Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee - 2

Tuoj jaučiu, kad teks užvesti atskirą skyrelį šokoladiniams tortams lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Šokoladinis-vyšninis tortas
Ką galiu pasakyti... Taigi ką galima pasakyti apie tortą, kurio sudėtyje daugiau nei pusė kg šokolado????? smile.gif)))) Labai šokoladinis, skonis labai intensyvus. Labai paprasta gaminti. Suvalgoma po mažą gabaliuką, tad šito torto užteko trims vaikams ir devyniems suaugusiems... ir dar gabaliuką atkovojau fotografavimui smile.gif))) Bet skanu smile.gif labai smile.gif Mišelės pateiktas receptas smile.gif

user posted image
user posted image
user posted image

Biskvitui
225 g šokolado
225 g sviesto
6 kiaušiniai
3/4 st. cukraus
1/4 st. kakavos
1 st. kapotų riešutų
1/2 a.š. druskos

Kremui
200 g. šokolado
200 ml grietinėlės
300 šaldytų vyšnių
1/2 st. cukraus

Glazūrai:
100 g šokolado
50 ml grietineles
50 g sviesto

Orkaitę įkaitinti iki 160С.
Formą 33х22 cm iškloti kepimo popieriumi.
Vandens vonelėje ištirpinti sviestą ir šokoladą, ataušinti, sumaišyti su tryniais. Baltymus išplakti kartu su cukrumi iki standžių putų. Riešutus sumaišyti su kakava ir druska. Per du kartus sumaišyti šokoladinę masę su baltymais. Taip pat per du kartus sumaišyti su riešutais. Tešlą išpilti į formą, kepti apie 50 min, tikrinti mediniu pagaliuku.
Iškeptą biskvitą visiškai atvėsinti. Galima palaikyti šaldytuve.

Vyšnias išvirti su cukrumi, kol sultys sutirštės. Ataušinti.
Kremui sutarkuoti šokoladą. Grietinėlę užvirinti ir verdančią užpilti šokoladą. Išmaišyti kol šokoladas ištirps. Ataušinti apie valand` šaldytuve.

Glažūrai viską ištirpinti vandens vonelėje.

Supjaustyti biskvitą į tris juosteles. Pirmą juostelę sutepti trečdaliu kremo, ant viršaus sudėti pusę vyšnių. Uždengti kita juostele, vėl kremas, vyšnios, biskvitas. Viršų išlyginti kremu ir padengti glazūra. Šonus galima pabarstyti riešutais.
Atsakyti
day
Tikrai padarysi tokį tortą - tai tik atitinkamus torto gabalus sudėti. Tikiuosi, tortas nebus transportuojamas ten ir atgal? Tada labai paprasta - darai stačiakampį tortą ir po to jį išpjaustai. Arba sudedi iš gabalų smile.gif
Jo, tas biskvitas - jėga! Tarp kitko ir be kakavos puikus smile.gif Labai džiaugiuosi, kad Paris Brest patiko smile.gif

tavi
Aš nežinau, ar ten dabar galima... o gal ir galima. Šiaip tai ir Švitrigailos yra, ir Tuskulėnų smile.gif

Vladislava
Kiek žinau nelengva, bet įmanoma. Mano pažįstami tai pritaikė tam reikalui specialią skardą, kurią deda tiesiai ant viryklės. Bet žinok, recepto tai nežinau, nes niekad nedariau smile.gif Pakočioti reikia, patempti reikia smile.gif

dianute
Nežinau, kas per kareiviška košė g.gif smile.gif)))) Žinau vienuolišką. Superinė smile.gif Perlinių, grikių ir ryžių kruopų mišinys smile.gif mniam smile.gif))) Orkaitėje daryti reikia smile.gif
Atsakyti
O jei šį tortą sukryžminti su girta vyšnia g.gif
Atsakyti
Nagi nagi...labai noriu vienuoliškos košės blush2.gif prašau... wub.gif
Atsakyti
Jetus kiek tų tortų su vyšniom ir su šokoladu. Nebeužteks mano šaldytų vyšnių atsargų blink.gif Paskutinį tai garantuotai darysiu - aš irgi šokolado gerbėja.

Glacee, dar norėjau parašyt, gal žinai kokių šokoladinių įdarų plikytiems pyragaičiams blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Glacee
Va as jau su klausimais kaip pristojau blink.gif Suku galva kur man klevu sirupa panaudot g.gif Kazin ar galima juo tortu virsu puosti? Nu tokiom juostelem plonom ar dar kaip nors? Nusipirkau as jo smalsumo vedama, o tai prisiskaiciau kad tai superinis dalykas. Ale zinok niekuom nenustebino. Matyt kad nieko nenusimanau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
P.S. Vyrui viska perdaviau wub.gif Anas pas mane ne mandras - kas paduota ta valgo. Valgo net ir 'kurybines nesekmes' 4u.gif Bet gi zinai kaip smagu kuom nors skaniu ir graziai paruostu nustebinti ax.gif Aj visos mes norim tu komplimentu, ne isimtis ir as lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Comma: 31 sausio 2007 - 22:11
QUOTE(day @ 2007 01 31, 11:30)
Jetus kiek tų tortų su vyšniom ir su šokoladu. Nebeužteks mano šaldytų vyšnių atsargų blink.gif  Paskutinį tai garantuotai darysiu - aš irgi šokolado gerbėja.

Glacee, dar norėjau parašyt, gal žinai kokių šokoladinių įdarų plikytiems pyragaičiams  blush2.gif  4u.gif

Imk kremą kaip Karpatei maišyk su šokolado milteliais ar tripdytų šokoladu. Gali maišyti tirpią kavą.
Papildyta:
Tiesa ,Glacee. Kokį šokoladą naudoji ar iš parduotuvės (na tą plytelėmis) ar kulinarinį. Kažkada mačiau pirkti Odminių gatvės kulinarijoj. Ko gero gatvė ne ta , bet šalia Katedros tam rajone (gal Stuokos - Guzevičiaus)
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2007 02 01, 07:09)

Papildyta:
Tiesa ,Glacee. Kokį šokoladą naudoji ar iš parduotuvės  (na tą plytelėmis) ar kulinarinį. Kažkada mačiau pirkti Odminių gatvės kulinarijoj. Ko gero gatvė ne ta , bet šalia Katedros tam rajone (gal Stuokos - Guzevičiaus)

Glacee buvo minėjusi lietuvišką "Black" šokoladą. Kainuoja tik 99 cnt. Pirkau Norfoje. Toks raudonas popieriukas. Atrodo "Vilniaus pergalė" gamina.
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2007 02 01, 17:00)
Glacee buvo minėjusi lietuvišką "Black" šokoladą. Kainuoja tik 99 cnt. Pirkau Norfoje. Toks raudonas popieriukas. Atrodo "Vilniaus pergalė" gamina.

aciuks.gif
Atsakyti
Ezogelin - lęšių ir bulguro sriuba
Visiškai paprasta, pats tas, kai už lango žiema smile.gif

user posted image

50 g sviesto
1 nedidelis svogūnas
100 g raudonųjų lęšių
100 g bulguro
400 g skardinė pomidorų savo sultyse
šaukštelis pomidorų pastos
1,5 l daržovių nuoviro (galima sultinio, galima vandens)
druska, pipirai pagal skonį, cukrus ant šaukšto galo

puode ištirpinti sviestą, lengvai apkepinti supjaustyta svoguna. Į puodą įpilti daržovių nuovirą, užvirinti ir supilti perplautas kruopas, sauksteli pomidoru pastos. Virti apie penkiolika minuciu, pomidorus susmulkinti blenderiu, tyrę supilti į sriubą. Pasūdyti ir supilti cukrų. Pavirti dar dešimt minučių.
Aš pabarsčiau džiovintais bazilikais. Pagal taisykles ezogeliną reiktų pagardinti mėtomis ir nemažu kiekiu saldžiosios paprikos ištirpintos svieste (t.y. turėtų gautis tokia paprikos-sviesto tyrelė), bet aš paprikos schmoll.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 02 vasario 2007 - 09:11
Senai buvau nusižiūrėjus, o šiandien pagaliau su mama išbandėm pseudokoldūnus bigsmile.gif Niam niam koks skanumėlis user posted image user posted image user posted image Sakėm dar ne kartą gaminsim 4u.gif 4u.gif 4u.gif Labai paprasta ir greita, ir be to labai skanu essen.gif
Papildyta:
QUOTE(Glacee @ 2007 02 01, 19:44)
100 g bulguro

Glacee, o kas tas bulguras? blush2.gif
Atsakyti
oi, tavi, kryžmintoja:)))))))
manau, nelabai išeis, net nežinau ką su kuo sukryžminti smile.gif crocus 4u.gif teisingai rašė dėl šokolado. Labai gerai tinka kepiniams. Pavalgyti mėgstu kitą, bet kepiniams šitas - super smile.gif

bazuka
pasistengsiu šį savaigalį smile.gif

day
gal dar ką nors sugalvosiu lotuliukas.gif lotuliukas.gif aš tai vyšnių dar turiu smile.gif Man šitas tortas labai patiko, jame kremas nesijaučia, o išeina kaip toks vientisas minkštas keksas. Mniam:)
tavi gerai rašė, kad galima plikytą kremą šokoladiniu padaryti, dar galima purų ganašą padaryti, galima tiesiog plaktą grietinėlę su kakava išplakti, galima įdaryti šokoladiniais ledais smile.gif

Comma
net neabejoju, kad tau komplimentai priklauso ir jų bus su kiekvienu kartu vis daugiau smile.gif sprendžiant vien tik iš tavo užsispyrimo biskvitą kepant smile.gif thumbup.gif
Aš kažkaip klevų sirupo nenaudoju, (man vyšnių uogienė skaniau smile.gif)))) ) bet žinau, kad su juo dažniausiai patiekiami blynai, spurgos, vafliai (stori). Kažkur mačiau keksų receptų su klevų sirupu, galima naudoti įvairiuose marinatuose mėsai.

crocus, tavi 4u.gif

Eni
labai smagu, kad "koldunčikai" patiko smile.gif Iš tikrųjų paprasta ir labai greitai smile.gif

bulguras - tai termiškai apdorotų kviečių grudų kruopos. Būna įvairių dydžių. Bulguras - pagrindinis "tabbuleh" salotų ingredientas smile.gif Kai bus šviesu nufotkinsiu, nes dabar neišeina smile.gif Nepainioti su kuskusu smile.gif tai skirtingi dalykai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 01 vasario 2007 - 20:16