As vakar gaminau kiauliena korejietiskai. mums su vyru laaaabbbbaaaai patinka Ypac tas toks idomus konis.. Sonatina, gal zinai dar kokiu panasiu? Taip pat kepiau obuoliu ruduo.. Labai skanus Tik va forma pasirinkau netinkama, tai nelabai kaip isejo, bet vistiek skanus...
Keksas jau paragautas,tai labai patiko
Dar kepsiu žuvį prancūziškai
Dar kepsiu žuvį prancūziškai
Sonatina,mano vyrai ruosias padekos laiska rasyt Tau Isbandziau : stroganova, kepenis karaliskai, Separdo pyraga, zuvi prancuziskai ir "sagas". "Sagas" tai mano nevalgiukas sveite neuzsiciaupdamas :"tikras skanumelis", "negaliu sustot", "o kada vel kepsim?" Ryt laukia kiauliena korejietiskai. Tik ar man tik taip atrodo, ar is tikro Sonatinos patiekalai rieboki (suris, majonezas, grietine) ir nemazai kaloriju turi ?
Ka vakar buvo Kiaulienos korejietiskai diena? Nes as irgi gaminau. SUper!!! Galvojau dar paims MB siandien i darba pietum, bet spekyt ar liko nors gabaliukas
QUOTE(ypata @ 2006 10 19, 19:43)
Tik ar man tik taip atrodo, ar is tikro Sonatinos patiekalai rieboki (suris, majonezas, grietine) ir nemazai kaloriju turi ?
nea, neatrodo, jie tikrai rieboki Bet išradinga šeiminikė ras kuo pakeisti daug riebalų turinčius produktus - vietoj majonezo gali dėti jogurto, arba majonezą maišyt dalimis su jogurtu, grietine. Sūrio gali iš viso nedėt, naudok liesiausią mėsą - aš perku kalakuto ar vištos krūtinėles, matomus riebaliukus nupjaunu ir pati maluosi. Iš kiaulienos valgau tik nugarinę be kaulo ir to tauko...
Na, bet Sonatinos patiekalai labai skanūs, tad kartais galima sugriešyt ir pavalgyt riebiau :
uolma, džiaugiuosi, kad patiekalai patiko
Mama_Tania, Jjulie, smagu, kad kiauliena patiko
peledziuke, labai įdomi improvizacija
Kaliteja, na jokio stebuklingo skonio ir negalėjo gautis... Nuo sūrelio tiesiog kukuliai gaunasi labai minkšti ir purūs Tikiuosi žuvimi nenusivilsi...
kibirkstele*, malonu, kad ir jums kiauliena bei pyragas patiko
ypata, smagu, kad išmėginti patiekalai patiko O dėl riebumo, tai net nežinau, ką atsakyti... Aš nieko neverčiu taip gaminti... Jei per riebu - tiesiog nekreipk į tokius patiekalus dėmesio...
Kiaulienai korėjietiškai rinkis kuo liesesnę , bet kuo minkštesnę mėsą
Mama_Tania, Jjulie, smagu, kad kiauliena patiko
peledziuke, labai įdomi improvizacija
Kaliteja, na jokio stebuklingo skonio ir negalėjo gautis... Nuo sūrelio tiesiog kukuliai gaunasi labai minkšti ir purūs Tikiuosi žuvimi nenusivilsi...
kibirkstele*, malonu, kad ir jums kiauliena bei pyragas patiko
ypata, smagu, kad išmėginti patiekalai patiko O dėl riebumo, tai net nežinau, ką atsakyti... Aš nieko neverčiu taip gaminti... Jei per riebu - tiesiog nekreipk į tokius patiekalus dėmesio...
Kiaulienai korėjietiškai rinkis kuo liesesnę , bet kuo minkštesnę mėsą
Labutis,jau daug ka isbandziau is Sonatinos receptu,na saves nelaikau visiska naujoke virtuveje,bet Sonatinos receptai tikrai verti demesio.Jie tiesiog PAPRASTI tinkami kiekvienai,seimininkutei net naujokei.Jei kas ir nepasiseka tai tik nedidele nesekme. Kam taip nenutinka.Mano topai is Sonatinos receptu.1.Balandeliu apkepas 2.Tuno pyragas 3.Obuoliu pyragas su jogurtu.Na gal pavadinimai netikslu ,bet tai labai skanu. Dar pamirsau varskes tingini.
Višta grietinėlės padaže
1 višta (~1,2 kg)
4 svogūno galvos
1 v. š. miltų
4 morkos
1 stiklinė neriebios grietinėlės
1 stiklinė sultinio
4 bulvės
2 3 skiltelės česnako
druskos, pipirų, lauro lapelių, gvazdikėlių ir kitų mėgiamų prieskonių
Vištą supjaustyti gabaliukais ir apkepti. Kai apskrus, suberti smulkiai supjaustytus svogūnus ir kepti, kol svogūnai pagels (~ 5 min.). Suberti miltus, išmaišyti ir pakepinti dar 2 min. Sudėti riekėmis supjaustytas morkas, supilti grietinėlę, sultinį, pagardinti druska, pipirais, lauro lapeliu, kitais prieskoniais (išskyrus česnaką), uždengti dangčiu ir troškinti ant silpnos ugnies 40 min. Sudėti ketvirčiais supjaustytas bulves ir virti, kol bulvės išvirs (~ 30 min.), uždengus dangčiu. Galiausiai sudėti spaudykle išspaustą česnaką, išmaišyti ir dar pavirti kelias minutes.
P. S. vietoje vištos naudojau kalakutienos guliašą, tad viriau gerokai trumpiau, bet manau visa višta būtų dar skaniau...
QUOTE(Kaliteja @ 2006 10 19, 17:23)
Sveikutės
Na šiandiena dariau Kukulius su sūreliu,tai tikėjausi kažkokio kitokio skonio,o man vos ne kaip paprasti kotletai,kažkaip to sūrelio nė kvapo gal mažai dėjau dariau su Mūsų su žalumynais.
Na šiandiena dariau Kukulius su sūreliu,tai tikėjausi kažkokio kitokio skonio,o man vos ne kaip paprasti kotletai,kažkaip to sūrelio nė kvapo gal mažai dėjau dariau su Mūsų su žalumynais.
man gavosi irgi paprasti, bet skanus
[attachmentid=74354]
QUOTE(Kaliteja @ 2006 10 19, 18:38)
Dar kepsiu žuvį prancūziškai
aš šiandien žadu pakartotinai kepti žuvį, nes dukrytė jau kaip prašo
Vakar gaminau kotletus su sufle kepurėlėmis ir kepiau varškės apkepą.Kotletai gavosi skanūs,o va apkepas neiškilo.Bet vistiek skanus ir mano vyriškių bus sunaikintas
Nicos salotos su kuskusu
1 ½ puodelio supjaustytų šparaginių pupelių
1 ¼ puodelio vandens
1 puodelis kuskuso
¼ a. š. druskos
3 v. š. citrinų sulčių
1 v. š. aliejaus
1 ½ a. š. ančiuvių pastos
¼ a. š. maltų juodųjų pipirų
2 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
1 puodelis smulkintų pomidorų
1/3 puodelio smulkintų alyvuogių
¼ puodelio smulkintų raudonųjų svogūnų
¼ puodelio kapotų petražolių
2 skardinės tuno (po ~180 g)
1 kietai virtas kiaušinis, perpjautas į 4 dalis
Šparagines pupeles išvirti.
Nedideliame puode užvirinti vandenį, įmaišyti kuskusą, nukelti nuo viryklės, uždengti ir palaikyti 5 minutes. Išmaišyti šakute, ataušinti.
Sumaišyti druską, citrinos sultis, aliejų, ančiuvių pastą, pipirus ir česnakus dideliame inde. Sudėti šparagines pupeles, tuną, kuskusą, pomidorus, alyvuoges, svogūnus ir petražoles. Atsargiai išmaišyti. Kiekvieną porciją patiekti uždėjus kiaušinio ketvirtį.
P. S. vietoje šparaginių pupelių įdėjau smulkiai supjaustyto šviežio agurko, vietoje ančiuvių pastos naudojau austrių padažą. Kiaušinio neviriau... Greita ir skanu
kepiau vakar "Obuolių pyragą su jogurtu" (1) gavosi, skanus, bet man skanesnis ir gražesnis buvo "Greitas pyragas su obuoliais ir cinamonu" (2)
(2) [attachmentid=74366]
[attachmentid=74367]
(1) [attachmentid=74368]
[attachmentid=74369]
Sonatinai
(2) [attachmentid=74366]
[attachmentid=74367]
(1) [attachmentid=74368]
[attachmentid=74369]
Sonatinai