Vaiksciojau as pardej saldumynu skyriuj, ten visokios pachlavos, chalvos, armeniskos gatos ir t.t. Ir toptelejo man mintis, kad forume niekada nemaciau tokiu dalyku receptu! Kadangi pati turiu keleta isbandytu receptu tai nusprendziau pasidalint ir is kitu pasulymu sulaukt.
Armeniska gata
1 kg miltu,
20 g mieliu,
600 g cukraus,
500 ml pieno,
200 g lydyto sviesto,
druskos.
Idarui:
500 g miltu,
350 g lydyto sviesto,
100 g cukraus pudros,
vaniles,
1 kiausas aptepimui.
Piene istirpinti mieles, iberti cukru, 1/3 miltu ir uzmaisyti grietines tirstumo tesla. Padeti siltai 30 min. Pakilusia tesla apminkyti, sudeti likusius miltus, sviesta ir minkyti tol, kol prades langvai atkibti nuo ranku. Vel padeti siltai 30 min.
Idarui miltus, 300 g sviesto, cukraus pudra ir vanile trinti kol gausis biri mase. Mieline tesla padalinti i 3 dalis. Kiekviena iskocioti staciakampio forma (kaip kam gaunasi ), aptepti idaru ir susukti vyniotinius. Juos aptepti isplaktu kiausu. Tuos vyniotinius supjaustyti trapecijos formos gabaliukais, subadyti pavirsiu sakute. (persmeigti nereikia ) Kepti ~30 min. 190` temperaturoje.
Siaip as ziurejau i si recepta skeptiskai- na galvoju tesla miltai, idaras miltai, kas cia skanaus! Bet tetis kazkaip uz to recepto uzkibo ir itikino pabandyt! nu NESIGAILIU...
As veliau ir kitus savo megstamiausius surasysiu, bet daba ranka pavargo!
Kai buvau Norvegijoj man labai patiko toks patiekalas-
"alia kopustu kose"-nu kazkas pansaus i musu bulviu kose.
Gal kas zino kaip tiksliai jis gaminamas?
"alia kopustu kose"-nu kazkas pansaus i musu bulviu kose.
Gal kas zino kaip tiksliai jis gaminamas?
Gal kas zinote kaip pasidaryti Krem briule? Dar ir dabar seiles tysta apie tai pagalvojus
Krem-briule
6 porcijos
900 ml pieno,
cinamono lazdele,
2 storos juostos apelsino zieveles,
vaniles esencijos arba vanil cukraus,
6 tryniai,
2 saukstai miltu,
225g cukraus.
Uzvirinti 700 ml pieno su cinamonu ir vanile. Sumazinti ugni ir virti dar 5 min. 100 ml pieno isplakti su tryniais, o kitus 100 ml su miltais. Verdanti piena nukelti nuo ugnies ir greitai supilti piena su tryniais ir miltais, suberti 100 g cukraus. Vel uzdeti ant silpnos ugnies ir pastoviai maisant virti kol sutirstes (~10 su virs minuciu).
Ispilstyti i formeles ir atsaldyti.
Likusi cukru islydyti puode ir maisant virti kol pagels. Atsargiai ispilstyti karamele ant kremo pavirsiaus ir palikti, kad sustingtu.
Dar skaiciau, kad galima virsu pabarstyti cukrumi ir trumpam pakisti po griliu, kad susikaramelizuotu. Bet as niekada nebandziau ir nzn ar gautusi.
Skanaus!
6 porcijos
900 ml pieno,
cinamono lazdele,
2 storos juostos apelsino zieveles,
vaniles esencijos arba vanil cukraus,
6 tryniai,
2 saukstai miltu,
225g cukraus.
Uzvirinti 700 ml pieno su cinamonu ir vanile. Sumazinti ugni ir virti dar 5 min. 100 ml pieno isplakti su tryniais, o kitus 100 ml su miltais. Verdanti piena nukelti nuo ugnies ir greitai supilti piena su tryniais ir miltais, suberti 100 g cukraus. Vel uzdeti ant silpnos ugnies ir pastoviai maisant virti kol sutirstes (~10 su virs minuciu).
Ispilstyti i formeles ir atsaldyti.
Likusi cukru islydyti puode ir maisant virti kol pagels. Atsargiai ispilstyti karamele ant kremo pavirsiaus ir palikti, kad sustingtu.
Dar skaiciau, kad galima virsu pabarstyti cukrumi ir trumpam pakisti po griliu, kad susikaramelizuotu. Bet as niekada nebandziau ir nzn ar gautusi.
Skanaus!
labai aciu bandysim
Juk chalvos yra pirkti Nemaau kad namuose ja iseitu gaminti
Chalvų receptai
MORKŲ CHALVA
900 g šviežių morkų
150 g sviesto
500 ml pieno
300 g cukraus
3 šaukštai šiek tiek pakepintų pusiau supjaustytų migdolų
3 šaukštai razinų
1/2 šaukštelio malto kardamono.
Morkas nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite metaline trintuve su smulkiomis skylutėmis. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir sudėkite į jį sutarkuotas morkas. Neuždengtas kepkite 10 minučių ant vidutinės ugnies. Dažnai maišykite, kad keptų vienodai ir neprisviltų. Supilkite pieną, suberkite cukrų, migdolus ir razinas. Pavirkite dar 20-30 min., kol chalva pasidarys tiršta ir vienalytė. Sudėkite chalvą į skardą. Kai atvės, pabarstykite maltu kardamonu ir palikite 30 min. sustingti. Supjaustykite gabaliukais ir patiekite kaip desertą.
LAZDYNŲ RIEŠUTŲ CHALVA
400 g lazdynų riešutų
400 g rudų razinų
2 šaukštai kokoso drožlių
300 g džiovintų obuolių
1 citrinos sultys
truputį imbiero ir cinamono
Riešutus pakepiname sausoje keptuvėje, kol paskils malonus aromatas ir atšoks odelė. Odelę pašaliname, riešutus atvėsiname, džiovintus vaisius nuplauname ir kartu su riešutais, įdėję prieskonių, sumalame mėsmale.
Citriną pusę minutės palaikome verdančiame vandenyje, nutarkuojame viršutinę odelę, išspaudžiame sultis ir supilame į masę. Gerai išmaišome, pabarstome lentą kokoso drožlėmis, dedame ant jos masę, išlyginame viršų ir apibarstome kokosu. Galima supjaustyti gabaliukais.
NAMINĖ SAULĖGRĄŽŲ CHALVA
300g išlukštentų saulėgražų
100g sausainių trupinių
400g geltonųjų razinų
1 šaukštelis imbiero
Saulėgražų sėklas truputi pakepiname sausoje keptuvėje kartu su razinomis. Pakepintą mišinį sumalame mėsmale, įdedame imbiero. Viską labai gerai išmaišome. Plokščią indą apibarstome trupiniais ir ten sudedame chalvą, viršų taip pat apibarstome trupiniais. Patiekiama supjaustyta kvadratėliais.
Papildyta @ [mergetime]1097922929[/mergetime]
Manu chalva
uzima laiko: 30 min
pasiruosimo laikas: 0
gaminimo laikas: 30 min
Kategorija: Desertai
sunkumas: lengvas
Pristatymas
Is krisnaistu patiekalu, gana saldus ir sotus desertas. Bet labai skanu.
Produktai
1.5 puodelio manu
1/2 puodelio razinu
2/3 puodelio Anakardziu riesutu (gali buti ir kiti, arba keliu rusiu)
1 puodelis cukraus
150g sviesto
1/2 saukstelio muskato (galima deti ir gvazdikeliu, kardamono)
apie 650ml vandens
gaminimas
I verdanti vandeni sudeti razinas, cukru ir prieskonius, palikti virti ant mazos ugnies.
Riesutus pakepinti kol paruduos (sausoje keptuveje, ant mazos ugnies) ir atideti.
Keptuveje istirpinti sviesta, i ji sudeti manus ir nuolat maisant kepti, kol paruduos (apie 15 min.) Po truputi pilti sirupa ir maisyti. (atsargiai, labai taskosi) Turi gautis labai tirsta manu kose, sirupo tikriausiai siek tiek liks. Tada sudeti riesutus ir razinas (is sirupo), nuolat maisant kepinti dar apie 5-7 min. Valgyti silta.
Priedas
As megstu deti maziau cukraus (su tiek gausis tikrai saldu) ir daugiau prieskoniu. Labai tinka gvazdikeliai. Is tiek produktu gausis gana daug, uzteks 4 asmenins prisivalgyti.
http://www.mamos-sve...id=209&offset=4
MORKŲ CHALVA
900 g šviežių morkų
150 g sviesto
500 ml pieno
300 g cukraus
3 šaukštai šiek tiek pakepintų pusiau supjaustytų migdolų
3 šaukštai razinų
1/2 šaukštelio malto kardamono.
Morkas nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite metaline trintuve su smulkiomis skylutėmis. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą ir sudėkite į jį sutarkuotas morkas. Neuždengtas kepkite 10 minučių ant vidutinės ugnies. Dažnai maišykite, kad keptų vienodai ir neprisviltų. Supilkite pieną, suberkite cukrų, migdolus ir razinas. Pavirkite dar 20-30 min., kol chalva pasidarys tiršta ir vienalytė. Sudėkite chalvą į skardą. Kai atvės, pabarstykite maltu kardamonu ir palikite 30 min. sustingti. Supjaustykite gabaliukais ir patiekite kaip desertą.
LAZDYNŲ RIEŠUTŲ CHALVA
400 g lazdynų riešutų
400 g rudų razinų
2 šaukštai kokoso drožlių
300 g džiovintų obuolių
1 citrinos sultys
truputį imbiero ir cinamono
Riešutus pakepiname sausoje keptuvėje, kol paskils malonus aromatas ir atšoks odelė. Odelę pašaliname, riešutus atvėsiname, džiovintus vaisius nuplauname ir kartu su riešutais, įdėję prieskonių, sumalame mėsmale.
Citriną pusę minutės palaikome verdančiame vandenyje, nutarkuojame viršutinę odelę, išspaudžiame sultis ir supilame į masę. Gerai išmaišome, pabarstome lentą kokoso drožlėmis, dedame ant jos masę, išlyginame viršų ir apibarstome kokosu. Galima supjaustyti gabaliukais.
NAMINĖ SAULĖGRĄŽŲ CHALVA
300g išlukštentų saulėgražų
100g sausainių trupinių
400g geltonųjų razinų
1 šaukštelis imbiero
Saulėgražų sėklas truputi pakepiname sausoje keptuvėje kartu su razinomis. Pakepintą mišinį sumalame mėsmale, įdedame imbiero. Viską labai gerai išmaišome. Plokščią indą apibarstome trupiniais ir ten sudedame chalvą, viršų taip pat apibarstome trupiniais. Patiekiama supjaustyta kvadratėliais.
Papildyta @ [mergetime]1097922929[/mergetime]
Manu chalva
uzima laiko: 30 min
pasiruosimo laikas: 0
gaminimo laikas: 30 min
Kategorija: Desertai
sunkumas: lengvas
Pristatymas
Is krisnaistu patiekalu, gana saldus ir sotus desertas. Bet labai skanu.
Produktai
1.5 puodelio manu
1/2 puodelio razinu
2/3 puodelio Anakardziu riesutu (gali buti ir kiti, arba keliu rusiu)
1 puodelis cukraus
150g sviesto
1/2 saukstelio muskato (galima deti ir gvazdikeliu, kardamono)
apie 650ml vandens
gaminimas
I verdanti vandeni sudeti razinas, cukru ir prieskonius, palikti virti ant mazos ugnies.
Riesutus pakepinti kol paruduos (sausoje keptuveje, ant mazos ugnies) ir atideti.
Keptuveje istirpinti sviesta, i ji sudeti manus ir nuolat maisant kepti, kol paruduos (apie 15 min.) Po truputi pilti sirupa ir maisyti. (atsargiai, labai taskosi) Turi gautis labai tirsta manu kose, sirupo tikriausiai siek tiek liks. Tada sudeti riesutus ir razinas (is sirupo), nuolat maisant kepinti dar apie 5-7 min. Valgyti silta.
Priedas
As megstu deti maziau cukraus (su tiek gausis tikrai saldu) ir daugiau prieskoniu. Labai tinka gvazdikeliai. Is tiek produktu gausis gana daug, uzteks 4 asmenins prisivalgyti.
http://www.mamos-sve...id=209&offset=4
Valio Pasirodo galima tai dabar darysiu!!!
Aš tai nebandžiau, tik paieškojau receptų jums ir todėl už jų patikimumą tai aš negarantuota
Na man asmeniskai ta manu chalva tai . Gaunasi tokia labai saldi tesla ir tiek.
Ir man atrodo vistiek namu salygomis neina pagamint, kad ji butu trapi.
Ir man atrodo vistiek namu salygomis neina pagamint, kad ji butu trapi.