Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee - 2

bazuka, crocus
aš ir pati susipainiojau smile.gif)) "dark"!!!!!

tavi
galima, galima smile.gif)))
džiaugiuosi, kad višta patiko smile.gif aš šiandien irgi kartojau, nes šeimyna labai parašė smile.gif O girtoje vyšnioje, jei trūksta šokolado, tai galima ne paprastą grietinėlę plakti, o pasidaryti ganašą, bet ne tradiciškai, o purųjį.

laurindre
košė iš tikrųjų thumbup.gif gal tiesiog sumažink porciją ir viskas smile.gif Atrodo, ją rodė aktorė Ala Budnickaja savo laidoje. Bet dabar tos laidos - Mir ženščiny nerodo.

yuki
kaip malonu, kad keksas patiko smile.gif Jooooo, šokolado ten tikrai netrūksta smile.gif
Rašymui ant torto nieko ypatingo nereikia - tik rankų ir tutelės arba konditerinio maišelio smile.gif
Morkų pyragą galima kepti su kvietiniais miltais, ruginiai nebūtini smile.gif

editam
kaip šaunu smile.gif ištikrųjų skanus dalykas smile.gif

mazuliux
džiaugiuosi, kad viskas patiko smile.gif Galima ir nedėti tos citrinos, tiesiog aš pati - jei ne šokoladą, tai tada ką nors citrininio darau smile.gif))))))
Lakštus tu ryškiai perkepei, nereikėtų tiek ilgai palikti. Bet vis tiek smagu, kad skonio nesugadino smile.gif O taip - Ugnužė tau viską pasakė smile.gif Po perpjovimo tai šitas tortas atrodė labai vienalytis, iš karto negalima buvo atskirti, kur tešla, kur kremas smile.gif

Ugnužė
4u.gif

reallywomen
oi, nemačiau tavo žinutės apie lazaniją schmoll.gif Žinok, lakštų lazanijai aš pati nedarau. Makaronus darau tik iš kiaušinio, druskos, poros lašų aliejaus ir miltų - tiek, kiek paims.
Nežinau, ar čia tiktų lazanijai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 03 vasario 2007 - 17:49
Lamadžo
Šio patiekalo pavadinimo variantų yra daug - lachmadžun, lajmadžu... minipica su traškiais krašteliais ir sultingu įdaru, be sūrio

user posted image
user posted image

teslai:
2 stiklines miltu
saukstelis sausu mieliu
3 saukstai aliejaus
druska
apie puse ir truputi daugiau stiklines silto vandens
puse sauksto cukraus

idarui:
300 g mesos (jautienos, vi6tienos, avienos, kalakutienos)
3-4 skilteles cesnako
1 nedidelis svogunas
1 raudonoji paprika
puse skardines konservuotu pomidoru savo sultyse
didelis pundelis supjaustytų smulkiai petražolių
aitriuju pipiru, druskos, juoduju pipiru
džiovinto baziliko, dašio,

mėsą, česnaką, svogūną, papriką, pomidorus sumalti mėsmale. Įdėti prieskonius, petražoles, truputį petražolių palikti pabarstymui. Faršas turi būti skystas, kad galima būtų jį lengvai tepti. Jeigu yra pertirštas, tai įpilame pomidorų sulčių arba vandens.

mieles ištirpinti vandenyje su cukrumi, palaukti kol suburbuliuos. Persijoti miltus, sumaišyti su vandeniu ir mielėmis, iš visų ingredientų užminkyti tešlą, laikyti šiltoje vietoje apie pusvalandį. Padalinti tešlą į mažo kiaušinio dydžio gabaliukus, juos labai plonai iškočioti. Blynelius (po du) sudėti į skardą. Įdarą plonai užtepti ant blynelio, pašauti į orkaitę. Kepti apie 5-7 min labai karstoje orkaiteje - apie 240 C.

Plonas ir calzone tipo picas aš kepu iš šitos tešlos.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 03 vasario 2007 - 19:11
SOS mergaites help.gif
Esu grietinieciu gamybos procese smile.gif Va kvailas klausimas pristojo - tesla kocioti ant miltais barstyto stalo, aliejum tepto ar sauso? Pagelbekit kuri daret mirksiukas.gif Dekavoju is anksto wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Comma @ 2007 02 03, 19:36)
SOS mergaites help.gif
Esu grietinieciu gamybos procese smile.gif Va kvailas klausimas pristojo - tesla kocioti ant miltais barstyto stalo, aliejum tepto ar sauso? Pagelbekit kuri daret mirksiukas.gif Dekavoju is anksto wub.gif


Aš kočiojau pabarstydama miltais
Atsakyti
Šiandien daraiu vienulišką košę. Truputėlį per mažai pasiūdžiau, bet bevalgant įmaišiau prieskonių. Šeimai labai patiko. thumbup.gif Dariau su grybais.
Kažin jei kitą kartą pabandyčiau su faršu?
Atsakyti
QUOTE(Comma @ 2007 02 03, 20:36)
SOS mergaites help.gif
Esu grietinieciu gamybos procese smile.gif Va kvailas klausimas pristojo - tesla kocioti ant miltais barstyto stalo, aliejum tepto ar sauso? Pagelbekit kuri daret mirksiukas.gif Dekavoju is anksto wub.gif


Aš jau gal ir pavėlavau, tačiau kočiojau nebarstydama niekuo ir netepiau aliejum - kočiojau ant padėkliuko ir man nelipo, juk tešla ten su sviestuku, pakankamai riebi...
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 02 03, 20:11)
Aš jau gal ir pavėlavau, tačiau kočiojau nebarstydama niekuo ir netepiau aliejum - kočiojau ant padėkliuko ir man nelipo, juk tešla ten su sviestuku, pakankamai riebi...

kai aš kočiojau, barsčiau miltais, tiesiog pirma dar siek tiek paminkiau, kad būtų įmanoma kočioti, nes minkyti daug tingiu, vos tik visi ingridientai siek tiek susilipdo, iškart ant stalo viską metu... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2007 02 03, 19:11)
Aš jau gal ir pavėlavau, tačiau kočiojau nebarstydama niekuo ir netepiau aliejum - kočiojau ant padėkliuko ir man nelipo, juk tešla ten su sviestuku, pakankamai riebi...


Katu aciu ir tau wub.gif

Iskepiau jau pirma partija. Aisku nedaturejau neparagavus smile.gif Skanu!!! Ir net labai thumbup.gif Ale tik is per didelio stropumo klaida padariau doh.gif Sugalvojau biskiuka soniukus uzspaudyti, tai aisku jie man visi virsuje issiziojo lotuliukas.gif Na bet nieko, kita partija i orkaite pasoviau be klaidu mirksiukas.gif Tikiuosi bus graziu, kad galeciau nupotkinti tongue.gif
Glacee aciu kad tu cia esi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Comma @ 2007 02 03, 21:03)
Katu aciu ir tau wub.gif

Iskepiau jau pirma partija. Aisku nedaturejau neparagavus smile.gif Skanu!!! Ir net labai thumbup.gif Ale tik is per didelio stropumo klaida padariau doh.gif Sugalvojau biskiuka soniukus uzspaudyti, tai aisku jie man visi virsuje issiziojo  lotuliukas.gif Na bet nieko, kita partija i orkaite pasoviau be klaidu  mirksiukas.gif Tikiuosi bus graziu, kad galeciau nupotkinti tongue.gif
Glacee aciu kad tu cia esi wub.gif

Ačiū už grietinietį 4u.gif O turbūt ne vieną porciją darei. Man tai iiš porcijos išėjo viena skardikė lygiai 12 grietiniečių. Labai skanu vakarienei šilti su pienuku. Varysiu rytoj varškytės nusipirkt. Kartosim thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2007 02 03, 21:03)
Ačiū už grietinietį 4u.gif  O turbūt ne vieną porciją darei. Man tai iiš porcijos išėjo viena skardikė lygiai 12 grietiniečių.  Labai skanu vakarienei šilti su pienuku. Varysiu rytoj varškytės nusipirkt. Kartosim thumbup.gif


I sveikatyte 4u.gif
Kepiau is karto is dvieju blush2.gif Jau taip as ju norejau, kad nusprendziau rizikuoti - sakiau kokie gausis tokius ir valgysim. Gavosi thumbup.gif Vyras net i darba nunese vietiniams paragauti - lauksiu atsiliepimu smile.gif
Dabar svajoju apie toki 'Zieda'. Vyresnes mamos turetu prisiminti juos is mokyklos laiku. Kainavo vienas toks sausainis (net nezinau kaip toki pavadinti) 22 kapeikas... Su riesutais ant virsaus, trapus... nu labai skanus blush2.gif Glacee gal tu ka nors zinai apie juos? blush2.gif
Tiesa dar apie grietiniecius: kadangi cia kur gyvenam sviesto be druskos ( o jos ten tiek kad mes net sumustiniams neperkam, nes per suru) nerasi nei su ziburiu, tai teko tesla uzmaisyti su kepimui skirtu margarinu. Skonis neblogas, bet gal su sviestu buna skaniau? ax.gif Aj bet abejoju lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Comma: 04 vasario 2007 - 00:56
Comma
ir aš noriu grietiniečio smile.gif Pavaišinsi? smile.gif Smagu, kad grietiniečiai patiko smile.gif Trapi tešla su sviestu būna trapesnė, turi kiek kitokią struktūrą, bet labai smarkiai tai nesijaučia smile.gif Nors aš asmeniškai kažkaip nenaudoju margarino, tik į vieną pyragą dedu smile.gif
Turiu trapių žiedų receptą smile.gif tuoj įmesiu smile.gif

crocus, Katu, dianute, Comma
Grietiniečių klubas thumbup.gif bigsmile.gif

Moonlit
drinks_cheers.gif tikrai skani košė smile.gif jei su mėsa, tai daryčiau su mėsos gabaliukais, manau, kad faršui dvi valandos - perdaug smile.gif nežinau, čia tik mastau šitaip smile.gif

Trapūs žiedai
10 ziedu:
385 g miltu
154 g cukraus
231 g sviesto
54 g kiausiniu ~ vienas L dydzio
druskos, šaukštelis kepimo miltelių
73 g riesutu

sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui pilant kiausinius, iberti druską. Po to sujungti su miltais ir kepimo milteliais. Tešlą kočioti 6 - 7 mm storiu, išspausti žiedus, aptepti kiaušiniu ir pabarstyti kapotais riešutais. Kepti 230 - 240 C, kol gražiai paruduos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 10 vasario 2007 - 15:14
Kriaušės, įdarytos kepenėlėmis su riešutais
Labai mėgstu mėsą su vaisiais. Kepenėlės su obuoliais, vyšniomis ir t.t. kiek pabodo, tad suradus lenkų žurnale KUCHNIA šitą receptą nusprendžiau jį kuo greičiau išbandyti, nepaisant, švelniai tariant, ne visiškai apetitingų nuotraukų smile.gif)))) O man gavosi nufotografuoti dar prasčiau smile.gif)))) bet skonis atpirko viską smile.gif Labai skanu, nors nemegstu ilgo ingredientu saraso:)))) bet pasirode viskas paprasta smile.gif

user posted image
250 g paukstienos kepeneliu
0,5 l sultinio
2 kvapiuju zirneliu grudeliai
1 lauro lapelis
3 saukstai kapotu riesutu (turejau graikinius)
1 saukstelis dziovintu baziliku
1 saukstelis dziovintu peletrunu
3 saukstai raudonojo vyno
1 nedidelis svogunas
1 saukstas aliejaus
2 kiausiniai
50 g grietineles
6 kietos kriauses
druska, šviežiai malti juodieji pipirai

Kepenėles išvirti sultinyje su kvapiaisiais pipirais, lauro lapeliu. Ataušinti sultinyje. Kepenėles sumalti, įberti riešutus, džiovintas žoles, vyną, grietinėlę, pakepintus aliejuje svogūnus, druską, pipirus. Kiaušinius išplakame ir sujungiame su kepenėlėmis. Kriaušes reikia perpjauti pusiau, šaukšteliu išgremžti vidų, paliekant postores sieneles, pripildyti faršu. Kepti apie pusvalandį 180 C.


Papildyta:
Dariau tik tris kriaušes, o kepeneliu isviriau daugiau, tad faršo dar liko. Kitą dieną pasidariau

Kepenėlių blyneliai su varškės padažu
Vietoje tradicinių kepenėlių su svogūnais, ar tortų su majonezu. Mniam smile.gif

user posted image
Faršas kaip įdarytose kriaušėse (receptu aukščiau)
12 - 15 vysniniu pomidoru
aliejaus kepimui

padažui:
100 g MUSU varskes surelio
2 saukstai grietines
3 skilteles cesnako
pora saukstu kapotu krapu

Ikaitintoje keptuvėje iškepti šešis plonus blynelius. Nusausinti ant servetėlės. Pomidorus perpjauti pusiau, lengvai apkepti aliejuje. Varškę ištrinti su grietine, česnakais ir krapais.

Blynelius sluoksniuoti su padažu ir kepintais pomidorais. Pabarstyti krapais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 10 vasario 2007 - 22:34