Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee

QUOTE(Glacee @ 2006 12 08, 16:14)
7.Pyragėliai su aguonomis, grybais, obuoliais

Jau Kūčių temoje neduodu ramybės su tais pyragėliai, tai dar ir tave pakankinsiu blush2.gif Kokią tešlą darai? Kokio dydžio gaunasi? Gal turi nuotrauką, kaip jie atrodo? Ar nepraranda skonio pastovėję porą dienų (žadu gaminti penktadienį, nes šeštadienį išplaukiam į LT, o LT būsim jau pačioms Kūčioms)? Parašyk daugiau apie įdarus... ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Glace,bandyk bandyk,skonis irgi savotiškas nuo alaus gaunas,tik nepagailėk jo,nes greit "išgaruoja mirksiukas.gif

O mano vištytė pagal tavo receptuką jau į pabaigą.....per tą laiką baigia ir burokėliai su svogūniukias pasimarinuot,bus super vakarienė,nes kvapas namie.....neralus thumbup.gif


P.S.kaip koncervuoji baklažanus g.gif aš ir vasarą pastoviai vakuoju,bet baklažanų dar nedarius blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @asta: 08 gruodžio 2006 - 17:52
Glacee, o kur žuvies kukuliuose pienas pilasi, į žuvies masę? g.gif Tai tiek įpylus labai jau skysta masė bus. blink.gif Turiu gabala skorpionžuvės šaldiklyje, būtų galima pagaminti. ax.gif
Atsakyti
Gaminau pomidorus su medaus uzpilu, aisku mazesniam kiekiui, bet man tai thumbup.gif ir MB patiko mirksiukas.gif
Atsakyti
Letta
smile.gif
dėl pyragėlių:
user posted image atrodo šitaip. Aš juos ne užsukinėju, o tiesiog išspaudžiu formele koldūnams... na kad lengviau būtųsmile.gif tinginė lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tešlą darau labai paprastą - mielės, miltai, druska, cukrus, vanduo, aliejus. Viskas iš akies. Galiu pasakyti šitaip - pirmą dieną, antrą - liuks, bet jau trečią - nelabai. Jeigu yra mikrobangė, tai gali truputį juos pašildyti ir bus labai gerai, arba sušlakstyti vandeniu ir trumpam į orkaitę. Jeigu nėra galimybės iškepti vietoje, tai vežti pyragėlius maišeliuose kartu su obuolio gabaliukais - pusę supjaustyk į kelias dalis, neleis labai išdžiūti.

Pyragėlių įdarai
Įdarai tai paprasčiausi - obuolį tai išvis tarkuoju ir kuo greičiau pakuoju į pyragėlius, kad sultys nepasileistųsmile.gif .
Aguonas užmerkti karštame vandenyje iš vakaro, po to sumalti mėsmale kelis kartus kartu su cukrumi. Galima į sumaltas aguonas dėti medaus, bet reikia nors dalies cukraus malimui - geriau susimals. Su grybais irgi viskas paprasta:) daug svogūnų labai - labai gerai iškepti, ištroškinti. Tai vyksta apie valandą blink.gif Taip-taip... Svogūnai turi virsti tokiais permatomais siūlais, net galima leisti kad kiek pridegtų. Praktiškai aš supjaustau apie porą kg svogūnų ir jie po kepimo telpa vienoje neaukštoje keptuvėje 28 cm diametro. Tai labai svarbu, nuo to labai priklauso skonis. (Kažkada labai seniai - metų taip prieš dvidešimt, aš paragavau ypatingo skonio silkės su grybais ir ponia Bronytė wub.gif maloniai pasidalino paslaptimi:) Nuo to laiko visi grybų įdarai, silkės su grybais - pas mane didžiausias hitas per visus balius smile.gif Bronytei ačiū dar kartą smile.gif aš nežinau, ar ji čia pažvelgs, o gal jos marčios netyčia pažiūrės smile.gif vis tiek man labai malonu dar kartą jai padėkoti:) )Po to į svogūnus pripjaustyti šaldytų baravykų, apkepti kartu su jais, pasūdyti ir įdėti lauro lapelį. Viskas:)

@asta
būtinai padarysiu smile.gif Aš kepu kalakutą laistant alumi, tai irgi - mniam:) O dėl konservavimo tai kiek vėliau, gerai blush2.gif nes dabar gal šventiniai ir pasnikiniai receptai labiau aktualūs:) Šiaip baklažanus tai darau pagrinde dviem būdais - baklažanai adžikoje ir imam bajaldy. Mniam....smile.gif

laurindre
Ir aš galvojau, kad bus skysta... O štai ir ne:) Labai dietinis patiekalas gaunasi, švelnutis. Dariau su kukurūzų krakmolu:) Nors mano vaikas tai raukėsi... bet ji nuo visų padažų raukiasi: "patraukite nuo manęs savo slidžią mėsą " lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Mes su vyru tai su malonumu kukulius kirtome:)

Oi, oi, oi... teks man prašyti leidimo daugiau šypsenėlių dėti smile.gif))))))

Nolina
džiaugiuosi, kad patiko smile.gif Tai tikrai gera būdas dabartiniams pomidorams ... O kaip skanu, kai būna saulėti pomidorai... ach... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 09 gruodžio 2006 - 09:13
Gastroorgazminiai brownies Cappuccino
taip, taip smile.gif būtent tokiu pavadinimu originalų receptą radau GoodCook.ru Bet teko gana stipriai perdaryti pagal save smile.gif
lengvai pagaminamas, labai skanus. Brownies - tai specifiniai šokoladiniai, drėgni pyragaičiai. Pyragaičių nereikėjo, tad padariau kaip tortą.


user posted image

Brownies
113 g juodojo šokolado
90 g sviesto
1 v.š. kavos espresso, užplikytos šaukštu verdančio vandens
150 g cukraus
2 kiaušiniai
75 g miltų
1/4 a.š. druskos
1/2 st. kapotų graikinių riešutų
kepimo miltelių NEREIKIA smile.gif

Kremas
250 g mūsų švelniosios varškės, liesos
100 g minkšto sviesto
100 g sutirštinto pieno su cukrumi
vanilinis cukrus
cinamonas
tarkuotas šokoladas

Glazūra
170 g juodojo šokolado
2 v.š. sviesto
120 ml grietinėlės
2 a.š. tirpios kavos

Įkaitinti orkaitę iki 180 C., paruošti formą 20 x 30 cm.
Ištirpinti šokoladą, sviestą, kartu įmaišyti ir kavą. Truputį ataušinti, įmaišyti cukrų ir vanilinį cukrų. Įmušti po vieną kiaušinius, įberti miltus ir riešutus. Išmaišyti, kepti 22-25 min. Penkias minutes aušinti formoje, po to - ant grotelių.

Varškę išplakti su sviestu ir pienu. Pridėti priedus. Kremu patepti brownies iš viršaus ir laikyti šaldytuve min. 1 val.

Glajui viską ištirpinti ant garų. Išmaišyti. Truputį pravėsinti ir išlyginti ant brownies.
Ataušinti šaldytuve min. 3 val. po to galima supjaustyti pyragaičiais. O galima padaryti tortą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 29 gruodžio 2006 - 22:38
QUOTE(Glacee @ 2006 12 08, 08:28)
Eni
Nusilups smile.gif Nors kartais reikia adatėle padėti smile.gif Bet ir lūžta, to išvengti beveik neįmanoma, reikia būti pasiruošusiai ir lapukų daryti daugiau, nei numatoma panaudoti:) Jei kas dėl papuošimų  - klausk smile.gif Būtinai atsakysiu ir kartu pagalvosime : )

Jau nusilupo bigsmile.gif Ačiū Glacee aciuks.gif 4u.gif Dabar jau mokėsiu cool.gif Tiesa šiandien tik pabandymui dariau 2 lapelius, tai vienas lūžo per puse irnesakyk.gif o kitas toks gražutis bigsmile.gif wub.gif
Šiandien buvo šokoladinė diena lotuliukas.gif dar iš tos pačios glazūros pasidariau riešutų šokolade blush-anim-cl.gif

O pusryčiams blush2.gif pasidariau labai skanią "Atominę kalorijų bombą" thumbup.gif Baisiai jau užsinorėjau tik kadangi namie nebuvo nei grietinėlės nei pieno, tai dariau su grietine blush2.gif bet visvien gavosi wub.gif kitą kartą darysiu su grietinėle ax.gif

Glacee, labai jau ta Vištiena su 40 skiltelių česnako gundančiai atrodo wub.gif jaučiu būčiau šiandien darius, jei nebūčiau "šašlykų" užsimarinavus doh.gif Dabar jau vištienos gulinčios šaldymo kameroj likimas nuspręstas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eni: 09 gruodžio 2006 - 01:15
QUOTE(Eni @ 2006 12 09, 01:10)
Vištiena su 40 skiltelių česnako  gundančiai atrodo  wub.gif  jaučiu būčiau šiandien darius, jei nebūčiau "šašlykų" užsimarinavus  doh.gif  Dabar jau vištienos gulinčios šaldymo kameroj likimas nuspręstas  biggrin.gif


B8tinai bandyk,mes vakad ją skanavom,visi niamniojo,net ausys linko hihihi.gif


Ačiū Glacee už dar vieną puikų ir labai paprastą receptėlį aciuks.gif






Dėl koncervavimo,ok,dar toli iki jo,tiesiog mintis tokia iškilo,paskaičius tavo šventinį meniu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Glacee @ 2006 12 08, 22:42)
Gastroorgazminiai brownies Cappuccino
[size=1]

nu skanumelis ir kaip lengvai pasigamina
papasakok man ar jis kambario tempoj netirpsta nu tipo neaptirpsta blush2.gif neistyzta 4u.gif
bet jau kad darysiu kaledom tai tikrai wub.gif
Atsakyti
Vakar iškepiau varškės pyragą su rasa. Labai lengvai pagaminamas ir labai skanus. Su kepimu ir darymu užtrukau 1 val. 20 min. ačiū
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2006 12 09, 09:41)
B8tinai bandyk,mes vakad ją skanavom,visi niamniojo,net ausys linko  hihihi.gif

Būtinai darysiu mirksiukas.gif Tikiuosi, kad vynas nenukeliaus pagal kitą paskirtį lotuliukas.gif

Buvau tvirtai apsisprendus rytoj bandyt Labai šokoladinį tortą "Triufelis", bet dabar noriu ir "Gastroorgazminiai brownies Cappuccino" ir "Varškės pyrago su rasa". Ar ne perdaug noriu doh.gif

Bea, pyragas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eni: 09 gruodžio 2006 - 15:37
[attachmentid=80469]

Išbandžiau obuolių sambuką. Gaiviai rūgštokas skonis, primena putėsius. Labai skanu. Ačiū.

Glacee, o tavo nuotraukoj sambuko spalva skiriasi nuo mano daryto. Kodėl?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonlit: 09 gruodžio 2006 - 19:45