Įkraunama...
Įkraunama...

Kalakutas, kalakutiena

Na stai drauge dovanu dave kalakuta smile.gif ir as manau paruosti panasiai kaip vista tik kad suzinojau kad jo mesa yra truputi sausoka. HELP padekit gal kas zinot skaniu ir isbandytu receptu kalakuto kepimui orkaiteje ir jo marinavimui. Manau amerikietes mamytes ji kiekvienais metais kepa padekit man unsure.gif . As vat turiu ir nelabai zinau kaip skaniai ji issikepus jis toks didelis blink.gif beveik 10 vistu.
Atsakyti
na negi nieks kalakuto nekepa, o as maniau kad amerikietes mamytes ji per padekos diena valgo dabar matau kad klydau unsure.gif
Atsakyti
Sveika, pasiziurek www.delfi.lt ten buvo kalakuto receptu. Manau, turetu but neblogi. O pas mane visi receptai tai tik anglu kalba... Skanaus!
Atsakyti
Sveikos, mielosios!
As is kart prie reikalo smile.gif Turiu kalakuto krutinele. Gal zinote, kaip ja skaniai paruosti?
Atsakyti
reikejo tema pavadint kalakutas ir kaip ji ruoshti ar kazka... tokie klaustukai tai veda i nevilti. paieskosiu jej mazoji uzmigs ir dydziojo filmukai nesibaigs
Atsakyti
biggrin.gif MAKARONAI SU KALAKUTIENOS FILĖ
200 g spagetti makaronų
1 vištienos sultinio kubelis
15 juodųjų alyvuogių
50 g rūkytos kalakuto file
50 g fermentinio sūrio
1 valgomasis šaukštas sviesto
1 valgomasis šakštas grietinės
vegetos,kario, džiovintų salierų lapelių
Makaronus išvirti vištienos sultinyje. Sviestą, grietinę ištirpdyti, ideti vegetos ir kario ir pakaitinti iki užvirimo. Alyvuoges perpjauti per pusę, sūrį ir kalakutienos file supjaustyti kubeliais. Makaronus sudėti i lėkštę, užpilti padažu, į viduriuką suberti sumaišytas alyvuoges, sūrį ir file. viską apibarstyti džiovintais smulkintais salierų lapeliais.


biggrin.gif KALAKUTO KRŪTINĖLĖ SU MEDUMI
700-800g kalakuto krūtinėlės
200-300 g medaus
1/4 stiklinės balto vyno
100 g lazdynų riešutų
100 g razinų
100 g abrikosų
100 g migdolų drožlių
5 gvazdikėliai, 1 šaukštelis cinamono, druskos, pipirų.
Druska įtrintą mėsą kepti orkaitėje (iš pradžių 200°C, po 15 min.-160°C temperatūroje) dažnai palaistant tirpintu medumi. Vaisius nuplauti ir apvirti su vynu. Gvazdikėlius sugrūsti, sumaišyti su likusiu medumi, pipirais, cinamonu, vaisiais ir pakaitinti. Iškepusią mėsą supjaustyti ir sudėti į lėkštę. Į vidurį sukrėsti karštą mišinį


biggrin.gif KALAKUTO KRŪTINĖLĖ SU PERSIKAIS
500 g kalakuto krūtinėlės
5 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai medaus
7 šaukštai persikų nektaro
truputi svogūnų laiškų, krapų
1 skiltelė česnako
500 gpersikų iš dėžutės
1 šaukštas vyno acto
2 šaukštai aliejaus, druskos, 1 šaukštas miltų.
Mėsą nuplauti, išdžiovinti ir supjaustyti šiaudeliais. Sojos padažą, medų ir nektarą sumaišyti ir užpilti mėsą, palikti 2 val. pastovėti. Česnaką, persikus,svogūną ir krapus supjaustyti. Mėsą išimti iš marinato ir kepti aliejuje apie 10 min. ant stiprios ugnies. Į marinatą įpilti vyno acto ir 50 ml vandens. Į kepančią mėsą sudėti visas daržoves ir persikus. kai svogūnai apkeps įdėti miltų, supilti marinatą ir dar kepti 15 min. Paskaninti druska ir imbieru. patiekti su ryžiais


biggrin.gif KALAKUTIENOS PLOVAS
450 g kalakuto krūtinėlės
200 g svogūnų
3 susmulkintos česnako skiltelės
200 g geltonos paprikos
200 g raudonos paprikos
4 šaukštai razinų
150 g ryžių
2 stiklinės sultinio
1/2 šaukštelio ciberžolės
1/3 šaukštelio maltų gvazdikėlių, druskos, pipirų
Mėsą supjaustyti 2 cm dydžio kubeliais, smulkiai supjaustyti svogūną. Paprikas nuplauti, išimti sėklas ir supjaustyti juostelėmis. Mėsą pakepinti aliejuje, poto sudėti svogūnus, paprikas, razinas, česnaką ir ryžius. kepti toliau, kol ryžiai pasidarys skaidrūs, tada užpilti sultiniu. Sudėti prieskonius ir troškinti dar 50 min., kol suminkštės mėsa.

biggrin.gif VIRTA KALAKUTIENA SU BALTUOJU PADAŽU
1 kg kalakutienos
prieskonių
prieskoninių daržovių
druskos
stiklinė baltojo padažo
Mėsa sukapojama arba supjaustoma gabalais ir verdama prieskonių bei prieskoninių daržovių sultinyje.
Virta kalakutiena tiekiama sudėta į pašildytą pusdubenį, užpilta baltuoju padažu, su virtomis bulvėmis, troškintomis morkomis arba ryžių koše. Atskirai duodama šviežių daržovių salotų arba marinuotų vaisių.
SKANAUS clap.gif
Atsakyti
tai as gal ir nebeieshkosiu wink.gif rolleyes.gif
Atsakyti
siaip as tokia temu esu uzvedusi tik gaila kai man tai labai aktualu buvo nieks nezinojo kaip ji skaniai paruost ir gavosi nelabai skanu sausa berysio. nors po to pasidariau gabaliukai tai gavosi thumbup.gif ka as galiu pasakyt tai priklauso nuo marinato kaip pamarinuosi taip ir gausis unsure.gif http://supermama.com...?showtopic=2140
Atsakyti
Aciu uz receptus. O as kalakuta supjauciau gabaleliais,apibarsciau prieskoniais,siek tiek palaikiau saldytuve.Tuomet apkepiau keptuveje ir paskum troskinau puode uzpylusi siek tiek vandens.Paskui padariau padaza,uzpyliau kalakuta.valgeme su ryziais.Gavosi thumbup.gif Pabandykit smile.gif
Atsakyti
egle108

kai kita karta formuluosi klausima, sukonkretink
nes rasydama temos pavadinime tik klaustukus rizikuoji is viso nesulaukti atsakymu.
Atsakyti
Mano kaime augina kalakutus. Jie kaip zinia uzauga nemenki. Pries savaite gavau 3 tokius "kalakuciukus" po beveik 20 kg.

Net nezinau ka su jais veikti. Na is krutineles tai kepsnius iskepu, o is lesku farsa darau. Ir tai del to kad kitko neismanau.

Gal zinote kokiu idomiu patiekalu?
Atsakyti
Turejom ir mes tokia "beda". smile.gif
Gamint galima viska ta pati, ka ir is vistienos. Man skaniausi budavo troskiniai ir siaip - gabaleliais pjaustyta, apkepta ir kokiu nors padazu uzpilta kalakutiena..
Is vaikystes prisimenu kepta kalakutiena (berods, mociute kepdavo jei ne visa, tai bent didele dali) su brukniu uogienes padazu.. wub.gif
Atsakyti