Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee

QUOTE(laurindre @ 2006 11 17, 14:23)
Šiuo metu mane irgi itin domina šitas klausimas. g.gif

Visų pirma produktai turi būti vienodos temperatūros, kambario. Kiaušinio trynys išsukamas su garstyčiomis, cukraus(arbatinį šaukštelį) ,po to įpilti cirinos sulčių( šaukštą), pilti po truputi maišant visą laiką į vieną pusę, kai taps vientisą masę pilti po lašelį aliejų visą laiką maišant. Kai pradėsit pilti aliejų masė pradės tirštėti. Jai turit zepter mikserį tai ilgai terliotis nereikės, supilat pirmus ingredientus paplakat, po to aliejų. Plakat. Asmeniškai aš bijau namuose darytą majonezą pilti ant salotų. (Dėl salmoneliozės).Manų majonezą naudojau tik kepiniams. Vieto citrinos sulčių galima naudoti actą. Jai kas ne taip Glacee pataisys mane mirksiukas.gif
Atsakyti
tavi
neturiu ką pridurti smile.gif , nebent nuotraukytę smile.gif))
Dabar susimąsčiau, o kodėl aš nebijau žalių kiaušinių???? Gal jau laikas pradėti... nežinau g.gif nors vaikui neduodu ... smile.gif

Monica
laurindre
kol dariau majonezą tavi viską papasakojo smile.gif)))
Sukimo greitis napatyrusiam majonezo daryme tik trukdo - neleidžia pamatyti, kada galima jau pilti aliejų po daugiau. Todėl patarčiau greitį mažinti, kad galima būtų sekti procesą. Įtaka turi sukimo kryptis, todėl reiktų išimti vieną plakiklį, jei plakate su mikseriu. Indas turi būti aukštas ir siauru dugnu, kad visi produktai plaktųsi. Seniau majonezo niekas neplakdavo, o sukdavo su šakute su žalios bulvės gabaliuku smile.gif Į vieną pusę, į vieną pusę smile.gif)))
Ką tik padariau citrininį majonezą smile.gif
majonezą dariau "žirafos" pagalba - (toks smulkintuvas rankinis), tad plakiklis tik vienas smile.gif Kiaušinį išėmiau iš šaldytuvo, citriną, garstyčias irgi, aliejų iš kambario spintelės... gavosi smile.gif tad ir temperatūra ne tokia svarbi ... gal...

Citrininis majonezas

1 trynys
puse šaukštelio garstyčių (paruoštų, nors klasikiniam labiausiai tinka garstyčių milteliai)
puse v.š. cukraus
1 citrinos sultys
aliejaus apie 120 - 130 ml
vienos citrinos nutarkuotas geltonasis žievelės sluoksnis
druska, pipirai

trynį, garstyčias, cukrų, pipirus sumečiau į plakimo stiklinę, aliejų įpiliau į ąsotėlį, kad būtų patogiau pilti. Trynį suplakiau, tada po lašą pradėjau pilti aliejų - įpilu, paplaku, po to vėl lašas, po to vėl... supilus maždaug pusę aliejaus majonezas gerokai sutirštėjo, tada supiliau citrinos sultis, suplakiau, majonezas žymiai pašviesėjo. Tada aliejų galima pilti po daugiau - net po šaukštą. Ir plakti smile.gif Pabaigoje suberti citrinų žievelę, druskos.



Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 11 17, 14:10)
tavi

1 trynys
puse šaukštelio garstyčių (paruoštų, nors klasikiniam labiausiai tinka garstyčių milteliai)
puse v.š. cukraus
1 citrinos sultys
aliejaus apie 120 - 130 ml
vienos citrinos nutarkuotas geltonasis žievelės sluoksnis
druska, pipirai

trynį, garstyčias, cukrų, pipirus sumečiau į plakimo stiklinę, aliejų įpiliau į ąsotėlį, kad būtų patogiau pilti. Trynį suplakiau, tada po lašą pradėjau pilti aliejų - įpilu, paplaku, po to vėl lašas, po to vėl... supilus maždaug pusę aliejaus majonezas gerokai sutirštėjo, tada supiliau citrinos sultis, suplakiau, majonezas žymiai pašviesėjo. Tada aliejų galima pilti po daugiau - net po šaukštą. Ir plakti smile.gif Pabaigoje suberti citrinų žievelę, druskos.


aš tai ir plakiau su mikserio 1 kotu...Bet vistiek nesusplakė verysad.gif . o kiek maždaug truko procesas? Kiek laiko reikia vien trynį su priesk. plakti, o kiek jau su aliejum? Aš tai nusprendžiau majonezą pati daryti, kad vaikui galėčiau duoti, į mišraines dėt. Nusipirkau putpelių kiaušinių, skaičiau, kad jos salmonelioze neserga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monica @ 2006 11 17, 17:25)
aš tai ir plakiau su mikserio 1 kotu...Bet vistiek nesusplakė verysad.gif . o kiek maždaug truko procesas? Kiek laiko reikia vien trynį su priesk. plakti, o kiek jau su aliejum? Aš tai nusprendžiau majonezą pati daryti, kad vaikui galėčiau duoti, į mišraines dėt. Nusipirkau putpelių kiaušinių, skaičiau, kad jos salmonelioze neserga smile.gif


5 minutės visas procesas truko. Ir tikrai ne daugiau. O kaip tau išėjo? Atsiskyrė kiaušiniai nuo aliejaus? Jeigu tu dėjai putpelių kiaušinius, tai kiek jų dėjai? ar perskaičiavai? Trynį su prieskoniais trumpai išplakti - kol susimaišys. Aliejų būtinai pilk po lašelį. Būtinai turi pasisekti smile.gif
Atsakyti
thumbup.gif pagaliau isvyriau karsta sokolada, dariau is puses normos, labai skanu thumbup.gif (tik turbut ipyliau per daug brendzio, nes stipriai jauciasi, bet vistiek skanu) thumbup.gif thumbup.gif

Glacee aciuks.gif
Atsakyti
Va tas karštas šokoladas manau daug kam patiks,kas mėgsta saldumynus blush2.gif o ir ledai koks grožis wub.gif
Kažkada jaunystėje mokinausi pas moterį kuri kepė tortus labai skanius ir aš jai padėdavau,tai ji taip pat tik tokių formų ir antgalių turi,kuriuos naudodavo,kaip ir pas tave Glacee tikrai labai geri thumbup.gif
Manau reikės pamėginti balandėlius su Pekino kopūstu,nes jis daug minkštesnis ir manau skanesnis,nes paprasto kopūsto lapus tai aš nevalgau,išmetu blush2.gif tik faršą suvalgau.
Atsakyti
Ar nepastebėjote, kad Kalėdomis kvepia?... smile.gif

Vis daugiau parduotuvių vitrinų žiūri į pasaulį žybančiomis eglučių akimis, o įvairiaspalvės švieselės greičiau už gripo epidemiją plinta mieste. Ir negali suprasti, ar tai Kalėdos persikėlė į lapkričio pradžią, ar gruodžio pabaiga atėjo anksčiau už Vėlines.
Vis dažniau ryte nubundi nuo kiemsargių šluotų aiškių barnių su padengusia žemę balta antklode, o vairuotojai, palikę automobilius debesų garaže, atlieka aplink juos ritualinius sniego valymo šokius. Ir staiga supranti, kad dar vieni metai, deja, baigiasi, mes tampame turtingesni ir vyresni. Turtingesni, sulaukę sėkmės ir pripažinimo, o gal įgiję patirties, net jeigu šiais metais ir nepasiekėme ypatingų laimėjimų.
Staiga Kalėdų nuotaika apima mintis ir jausmus, norisi padaryti ką nors gera, kam nors padėti, kyla niekad anksčiau nepatirtas noras išmesti pro langą viską, kas yra sena ir nebetinkama – daiktus ir mintis. Širdys pradeda plakti greičiau ir startavę nematomo teisėjo švilpukui paliepus įsitraukiame į karštligišką dovanų paieškos ir pirkimo maratoną.
Dovanos, vaišės, šventiniai rūpesčiai, stebuklo laukimas – tai turėtų teikti džiaugsmą ir priminti vaiskią, pasakišką vaikystę – pačią laimingiausią, kokia tik gali būti arba kokią tik galima sukurti, su didžiule egle, kuri apgaubtų mus savo žalia šiluma, su kalnais dovanų ir Kūčių stalu, uždengtu balta staltiese.
Kūčių stalas – tai tradicija kaip trapus krištolinis rutulys, kuriame matome ir savo seniai išėjusius artimuosius ir tuos, kurie yra šalia, ir Nepažįstamąjį, pasibelsiantį į duris… Jis bus įleistas į vidų, pakviestas prie stalo ir jam atsivers mūsų širdys.
Kiekvienuose namuose jau yra puoselėjamos savo tradicijos ir vis dar kuriami papročiai. Mes jų nelieskime, tegul atsiskleidžia patys kaip fantastiškos kalėdinės gėlės ir užpildo mūsų namus šiluma, nes Kalėdos – susitaikymo ir vilties metas, tai pati gražiausia proga pabūti su savo artimaisiais ir negalvoti apie dalykinius susitikimus, sutartis, planus.
Švęskime Kalėdas kartu – papuoškime stalą nesudėtingais, bet savo rankomis padarytais papuošalais. Darant šiuos papuošalus galima būtų surengti ir konkursą – gražiausio rašto, kvapiausio apelsino, sąmojingiausio pavadinimo – yra labai daug progų ir galimybių daryti tai kartu – kartu su visais, kuriuos Jūs priimsite į savo būrį. Aišku, yra ir kitas būdas – nueiti į parduotuvę, kreiptis į specialistus ir įrodinėti sau, kad specialistai padarys tai geriau. Tikriausiai taip. Bet mažas darbelis, padarytas savo rankomis, kartu su artimaisiais sukurs Jūsų namuose stebuklingą laukimą, kvepiantį mandarinais iš tolimos vaikystės ir močiutės prieskoniais. O stebuklui reikės nedaug – geros kompanijos, nedidelių apelsinų, mandarinų, vaisių – mažų kriaušių, obuolių, gal šermukšnio uogų, dar – gvazdikėlių, cukraus, cinamono, negliaudytų graikinių riešutų, kiaušinio baltymo, aukso spalvos dažų. Jeigu ko nors nepaminėjau, tikriausiai prisėdę prie šitų darbelių galėsite sugalvoti dar ką nors …
Pamenate, kaip vaikystėje dėliojote mozaiką? O dabar pabandysime pasmaigstyti gvazdikėlių į apelsinus. Ant apelsinų pažymime linijas, raštus ir susmaigstome gvazdikėlius – vienas prie kito. Tokius apelsinus gali daryti ir maži, ir dideli, o jeigu paskelbsime konkursą ir pažadėsime prizus – už gražiausią arba kvapiausią apelsiną – visi stengsis kaip įmanydami, o aplinkui kvepės Kalėdomis. Sudėliokime apelsinus į seną seną lėkštę, paberkime paauksuotų riešutų, o gebenės lapai dar pabrėš ilgametę lėkštės istoriją, kuri kaip Anderseno pasakos apie paprastus daiktus ateis pas mus sapne.
user posted image
user posted image
Apšerkšnijusius vaisius – mandarinus, kriaušes ar kitus, kas tik Jums patinka, irgi lengvai galima pasidaryti – tiesiog aptepkite teptuku vaisius truputį paplakto kiaušinio baltymo plonu sluoksniu ir apiberkite cukrumi arba cinamonu, arba cukraus ir cinamono mišiniu, taip pat galite „apsnigti“ šermukšnius, smulkius obuolius arba lapus, o gal Jums patinka apsnigtos eglės šakos? Yra ir kitas būdas – tiesiog papurkškite dirbtinio sniego iš balionėlio, tik, regis, jis šaltesnis…
user posted image
Nykštuko žiburėlį padaryti irgi nesunku: nupjaukite didelio apelsino arba greipfruto viršūnėlę, išgremžkite vidų, formele įspauskite įvairių raštų ir į vidų įstatykite žvakę – toks žiburėlis bus kaip tik nykštukams, o gal jo šviesa ištirpins ledo krislelį mūsų širdyse?
user posted image

Dėl autorinių teisių: tekstas ir darbai mano, nuotraukos fotografo V.Valužio

Atsakyti
Nuostabu thumbup.gif Dabar matau tikrai Kalėdom pakvipo thumbup.gif
Atsakyti
Dar kartelį pagirsiu tavo Kalėdines dekoracijas thumbup.gif
Gvazdikėliais puošti apelsinus jau bandžiau,knieti ir greiftutinę žvakidę padaryt ax.gif o artimiausiu laiku laukia šokoladinis cukinijų keksas,parsivežiau iš mamos cukiniją,ryt bandysiu kept wub.gif
Atsakyti
Sveika, Glacee

skaitinėju vis tą rusišką kulinarinį forumą, kur tu nurodei. Tikras lobynas thumbup.gif . Ten tokie tortai, kad vien jau pažiūrėt kaip malonu. Ir man labai įdomu, kaip tuos tortukus tokios gražios formos padaro, ypač šonus - tokie lygūs, gražūs ir dar raštuoti bigsmile.gif . Aš kiek dariau, man ypač sunku glazūruot šonus, privargstu aš su jais kol bent kiek aplyginu, jau ir glažūra ima stingti. Ten forumietes apie kažkokią "лента" kalbėjo - kas tai? Dėkui Tau už atsakymą mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugnužė: 18 lapkričio 2006 - 21:20
GLACEE thumbup.gif , na tu ir šaunuolė thumbup.gif , trūksta žodžių koks grožis wub.gif
O pirmadienį bandysiu pagaminti Hašlamą ir pyragą su obuoliais ax.gif . Tikiuosi kaip nors susidorot tongue.gif
Atsakyti
Mama_Tania
Kaip man malonu, kad tau patiko šokoladas smile.gif O kad brendžio per daug - biggrin.gif

Kaliteja
smile.gif Ačiū, maniškiai dievina šį šokoladą smile.gif Taip, tie daikčiukai senoki, bet gerai tarnauja smile.gif

tavi
Kaip besipriešintum smile.gif bet laikas eina, Kalėdos beldžiasi... smile.gif

@asta
Ir čia padėkosiu smile.gif Pabandyk, jis ištikrųjų kvepia smile.gif Laukiu atsiliepimų apie keksą, och kaip jis man patinka .... kepti rytoj, ar ką... smile.gif))))))

Ugnužė
juosta yra ant šitų mano tortų
user posted image
user posted image

gutyte
ačiū tau labai smile.gif tikiuosi tau patiks. O obuolinis - iš viso labai paprastai pagaminamas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 18 lapkričio 2006 - 22:06