Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee

Šitas puslapiukas tikra aukštoji kulinarija thumbup.gif . Kol kas susigundžiau medaus tortu su citrusu nata. Pradėjau skaitinėti, lyg ir viskas aišku kas prie ko. Tačiau norėčiau smulkesnio paaiškinimo apie kurdą: kiek virti, kaip virti (plakant, maišant), kokia konsistencija turi gautis ir pan. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 11 10, 09:35)
kaip skanu ir labai gražu, o kaip tu ir su kuo papuošei?


puosta, tai cukatom is citrusu uogienes. jos receptura parasyta prie torto. as dar idejau konjake mirkytu razinu, nes man truko spalvos ax.gif

QUOTE(Makarska @ 2006 11 10, 10:02)
Šitas puslapiukas tikra aukštoji kulinarija  thumbup.gif .   Kol kas susigundžiau medaus tortu su citrusu nata. Pradėjau skaitinėti, lyg ir viskas aišku kas prie ko. Tačiau norėčiau smulkesnio paaiškinimo apie kurdą: kiek virti, kaip virti (plakant, maišant), kokia konsistencija turi gautis ir pan.  g.gif


atsakysiu as, gal gleese nesupyks unsure.gif o torta tikrai rekomenduoju... vakar paragavom. nu jau skonis wub.gif wub.gif wub.gif tiesiog tirpsta burnoj. sakiau viskas, savo senaji medaus torto recepta mesiu per borta ir visad darysiu pagal gleese rolleyes.gif
kurda as viriau ilgai ir nuobodziai. net pagalvojau ar nepaprasciau tiesiogiai ant plytkos virt blush2.gif nuolat plakiau sluotele, kol jis gerokai sutirstejo. pora kartu norejau ji nuimti anksciau laiko, bet primeciau, kad dedant 1 kiausini ir 2 trynius, kurdas turetu daugiau sutirstet. tai galutiniam taske pagal konsistencija gavos kazkas panasaus kaip kefyras unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 10 lapkričio 2006 - 09:16
Panos, aš labai-labai trumpam smile.gif tik bučkius ir padėkas išdalinti smile.gif o į klausimus atsakysu vakare ax.gif Ar nesupyksit? blush2.gif

kisule
Ačiū labai, kad apsilankei smile.gif man tikrai labai malonu ir tikiuosi tave dar čia matyti smile.gif

lanaa
tortas atrodo superiniai thumbup.gif Bravo! Aš be galo džiaugiuosi, kad tu buvai tokia drąsi ir iš karto ėmeisi reikalo, džiaugiuosi, kad tortas jums patiko. Jis reikalauja tam tikrų pastangų, bet rezultatas, manau, to vertas. Ačiū tau labai!

Dėl kurdo - aš jį verdu tiesiai ant plytos, bet duodant receptą vadovavausi tuo, kad gal kas nors mažiau patyręs tiesiog pridegins... visaip būna... o garuose tai tikrai nesusvils smile.gif Tiesiog dėl tikrumo smile.gif

gutyte
Nome

wub.gif smile.gif

Makarska
blush2.gif Nu susigėdijau.... šiaip aš propaguoju gal labiau ne aukštąją virtuvę, o tiesiog gerą, skanią, pagal poreikį sveiką ir labai įvairią. Bet man žiauriai malonu smile.gif wub.gif Negaliu nupasakoti, kaip... dabar šypsausi iki ausų biggrin.gif
Atsakyti
Nu Lanaa thumbup.gif aukštasis pilotažas.
Kaupiuos torto darymui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 11 10, 11:09)
lanaa
tortas atrodo superiniai  thumbup.gif Bravo! Aš be galo džiaugiuosi, kad tu buvai tokia drąsi ir iš karto ėmeisi reikalo, džiaugiuosi, kad tortas jums patiko. Jis reikalauja tam tikrų pastangų, bet rezultatas, manau, to vertas. Ačiū tau labai!

Dėl kurdo - aš jį verdu tiesiai ant plytos, bet duodant receptą vadovavausi tuo, kad gal kas nors mažiau patyręs tiesiog pridegins... visaip būna... o garuose tai tikrai nesusvils smile.gif Tiesiog dėl tikrumo smile.gif


tai cia tau aciuks wub.gif jauciu sekanti karta virsiu kurda tiesiogiai ant ugnies, labai jau daug "vaznios" su ta "vandens vonia" doh.gif pagalvojau, kad jei napoleonui virtas kremas is pieno ant tiesiogines ugnies neprisvyla, tai sitam prisvilt dar maziau sansu smile.gif

QUOTE(tavi @ 2006 11 10, 11:07)
Nu Lanaa thumbup.gif aukštasis pilotažas.
Kaupiuos torto darymui mirksiukas.gif


oj, tavi, toli dar iki to aukstojo pilotazo irnesakyk.gif su mielu noru i kokius maisto puosimo kursus uzsirasyciau ax.gif
Atsakyti
Labukas 4u.gif
O aš vakar iškepiau cukinijų šokoladinį pyragą. Labai skanu wub.gif
O kaip tuos baklažanų liežuvėlius daryti g.gif , kažkaip nepastebėjau šitoj temoj recepto unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2006 11 10, 10:39)
Labukas 4u.gif
O aš vakar iškepiau cukinijų šokoladinį pyragą. Labai skanu  wub.gif
O kaip tuos baklažanų liežuvėlius daryti  g.gif , kažkaip nepastebėjau šitoj temoj recepto  unsure.gif



Jei temos šeimininkė nesupyks,aš padėsiu blush2.gif

http://www.supermama...?...t&p=6368135
Atsakyti
lanaa
taigi tiesiog šaunu, kad tortukas "prisirašė" pas tave šeimoje ilgesniam laikui smile.gif O dėl vandens vonios, tai tikrai nesuk sau galvos ir daryk tiesiai ant plytos smile.gif

smiltis
QUOTE
Labukas 
O aš vakar iškepiau cukinijų šokoladinį pyragą. Labai skanu 
O kaip tuos baklažanų liežuvėlius daryti  , kažkaip nepastebėjau šitoj temoj recepto

Štai!!!!!!! Kaip aš laukiau, kad kas nors pabandytų pagaminti šitą keksą. Jis man toks skanus, paskutinis hitas pas mus namuose smile.gif Ir man labai džiugu, kad jis patiko ir tau smile.gif Ačiū tau labai 4u.gif

@asta
juokauji, kaip aš galiu pykti smile.gif ačiū tau labai smile.gif 4u.gif

O štai ir baklažanai smile.gif


Baklažanų liežuvėliai su sūriu

user posted image

2 vidutinio dydžio baklažanai
100 g majonezo
50 g smulkiai tarkuoto sūrio
2 skiltelės česnako
smulkiai supjaustyti bazilikai, petražolės
aliejus kepimui
druska
popieriniai rankšluoščiai arba servetėlės

baklažanus supjaustyti išilgai nestoromis riekelėmis. Abibarstyti baklažanus druska ir palikti pusvalandžiui. Druska barstome ne dėl kartumo - dabar jau nėra karčių baklažanų rūšių, o dėl to, kad kepant mažiau įsidertų riebalų.
Tuo metu padaryti padaryti sūrio padažą - sūrį sutarkuoti smulkia tarka, sumaišyti su majonezu ir česnakais.
Baklažanus nusausinti servetelėmis ir kepti įkaitintame aliejuje kol gražiai paruduos. Nusunkti ant popieriaus. Karštus aptepti padažu ir pabarstyti žalumynais.
Skanaus smile.gif
Atsakyti
Paprastas obuolių pyragas
Svarbu - beveik nereikia plauti indų, du puodai ir viskas smile.gif thumbup.gif

user posted imageuser posted image

3 kiausiniai
150 gr cukraus
100 ml aliejaus
160 g miltu
šaukštelis kepimo miltelių
1 sutarkuota citrina
6 - 7 nulupti ir supjaustyti plokštelėmis vidutiniai obuoliai

Orkaitę ikaitinti iki 180 C. Aš kepu PYREX ovalioje formoje, tešlos išeina maždaug du litrai, tad ir formos tokios reikėtų.
Obuolius sumaišyti su citrina. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki vienalytės šviesiai gelsvos masės, plakant įpilti aliejų, dar paplakti, įberti persijotus miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišyti. Tešlą išmaišyti su obuoliais, sukrėsti į formą, kepti apie 40 minučių. Patikrinti mediniu pagaliuku.
Iškepusį pyragą penkias minutes praaušinti formoje, baigti aušinti ant grotelių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 10 lapkričio 2006 - 21:41
QUOTE(Glacee @ 2006 11 10, 19:47)
O štai ir baklažanai smile.gif
Druska barstome ne dėl kartumo - dabar jau nėra karčių baklažanų rūšių, o dėl to,

atrodo tikrai liuksiškai thumbup.gif aš baklažanų gerbėja ax.gif
dėl to teiginio, kad karčių baklažanų rūšių nebėra - neteisybė schmoll.gif man jau senokai nepakliūna nekarčių baklažanų, visus tenka mirkyti sūriame vandenyje unsure.gif kažkada nepamirkiau.. doh.gif keliavo į šiukšliadėžę su visais spirgučiais ir grietine, nes sugalvojau paraguati tik pagaminus iki galo blush2.gif traukė gomurį nuo kartumo g.gif

valgiau panašias salotas kaip šie liežuvėliai. Tik ten buvo naudojamas ožks sūris, toks neįprastas rūgštus skonis, bet thumbup.gif ir specialiai paruoštas sojų padažas kartu patiektas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virdzinija: 11 lapkričio 2006 - 01:41
QUOTE(Virdzinija @ 2006 11 11, 03:33)
atrodo tikrai liuksiškai  thumbup.gif aš baklažanų gerbėja  ax.gif

drinks_cheers.gif
QUOTE
dėl to teiginio, kad karčių baklažanų rūšių nebėra - neteisybė  schmoll.gif man jau senokai nepakliūna nekarčių baklažanų, visus tenka mirkyti


Kiek matau iš profailo, gyveni Meksikoj? Tada taip smile.gif Tai susiję su baklažanų auginimu atvirame grunte. Gruntinių baklažanų net vidus yra visiškai kitokios konsistencijos, ne vatinis smile.gif))) Tos baklažanų rūšys, kurios yra auginamos šiltnamiuose, (o pas mus jos tiktai tokios - kiek lietuviškos, kiek atvežtos iš Olandijos) jos jau seniai išselekcionuotos taip, kad tas kartumas išnyktų - kitaip neapsimokėtų auginti. Gal pasitaiko koks nors egzempliorius kuriame dar tas "rudimentinis" kartumas išliko, bet tai yra ypatinga retenybė.... prie to kiekio baklažanų, kurį mūsų šeima valgo (vien tik žiemai užkonservuoju po 20 - 30 kg ) aš dar ant tokio neužtaikiau smile.gif . Taip pat gali pasitaikyti karčių baklažanų būnant kokiose pietų šalyse, ypač perkant mažuose turgeliuose (nors man būnant Armėnijoje irgi kažkaip nepasitaikė g.gif , o baklažanus tai šveitėme tik taip smile.gif))) )
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 11 11, 10:46)
drinks_cheers.gif
Kiek matau iš profailo, gyveni Meksikoj? Tada taip smile.gif Tai susiję su baklažanų auginimu atvirame grunte. Gruntinių baklažanų net vidus yra visiškai kitokios konsistencijos, ne vatinis smile.gif))) Tos baklažanų rūšys, kurios yra auginamos šiltnamiuose, (o pas mus jos tiktai tokios - kiek lietuviškos, kiek atvežtos iš Olandijos) jos jau seniai išselekcionuotos taip, kad tas kartumas išnyktų - kitaip neapsimokėtų auginti. Gal pasitaiko koks nors egzempliorius kuriame dar tas "rudimentinis" kartumas išliko, bet tai yra ypatinga retenybė.... prie to kiekio baklažanų, kurį mūsų šeima valgo (vien tik žiemai užkonservuoju po 20 - 30 kg ) aš dar ant tokio neužtaikiau smile.gif . Taip pat gali pasitaikyti karčių baklažanų būnant kokiose pietų šalyse, ypač perkant mažuose turgeliuose (nors man būnant Armėnijoje irgi kažkaip nepasitaikė g.gif , o baklažanus tai šveitėme tik taip smile.gif))) )

Svelniausi baklazanai yra baltieji, tik zmones pas mus nelabai juos zino ir perka. Galvoja neprinokia. lotuliukas.gif
Atsakyti