Retai kada verdu, nes mitybinė vertė menka, bet vaikai kartais vakarienei užsako su cinamonu. Rodos, maišau, bet vistiek svyla kaip velnias, sušoka gumulais... Žodžiu, prekinė vertė nekokia...
Pamokykit...
QUOTE(*~sniege~* @ 2006 10 18, 22:10)
Retai kada verdu, nes mitybinė vertė menka, bet vaikai kartais vakarienei užsako su cinamonu. Rodos, maišau, bet vistiek svyla kaip velnias, sušoka gumulais... Žodžiu, prekinė vertė nekokia...
Pamokykit...
Pamokykit...
as verdu taip ipilu puse stiklines vandens uzverdu ir tada 3 saukstai manu ir tada verdu apie 10 min labai gerai isverda jokiu gumuleliu nera sis receptas is vaiku receptu knygos pabandyk mano maze kerta kaip turi buti
nu gal ik pirmus 3 kartus kai viriau sushokdavo...dabar nera pasitaike as uzverdu kokia puse stiklines/stikline vandens, tada iskart supilu piena (tarkim, litra), suberiu vanilini cukru. Kai pienas ima 'kilt', beriu plona 'srovele' manu kruopas ish puodelio, o kita ranka intensyviai maishau shluotele. Kruopu reikia nepadaugint, jos labai brinksta....gal todel ir svyla? . Tada sumazinu ugni iki minimumo ir palieku 'troshkintis' kokiai 10 min nemaishydama. Niekada gyvenime neprisvyla
kartais verdu suomishka koshe,- brukniu sultyse apie puse valandos ir atshalusia ishplaku mikseriu iki putesiu. Valgoma su pienu uzsiberus cukraus
kartais verdu suomishka koshe,- brukniu sultyse apie puse valandos ir atshalusia ishplaku mikseriu iki putesiu. Valgoma su pienu uzsiberus cukraus
Aš verdu taip: nesšoka, nesprisvyla
Į šaltą pieną pilu manų kruopas, druskos, cukraus (jei mėgstama) ir verdu karts nuo karto pamaišydama ant silpnos ugnies. Prieš užverdant nuolat maišau. Užvirus palieku kelioms minutėms uždengtą.
Į šaltą pieną pilu manų kruopas, druskos, cukraus (jei mėgstama) ir verdu karts nuo karto pamaišydama ant silpnos ugnies. Prieš užverdant nuolat maišau. Užvirus palieku kelioms minutėms uždengtą.
QUOTE(uups @ 2006 10 18, 22:45)
kartais verdu suomishka koshe,- brukniu sultyse apie puse valandos ir atshalusia ishplaku mikseriu iki putesiu. Valgoma su pienu uzsiberus cukraus
Oho, kaip skanu čia turėtų būti Kur tu gauni bruknių sulčių? Parduotuvėse nesu mačiusi.
O manų košei kokį maždaug vandens ir pieno santykį imat? Nes manai man atrodo skanu su daugiau pieno. O tas pienas labiausiai ir svyla.
Aš imu 5 dalis skysčio (vanduo pusiau su pienu) ir 1 dalį manų kruopų. Kai pienas su vandeniu užverda, plona srovele nuolat maišydama suberiu manu kruopas, sumaišytas su šaukštu cukraus ir žiupsneliu druskos. Verdu maišydama 3 minutes. O tada nukeliu nuo viryklės, uždengiu ir palieku 10 - 15 min., kad išbrinktų
QUOTE(*~sniege~* @ 2006 10 19, 05:05)
Oho, kaip skanu čia turėtų būti Kur tu gauni bruknių sulčių? Parduotuvėse nesu mačiusi.
O manų košei kokį maždaug vandens ir pieno santykį imat? Nes manai man atrodo skanu su daugiau pieno. O tas pienas labiausiai ir svyla.
O manų košei kokį maždaug vandens ir pieno santykį imat? Nes manai man atrodo skanu su daugiau pieno. O tas pienas labiausiai ir svyla.
bruknes naudoju shaldytas (arba sviezias),- kai paverda, jos subliukshta, tereikia nukoshti...o dar geriau,- nenukoshti, paskui ishplakti su visom uogom
Ash manu koshei naudoju praktishkai vien piena,- is pradziu i puoda pilu 0,5 puodelio vandens...nei nezhinau kam...gal kad puodas ishiltu priesh pilant piena
turiu nusipirkusi puiku puoduka, jis turi dviguba sienele, i vidu tarp sieneliu isipila vandens apie 0,5 stiklines. Kose verdu vien tik is pienuko, truputi cukraus, truputi druskos, manu kruopas pilu dar pienui neuzvirus ir nuolat maisau. Aisku reikia kruopu nepadauginti, nes kitaip bus kieta kose. Kadangi pirmiausia uzverda vanduo esantis tarp puodo sieneliu kose niekados neprisvyla ir ilgiau lieka silta. Mano seimyna lieka patenkinta
Tai gal tu nemaisai kad prisvyla?
QUOTE(Monalyza @ 2006 10 19, 13:06)
Tai gal tu nemaisai kad prisvyla?
dar kaip maišau
QUOTE(uups @ 2006 10 19, 12:22)
bruknes naudoju shaldytas (arba sviezias),- kai paverda, jos subliukshta, tereikia nukoshti...o dar geriau,- nenukoshti, paskui ishplakti su visom uogom
Ash manu koshei naudoju praktishkai vien piena,- is pradziu i puoda pilu 0,5 puodelio vandens...nei nezhinau kam...gal kad puodas ishiltu priesh pilant piena
Ash manu koshei naudoju praktishkai vien piena,- is pradziu i puoda pilu 0,5 puodelio vandens...nei nezhinau kam...gal kad puodas ishiltu priesh pilant piena
Kaip supratau, pieno į šitą košę, kaip supratau, jau nebereikia
O aš verdu taip:
1 stiklinė pieno į nepridegantį (pav. pas mane Tefalio) puodą (jei tau reikia daugiau asmenų, tai 1 asmeniui iš 1 stiklinė pieno+1 valgomas šaukštas manū kruopų) ir jokio vandens... man čia iš biednumo nebent...
Kai pienas įšyla, tai laikas nuo laiko pamaišyti...o kai jau pradeda mažais burbuliukais bandyti virti tada įpilu greitai maišant pieną... lėtai beriu 1 valgomą (nubrauktą) šaukštą manų kruopų... tada maišau lėtai, bet nuolat... kai pradeda šiek tiek tirštėti, tai įdedu sviesto gabaliuką, išmaišau ir palieku uždengtą keliom minutėm... gaunasi puiki košė, t.y. nei skysta, nei tiršta ir jokiu gumulų
1 stiklinė pieno į nepridegantį (pav. pas mane Tefalio) puodą (jei tau reikia daugiau asmenų, tai 1 asmeniui iš 1 stiklinė pieno+1 valgomas šaukštas manū kruopų) ir jokio vandens... man čia iš biednumo nebent...
Kai pienas įšyla, tai laikas nuo laiko pamaišyti...o kai jau pradeda mažais burbuliukais bandyti virti tada įpilu greitai maišant pieną... lėtai beriu 1 valgomą (nubrauktą) šaukštą manų kruopų... tada maišau lėtai, bet nuolat... kai pradeda šiek tiek tirštėti, tai įdedu sviesto gabaliuką, išmaišau ir palieku uždengtą keliom minutėm... gaunasi puiki košė, t.y. nei skysta, nei tiršta ir jokiu gumulų