Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee

Ups... tikslių proporcijų aš net ir nepasakysiu... ne iš "vriednumo" , o tiesiog kad piliau iš akies - buvo gal du šokoladai (seniai dariau, nelabai pamenu smile.gif)) ) ir graikinio riešuto dydžio gabaliukas kakavos sviesto, bet viso aš nesupiliau smile.gif
galima su rožių lapais smile.gif negalima naudoti nuodingų augalų, pvz. gebenė, fikas ir t.t. smile.gif
O su žiedlapiais - nebent patį tortą pabarstyti smile.gif , bet šokoladinti jų neišėis - jie per švelnūs smile.gif

dianute
tau tikrai pasiseks! vienintelis dalykas - nenuleisti rankų, jei kas nors neišeina smile.gif o pabandyti dar smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 22 lapkričio 2006 - 23:25
QUOTE(Glacee @ 2006 11 22, 22:31)
Šitų lapukų tikrai nebūčiau padariusi, jei tirpinčiau ant viryklės smile.gif
user posted image

koks grožis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Atsakyti
Glacee iškart prisiduodu, kad dar neišbandžiau žuvytės blush2.gif
Tiesiog kartais, tu žmogus gali suplanuoti vienaip, o ... Bet šaldyta lydeka šaldytuve laukia savo eilės ax.gif
O to torto su baltu šokoladu grožis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Mama_Tania
Ačiū smile.gif Aš stengiausi smile.gif

Teressa
smile.gif Taigi nieko blogo smile.gif Juk iš šaldiklio žuvis neišplauks smile.gif))) ir savo eilės sulauks smile.gif

pekutis
Tu turi omeny saldžius grybukus? deja, neturiu.... šiaip aš sausainių nekepu, nemėgstu blush2.gif vieninteliai, kuriuos kepu ir tik prieš Kalėdas - triufeliniai ir trapučiai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 23 lapkričio 2006 - 15:31
Glacce,
Zadu ryt kept tavo medaus tortuka. Iskilo klausimai:
1) ar butina tesla nakti laikyt, tiksliau-para? ( jei taip, begsiu i parda)
2)kiek laiko reikia virti cukru-medu-soda?
3)kokioj temeraturoj daryti kurda, darysiu be voneles mirksiukas.gif
3) Ar nereikia sulaistyt lakstu sirupu, jei jie gausis kieti?
Aciu, tik paskubek su atsakymu biggrin.gif biggrin.gif Gali prisireikt begt i parduotuve ir daryt tesla siandien...
p.s. ar galiu ta torta daryt tokia neimanele virtuvej, kaip as? ax.gif
Atsakyti
Kiaušinienė kumpio krepšelyje
Nors nesu ypatinga patiekalų iš kiaušinių mėgėja, bet buvau maloniai nustebinta ir skonio ir išvaizdos smile.gif receptas iš lenkų forumo cincin

Reikės formelių keksiukams. Aš papildomai išklojau formeles kepimo popieriumi - iškirpau gan didelį apskritimą, viduryje iškirpau dar vieną apskritimą - jį dėjau į dugną, didesnį - jau žiedą perkirpau vienoje vietoje ir taip išklojau šonus.

8 labai ploni gabaliukai kumpio (pas mane kalakutienos file)
4 kiaušiniai
puse vid. dydžio svogūno
50 g fermentinio surio
4-6 vidutiniai pievagrybiai
šaukštas aliejaus
juodieji pipirai, druska, prieskoninės žolelės (pas mane - estragonas)

4 formelėms

Pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus ir pievagrybius. Formeles iškloti popieriumi ir kumpio gabaliukais. Į apačią sudėti pakepintus pievagrybius, ant jų užtarkuoti sūrio, o ant sūrio - įmušti kiaušinį. Pabarstyti pipirais, druska ir žolelėmis. Kepti apie 15 min. 200 C
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 02 gruodžio 2006 - 12:02
QUOTE(Glacee @ 2006 11 23, 17:14)
Kiaušinienė kumpio krepšelyje
Nors nesu ypatinga patiekalų iš kiaušinių mėgėja, bet buvau maloniai nustebinta ir skonio ir išvaizdos smile.gif




Nu, labai gražiai atrodo... O čia kiaušinis normaliai iškepa? aš labai nemėgstu skystai virtų ir keptų kiaušinukų, kur trynys išbėga, nu nežinau kodėl, bet vien nuo vaizdo vimdo, ką jau sakyt apie skonį... Nu trynys skystas dar dar... ale jai kai baltymą kretantį atneša man kas nors parodyt..... blush2.gif
Bet jei iškepa gerai, tai bandysiu savaitgalį pusryčiam daryt smile.gif O jei turiu silikonines formeles, tai gal ir to popieriuko nereikia?
Atsakyti
QUOTE(voveriena @ 2006 11 23, 17:48)
1) ar butina tesla nakti laikyt, tiksliau-para? ( jei taip, begsiu i parda)


Taip, būtina, nes tešla subręsta, keičiasi jos konsistencija. Šiap meduolių tešla labai net tinka palaikyti. Yra tokių tešlų, kurios yra laikomos mėnesiais ir nuo to tik gerėja smile.gif

QUOTE
2)kiek laiko reikia virti cukru-medu-soda?


Cukrų-medų kol ištirps, po to sudėti sodą, trumpai išmaišyti ir nukaisti nuo ugnies

QUOTE
3)kokioj temeraturoj daryti kurda, darysiu be voneles  mirksiukas.gif

ant pačios mažiausios ugnies ir nuolat maišant smile.gif

QUOTE
3) Ar nereikia sulaistyt lakstu sirupu, jei jie gausis kieti?

kremas gaunasi skystokas, tad to visiškai pakanka smile.gif laistyti papildomai nereikia smile.gif Kai sutepsi, padėk ant viršaus lentelę ir truputį paslėgti, bet ne per smarkiai smile.gif

QUOTE
p.s. ar galiu ta torta daryt tokia neimanele virtuvej, kaip as?  ax.gif

oi-oi-oi neišmanelės smile.gif)))))) aišku gali smile.gif Tau tikrai gerai išeis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Katu @ 2006 11 23, 18:23)
Nu, labai gražiai atrodo... O čia kiaušinis normaliai iškepa? aš labai nemėgstu skystai virtų ir keptų kiaušinukų, kur trynys išbėga, nu nežinau kodėl, bet vien nuo vaizdo vimdo, ką jau sakyt apie skonį... Nu trynys skystas dar dar... ale jai kai baltymą kretantį atneša man kas nors parodyt..... blush2.gif
Bet jei iškepa gerai, tai bandysiu savaitgalį pusryčiam daryt smile.gif O jei turiu silikonines formeles, tai gal ir to popieriuko nereikia?


Ačiū smile.gif Iš tikro buvo labai skanu, tik kiaušinienės portretas toks lietingas gavosi lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Kiaušinis iškepa.... hm... smile.gif baltymas tai normaliai, o trynys taip pusiau smile.gif bet aš būtent taip mėgstu smile.gif bet galima gal kiek ilgiau kepti ir mažesnėje t-roje smile.gif tiesiog pažiūrėk, ar minkštas ar ne, ir pasireguliuok pagal savo norą smile.gif Su silikoninėmis tai tikrai nereikėtų popieriaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2006 11 23, 16:23)
Nu, labai gražiai atrodo... O čia kiaušinis normaliai iškepa? aš labai nemėgstu skystai virtų ir keptų kiaušinukų, kur trynys išbėga, nu nežinau kodėl, bet vien nuo vaizdo vimdo, ką jau sakyt apie skonį... Nu trynys skystas dar dar... ale jai kai baltymą kretantį atneša man kas nors parodyt..... blush2.gif
Bet jei iškepa gerai, tai bandysiu savaitgalį pusryčiam daryt smile.gif O jei turiu silikonines formeles, tai gal ir to popieriuko nereikia?


Silikone tikrai labai gerai iškepa ir labai gražiai išsiima, o dėl skysto kiaušinio, kepk kol jis pilnai iškeps. Beje šį patiekalą galima daryti net mikrobangų krosnelėje, tik kiaušinio trynį galima pradurti pomidoro riekele. 4u.gif
Atsakyti
aha saldžius verysad.gif
prieš kokia 0,5 val užmarinavau kopūstus rolleyes.gif bet jau marinatas jėgelė thumbup.gif ką tik paragavau,tai jau beveik galima valgyt blush2.gif cool.gif
Atsakyti
Ačiū 4u.gif
tai, kaip supratau, to kakavos sviesto nedaug reikia smile.gif
o jau pasidarytus lapus ilgai galima laikyti (kokioje sandarioje dėžutėje, vėsioje vietoje)? tarkim, jei pasidarau lapus kokį šeštadienį, tai iki kada reikia juos suvartoti? klausiu, nes vien lapų darymas ilgai užtrunka, nesinori skubėti ir padaryti belekaip, tai jei turėčiau gatavų lapelių, galėčiau nesijaudindama tortą kept kitą dieną. ax.gif
4u.gif
Papildyta:
QUOTE(pekutis @ 2006 11 23, 16:44)
aha saldžius verysad.gif 
prieš kokia 0,5 val užmarinavau kopūstus rolleyes.gif  bet jau marinatas jėgelė  thumbup.gif  ką tik paragavau,tai jau beveik galima valgyt  blush2.gif  cool.gif

aš galėčiau mamos paklausti, ji labai skanius kepa smile.gif aš tokios formos neturiu, tai dar nekepu ax.gif
Atsakyti
Aciu, Glacee . Beje, ar galiu soda pakeist kepimo milteliais? g.gif
Atsakyti