Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee

Vakar dariau balandėlius su kinietišku kopūstu- nu vien jau sutaupytas laikas ko vertas ir plius tikrai labai skanu thumbup.gif . Labai mėgstu balandėlius , bet tas darymas su paprastu kopūstu būdavo doh.gif Ačiū Glacee už puikią idėją aciuks.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 21 lapkričio 2006 - 08:34
Glacee, savaitgalį norėčiau paruošti obuolinių pyragėlių, bet skaitant receptą iškilo klausimas dėl žele. Čia turima galvoj 2 pokeliai fabrikinės vaisių želė ar želatinos? Jei fabrikinės-vaisinės, norėčiau sužinoti, kokio skonio labiausiai tiktų.
Atsakyti
O aš vakar gaminau Hašlamą ir Obuolinius pyragaičius desertui ax.gif . Viskas tikrai labai skanu. thumbup.gif Ačiū tau Glacee už receptukus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Smiltis
Kaip gerai, kad balandėliai patiko smile.gif Ir man labiausiai patinka, kad greitai padaromi smile.gif

Makarska
smile.gif Tai yra paprasti žėlė pakeliai, aš labiausiai mėgstu Dr. Oetker, ir, manau, kad šiuo atveju geriausiai tiks arba citrinų arba apelsinų smile.gif Naudojant citrinų - tai citrinos žievelės dar galima būtų įdėti į grietinėlę, o daran apelsinų - apelsinų smile.gif

Mama_Tania
O kad kas žinotų, kiek produktų aš dar iš recepto originalo išmečiau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ir tik tada, kai susisteminau viską, tik tada sugebėjau padaryti smile.gif)))))

gutyte
Labai džiaugiuosi, kad viskas patiko smile.gif Ačiū ir tau, kad pabandei 4u.gif
Atsakyti
Vakar kepiau Šokoladinį keksą su cukinijomis. Dukra labai nustebo, kai pasakiau, kad yra cukinijų, nes šiaip jų nemėgsta. Labai skanus gavosi, nors sumažinau visų priedų. thumbup.gif
Butinai pabandysiu ir naująjį receptą, nes kažkaip pamėgome keksus. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 11 20, 23:04)
Nepaprastas keksas


Glacee, ar galima vietoj romo naudoti trauktinę ar brendį; nedėti riešutų (nemėgstu), cukatai - kokie turi būti vaisiai blush2.gif ; ar galima sviestą plakti kambario temperatūros jo neištirpinus (kažkaip daugumos receptų buvo kaip tik taip daroma); ir kiek reikia žievelės?

Iš anksto dėkoju už atsakymus aciuks.gif
Atsakyti
laurindre
Bet kaip pažįstama!!!!!!!! Maniškė irgi raukėsi, kai cukiniją pamatė... bet nuo kekso atplėšti neįmanoma buvo smile.gif Malonu, kad jums patiko smile.gif

Mama_Tania
QUOTE
ar galima vietoj romo naudoti trauktinę ar brendį; nedėti riešutų (nemėgstu), cukatai - kokie turi būti vaisiai  ; ar galima sviestą plakti kambario temperatūros jo neištirpinus (kažkaip daugumos receptų buvo kaip tik taip daroma); ir kiek reikia žievelės?


Galima smile.gif
Galima smile.gif
cukatai - jeigu nėra apelsinų-citrinų žievelių - tai galima ir ananasus cukrintus naudoti, galima papajas - viską, kas patinka smile.gif
Manau, galima ir taip išplakti sviestą, bet galima pabandyti ir naujoviškai smile.gif aš tirpinau. Tiesiog skystame svieste geriau ištirpsta cukrus, reikia mažiau plakti smile.gif
o žievelės - kiek patinka, aš mėgstu daug smile.gif gal apie valg. šaukštą su kaupu tai reikia smile.gif
Atsakyti
Mama_Tania
Puiku! Juk kūryba labai gerai smile.gif


Labai greitai pagaminama ir efektinga

Šventinė lašiša
be abejonės ne tik šventėms smile.gif
Kadangi turiu groteles virimui ant garų, tai visuomet verdu garuose, bet galima ir vandeny. Geriausia virti pailgame inde
smile.gif
user posted imageuser posted image
user posted image

lašišos filė

virimui:
1 dalis balto vyno
3 dalys vandens
verdant garuose geriau paimti puse vyno ir puse vandens.

padažas:
1 dalis pomidorų padažo
3 dalys majonezo
tarkuotos citrinų žievelės
porą lašų citrinų sulčių
šaukštelis medaus
žiupsnelis juodųjų pipirų

įvairių daržovių papuošimui

Kilogramą lašišos virti 30 min. Kai truputį atvės, atsargiai išimti ant padėklo ir galutinai atvėsinti. Padažui viską sumaišyti ir plonu sluoksniu užtepti visą žuvį. Papuošti pagal norą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 21 lapkričio 2006 - 20:53
QUOTE(Glacee @ 2006 11 20, 23:04)

Nepaprastas keksas

Va tas ir man patiko thumbup.gif tik reikia kekso naujos formos,nes šitą pirkau ir labai prasta,kekso apačia prikepė,tai daugiau nenaudosiu schmoll.gif
Atsakyti
help.gif verysad.gif Glacee pagalbos!..
iškepiau baltą šokoladą! lotuliukas.gif
istorija tokia: norėjau pertepti vaflius su šokoladu (nes dažnai tepu visokiom uogienėm ir kondensuotu pienu, tai truputį atsibodo ax.gif ), nežinojau, kaip tirpdyti baltą šokoladą, tai "sufantazavau" cool.gif : sulaužiau smulkiais gabalėliais, sudėjau į indą ir įkišau į orkaitę... kai jau pastebėjau virstančius dūmus blush2.gif doh.gif , ištraukiu, o ten- NEIŠTIRPĘS baltas šokoladas su degėsių viršuje plutele... blink.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif na jau to tai visiškai nesitikėjau... blink.gif
aišku, esu skaičiusi, kad šokoladą galima tirpinti kažkokioje vonelėje ant garų, bet galima kaip nors dar kitaip? g.gif ant elektrinės viryklės? bet gal tada reikėtų ko nors (pieno, tirpinto sviesto )įpilti? ir iš viso, gal galėtum kokius šokolado (bet kokio: pieniško, juodojo ar baltojo) tirpinimo kursiukus su išsamiais aprašymais čia įmesti? mirksiukas.gif nes labai norėčiau to išmokti, galų gale noriu ir tortų papuošimus daryti, bet kad nemoku tirpinti šokolado... blush2.gif būčiau labai dėkinga... 4u.gif
Atsakyti
dianute, kiek zinau, dar sokolada tirpina mikrobangu krosnelej, ideda keliom minutem... bet nezinau, ar tai tinka ir baltajam sokoladui...
Atsakyti
dianute, o kodėl nenori pabandyti vonelėje?
Tiesiog dedi puodą su vandeniu ant virykės, ant puodo dedi dubenėlį (kad vanduo apsemtų jo dugną), į tą dubenėlį dedi sulaužytą gabaliukais šokoladą ir bemaišydama ištirpini. Super paprasta.
Aš tai net be dubenėlių apseinu - tiesiog ant nedidelės ugnies tirpinu tiesiai puode tongue.gif
Atsakyti