Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 4


QUOTE(PaMeL @ 2006 10 21, 11:54)
o cia stai onbuoliu ruduo wub.gif  wub.gif

kaip tau gražiai gavosi "obuolių ruduo" tas baltymas viršuj thumbup.gif o man tai nesigavo , kai dariau, matyt per dideles apsukas naudojau baltymams plakti verysad.gif bet nepaisant to, aišku pyragas buvo nuostabaus skonio thumbup.gif artimiausiuose planuose ir vėl JIS essen.gif:


šiandien gaminau "balandėlių"apkepą, dar kiti jį vadina - "balandėlių" tinginiu mirksiukas.gif

puikus patiekalas, bet jo tieeeekkk daaaauuuggg doh.gif biggrin.gif 1 kg mėsos, 1,5 kg kopūstų ir t.t.t kopūstų aš tiek daug neįdėjau - netilpo doh.gif biggrin.gif
bet labai labai džiaugiuos, nes ir vaikas valgė assa.gif

Sonatina, ką mes be tavęs darytume? 4u.gif

Atsakyti
Kepiau šiandien keksiukus pagal šį receptą:
http://www.supermama...p;#entry4800348
Tik vietoj citrinos dėjau po džiovintą slyvą į formelę ax.gif Gavosi skaniai, tik pažiūrėjau po 20min. į kepamus keksiukus ir man pasirodė, kad jie neiškepę, pakepiau dar 10min. ir dugnas šiek tiek labiau parudavo nei derėtų blush2.gif
Bet vis tiek buvo labai skanu 4u.gif
Atsakyti
Kozete, nors ir nepažįstu tavęs, bet mes kaip susitarusios hihihi.gif
Ir aš šiandien kepiau keksiukus pagal Sonatinos citrininių keksiukų receptą bigsmile.gif
Tik, gavosi jie ne citrininiai, nes citrinos neturejau doh.gif Dar razinų pridėjau, gavosi labai skanus, jau 3 sukirtau vietoj vakarienės essen.gif essen.gif essen.gif blush-anim-cl.gif
Būtų buvę viskas idealu, jei ne keksiukų "formelės" iš Rimi, kuriose kepiau, ir kurios visai formos neišlaikė doh.gif

Sonatina, kaip manai jeigu į varškės - apelsinų pyragą vietoj konservuotų apelsinų, dėti šviežius apelsinus arba mandarinus? mastau.gif
Kai turėsiu varškės galvoju išbandyt ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eni: 21 spalio 2006 - 23:09
Sonatina,aš norėjau tik paklausti ar ryžių rūšis gali pakeisti balandėlių apkepo skonį g.gif Aš pirmais kartais dariau su pigiais "KOLUMBO"ryžiais skonis buvo thumbup.gif Vakar pagaminau su apvaliais tai nežinau kažkas ne taip ir aš įtariu,kad tai dėl ryžių.Ir dar turiu klausimėlį 4u.gif ax.gif blush2.gif pavasarį prisisėjau daug lavandų,sugundė pardavėja,kad tai geras prieskonis,bet kur man juo panaudoti nesugalvoju.Sakė tinka marinatams,padažamAtsiprašau,kad aš ne į temą,bet tu viską žinai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Eni @ 2006 10 21, 23:08)
Kozete, nors ir nepažįstu tavęs, bet mes kaip susitarusios  hihihi.gif
Ir aš šiandien kepiau keksiukus pagal Sonatinos citrininių keksiukų receptą  bigsmile.gif
Tik, gavosi jie ne citrininiai, nes citrinos neturejau  doh.gif  Dar razinų pridėjau, gavosi labai skanus, jau 3 sukirtau vietoj vakarienės  essen.gif  essen.gif  essen.gif  blush-anim-cl.gif
Būtų buvę viskas idealu, jei ne keksiukų "formelės" iš Rimi, kuriose kepiau, ir kurios visai formos neišlaikė  doh.gif

Nu ir sutapimas biggrin.gif
Man formos irgi neišlaikė, bet galvojau gal dėl to, kad kelis kartus atidarinėjau ir vis tikrinau. g.gif
Kitą kartą jau žinau kokiame aukštyje ir kokio karščio orkaitėje kepti, tai jau nebeatidarinėsiu, gal tada nesukris. ax.gif
O suvalgėme irgi laaabai greitai. rolleyes.gif
Atsakyti
Sonatina norejau taves paklausti gal tu zinai kaip yra daromi Berneliu uzeiogos svoguneliai tesloje, jie yra skirti prie alaus, bet skonis man ju neapsakytas, bet kaip padaryti tai nezinau, o taip noreciau padaryti ta skanumeli vyreliui smile.gif
Atsakyti
sonatina,siendien kepsiu tavo bananini keksa silikoninej formoj..taip bijau kad ji man issilydys,labai nepatikimai atrodo.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Indre_ @ 2006 10 22, 12:40)
Sonatina norejau taves paklausti gal tu zinai kaip yra daromi Berneliu uzeiogos svoguneliai tesloje, jie yra skirti prie alaus, bet skonis man ju neapsakytas, bet kaip padaryti tai nezinau, o taip noreciau padaryti ta skanumeli vyreliui smile.gif



Gali pabandyti pagal šį receptą:

7 komentaras (linoko)

Nes iš tikrųjų ten neturėtų būti nieko sudėtingo, eilinė blynų tešla, tik daug tirštesnė.
Dar esu girdėjus, kad tešlą su alumi daro, tačiau pas save niekaip nerandu to recepto doh.gif
Atsakyti
Spurgita, džiaugiuosi, kad pyragai patiko smile.gif

Lindra, paprastai baltymus ir reikia plakti maksimaliu greičiu... Gal netyčia papuolė trynio į baltymus, ar iškart subėrei visą cukrų? g.gif Reikėtų plakti be cukraus, kol suputos, o tada dalimis berti cukrų, kiekvieną kartą išplakant, kol prieš tai įbertas cukrus visiškai ištirps smile.gif
Malonu, kad balandėlių apkepas patiko smile.gif O man visai gerai, kai daug patiekalo gaunasi - nusinešu į darbą pietums tongue.gif

Kozete, smagu, kad keksiukai patiko smile.gif Paprastai tikrinti pirmą kartą reikėtų praėjus minimaliam recepte nurodytam kepimo laikui... Na nebent matosi, kad viršus labai apkepė...
Ir visgi manau, kad tos popierinės formelės nėra skirtos kepti vien jose ax.gif

Eni, malonu, kad ir tau šie keksiukai patiko 4u.gif O į pyragą šviežius mandarinus ar apelsinus žinoma galima dėti, tik reikėtų nuo skiltelių nuimti ir tas plėveles...

noir1, manau, kad nuo ryžių rūšies tikrai daug kas priklauso - aš paprastai naudoju garintus ilgagrūdžius ryžius (apvalius tik sušiui, nes jie labai suverda...) arba basmati smile.gif O levandos įeina į Provanso žolių mišinį arba jas galima naudoti vietoje rozmarino ar kitokių ryškaus skonio žolelių smile.gif

Indre_, pati svogūnų tešloje niekada nekepiau, bet turiu kelis receptus... Jei įdomu, galėsiu paieškoti smile.gif

sandralita, kepk drąsiai - tikrai neišsilydys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mille @ 2006 10 22, 13:22)
Gali pabandyti pagal šį receptą:

7 komentaras (linoko)

Nes iš tikrųjų ten neturėtų būti nieko sudėtingo, eilinė blynų tešla, tik daug tirštesnė.
Dar esu girdėjus, kad tešlą su alumi daro, tačiau pas save niekaip nerandu to recepto  doh.gif

dekui Millyt, pabandysiu vietoj vandens ipilti alaus ir paziuresiu kas gausis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Sonatina @ 2006 10 22, 13:55)
Indre_, pati svogūnų tešloje niekada nekepiau, bet turiu kelis receptus... Jei įdomu, galėsiu paieškoti smile.gif

jei nesunku paieskokit, gal ten kazkas kitaip ir dar skaniau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Indre_ @ 2006 10 22, 11:40)
Sonatina norejau taves paklausti gal tu zinai kaip yra daromi Berneliu uzeiogos svoguneliai tesloje, jie yra skirti prie alaus, bet skonis man ju neapsakytas, bet kaip padaryti tai nezinau, o taip noreciau padaryti ta skanumeli vyreliui smile.gif

va as bandziau daryt pagal sita recepta, gavosi skaniai smile.gif
http://www.supermama...?...48110&st=12
Atsakyti
user posted image

Kepta įdaryta žuvis

2 žuvys (po ~ 400 – 500 g)
1 puodelis kuskuso
1 ¼ puodelio sultinio
1 morka
1 svogūnas
200 – 300 g cukinijos
druskos, pipirų

Kuskusą užpilti verdančiu vandeniu, išmaišyti, uždengti ir palikti 5 min. Išmaišyti šakute. Daržoves susmulkinti. Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus, apkepinti svogūnus ir morkas, suberti cukinijas ir dar kepti, kol suminkštės. Suberti paruoštą kuskusą ir nuolat maišant pakepinti kelias minutes.
Žuvį nuvalyti, išorę bei vidų ištrinti druska bei pipirais (ar kitais mėgiamais prieskoniais), prikimšti paruošto įdaro, dėti į šiek tiek aliejumi pateptą ar folija išklotą skardą ir kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 min.

P. S. kepiau 2 starkius po 0,5 kg. Įdarui ruošiausi virti grikius, bet pagailo laiko tongue.gif Bet iš principo galima žuvį įdaryti bet kuo – patroškintais grybais, daržovėmis, bet kokiomis paruoštomis kruopomis ir pan. smile.gif Įdaro dar liko, tad jį išdėliojau ant žuvų... Greita ir skanu smile.gif

user posted image
Atsakyti