Nusipirkau vakar kepimo rankovę, bet ten turėjo būti 16 laikiklių, atidarau brokuota kažkokia, ten tų laikiklų nei kvapo, tik rankovė
Sonatina tai kaip tuos galus užrišti, gal siūlu kokiu
Ir dar klausimėlis, kepsiu viščiuką pagal šį receptą viščiukas
Ir ten daržoves kartu su viščiuku sudėti? Nereikia jokio skysčio pilti? Neapdegs? Nes niekad nieko kepimo rankovėj nekepiau
Iš anksto ačiū už atsakymą
Beje, aš tą viščiuką vakar tuo marinatu ištryniau ir palikau per naktį, kaži dar šiandien papildomai reikia jo uždėti prieš kepant?
Ale rimtai vakar buvo zuikiu diena As irgi kepiau zuiki, kur virsu ketcupo aptepti reikia. , vyras sake, kad jam labai patinka, bet galu gale nusprende, kad jams patinka viskas kas is farso. Na kadangi kepti kotletus as dabar neturiu nei noro, nei laiko, tai tokie recepteliai tikras issigelbejimas.
Sveikos,
vakar kepiau pyraga "Obuoliu ruduo". Dariau dviguba porcija ir siandien atsinesiau i darba. Tai visi tik giria ir receptu praso . Labai skanus
vakar kepiau pyraga "Obuoliu ruduo". Dariau dviguba porcija ir siandien atsinesiau i darba. Tai visi tik giria ir receptu praso . Labai skanus
lanaa, surizikuok ir papasakok, kaip sekėsi
uolma, turėtų ir su maximinėmis formelėmis viskas pavykti
AIRA, džiaugiuosi, kad nenusivylėt pyragu ir lizdeliais
agotai, malonu, kad sriuba patiko. Džiaugiuosi, kad ir Obuolių ruduo gavosi skanus
Lindra, nebuvau mačiusi tokio patiekalo Pamėginsiu paieškoti...
luluxe, aš skardą iškloju kepimo popieriumi arba folija, tad paskui nereikia labai gremžti
Mama_Tania, skonai atrodo super, malonu, kad patiko
jurattele, džiaugiuosi, kad pyragas patiko, tikiuosi ir makaronais nenusivylėte
Milde, tortas sausokas tik dėl per kietų papločių galėjo gautis. Jei dar kartą pasiryši daryti, tikrai bus lengviau
LIAN, labai malonu, kad Dunojus patiko. O mielinė tešla ne tokia ir baisi, ane
Dorinda, na jei recepte reikia 200 g sviesto, o dėsi tik šaukštą, tai abejoju, ar pavyks... Bet drąsiai gali dėti margarino, žinoma, jei jo turi
prieblanda, supratau, man ši tešla labai patinka
adaida, o nors skanu buvo?
Martyna, labai smagu, kad tinginys visiems patiko
Neryte, paieškosiu
kibirkstele*, receptus traukius iš knygų, žurnalų ir interneto, tiesiog atsirenku tai, kas būtų nelabai sudėtinga, bet skanu
Lindra, manau drąsiai gali dėti ir margarino. Dažniausiai visur ir rašo dėti sviestą arba margariną... Aš margarino nenaudoju tik todėl, kad jis man tiesiog labai neskanus...
editam, džiaugiuosi, kad jūsų šeimos šventė pavyko
Ingute, tikrai gali siūlu užrišti, tik įdėjusi į orkaitę žiūrėk, kad nesiliestų nei rankovė, nei tie siūlai prie pačios orkaitės sienelių. Aš jokio skysčio nepyliau, o vėliau jo susidarė tikrai nemažai... Jei papildomai marinatu užtepsi dėdama į orkaitę, blogiau tikrai nebus...
Kai užrišinėsi galus, pasistenk, kad į rankovę papultų kuo daugiau oro ir nepamiršk viršų pradurti keliose vietose dantų krapštuku. Neišsigąsk, kai pats maišas labai patamsės, bet viduje tikrai niekas neturėtų sudegti
sitara, smagu, kad ir jums zuikis patiko
uolma, turėtų ir su maximinėmis formelėmis viskas pavykti
AIRA, džiaugiuosi, kad nenusivylėt pyragu ir lizdeliais
agotai, malonu, kad sriuba patiko. Džiaugiuosi, kad ir Obuolių ruduo gavosi skanus
Lindra, nebuvau mačiusi tokio patiekalo Pamėginsiu paieškoti...
luluxe, aš skardą iškloju kepimo popieriumi arba folija, tad paskui nereikia labai gremžti
Mama_Tania, skonai atrodo super, malonu, kad patiko
jurattele, džiaugiuosi, kad pyragas patiko, tikiuosi ir makaronais nenusivylėte
Milde, tortas sausokas tik dėl per kietų papločių galėjo gautis. Jei dar kartą pasiryši daryti, tikrai bus lengviau
LIAN, labai malonu, kad Dunojus patiko. O mielinė tešla ne tokia ir baisi, ane
Dorinda, na jei recepte reikia 200 g sviesto, o dėsi tik šaukštą, tai abejoju, ar pavyks... Bet drąsiai gali dėti margarino, žinoma, jei jo turi
prieblanda, supratau, man ši tešla labai patinka
adaida, o nors skanu buvo?
Martyna, labai smagu, kad tinginys visiems patiko
Neryte, paieškosiu
kibirkstele*, receptus traukius iš knygų, žurnalų ir interneto, tiesiog atsirenku tai, kas būtų nelabai sudėtinga, bet skanu
Lindra, manau drąsiai gali dėti ir margarino. Dažniausiai visur ir rašo dėti sviestą arba margariną... Aš margarino nenaudoju tik todėl, kad jis man tiesiog labai neskanus...
editam, džiaugiuosi, kad jūsų šeimos šventė pavyko
Ingute, tikrai gali siūlu užrišti, tik įdėjusi į orkaitę žiūrėk, kad nesiliestų nei rankovė, nei tie siūlai prie pačios orkaitės sienelių. Aš jokio skysčio nepyliau, o vėliau jo susidarė tikrai nemažai... Jei papildomai marinatu užtepsi dėdama į orkaitę, blogiau tikrai nebus...
Kai užrišinėsi galus, pasistenk, kad į rankovę papultų kuo daugiau oro ir nepamiršk viršų pradurti keliose vietose dantų krapštuku. Neišsigąsk, kai pats maišas labai patamsės, bet viduje tikrai niekas neturėtų sudegti
sitara, smagu, kad ir jums zuikis patiko
Kadangi Maximoje akcija ir kalakutienos faršas atpigintas, tad teko gaminti kukulius
Glazūruoti mėsos kukuliai su obuoliais
500 g faršo
1 pakelis svogūnų sriubos
1 kiaušinis
1 v. š. kapotų petražolių
1 nedidelis obuolys
1 v. š. krakmolo
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių
Glazūra
1 v. š. medaus
1 v. š. sojos padažo
1 v. š. citrinos sulčių
2 v. š. apelsinų sulčių
Obuolį nulupti ir smulkiai sutarkuoti, šiek tiek nuspausti sultis. Į kombainą ar blenderį sudėti faršą ir kitus ingredientus. Išmaišyti, kad obuolys visiškai susismulkintų. Padėti faršą į šaldytuvą 20 min.
Suformuoti kukulius ir dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Glazūrai sumaišyti visus ingredientus, aptepti kukulius ir dar kepti 5 7 min.
P. S. labai švelnūs ir skanūs kukuliai... Vietoje svogūnų sriubos galima dėti grybų ar panašios, arba tiesiog pagardinti kitais prieskoniais...
Patiekiau su citrininiu kuskusu...
Citrininis kuskusas
3/4 puodelio vandens ar sultinio
1/8 puodelio šviežių citrinų sulčių
1 a. š. citrinos žievelės
1 v. š. sviesto
1/2 - 1 a. š. druskos
3/4 puodelio greito paruošimo kuskuso
Nedideliame puode pakaitinti sultinį, citrinos sultis, žievelę, sviestą ir druską, kol užvirs. Nukelti nuo viryklės, įmaišyti kuskusą, uždengti ir palaikyti 10 min. Išmaišyti šakute.
Glazūruoti mėsos kukuliai su obuoliais
500 g faršo
1 pakelis svogūnų sriubos
1 kiaušinis
1 v. š. kapotų petražolių
1 nedidelis obuolys
1 v. š. krakmolo
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių
Glazūra
1 v. š. medaus
1 v. š. sojos padažo
1 v. š. citrinos sulčių
2 v. š. apelsinų sulčių
Obuolį nulupti ir smulkiai sutarkuoti, šiek tiek nuspausti sultis. Į kombainą ar blenderį sudėti faršą ir kitus ingredientus. Išmaišyti, kad obuolys visiškai susismulkintų. Padėti faršą į šaldytuvą 20 min.
Suformuoti kukulius ir dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepti iki 225º C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Glazūrai sumaišyti visus ingredientus, aptepti kukulius ir dar kepti 5 7 min.
P. S. labai švelnūs ir skanūs kukuliai... Vietoje svogūnų sriubos galima dėti grybų ar panašios, arba tiesiog pagardinti kitais prieskoniais...
Patiekiau su citrininiu kuskusu...
Citrininis kuskusas
3/4 puodelio vandens ar sultinio
1/8 puodelio šviežių citrinų sulčių
1 a. š. citrinos žievelės
1 v. š. sviesto
1/2 - 1 a. š. druskos
3/4 puodelio greito paruošimo kuskuso
Nedideliame puode pakaitinti sultinį, citrinos sultis, žievelę, sviestą ir druską, kol užvirs. Nukelti nuo viryklės, įmaišyti kuskusą, uždengti ir palaikyti 10 min. Išmaišyti šakute.
labai neblogai receptelis atrodo o kukuliai minksti gavos o klausiu todel, kad as kartais, kad nedet bulkos i kotletus, vietoj jos itarkuoju zalia bulve. galvoju gal ir obuolys duoda panasu efekta. nu net idomu pasidare
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 11, 13:22)
Kadangi Maximoje akcija ir kalakutienos faršas atpigintas, tad teko gaminti kukulius
aš šiandien irgi pažiūrėjau, kad atpigintas ir užsakiau iškart pora kg, bet dar neišsirinkau ką iš jo pagaminti , nes norisi, kad būtų skanu ir lengva (kotletai su sufle maniškiam tai jau nusibodo, o man skanuuuuu)
vakar iš faršo gaminau Mėsos kukuliai su sūreliu ir Makaronų lizdeliai grietinėlės padaže. Skanu, bet man kukuliai kažkokie kietokai gavosi, bet skanu
o dėl Makaronų kai valgėm pas Kalitėja buvo super skanu, niam, niam, bet atrodo ji nedėjo česnako, o aš dėjau na man tas česnakas visą skonį sugadino, nors vyrui patiko. Tai aš pas save pažymėsiu ir česnako geriau nedėsiu į šitą patiekalą
Sonatina o gal dar ko nors tokio neegzotiško iš faršo turi ?
vakar gaminau Kepenlėlių tortą Pradžioj kažkaip abejojau galutiniu rezultatu, bet.... šįryt paragavus buvau maloniai nustebus - LABAI SKANU
Atsiprašau jei klausimas nuskambės kvailai bet labai jau sudomino paskutinis receptas, tik va ta svogūnų sriuba užkliuvo. Ar čia ją reikia paruošti ir supilti į faršą, ar supilti tik sriubos miltelius?
O tas greito paruošimo kuskusas kitoks nei paprastas, ar jo būna maximose?
p.s. dar šiandien kepiau varškės kriaukleles, nu super sausainiukai
O tas greito paruošimo kuskusas kitoks nei paprastas, ar jo būna maximose?
p.s. dar šiandien kepiau varškės kriaukleles, nu super sausainiukai
QUOTE(AIRA @ 2006 10 11, 14:11)
O tas greito paruošimo kuskusas kitoks nei paprastas, ar jo būna maximose?
greito paruosimo kus-kus, kuri uzpili verdanciu vandeniu, palaikai pora minuciu ir psio. kai pirksi, tiesiog ant dezutes pasiziurek paruosimo instrukcija, ten buna parasyta per kiek jis isbrinksta.