Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus! - 5

[quote=Doti,2006 11 14, 19:02]
Pabandžiau iškepti manų kruopų apkepą. Na atrodo viską sąžiningai dariau pagal receptą, bet vyras prisėdo valgyti ir nudžiugo - o, keksas doh.gif blink.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sonatina, vakar nupirkau daug (labai daug) vištienos gabaliukų, tai dariau pagal šiuos receptus:

Keptas viščiukas

Višta su adžika, kepta kepimo rankovėje

ir vienas ir kitas receptas nuostabus ir skanus thumbup.gif thumbup.gif ( hihihi.gif liko tik 2 gabaliukai)
Atsakyti
user posted image

Balti kukuliukai

500 g vištos krūtinėlės
200 g fermentinio sūrio
1 – 2 skiltelės česnako
1 kiaušinis
druskos
maltų juodųjų pipirų

Vištieną, sūrį ir česnaką sumalti. Įmušti kiaušinį, įberti pipirų, šiek tiek druskos (nepadauginti, nes nuo sūrio jau pakankamai sūru) ir labai gerai išmaišyti. Orkaitę įkaitinti iki 180º C. Rankas vos vos patepti aliejumi ir formuoti mažyčius kukuliukus. Dėti į kepimo skardą ir kepti 5 – 10 min., tada skardą supurtyti, kad kukuliukai apsiverstų ir dar kepti 5 – 10 min. (priklauso nuo kukulių dydžio).
Patiekti su mėgiamu garnyru...

P. S. gavosi tikrai labai skanūs kukuliukai... Beje, dariau iš kalakutienos... Teoriškai jie turėtų būti alyvuogės dydžio, tada tikrai iškeptų per 5 + 5 min. Aš padariau gerokai didesnius, todėl kepiau 10 + 10 min. smile.gif
Atsakyti
vakar gaminau vakarienei Įdaryti makaronai – kriauklės thumbup.gif tik aš truputį kitaip dariau, nes neturėjau nei orkaitės, nei pievagrybių blush2.gif apviriau makaronus, į juos sudėjau faršo-kumpio-sūrio įdarą, tada sudėjau juos į keptuvę, užpyliau MAGGI mišinį vištienai su grietinėlės padažu, ant viršaus tarkuoto sūrio, patroškinau apie 10min ir gavosi suuuuperinės kriauklės clap.gif essen.gif laaaaaabai skanu ax.gif kitą kart išmėginsiu su tuno įdaru, manau, kad taip pat bus skanu ax.gif AČIŪ SONATINAI 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, smile.gif
Sonatina atkreipiau dėmesį, kad dauguma tavo pyragų ar apkepų kepti apvalioje formoje banguotais krašteliais. Norėjau paklausti kur pirkai šią formą - kiek aš ieškojau, tai visos skirtos taip vadinamiems vaisiniams pyragams - jos yra su iškeltu dugnu (na gal aiškiai parašiau), o lygiu dugne - nėra. Taip pat buvau nuvykusi į tą parduotuvę Kaune - ten taip pat tokios neturi? Gal kitos merginos gali patarti kur įsigyti. Iš anksto dėkoju notworthy.gif
Atsakyti
Sonatina ,o tas pikantiškas vaflių tortas poto užkepamas orkaitėje ,ar ne
Atsakyti
QUOTE(korcula @ 2006 11 16, 14:34)
Sveiki,  smile.gif
Sonatina atkreipiau dėmesį, kad dauguma tavo pyragų ar apkepų kepti apvalioje formoje banguotais krašteliais. Norėjau paklausti kur pirkai šią formą -  kiek aš ieškojau, tai visos skirtos taip vadinamiems vaisiniams pyragams - jos yra su iškeltu dugnu (na gal aiškiai parašiau), o lygiu dugne  - nėra. Taip pat buvau nuvykusi į tą parduotuvę Kaune - ten taip pat tokios neturi? Gal kitos merginos gali patarti kur įsigyti. Iš anksto dėkoju  notworthy.gif


Aš kažkada esu pirkusi tokią formą Senukų PC arba Maximoj (nepamenu tiksliai, pirkau prieš gal kokius 4 m.)
Ji vadinasi forma picai ir buvo lygiu dugnu, bet labai gerai man joje kepasi ir pyragai.
Nors gal Sonatina kažkiokią kitą formą naudoja...
Atsakyti
EDITUSKA, džiaugiuosi, kad vištiena patiko smile.gif

Vyneta, turbūt geriausiai šiam patiekalui naudoti sprandinę... g.gif O šiaip malonu, kad gavosi skanu smile.gif

Mama_Tania, labai smagu, kad abu vištienos receptai patiko thumbup.gif

starbee, džiaugiuosi, kad įdarytos kriauklės puikiai pavyko ir patiko 4u.gif

korcula, mano forma ir yra iškilusiu dugnu, bet aš tame nematau jokių problemų g.gif Bet, man regis, Senukuose mačiau tokių formų ir neiškeltu dugnu...

Marinčik, užkepti torto nereikia smile.gif
Atsakyti
o aš naudojau su tuo iškeltu dugnu, nu ir nieko. įklojau kepimo popierių ir kepiau smile.gif


o Sonatinos pasiūlyti beliašai... mmmmm... skanumėlis thumbup.gif
Atsakyti
Merginos noreciau paklausti: siandien kepsiu sokoladini-kriausiu keksa. Ji reikia atausinti orkaiteje ar is karto istrauki. Kaip padaryti kad jis nesusmegtu g.gif
Atsakyti
Lindra, labai malonu, kad beliašai patiko smile.gif

agotai, aš viską, išskyrus plikytus pyragaičius, iškart ištraukiu iš orkaitės... Kad nesusmegtų, kekso tešlos nereikia permaišyti ir iki galo iškepti (kad medinis pagaliukas būtų sausas...) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 16 lapkričio 2006 - 14:51
Vakar vėl kepiau Kiaušinių ir faršo vyniotinį ir omletas neprilipo thumbup.gif galiu pasakyt kodėl - nusipirkau FINO kepimo popierių, tikrai liuks thumbup.gif
Atsakyti