Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee

Kvepia gurmaniškais patiekalais... Fantastika, Glacee bigsmile.gif wub.gif Negaliu apsakyti, kaip džiaugiuosi, kad atidarei savo temą bigsmile.gif

Tik savaitgalio sulauksiu ir tada ką nors pagaminsiu. Pranešiu, kaip sekėsi mirksiukas.gif

Pasmalsausiu blush2.gif . O Tavo vyras irgi kulinaras? Gal ir jis turi kokį puslapiuką atidaręs?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugnužė: 15 lapkričio 2006 - 19:29
Ugnužė
blush2.gif oi... smile.gif Bet labai džiaugiuosi, kad Tau čia patinka smile.gif
Dėl gurmaniškos virtuvės, tai gal nelabai smile.gif)) aš mėgstu pavalgyti gerai, daug bet su saiku ir svarbiausia - skaniai bet kartu ir kad tai būtų kiek įmanoma sveika, nors jeigu reikia majonezo, tai ir dedu jo... tik gal dažniau pati jį pagaminu smile.gif o gurmaniška virtuvė, tai labiau ne pavalgyti, bet pasigrožėti ir paragauti smile.gif)))) juolab, kad daug ingredientų nenaudoju, stengiuosi gaminti paprasčiau. O vyras mano kulinaras smile.gif irgi iš pašaukimo smile.gif bet aš dirbu nekulinarinį darbą smile.gif Kartais juokinga būti pasiklausyti, apie ką mes kalbame tarpusavyje smile.gif))) ir dėl ko ginčijamės - dėti ar nedėti, blogai paskaičiavai, darom šitą ar kitą ir t.t. lotuliukas.gif puslapiuko neturi, ir aš galvon kada nors gausiu, kad po vis` internetą skleidžiu meilę kulinarijai su visom paslaptim lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif čia tik SM aš atradau prieš mėnesį, o šiaip tai jau ilgokai smile.gif)))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 15 lapkričio 2006 - 22:36
O čia kad nemanytumėte, kad vien šokoladu maitinuos smile.gif)))))

Dryžuotoji granita
Gaivus, malonus ir sveikas desertas, labiau tinkantis karštai vasarai, bet ir žiemą malonu

user posted image

tradicinę granitą daro kitaip - vaisius-uogas, net daržoves, jei daroma nesaldi granita, sutrina į vienalytę masę, cukrus, prieskoniai, ir deda į šaldiklį, kelis kartus išimant ir dar kartą gerai išmaišant. Kadangi esu tinginė ir man reikia dabar, sugalvojau daryti kitaip - juk šaldytų vaisių, manau visuomet tame šaldiklyje atsiras smile.gif
Šaldyti vaisiai lengvai atitirpinami - tik tiek, kad gerai susmulkinti, jeigu reikia - pridedama cukraus ar kitokių prieskonių ir masė sudedama į porcijinius indelius.
Proporcijų nerašau. Pas mane čia - nulupti nektarinai, juodieji serbentai ir žemuogės smile.gif Kuo įvairesnės spalvos - tuo gražiau atrodo smile.gif

Galima ir taip - Ledai vaisių patale

user posted image
user posted image

Šiuo atvėju naudojame šviežius vaisius, arba jau atitirpintus ir nešaltus. Naudojame kontrastinių spalvų vaisius. Išdėliojame vaisinę masę, ant jos užpiešiame kontrastinės spalvos apskritimus ir peiliu užpiešiame linijas, skirtingomis kryptymis tuo suardydami tvarkingus apskritimus. Ir ledų rutuliukas smile.gif

Taip pat galima padaryti skanų gėrimą iš trintų vaisių, tik reikia daug ledo ir vaisių tyrę kiek atskiesti vandeniu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 15 lapkričio 2006 - 23:08
jeckau, nu i grozis wub.gif wub.gif wub.gif *****, sakiau reiks eit virtuvine texnika apsiginkluot rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 11 15, 18:31)
Mama_Tania
O tu pabandyk ant popieriaus nupiešk apskritimą, jį suskirstyk pusiau, po to į keturias dalis, po to į aštuonias. Taip bus sužymėtos vietos į kurias reikės dėti tešlą smile.gif ir viskas smile.gif Jeigu bus per reta, tai į tarpus irgi įdėk tešlos smile.gif


1. aciuks.gif pabandysiu, tik kitą (ne šį) savaitgalį, nes vakarais tikrai turbūt nespėčiau, be to dar kartą apžiūrėsiu tavo siūlomus patiekalus, gal dar ko rasiu blush2.gif

QUOTE(Glacee @ 2006 11 15, 19:04)
Tirštas karštas šokoladas
Dar vienas lengvas pagaminamas receptas šokolado mėgėjams. Kažkas bendro tarp karšto šokolado ir šokoladinio fondiu ir laaaaaaaaaaabai skanu essen.gif BET. Kalorijų bomba. Atominė! smile.gif

200 g tamsaus šokolado
250 g riebios grietinėlės
25 ml brendžio
1 šaukštelis tirpios kavos
smulkinti riešutai (pas mane - lazdynų)

Ant vandens vonelės ištirpinti šokoladą, supilti grietinėlę sumaišytą su kava, brendį, intensyviai išmaišyti. Smulkintus riešutus sudėti į indą, skirtą pateikimui, užpilti šokoladine mase. Porcijas siūlyčiau daryti nelabai dideles, nors pasakiškai skanu, bet daug suvalgyti neįmanoma smile.gif

Jeigu mėgstate geriamą šokoladą, tai šimtui gramų šokolado siūlyčiau paimti tris šimtus pieno ir grietinėlės per pusę - šimtas penkiasdešimt ir šimtas penkiasdešimt smile.gif

wub.gif labai mėgstu karštą šokoladą ( hihihi.gif o kalorijų nebijau), šiandien išbandysiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 11 15, 19:04)
Tirštas karštas šokoladas

200 g tamsaus šokolado


Glacee, ar galiu imti šokoladą, skirta kepimui (pavadinimą neprisimenu, bet būtent buvo pažymėta, kad skirtas kepti g.gif ) ar geriau paprastą juodą šokoladą?
Atsakyti
lanaa
smile.gif o kokią virtuvinę techniką ruošiesi pirkti? Aš vis galvoju, ką man papildyti, bet virtuvė maža, vietos neužtenka sad.gif

Mama_Tania
Oi, kaip malonu - gimininga šokoladinė siela smile.gif Dėl šokolado - žinok, aš tai patarčiau paprastą arba sostinės, arba karūną, dark 50% dar labai neblogai. O apie kepimui skirtus šokoladus tai aš nekokią nuomonę susidariau. Man kelis kartus pasitaikė glazūra, o ne šokoladas, tai aš jų ir neperku.

tavi
drinks_cheers.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 16 lapkričio 2006 - 17:44
QUOTE(Glacee @ 2006 11 15, 18:04)
Tirštas karštas šokoladas
Kalorijų bomba. Atominė! smile.gif

Glacee, kartais (kai užeina PMS'as) Žiauriai mėgstu šokoladą (nors šiaip sladumynų nelabai mėgstu), o jei dar tas šokoladas su riešutais, tai išvis doh.gif essen.gif:
Kalorijų bombos nesinori, tai galvoju, gal riebią grietinėlę pakeisčiau liesa. Kaip manai, ar labai pakenkčiau patiekalui unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Letta @ 2006 11 16, 17:05)
Glacee, kartais (kai užeina PMS'as) Žiauriai mėgstu šokoladą (nors šiaip sladumynų nelabai mėgstu), o jei dar tas šokoladas su riešutais, tai išvis doh.gif essen.gif:
Kalorijų bombos nesinori, tai galvoju, gal riebią grietinėlę pakeisčiau liesa. Kaip manai, ar labai pakenkčiau patiekalui unsure.gif  4u.gif


Oi, kaip sutinku dėl meilės šokoladui - jį mėgstu ir be PMS smile.gif)))) o šitą, tokį pusiau skystą, tai išvis dievinu smile.gif Viskas priklauso nuo to, kokią konsistenciją tu nori išgauti. Jeigu tokią, kaip pas mane - minkšta, aksominiai-šilkinė, tai tada nereikėtų keisti....
Šiaip nors man patinka eksperimentuoti, bet nemėgstu keisti produktų. Aš geriau sumažinsiu porcijos dydį, arba po to paplaukiuosiu pusvalandžiu daugiau smile.gif Bet gali pakeisti dalį riebios grietinėlės, nors truputį tai reikėtų įpilti dėl konsistencijos smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 16 lapkričio 2006 - 17:54
Labukas, gal galite pasakyti kiek i tuos obuolinius pyragaicius zelatinos gramais reikia. Kazkaip uzsikabinau ant sio recepto, bet kiek tie 2 pak. man neaisku.
Aciu.
Atsakyti
Kadangi aš juos jau bandžiau, gal Glacee nesupyks jei paaiškinsiu blush2.gif
Čia ne želatina reikalinga, o 2 standartiniai želė pakeliai, pvz dr. Oetker citrininės 4u.gif
Atsakyti
buzhiukas
tikrai nesupyksiu, o tik ačiū 4u.gif pasakysiu. Viskas labai teisingai smile.gif

vilytte
buzhiukas labai teisingai viską parašė smile.gif aš dar pridėsiu, kad jeigu norisi naudoti paprastą želatiną, tai jos reikėtų imti 15 g. smile.gif bet gal gatava žėlė skaniau smile.gif
Atsakyti