Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 4

Nusipirkau vakar kepimo rankovę, bet ten turėjo būti 16 laikiklių, atidarau brokuota kažkokia, ten tų laikiklų nei kvapo, tik rankovė blink.gif
Sonatina tai kaip tuos galus užrišti, gal siūlu kokiu g.gif
Ir dar klausimėlis, kepsiu viščiuką pagal šį receptą viščiukas
Ir ten daržoves kartu su viščiuku sudėti? Nereikia jokio skysčio pilti? g.gif Neapdegs? Nes niekad nieko kepimo rankovėj nekepiau blush2.gif
Iš anksto ačiū už atsakymą 4u.gif

Beje, aš tą viščiuką vakar tuo marinatu ištryniau ir palikau per naktį, kaži dar šiandien papildomai reikia jo uždėti prieš kepant? unsure.gif
Atsakyti
Ale rimtai vakar buvo zuikiu diena hihihi.gif As irgi kepiau zuiki, kur virsu ketcupo aptepti reikia. thumbup.gif , vyras sake, kad jam labai patinka, bet galu gale nusprende, kad jams patinka viskas kas is farso. Na kadangi kepti kotletus as dabar neturiu nei noro, nei laiko, tai tokie recepteliai tikras issigelbejimas.
Atsakyti
Sveikos,

vakar kepiau pyraga "Obuoliu ruduo". Dariau dviguba porcija ir siandien atsinesiau i darba. Tai visi tik giria ir receptu praso thumbup.gif . Labai skanus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
lanaa, surizikuok ir papasakok, kaip sekėsi smile.gif

uolma, turėtų ir su maximinėmis formelėmis viskas pavykti 4u.gif

AIRA, džiaugiuosi, kad nenusivylėt pyragu ir lizdeliais smile.gif

agotai, malonu, kad sriuba patiko. Džiaugiuosi, kad ir Obuolių ruduo gavosi skanus smile.gif

Lindra, nebuvau mačiusi tokio patiekalo g.gif Pamėginsiu paieškoti...

luluxe, aš skardą iškloju kepimo popieriumi arba folija, tad paskui nereikia labai gremžti tongue.gif

Mama_Tania, skonai atrodo super, malonu, kad patiko smile.gif

jurattele, džiaugiuosi, kad pyragas patiko, tikiuosi ir makaronais nenusivylėte 4u.gif

Milde, tortas sausokas tik dėl per kietų papločių galėjo gautis. Jei dar kartą pasiryši daryti, tikrai bus lengviau ax.gif

LIAN, labai malonu, kad Dunojus patiko. O mielinė tešla ne tokia ir baisi, ane mirksiukas.gif

Dorinda, na jei recepte reikia 200 g sviesto, o dėsi tik šaukštą, tai abejoju, ar pavyks... Bet drąsiai gali dėti margarino, žinoma, jei jo turi smile.gif

prieblanda, supratau, man ši tešla labai patinka ax.gif

adaida, o nors skanu buvo? g.gif

Martyna, labai smagu, kad tinginys visiems patiko rolleyes.gif

Neryte, paieškosiu smile.gif

kibirkstele*,
receptus traukius iš knygų, žurnalų ir interneto, tiesiog atsirenku tai, kas būtų nelabai sudėtinga, bet skanu smile.gif

Lindra, manau drąsiai gali dėti ir margarino. Dažniausiai visur ir rašo dėti sviestą arba margariną... Aš margarino nenaudoju tik todėl, kad jis man tiesiog labai neskanus... ax.gif

editam, džiaugiuosi, kad jūsų šeimos šventė pavyko thumbup.gif

Ingute, tikrai gali siūlu užrišti, tik įdėjusi į orkaitę žiūrėk, kad nesiliestų nei rankovė, nei tie siūlai prie pačios orkaitės sienelių. Aš jokio skysčio nepyliau, o vėliau jo susidarė tikrai nemažai... Jei papildomai marinatu užtepsi dėdama į orkaitę, blogiau tikrai nebus...
Kai užrišinėsi galus, pasistenk, kad į rankovę papultų kuo daugiau oro ir nepamiršk viršų pradurti keliose vietose dantų krapštuku. Neišsigąsk, kai pats maišas labai patamsės, bet viduje tikrai niekas neturėtų sudegti 4u.gif

sitara, smagu, kad ir jums zuikis patiko smile.gif
Atsakyti
Kadangi Maximoje akcija ir kalakutienos faršas atpigintas, tad teko gaminti kukulius tongue.gif

user posted image

Glazūruoti mėsos kukuliai su obuoliais

500 g faršo
1 pakelis svogūnų sriubos
1 kiaušinis
1 v. š. kapotų petražolių
1 nedidelis obuolys
1 v. š. krakmolo
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių

Glazūra
1 v. š. medaus
1 v. š. sojos padažo
1 v. š. citrinos sulčių
2 v. š. apelsinų sulčių
Obuolį nulupti ir smulkiai sutarkuoti, šiek tiek nuspausti sultis. Į kombainą ar blenderį sudėti faršą ir kitus ingredientus. Išmaišyti, kad obuolys visiškai susismulkintų. Padėti faršą į šaldytuvą 20 min.
Suformuoti kukulius ir dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Glazūrai sumaišyti visus ingredientus, aptepti kukulius ir dar kepti 5 – 7 min.

P. S. labai švelnūs ir skanūs kukuliai... rolleyes.gif Vietoje svogūnų sriubos galima dėti grybų ar panašios, arba tiesiog pagardinti kitais prieskoniais...

Patiekiau su citrininiu kuskusu...

Citrininis kuskusas

3/4 puodelio vandens ar sultinio
1/8 puodelio šviežių citrinų sulčių
1 a. š. citrinos žievelės
1 v. š. sviesto
1/2 - 1 a. š. druskos
3/4 puodelio greito paruošimo kuskuso

Nedideliame puode pakaitinti sultinį, citrinos sultis, žievelę, sviestą ir druską, kol užvirs. Nukelti nuo viryklės, įmaišyti kuskusą, uždengti ir palaikyti 10 min. Išmaišyti šakute.
Atsakyti
labai neblogai receptelis atrodo thumbup.gif o kukuliai minksti gavos g.gif o klausiu todel, kad as kartais, kad nedet bulkos i kotletus, vietoj jos itarkuoju zalia bulve. galvoju gal ir obuolys duoda panasu efekta. nu net idomu pasidare g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 11 spalio 2006 - 12:52
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 11, 13:22)
Kadangi Maximoje akcija ir kalakutienos faršas atpigintas, tad teko gaminti kukulius tongue.gif


hihihi.gif aš šiandien irgi pažiūrėjau, kad atpigintas ir užsakiau iškart pora kg, bet dar neišsirinkau ką iš jo pagaminti schmoll.gif , nes norisi, kad būtų skanu ir lengva (kotletai su sufle maniškiam tai jau nusibodo, o man skanuuuuu)

vakar iš faršo gaminau Mėsos kukuliai su sūreliu ir Makaronų lizdeliai grietinėlės padaže. Skanu, bet man kukuliai kažkokie kietokai gavosi, bet skanu thumbup.gif
o dėl Makaronų verysad.gif kai valgėm pas Kalitėja buvo super skanu, niam, niam, bet atrodo ji nedėjo česnako, o aš dėjau doh.gif na man tas česnakas visą skonį sugadino, nors vyrui patiko. Tai aš pas save pažymėsiu ir česnako geriau nedėsiu į šitą patiekalą ax.gif

Sonatina aciuks.gif o gal dar ko nors tokio neegzotiško iš faršo turi ax.gif blush2.gif ?
Atsakyti
lanaa, kukuliai gavosi labai purūs ir minkšti smile.gif Gal tikrai dėl obuolio? g.gif Toks įdomus derinys - salstelėję kukuliai ir rūgštelėjęs kuskusas biggrin.gif Bet man labai patiko... ax.gif

Mama_Tania, tai kad lyg ir nemažai patiekalų iš faršo sąraše... Pasidairyk, gal rasi dar ką tinkamo... smile.gif
Atsakyti
vakar gaminau Kepenlėlių tortą bigsmile.gif Pradžioj kažkaip abejojau galutiniu rezultatu, bet.... šįryt paragavus buvau maloniai nustebus - LABAI SKANU thumbup.gif aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jutare: 11 spalio 2006 - 13:05
Atsiprašau jei klausimas nuskambės kvailai blush2.gif bet labai jau sudomino paskutinis receptas, tik va ta svogūnų sriuba užkliuvo. Ar čia ją reikia paruošti ir supilti į faršą, ar supilti tik sriubos miltelius? unsure.gif
O tas greito paruošimo kuskusas kitoks nei paprastas, ar jo būna maximose?

p.s. dar šiandien kepiau varškės kriaukleles, nu super sausainiukai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AIRA: 11 spalio 2006 - 13:14
Jutare, labai malonu, kad kepenėlių tortas nustebino biggrin.gif

AIRA, klausimas visai nekvailas smile.gif Reikėtų į faršą suberti tiesiog sriubos miltelius. O kuskusas tas paprastas, kur būna ir Maximose smile.gif
Džiaugiuosi, kad sausainiai patiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AIRA @ 2006 10 11, 14:11)
O tas greito paruošimo kuskusas kitoks nei paprastas, ar jo būna maximose?


greito paruosimo kus-kus, kuri uzpili verdanciu vandeniu, palaikai pora minuciu ir psio. kai pirksi, tiesiog ant dezutes pasiziurek paruosimo instrukcija, ten buna parasyta per kiek jis isbrinksta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 11 spalio 2006 - 13:28