Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee

Gražu.
Atsakyti
Keptas kalakutas su įdaru

4 – 5 kg kalakutas
masė įtrynimui:
2 šaukštai druskos
1 šaukštelis juodų pipirų
pusė sutarkuotos citrinos (viską tarkuoti kartu)
2 šaukštai smulkinto česnako
2 šaukstai pomidorų padažo
1 šaukštas medaus
3 šaukštai aliejaus

įdarui
400 g džiovintų slyvų
5 dideli nulupti ir sutarkuoti obuoliai
1,5 stiklinės maltų džiuvesėliu
2 šaukštai smulkinto česnako
1 sutarkuota citrina

200 g sviesto
0,5 l alaus

Pradedame prieš dvi dienas. Įtriname kalakutą ir paliekame šaltai. Prieš kepant kalakutą gerai ištrinti suminkštintu sviestu iš vidaus ir įšorę. Prikimšti įdaru. Jeigu bus dar vietos, tai galima sudėti kelis nuluptų obuolių gabaliukus. Kepimo laiką apskaičiuojame šitaip: matuojame temperatūrą smile.gif)))))) jeigu krūtinėlėje 72 C, užtenka smile.gif Jeigu termometro neturime, tai 1 valanda vienam kilogramui plius 1 valanda. Įkaitiname orkaitę iki 160 ir kepame ir laistome…. Kepame ir laistome …. Alumi aiški ir tomis sultymis, kurios susidaro kepant. Jeigu pradeda smarkiai kepti uždengti folija.
Pastaruoju metu daug kalbama apie tai, kad įdarą geriau ruošti atskirai. Gali būti, bet aš labiau mėgstu kartu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 15 gruodžio 2006 - 20:30
Citrusinis malonumas

Biskvitas
4 kiaušiniai
150 g cukraus
100 g miltų
nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių
vienos citinos sultys ir nutarkuota žievelė

Sirupas biskvitui
vienos citrinos sultys
vieno apelsino sultys
vienas šaukštas c.pudros
50 ml balto vyno

Kremui
2 vidutinio dydžio citrinų i 2 vidutinių apelsinų sultys ir nutarkuota žievelė
4 tryniai
1 kiausinis
pusė stiklinės cukraus
60 g sviesto
250 ml plakamosios grietinėlės

1 pakelis persikų arba citrinų žėle
5 puselės persikų sirupe
150 g šokolado

Biskvitą iškepti dieną prieš. Išplakti baltymus iki standžių putų, palaipsniui įberti cukrų, po to supilti trynius, citrinos žievelę ir sultys. Baigti plakti ir suberti persijotus miltus su kepimo milteliais. Kepti 170 C apie 50 min. forma - 22 cm. Ataušinti ant grotelių, perpjauti į 3 dalis.

Kurdas - trynius, kiaušinį, cukrų ir citrusų sultis ir žievelę virti vandens vonelėje (puodas įstatomas į kitą, didesnį puodą su verdančiu vandeniu) kol sutirštės. Nuimti nuo vonelės, įdėti sviestą ir išmaišyti. Atvėsinti. Išplakti grietinelę, atsargiai sujungti su kurdu.

Želę užpilti vandeniu(0,5 l) kad išbrinktų . Po to ištirpinti ir palikti, kad apstingtų (nevisiškai!!!!)

Formą iškloti kepimo popieriumi - dugną ir šonus. Į formą sudėti pirmą biskvito sluoksnį, truputį sudrėkinti (smarkiai nešlakstyti, nes bus ištyžęs, kitus sluoksnius galima daugiau - kaip patinka). Pertepti kremu. Viršuje turi būti biskvito sluoksnis perpjauta puse - ne biskvito viršus, ne dugnas). Ant jo išpilti truputėį žele tirpalo. Bet tirpalas turi būti neskystas, nes įsigers į biskvitą. Toks skysto medaus konsistencijos. Išdėlioti persikus. Rožei persiką supjaustome labai plonais griežinėliais ir tais griežinėliais tiesiog apsukame prieš tai buvusius. Labai atsargiai rožytes užpilti žele - laipsniškai. Išpilame pusę šaukšto ir dedame į šaldytuvą, dar pusę ir dar į šaldytuvą. Tol, kol rožytė sutvirtės. Tada galime išpilti visą likusį želę tirpalą. Palaikyti naktį šaldytuve.
Išimti iš formos ir šonus apdengti šokolado juosta.
Juostai:
labai gerai pamatuojame torto aukštį ir apskritimo ilgį. Pažymime tokio dydžio juosta kepimo popieriuje. Ištirpiname šokoladą, labai plonai juo užtepame juostą popieriuje. Dabar reikia palaukti, kol truputį apstings, bet šokoladas dar liks plastiškas. Tada tiesiog apjuosiame tortą. Dar porą minučių palaukiame ir nuimame popierių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 04 sausio 2007 - 16:44
QUOTE(Glacee @ 2006 12 14, 22:17)
Keptas kalakutas su įdaru

blush2.gif Glacee, o šio recepto rusų kalba neturi? nes mamai norėčiau atsispausdint (supranta lietuviškai, bet geriau jai būtų rusų kalba) aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
Nu jau tas Citrusinis malonumas kaip skaniai atrodo thumbup.gif o tos roželės ant jo,tai išvis super wub.gif
Atsakyti
Mama_Tania
Kad neturiu... blush2.gif

Teressa
4u.gif Ar bandysi gaminti? smile.gif

Kaliteja
4u.gif Jis ne tik atrodo, bet ir yra skanus smile.gif O rožytės tikrai lengvai pagaminamos, tik pabandyti reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 12 15, 13:14)
Mama_Tania
Kad neturiu...  blush2.gif

irnesakyk.gif nieko, nunešiu ir taip, o po Kalėdų parašysiu, ar gavosi

aciuks.gif
Atsakyti
Glacee, iskilmingai prizadu kaledom issikept Tavo citrinini tortuka. Tik del tu papuosimu- grezinelius viena ant kito det kryziuojant? nelabai supratau..Ir kaip ta juosta sokoladine- ar reikia labai gero sokolado, ar tiks bet koks? ( kad nesutrupetu, nesutrukinetu bejuosiant tortuka) Aciu
Atsakyti
Glacee, sakyk, o kaip ten ta soskolado juosta ant torto uzsifiksuoja, ta esme tos juostos galai? Tiesiog viena ant kito prilipinti, nes sokoladas dar ne iki galo sukietejes, ar prilimpa tas sokoladas gerai prie torto ir jokiu ten galu atskirai lipinti nereikia blush2.gif Sorry, jei klausimas be rysio, bet nelabai suprantu unsure.gif
Atsakyti
Mama_Tania
lauksiu smile.gif turėtų viskas būti gerai smile.gif

voveriena
labai tikiuosi, kad ir šitas tortas jums patiks smile.gif Dėl rožyčių - pimi vieną griežinėlį, susuki į tutelę, pastatai ant torto. Paimi antrą ir ja apsuki tutelę, ir taip po vieną, po vieną. Pabandyk pasitreniruoti, tai tik atrodo sudėtinga, kai pradėsi sukti, tai greitai eis. smile.gif Kepiniams aš dažniausiai naudoju dark 50% šokoladą - jis pigus, bet kokybė jo tikrai gera smile.gif

bea
aš pataisiau, dabar turėtų matytis smile.gif

rasa316
Štai todėl ir reikia labai gerai išmatuoti tortą pagal perimetrą smile.gif juosta turi būti lygi torto ilgiui pagal perimetrą. Juostos galai turi susijungti, arba maks. centimetrą vienas ant kito užeiti. Klausimas visiškai normalus. O kaip sužinosi, jeigu neklausi? smile.gif
Atsakyti
Na, o dabar pasiskūsiu aš, man niekaip nerodo kuto-kalakuto blush2.gif .
Vakar išbandžiau kiaušinius kumpio krepšelyje - thumbup.gif thumbup.gif . Tik, kadangi neturėjau tiek, kie reikia keksiukų formelių, tai kepiau vieną didelį krepšį skardoje. Bet buvo vistiek super 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 12 14, 08:38)
Jorja
Gali kuo puikiausiai keisti actą. Tik pažiūrėk pagal stiprumą, kad proporcijos būtų maždaug tokios pat smile.gif
O ar žydiški kopūstai? Nežinau. Pas mus namuose visą laiką jie buvo daromi, atrodo, mamos draugė jai receptą kažkada davė, o po to pradėjau daryti su burokėliais - per TV prieš dešimt metų  išgirdau receptą. Ir su paprikomis dariau - čia jau receptas iš knygos "Домашнее консервирование". Jeigu nori, galiu receptuką įdėti smile.gif

Buciau labai dekinga, uz recepteli su paprikom thumbup.gif . Pasiziurejau i balto vyno acto buteli, ir radau 5,5% acidity, tai ar nebus per silpnas?
Atsakyti