Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee - 2

Kepiau vakar Lamadzo smile.gif Aciu uz recepta, labai idomi ir skani alternatyva picai. Idaras pavyko laaabai skaniai smile.gif

Tik kazkodel man nelabai pakilo tesla (neissipute krasteliai). g.gif
Gal per trumpai leidau mielems "burbuliuoti"? smile.gif Ir siaip tesla pasirode kietoka, kad galetu smarkiai iskilti.


user posted image
Atsakyti
Šeštadienį vėl buvau Sangaidoj.... unsure.gif Tarp kitų pirkinių ir konditerinio maišelio antgalis plikytiems pyragaičiams prikimšti bigsmile.gif Vos iškenčiau iki ryto,kad galėčiau išbandyti, tai kepiau Paris Brest žiedą ir prikimšau šiek tiek pasikoreguotu kremu (vietoj sviesto išplakiau grietinės su grietinėle ir sujungiau su varškės - kondensuoto pieno plakiniu). Labai puošnus ir skanus dalykėlis thumbup.gif
Tik man kai kurie pyragėliai vėsdami atšoko vienas nuo kito ir buvusiose sukibimo vietose kiek drėgnesni buvo. Nuotraukoje kaip tik tokią vietą nufotkinau. Kažin ką ne taip dariau? Gal per arti juos sudėjau?? Nes kepiau i rvėsinau tikslai pagal instrukcijas unsure.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Portuke: 25 vasario 2007 - 20:54
as kazkodel prisibijau kepti plykytos teslos kepinius, nors megstu be proto
Atsakyti
kazkodel nesimato foto, tai ikeliu dar karta Lamadzo foto:

user posted image
Atsakyti
Turiu skorpionžuvės briketus. Ką siūlai padaryti su jais?
Atsakyti
Aš irgi tą pačią skiorpionžuvę turiu, tai kepu žuvies kotletukus. Visai nieko, tik kad jau atsibodo. Tai dabar pertrauką su jais darau.
O iš tikro tai norėjau paklausti, ar tikrai kepant morengus juos reikia kepti (t.y. laikyti truputį virš šimto temperoj) beveik porą valandų (na konkretus laikas nuo dydžio priklauso). Nuo karpatės kai lieka baltymų bandžiau morengus kepti. Vaikams labai patiko, tik užkniso porą valandų prie orkaitės stovėti, nes nors kiek padidinus tempera, pradeda gelsti. Taigi - ar tikrai tie morengai tiek ir kepa?
Ačiū iš anksto.
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2007 02 26, 18:21)
Aš irgi tą pačią skiorpionžuvę turiu, tai kepu žuvies kotletukus. Visai nieko, tik kad jau atsibodo. Tai dabar pertrauką su jais darau.
O iš tikro tai norėjau paklausti, ar tikrai kepant morengus juos reikia kepti (t.y. laikyti truputį virš šimto temperoj) beveik porą valandų (na konkretus laikas nuo dydžio priklauso). Nuo karpatės kai lieka baltymų bandžiau morengus kepti. Vaikams labai patiko, tik užkniso porą valandų prie orkaitės stovėti, nes nors kiek padidinus tempera, pradeda gelsti. Taigi - ar tikrai tie morengai tiek ir kepa?
Ačiū iš anksto.


Morengai turi ne kepti, o džiūti orkaitėje. Tai jie daro pakankamai ilgai - 2 ir daugiau valandų (didesni džiūna ilgiau).
Atsakyti
Meduolis su riešutiniu griliažu
Varčiau labai-labai seną konditerinę knygą. Dar mano senelio smile.gif
Labai minkštas, purus bet saldokas (ne senelis, o meduolis lotuliukas.gif ). Kitąkart mažinsiu cukraus kiekį, o kad kitas kartas bus - tai tikrai smile.gif


user posted image
user posted image

Meduoliui:
200 g cukraus
450 g mąki (300 - kvietiniu ir 150 - ruginiu)
2 kiaušiniai
5 šaukštai grietinės
2 šaukštai medaus
kepimo milteliai pusei kg miltų
mažiau nei pusė a.šaukštelio sodos
100 g sviesto

Riešutinis griliažas:
2 šaukštai medaus
50 g cukraus
50 g sviesto
200g kapotu graikiniu riesutu

Orkaite 170-180 C, forma - 20x30 cm
Sviestą išsukti su cukrumi, palaipsniui įmušti kiaušinius. Sodą išmaišyti grietinėje, ir palaipsniui supilti į sviesto masę. Įmaišyti medų, persijotus miltus su kepimo milteliais. Padalinti tešlą į dvi dalis. Dabar prasdeda įdomumas smile.gif Pusę tešlos iškloti ant kepimo popieriaus, tešla nei kočiojasi, nei pilasi. Klojimo procesas kiek sudėtingas. Kol viena dalis kepa, paruošti griliažą - medų, cukrų, sviestą ištirpinti,suberti riešutus ir minutę pakepti.
Iškloti kitą pusę, ant viršaus užtepti griliažo ir iškepti. Kepa maždaug 15-20 min. Sluoksnius pertepti rūgščiu džemu.

Originaliame recepte pertepimui buvo skirtas sviestinis kremas, bet aš pertepiau vyšnių džemu sumaišytu su citrinų sultimis.
Atsakyti
Mšoš - raudonųjų pupelių tyrė
Populiarus kaukazietiškos virtuvės patiekalas, tik skirtingose šalyse vadinasi kitaip - pchali, mšoš... o mes dar galime pavadinti naujamadišku žodžiu dipas smile.gif mšoš tepamas ant lavašo, galima ant tortilijų - kam kaip patinka

user posted image
user posted image

1 skardine konservuotu pupeliu (400 g)
100 g smulkintu graikiniu riesutu
2 saukstai alyvuogiu aliejaus
1 + 1 saukstai citrinos sulciu
1 skiltele cesnako
mazas gabaliukas cili pipiro
ziupsnelis druskos, cukraus
keletas sakeliu petrazoliu
plonai supjaustyto svoguno ziedai

Svogūnus pamarinuoti citrinos sultyse. Pupeles nuvarvinti, sumaišyti blendryje arba sumalti mėsmale. Viską, išskyrus svogūnus sumaišyti, patiekti su marinuotais svogūnais.


Papildyta:
Aštrūs žuvų kotletai

user posted image
user posted image

500 g zuvies file, (blokeliu)
1 kiausinis
puse cili pipiro arba 2-3 saukstai saldziarugscio cili padazo
1-2 saukstai sojos padazo
3-4 cesnako skilteles
keli zaliuju svogunu laiskai, smulkiai supjaustyti
puses citrinos zieveles nutarkuotas geltonasis sluoksnis
puse saukstelio duskos

žuvį sumalti mesmale stambiu sieteliu arba smulkintuvo pagalba. Visus ingredientus sumaišyti, formuoti nedidelius kotletukus ir kepti įkaitintame aliejuje.

Atsakyti
kismet
dziaugiuosi, kad lamadžo patiko smile.gif bet kiek matau iš nuotraukos mielinė tešla yra neiškilusi ir neišminkyta. O kodėl ji buvo kieta? Mano tai labai minkšta gaunasi, bet kai iškyla, tada lengva su ja dirbti smile.gif

Portuke
o, koks gražus vainikas gavosi smile.gif Manau, kad reikėjo mažesnį apskritimą daryti smile.gif tavo plikyti labai normaliai sureagavo, kai negavo draugiško peties bigsmile.gif

padruske
nebijok smile.gif jie nesikandžioja smile.gif tik pradėk ir viskas bus gerai smile.gif

tavi
Ir kaip aš žinojau???? smile.gif nors galvojau jų dar šiandien nedėti smile.gif išprovokavai smile.gif dar blyneliai pas mane yra štai čia smile.gif

vilytte
Aga, taip džiovinti ir reikia smile.gif maždaug vieną - dvį valandas, bet ne daugiau, nes tada tikrai jau nebeiškeps kaip reikia smile.gif

Katu
4u.gif

Atsakyti
Hm, gal i tesla per mazai pyliau vandens ir buvo per daug miltu? smile.gif Is manes nekokia kulinare. Bet iskociojusi buvau LABAI plonai, keliu mm storio, kai kur net persisviete truputi... Kita karta bandysiu daugiau vandens.
Atsakyti
QUOTE(kismet @ 2007 02 26, 12:00)
kazkodel nesimato foto, tai ikeliu dar karta Lamadzo foto:

user posted image



Na, ir as kepiau lamadzo, bet tokio kalno nesugebejau prikepti... lotuliukas.gif lotuliukas.gif tik du iskepu, tai du varniukai iskarto sulesa.. doh.gif man irgi gavosi kietoki, bet skanu buvo - taip trasku ax.gif nors gal siek tiek minkstesne tesla galetu buti. Kita karta zinosiu kaip daryt, nes jau chebra reikalauja picučių 4u.gif
Atsakyti