Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 07 19, 07:58)
Matai as turiu ta rice cooker puoda balti normalus ryziai jame isverda viskas ciki tik sudedu tuos brown rice tai visiskas pravalas, jie buna zali galima sakyt, norejau nufotkint tau parodyt, bet ziuriu nebera matyt vyras vienas budamas suvalge, jie tokie trumpi ir skyciau stori zinai kaip kaimiski grudai budavos bet tie storoki tokie..... tai as juos turedavau pati virt atskirai tai sakau nepameluot gal valanda jei nedaugiau kol jie isverda, beja jie whole wheat kazkokie brown rice..... doh.gif daugiau nepirksiu  schmoll.gif  o tie kiti kur  tu idejus tai net nepanasu, gal jie irgi vadinasi tada brown rice, maciau tamsesniu tik kazkaip primeciau kad cia gal tie plikyti lietuviskai vadintusi  g.gif  unsure.gif

as irgi kai bandziau virti brown rice man nesigavo... doh.gif viriau kaip paprastus ryzius, bet gavos neisvire (is tikruju tai viriau pagal instrukcijas ant pakelio - tiek laiko kiek sako)... tada viriau dar, zodziu po kokiu geru 45 min vistiek jie man buvo kieti doh.gif kazkokia nesamone... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 07 19, 16:58)
Matai as turiu ta rice cooker puoda balti normalus ryziai jame isverda viskas ciki tik sudedu tuos brown rice tai visiskas pravalas, jie buna zali galima sakyt...

puiki_mamyte, tai gal tu omeny turi tuos laukinius ryžius? g.gif nes tie tai tikrai ilgai verda, ir netgi kaip sakai, vos ne žali pasidaro.. jie tokie išvis neapdoroti... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(doviliushka @ 2007 07 19, 06:58)
aha man irgi tas labai skanu smile.gif  tik kaip jie angliskai vadinas...  g.gif 

Bean sprouts man rodos unsure.gif

QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 07 19, 06:58)
Matai as turiu ta rice cooker puoda balti normalus ryziai jame isverda viskas ciki tik sudedu tuos brown rice tai visiskas pravalas, jie buna zali galima sakyt, norejau nufotkint tau parodyt, bet ziuriu nebera matyt vyras vienas budamas suvalge, jie tokie trumpi ir skyciau stori zinai kaip kaimiski grudai budavos bet tie storoki tokie..... tai as juos turedavau pati virt atskirai tai sakau nepameluot gal valanda jei nedaugiau kol jie isverda, beja jie whole wheat kazkokie brown rice..... doh.gif daugiau nepirksiu  schmoll.gif  o tie kiti kur  tu idejus tai net nepanasu, gal jie irgi vadinasi tada brown rice, maciau tamsesniu tik kazkaip primeciau kad cia gal tie plikyti lietuviskai vadintusi  g.gif  unsure.gif

Tie kur kaip kaimiski grudai tau atrode yra neapdirbti ryziai ir jo jie verda net virs valandos, bet man jie kai jau isverda tai skanesni nei paprasti rudieji... rolleyes.gif O tie kur wicked idejus nuotrauka tai vadinasi brown rice ir jie jau poliruoti, todel forma tokia pat kaip baltu...
Atsakyti
QUOTE(Guggy @ 2007 07 19, 08:52)
Bean sprouts man rodos unsure.gif
Tie kur kaip kaimiski grudai tau atrode yra neapdirbti ryziai ir jo jie verda net virs valandos, bet man jie kai jau isverda tai skanesni nei paprasti rudieji... rolleyes.gif  O tie kur wicked idejus nuotrauka tai vadinasi brown rice ir jie jau poliruoti, todel forma tokia pat kaip baltu...

aciu smile.gif
bet tai kiek laiko reikia tuos brown rice virti?? nes man net po 45 min virimo jie vistiek buvo kieti ir neisvire... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 07 19, 08:58)
Matai as turiu ta rice cooker puoda balti normalus ryziai jame isverda viskas ciki tik sudedu tuos brown rice tai visiskas pravalas,

Jei rice cooker rudus ryzius verdi reikia daugiau nei dvigubai vandens ipilt.

QUOTE(doviliushka @ 2007 07 19, 11:20)
bet tai kiek laiko reikia tuos brown rice virti??  nes man net po 45 min virimo jie vistiek buvo kieti ir neisvire...  g.gif

Niu nezinau kokie ryziai per 45 min neisvire, bet as puse metu kazkur vien tik rudus ryzius valgiau (cia kai sportavau taip reikejo) ir aisku kai normaliu baltu ryziu skonio jau net neatsiminiau tai rudi beveik skanus buvo (ypac kai valgoiau as juoes 2-3 kartus per diena) lotuliukas.gif Bet siaip tai priklauso nuo brand ryziu, man patinka tokie, kurie biski guminiai gaunasi, o ne sausi kaip miltai. As rudus ryzius visada prie zuvies darau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupa999: 19 liepos 2007 - 18:50
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 07 19, 08:50)
puiki_mamyte, tai gal tu omeny turi tuos laukinius ryžius? g.gif  nes tie tai tikrai ilgai verda, ir netgi kaip sakai, vos ne žali pasidaro.. jie tokie išvis neapdoroti... unsure.gif

QUOTE(Guggy @ 2007 07 19, 08:52)

Tie kur kaip kaimiski grudai tau atrode yra neapdirbti ryziai ir jo jie verda net virs valandos, bet man jie kai jau isverda tai skanesni nei paprasti rudieji... rolleyes.gif  O tie kur wicked idejus nuotrauka tai vadinasi brown rice ir jie jau poliruoti, todel forma tokia pat kaip baltu...

Gali but mergaites nezinau cia mano vyras uzmate neva labai sveika tai nusipirko visa didziuli maisa berods china town kazkur..... man jie kazkokie ne tokie pasirode, uztat nelabai supratau maniau kad visi jie brown rice tokie, bet matyt klydau 4u.gif dabar zinosim drinks_cheers.gif
QUOTE(pupa999 @ 2007 07 19, 10:49)

Sita zinau pyliau ko tik nedariau, zodziu paskutinis ss gavos, viena syki is ju plova kepiau (kad greiciau juso sunaudoti lotuliukas.gif ) tai tikrai kepe labai ilgaiiii, pyliau pyliau to vandesn bet is esmes skaniai gavos poto tik labai ilgai viskas nei paprastai uztruko.... 4u.gif
Papildyta:
Niu nezinau kokie ryziai per 45 min neisvire, bet as puse metu kazkur vien tik rudus ryzius valgiau (cia kai sportavau taip reikejo)

Matai gal mes nesusisnekejom, nes pasirodo yra apdirbti ir neapdibti tie laukiniai kaip sako... matyt mes tu laukiniu prisipirkom ir uztat jie vire kaip amzinybe, nes cia kur wicked idejus tai graziausi brown rice net nepanasusu i tuos laukinius, nes tie sakau kaip grudai kazkokie trumpi ir stori buvo....
Atsakyti
Niu nezinau kokie ryziai per 45 min neisvire, bet as puse metu kazkur vien tik rudus ryzius valgiau (cia kai sportavau taip reikejo) ir aisku kai normaliu baltu ryziu skonio jau net neatsiminiau tai rudi beveik skanus buvo (ypac kai valgoiau as juoes 2-3 kartus per diena)  lotuliukas.gif  Bet siaip tai priklauso nuo brand ryziu, man patinka tokie, kurie biski guminiai gaunasi, o ne sausi kaip miltai.  As rudus ryzius visada prie zuvies darau.

as Aldi pirkau juos. tai tu man papasakok kaip tu juos verdi (paprastam puode nes neturiu rice cooker). 4u.gif

QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 07 19, 10:55)
Gali but mergaites nezinau cia mano vyras uzmate neva labai sveika tai nusipirko visa didziuli maisa berods china town kazkur..... man jie kazkokie ne tokie pasirode, uztat nelabai supratau maniau kad visi jie brown rice tokie, bet matyt klydau  4u.gif  dabar zinosim  drinks_cheers.gif

Sita zinau pyliau ko tik nedariau, zodziu paskutinis ss gavos, viena syki is ju plova kepiau (kad greiciau juso sunaudoti  lotuliukas.gif ) tai tikrai kepe labai ilgaiiii, pyliau pyliau to vandesn bet is esmes skaniai gavos poto tik labai ilgai viskas nei paprastai uztruko.... 4u.gif
Papildyta:

Matai gal mes nesusisnekejom, nes pasirodo yra apdirbti ir neapdibti tie laukiniai kaip sako... matyt mes tu laukiniu prisipirkom ir uztat jie vire kaip amzinybe, nes cia kur wicked idejus tai graziausi brown rice net nepanasusu i tuos laukinius, nes tie sakau kaip grudai kazkokie trumpi ir stori buvo....

nu tikrai gal ne tokius nusipirkom... g.gif
Atsakyti
QUOTE(doviliushka @ 2007 07 19, 09:58)
aha man irgi tas labai skanu smile.gif  tik kaip jie angliskai vadinas...  g.gif 

o gauti Bean sprouts
nuplauk sauja zirniu ir palaikyk keleta deinu ir tu juos turesi mirksiukas.gif (sudygsta jie gan reitai,ypac jei i zip lock sudesi cool.gif
QUOTE(doviliushka @ 2007 07 19, 10:17)
as irgi kai bandziau virti brown rice man nesigavo...  doh.gif  viriau kaip paprastus ryzius, bet gavos neisvire (is tikruju tai viriau pagal instrukcijas ant pakelio - tiek laiko kiek sako)...  tada viriau dar, zodziu po kokiu geru 45 min vistiek jie man buvo kieti  doh.gif  kazkokia nesamone...  schmoll.gif

paprastam puode verdant dangtis turi labai gerai uzsidaryti,kad kuo maziau garu "pabegtu is jo" ir tikrai puikiai isverda ir labai skanus thumbup.gif (cia as su vyru valgau biggrin.gif ),o vaikai labiau megsta baltus ,bet karts nuo karto ir ju paragauja.Tiesa as i ryzius dar ir pakepintu darzoviu pridedu,labai pagerina skoni.
Atsakyti
QUOTE(mamia @ 2007 07 19, 11:33)
o gauti Bean sprouts
nuplauk sauja zirniu ir palaikyk keleta deinu ir tu juos turesi mirksiukas.gif (sudygsta jie gan reitai,ypac jei i zip lock sudesi  cool.gif

paprastam puode verdant dangtis turi labai gerai uzsidaryti,kad kuo maziau garu "pabegtu is jo" ir tikrai puikiai isverda ir labai skanus thumbup.gif (cia as su vyru valgau biggrin.gif ),o vaikai labiau megsta baltus ,bet karts nuo karto ir ju paragauja.Tiesa as i ryzius dar ir pakepintu darzoviu pridedu,labai pagerina skoni.

aciu smile.gif
o kiek laiko juos verdi? nes as apie 45 min viriau ir nieko man nesigavo... g.gif
Atsakyti
Blyn prakalbot apie varskes spurgas kazkuri kaip uzsimaniau dabar, mano tetis taip skaniai jas kepdavo sakes, o as kiek esu darius tai mano spurgos per balkona skraide biggrin.gif doh.gif aisku tai buvo labai senai doh.gif sugandindavom su broliu tesla poto metydavom puszalias per balkona doh.gif lotuliukas.gif
Fsio einu ieskot recepto ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 07 19, 12:13)
Blyn prakalbot apie varskes spurgas kazkuri kaip uzsimaniau dabar, mano tetis taip skaniai jas kepdavo sakes, o as kiek esu darius tai mano spurgos per balkona skraide  biggrin.gif  doh.gif aisku tai buvo labai senai  doh.gif sugandindavom su broliu tesla poto metydavom puszalias per balkona  doh.gif  lotuliukas.gif
Fsio einu ieskot recepto  ax.gif

Kai rasi normalu recepta, tai man pasakyk, nes as cia spurgu tema uzjudinau laugh.gif As noriu ju apvaliu, o ne su skylute. Man tos su skylute tai nespurgiskos tokios. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(maya @ 2007 07 19, 13:17)
Kai rasi normalu recepta, tai man pasakyk, nes as cia spurgu tema uzjudinau laugh.gif As noriu ju apvaliu, o ne su skylute. Man tos su skylute tai nespurgiskos tokios.  ax.gif

Maya radau va toki recepta panasusu kaip mano tevas darydavo, bet tu dar nekepk, jei gausisi pasakysiu as einu bandyt drinks_cheers.gif nerandu namie vanilino extrakto tikrai kazkada pirkau skaniau butu ciut ciut ipylus, a sirgi tik apvalias megstu jeigu ka.Zodziu parasyiu veliau, einu makaluot, jei nesigaus doh.gif lotuliukas.gif kazinkaip numatuot is to :slioso" 0.5kg varskes blush2.gif

QUOTE(Doma @ 2004 01 11, 09:22)
pasiulysiu dar viena spurgu recepta - truputi kitoks:

0.5 kg varskes
8 saukstai miltu
4 saukstai cukraus
2 tryniai
2 kiausiniai
sodos (kelimo milteliu) - nubraukta sauksteli
citrinos zieveles
druskos

Kiausiniai istrinami su cukrumi, issukama varske, sumaisoma su kiausiniais ir kitais produktais. Isminkoma, daromos graikisko riesuto dydzio spurgytes ir verdamos taukuose + aliejuje. Apibarstomos cukraus pudra.

Mano mama jas daznai daro, labai skaniai gaunasi. thumbup.gif

Atsakyti