Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 4

As vakar gaminau kiauliena korejietiskai. mums su vyru laaaabbbbaaaai patinka thumbup.gif Ypac tas toks idomus konis.. Sonatina, gal zinai dar kokiu panasiu? ax.gif Taip pat kepiau obuoliu ruduo.. Labai skanus thumbup.gif Tik va forma pasirinkau netinkama, tai nelabai kaip isejo, bet vistiek skanus... wub.gif
Atsakyti
Keksas jau paragautas,tai labai patiko essen.gif
Dar kepsiu žuvį prancūziškai ax.gif
Atsakyti
Sonatina,mano vyrai ruosias padekos laiska rasyt Tau thumbup.gif Isbandziau : stroganova, kepenis karaliskai, Separdo pyraga, zuvi prancuziskai ir "sagas". "Sagas" tai mano nevalgiukas sveite neuzsiciaupdamas :"tikras skanumelis", "negaliu sustot", "o kada vel kepsim?" lotuliukas.gif Ryt laukia kiauliena korejietiskai. Tik ar man tik taip atrodo, ar is tikro Sonatinos patiekalai rieboki (suris, majonezas, grietine) ir nemazai kaloriju turi ?
Atsakyti
Ka vakar buvo Kiaulienos korejietiskai diena? bigsmile.gif Nes as irgi gaminau. SUper!!! ax.gif Galvojau dar paims MB siandien i darba pietum, bet spekyt ar liko nors gabaliukas tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(ypata @ 2006 10 19, 19:43)
Tik ar man tik taip atrodo, ar is tikro Sonatinos patiekalai rieboki (suris, majonezas, grietine) ir nemazai kaloriju turi ?


nea, neatrodo, jie tikrai rieboki smile.gif Bet išradinga šeiminikė ras kuo pakeisti daug riebalų turinčius produktus - vietoj majonezo gali dėti jogurto, arba majonezą maišyt dalimis su jogurtu, grietine. Sūrio gali iš viso nedėt, naudok liesiausią mėsą - aš perku kalakuto ar vištos krūtinėles, matomus riebaliukus nupjaunu ir pati maluosi. Iš kiaulienos valgau tik nugarinę be kaulo ir to tauko...
Na, bet Sonatinos patiekalai labai skanūs, tad kartais galima sugriešyt ir pavalgyt riebiau : drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katu: 19 spalio 2006 - 19:02
uolma, džiaugiuosi, kad patiekalai patiko smile.gif

Mama_Tania, Jjulie, smagu, kad kiauliena patiko 4u.gif

peledziuke, labai įdomi improvizacija thumbup.gif

Kaliteja, na jokio stebuklingo skonio ir negalėjo gautis... Nuo sūrelio tiesiog kukuliai gaunasi labai minkšti ir purūs smile.gif Tikiuosi žuvimi nenusivilsi...

kibirkstele*, malonu, kad ir jums kiauliena bei pyragas patiko 4u.gif

ypata, smagu, kad išmėginti patiekalai patiko smile.gif O dėl riebumo, tai net nežinau, ką atsakyti... Aš nieko neverčiu taip gaminti... Jei per riebu - tiesiog nekreipk į tokius patiekalus dėmesio... g.gif
Kiaulienai korėjietiškai rinkis kuo liesesnę tongue.gif , bet kuo minkštesnę mėsą ax.gif
Atsakyti
Labutis,jau daug ka isbandziau is Sonatinos receptu,na saves nelaikau visiska naujoke virtuveje,bet Sonatinos receptai tikrai verti demesio.Jie tiesiog PAPRASTI tinkami kiekvienai,seimininkutei net naujokei.Jei kas ir nepasiseka tai tik nedidele nesekme. mirksiukas.gif Kam taip nenutinka.Mano topai is Sonatinos receptu.1.Balandeliu apkepas 2.Tuno pyragas 3.Obuoliu pyragas su jogurtu.Na gal pavadinimai netikslu ,bet tai labai skanu. essen.gif good.gif Dar pamirsau varskes tingini. ax.gif
Atsakyti
user posted image

Višta grietinėlės padaže

1 višta (~1,2 kg)
4 svogūno galvos
1 v. š. miltų
4 morkos
1 stiklinė neriebios grietinėlės
1 stiklinė sultinio
4 bulvės
2 – 3 skiltelės česnako
druskos, pipirų, lauro lapelių, gvazdikėlių ir kitų mėgiamų prieskonių

Vištą supjaustyti gabaliukais ir apkepti. Kai apskrus, suberti smulkiai supjaustytus svogūnus ir kepti, kol svogūnai pagels (~ 5 min.). Suberti miltus, išmaišyti ir pakepinti dar 2 min. Sudėti riekėmis supjaustytas morkas, supilti grietinėlę, sultinį, pagardinti druska, pipirais, lauro lapeliu, kitais prieskoniais (išskyrus česnaką), uždengti dangčiu ir troškinti ant silpnos ugnies 40 min. Sudėti ketvirčiais supjaustytas bulves ir virti, kol bulvės išvirs (~ 30 min.), uždengus dangčiu. Galiausiai sudėti spaudykle išspaustą česnaką, išmaišyti ir dar pavirti kelias minutes.

P. S. vietoje vištos naudojau kalakutienos guliašą, tad viriau gerokai trumpiau, bet manau visa višta būtų dar skaniau... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaliteja @ 2006 10 19, 17:23)
Sveikutės 4u.gif
Na šiandiena dariau Kukulius su sūreliu,tai tikėjausi kažkokio kitokio skonio,o man vos ne kaip paprasti kotletai,kažkaip to sūrelio nė kvapo  schmoll.gif  gal mažai dėjau  g.gif  dariau su Mūsų su žalumynais.

man gavosi irgi paprasti, bet skanus wub.gif
[attachmentid=74354]

QUOTE(Kaliteja @ 2006 10 19, 18:38)
Dar kepsiu žuvį prancūziškai  ax.gif

hihihi.gif aš šiandien žadu pakartotinai kepti žuvį, nes dukrytė jau kaip prašo bigsmile.gif
Atsakyti
Vakar gaminau kotletus su sufle kepurėlėmis ir kepiau varškės apkepą.Kotletai gavosi skanūs,o va apkepas neiškilo.Bet vistiek skanus ir mano vyriškių bus sunaikintas rolleyes.gif
Atsakyti
user posted image

Nicos salotos su kuskusu

1 ½ puodelio supjaustytų šparaginių pupelių
1 ¼ puodelio vandens
1 puodelis kuskuso
¼ a. š. druskos
3 v. š. citrinų sulčių
1 v. š. aliejaus
1 ½ a. š. ančiuvių pastos
¼ a. š. maltų juodųjų pipirų
2 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
1 puodelis smulkintų pomidorų
1/3 puodelio smulkintų alyvuogių
¼ puodelio smulkintų raudonųjų svogūnų
¼ puodelio kapotų petražolių
2 skardinės tuno (po ~180 g)
1 kietai virtas kiaušinis, perpjautas į 4 dalis

Šparagines pupeles išvirti.
Nedideliame puode užvirinti vandenį, įmaišyti kuskusą, nukelti nuo viryklės, uždengti ir palaikyti 5 minutes. Išmaišyti šakute, ataušinti.
Sumaišyti druską, citrinos sultis, aliejų, ančiuvių pastą, pipirus ir česnakus dideliame inde. Sudėti šparagines pupeles, tuną, kuskusą, pomidorus, alyvuoges, svogūnus ir petražoles. Atsargiai išmaišyti. Kiekvieną porciją patiekti uždėjus kiaušinio ketvirtį.

P. S. vietoje šparaginių pupelių įdėjau smulkiai supjaustyto šviežio agurko, vietoje ančiuvių pastos naudojau austrių padažą. Kiaušinio neviriau... Greita ir skanu smile.gif
Atsakyti
kepiau vakar "Obuolių pyragą su jogurtu" (1) blush2.gif gavosi, skanus, bet man skanesnis ir gražesnis buvo "Greitas pyragas su obuoliais ir cinamonu" (2) thumbup.gif thumbup.gif

(2) [attachmentid=74366]

[attachmentid=74367]

(1) [attachmentid=74368]

[attachmentid=74369]

Sonatinai aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mama_Tania: 20 spalio 2006 - 09:09