Devyni mėnesiai ėjo labai lengvai, širdyje buvo taip gera, ramu, žinojau, kad neužilgo galėsiu tave priglausti, išbučiuoti. Rudenį pakeitė žiema, žiemą pavasaris. Atėjo taip laukta vasara, o su ja vis didesnis laukimo jausmas.
Naktį nubudau kaip įprastai, tačiau lašantys vandenys sakė, kad ši naktis ypatinga, tu pagaliau nusprendei, kad laikas jau atėjo. Tetukas tarsi jausdamas nubudo kartu ir mes išsiruošėme pasitikti tavęs. Lauke po karštos dienos tvyrojo gaivi vėsa, kuri maloniai glostė kūną. Aš žinojau: jau greitai, jau liko suskaičiuotos valandos, kol galėsiu tave priglausti, išbučiuoti...
Priimamajame kiek nuliūdino budinčio daktaro žodžiai: turime du centimetrus, gimdymo lauksime apie dvyliktą dienos. O tebuvo trys valandos nakties...
Gimdykloje laikas slinko lėtai. Tikrieji sąrėmiai vis nepasirodė, kaklelis atsidarinėjo labai tingiai. Paryčiui atvažiavo daktarė, su kuria buvau susitarusi: vis dar tie patys du centimetrai. Pradėjome darbą: skatinimas, kamuolys, pasivaikščiojimai... Tačiau kaklelis nė iš vietos. Būtum savaitę dar ramiai nešiojusi sakė daktarė, įvertindama kaklelio kietumą, jis sąrėmio metu net susitraukdavo. Didinant skatinamųjų dozę sąrėmiai stiprėjo, dažnėjo, tačiau nebuvo reguliarūs. Glosčiau ir raminau tave: viskas gerai mažyli, nieko nebijok, jau greitai susitiksime... Tu atsakydama sujudėdavai. Staiga pradėjo kristi tavo širdelės tonai! Su tetuku nejuokais išsigandome, žiūrėjom vienas į kitą, į daktarę. Ruošiam operacinę! - išgirdau ir tuo momentu tai buvo raminantys žodžiai, nes nuojauta sakė, kad tai geriausias sprendimas. Toliau viskas vyko kaip pagreitintam kine: važiuojam į operacinę, prijungia aparatūrą, nejautra, pjūvis... dar kelios akimirkos...ir matau tave! Kokia tu gražutė... į tetuką, kaip aš ir galvojau

Pooperacinėje palatoje vos sulaukusi kol atitirps rankos paprašiau, kad tave atneštų pamaitinti. Pagaliau tu šalia, galiu tave priglausti, išbučiuoti... Nuo šiol visada būsim kartu.
Labai dėkinga esu vyrui už pagalbą ir palaikymą, daktarei Agnei Meškaitei, kad lemiamu momentu nesudvejojo ir Dievui, kad viskas baigėsi gerai ir dabar esame laiminga šeima.
P.S.: mažylė sraigtu buvo susukusi virkštelę ir nubėgus vandenims bei stiprėjant sąrėmiams jai pradėjo trūkti deguonies.