio rudojo cukraus
1 didelis kiaušinis
1 ⅓ puodelio miltų
1 a. š. kepimo miltelių
½ a. š. sodos
½ a. š. druskos

Sumaišyti blenderiu sutrintus nenuvarvintus ananasus, marmeladą, avižinius dribsnius ir grietinę. Leisti pastovėti 10 – 15 min. Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo, įmaišyti kiaušinį ir gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda ir druska, persijoti. Atsargiai sumaišyti visas tris mases ir dėti į paruoštas keksiukų formeles.
Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 20 – 25 min.

P. S. puodelis – 237 ml. Pirmą kartą dariau keksiukus su avižomis ir nenusivyliau – tikrai skanu smile.gif

user posted image
Atsakyti
Sonatina aciuks.gif visi tavo receptukai tokie žemiški ir labai skanūs thumbup.gif Na jau valgį gamint tai man visada patikdavo, bet paskutiniu metu kažkodėl nebeeksperimentavau g.gif O jau tavo pagalba mano meniu tiek paįvairėjo, kad visi neatsistebi wub.gif

Vakar vakarienei paziūrėjus į šaldytuva, nutariau kept pyragėlius su obuoliais... Gavosi nemaži, tad kitą kart imsiu mažesnę formelę. Bet už tai pora pyragėlių su stikline pieno ir jau sotus biggrin.gif Žodžiu, vakarienė iš 100 procentų pasisekė visais 120 assa.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 25, 10:12)
Grietinės – ananasų keksiukai
12 keksiukų

220 ml konservuotų ananasų
2 v. š. apelsinų marmelado (gali būti abrikosų marmeladas)
1 puodelis avižų dribsnių
½ puodelio grietinės
⅓ puodelio sviesto
⅓ puodelio rudojo cukraus
1 didelis kiaušinis
1 ⅓ puodelio miltų
1 a. š. kepimo miltelių
½ a. š. sodos
½ a. š. druskos

Sumaišyti blenderiu sutrintus nenuvarvintus ananasus, marmeladą, avižinius dribsnius ir grietinę. Leisti pastovėti 10 – 15 min. Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo, įmaišyti kiaušinį ir gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, soda ir druska, persijoti.  Atsargiai sumaišyti visas tris mases ir dėti į paruoštas keksiukų formeles.
Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 20 – 25 min.


doh.gif Sonatina ax.gif
1. kas tai per rudas cukrus?
2. kur pirkti marmeladą? kaip jis parduodamas? ar supakuotas?
3. ką reiškia sutrinti ananasai?
4. kaip sviestą plakti? kuo?
blush2.gif
Atsakyti
Arinva, zuikis ar vyniotinis - tai tik pavadinimas smile.gif Svarbu skonis... rolleyes.gif O gražiai suformuoti tokius dalykus galima drėgnomis rankomis 4u.gif

avenita, labai ačiū smile.gif Malonu, kad pyragėliai patiko 4u.gif

Mama_Tania, prie cukraus visose parduotuvėse būna ir rudojo cukraus... Aš dažniausiai perku user posted image štai tokį cukrų smile.gif
Gali vietoje rudojo cukraus naudoti ir paprastą, tik tada dėk mažiau, nes paprastas cukrus gerokai saldesnis už rudąjį...
Būtent apelsinų marmeladą pirkau TP parduotuvėje stikliniame indelyje, kaip džemo ar uogienės smile.gif Gali dėti abrikosų džemą ar marmeladą smile.gif
Ananasų kubelius su visu skystimu sutryniau blenderiu į piurė smile.gif
Sviestą su cukrumi reikia plakti mikseriu apie 5 min., o tada įmušti kiaušinį ir dar plakti ~ 1 min. 4u.gif


Atsakyti
aš savaitgalį iškepiau obuolių pyragą su jogurtu, na skonis nerealus, man labai patiko thumbup.gif buvo svečių, tai jį kaip mat suvalgė ir gyrė labai, o vienas gabaliukas liko, nes niekam nepatogu buvo jį pasiimt ir suvalgyt tongue.gif , tai vienas svečias išvažiuodamas paprašė, kad tą gabaliuką jam įdėčiau lotuliukas.gif doh.gif
ir dar kepiau varškinius blynus, irgi super gavosi, dar obuolių įtarkavau, visi kirto išsijuosę essen.gif essen.gif

tik gaila, kad nuotraukyčių nemoku įkelti, nors tikrai dažnai išbandau kąžką naujo, bet negaliu parodyt..
Atsakyti
Kepiau Sonatonos varškėtukus.Šeimyna varškėčius aplamai nelabai mėgta,bet šie labai patiko thumbup.gif
Ačiū už receptuka,
bandysiu kitus patiekaliukus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dacor: 25 rugsėjo 2006 - 10:04
Gaminau kiaušinių - faršo vyniotinį. Gavosi visai šauniai.Gal krašteliai šiek tiek prilipo.bet tą problemą išsprendžiau sudrėkindama sviestinį popierių. Tas vyniotninis net ir šaltas laaabai skanus. thumbup.gif
Atsakyti
Sonatina, gal gali patari 4u.gif .
Turiu gabalą kaulienos, noriu ją supjaustyti gabaliukais ir kaip nors su kuom nors pakepti ir patroškinti, bet nežinau su kuo. Atskirai kepinsiu daržovių mišinį.
Tai galvoju ar tą mėsa su kokiu sultiniu patroškinti ir kokios grietinėlės pilti blush2.gif.
Nu nesugalvoju niekaip unsure.gif .
Atsakyti