Įkraunama...
Įkraunama...

Žaidžiame virtuvę su Glacee - 2

Glacee,ateinu eilinį kartą pagirt ir padėkot už liuksišką receptą drinks_cheers.gif

Kepiau Lamadžo essen.gif tešlos minkiau iš trigubos normos,išnyko momentaliai thumbup.gif blink.gif vaikai dar pareiškė-"mama,gal gali jų dar iškepti,kad rytoj pusryčiams būtų" blink.gif Ir ką ....teko minkyt tešlos(šį kart dvigubą normą ax.gif )ir kept vėl rolleyes.gif

Beja,kepant sugaišau viso labo valandą thumbup.gif


Dėkui Glacee už receptą aciuks.gif
Atsakyti
Turiu klausimeli:

Ar butina vyšnios-girtuoklės biskvitą kepti dieną prieš? Ką tai duoda? g.gif
Man taip neišeina,nes laiko mažai turiu.Aar nelabai bus blogai jei iškepsiu, atšals ir padarysiu tortuką? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Justicija @ 2007 03 22, 12:12)
Turiu klausimeli:

Ar butina vyšnios-girtuoklės biskvitą kepti dieną prieš? Ką tai duoda?  g.gif
Man taip neišeina,nes laiko mažai turiu.Aar nelabai bus blogai jei iškepsiu, atšals ir padarysiu tortuką?   4u.gif

Aš tai neapsižiūrėjau, kad reikia kept iš vakaro biskvitą, tai kai susiruošiau kept jau buvo vėlu ką nors keist doh.gif Tai iškeptą ir atvėsusį biskvitą susukau į kepimo popierių ir palaikiau šaldytuve porą val. gavosi puikiai thumbup.gif
Manau, jis pastovėjęs truputį tvirtesnis,kietesnis tampa, nes juk labai daug grietinėlės ir vyšnių dedasi, tvirtas turi būt , kad atlaikytų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Portuke: 22 kovo 2007 - 18:36
...nesigavo pseudokoldūnai verysad.gif tešla atsiskyrė nuo mėsos, tai gavosi mėsos kukulaičiai su leistinukais rolleyes.gif bet skanu vis tiek buvo... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(wild @ 2007 03 23, 14:24)
...nesigavo pseudokoldūnai  verysad.gif  tešla atsiskyrė nuo mėsos, tai gavosi mėsos kukulaičiai su leistinukais  rolleyes.gif  bet skanu vis tiek buvo...  biggrin.gif

A tu padarei tą pačią klaidą kaip aš mirksiukas.gif Reikia įdedi vieną palauki kol vanduo užvirs dedi sekantį ir tt.
Atsakyti
QUOTE(wild @ 2007 03 23, 14:24)
...nesigavo pseudokoldūnai  verysad.gif  tešla atsiskyrė nuo mėsos, tai gavosi mėsos kukulaičiai su leistinukais  rolleyes.gif  bet skanu vis tiek buvo...  biggrin.gif

O man taip buvo,kai per tirštą tešlą padariau, o su skystesne gavosi puikiai.
Atsakyti
Buvau skonio pasaulyje, kaip ir sakiau man tai brangiai kainavo doh.gif Prisipirkau prieskoniu uz 30 unsure.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Balandėliai pekino kopūstų lapuose thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

aciu Glacee, uz saunu recepta. Tik rasei, kad tau lapai luzinejo, o as kazkuriam zurnale perskaiciau, kad kopustus, pekino kopustus ir t.t. keleta min. galima palaikyti mikrobangu krosnelei ir thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif labai minkstuciai ir kengvai susisuko. biggrin.gif Tik labai jau maziuciai gavosi tie balandelinukai biggrin.gif
Atsakyti
Vėlykos artėja.... Ar jau pasėjote žolytę? smile.gif

Pavasarinės bandelės
Pernai kepiau Vėlykoms tokias bandeles. Visiems labai patiko smile.gif Dažnai kepu ir dabar, tik formuoju paprastai

user posted image
user posted image

11 g sausų mielių (vienas pakelis)
50 ml šilto vandens
250 ml pieno
60 g sviesto
50 g cukraus
pusantro a.š. druskos
1 kiaušinis
apie 600 g miltų

Mieles ištirpinti šiltame vandenyje + 1 v.š. cukraus. Tegul lengvai užburbuliuoja. Piene ištirpinti sviestą, cukrų ir druską. Pieno mišinį ataušinti iki 40-45°C, tada sumaišyti su mielėmis ir kiaušiniu. Palaipsniui pilant miltus užminkyti tešlą. Ji turi būti elastinga ir minkšta. Galima palikti tešlą nakčiai šaldytuve arba šiltoje vietoje kelioms valandoms kol dvigubai paaugs.

Tešlą padalinti į 14 - 16 dalių. Paukšteliams reikia ipadaryti volelius maždaug 22-25 cm ilgio. Surišti juos paprastu mazgeliu, paliekant vieną galą ilgesnį. Tą galą lengvai priploti ir įpjauti į kelias dalis - tai bus uodega. Trumpesnės dalies galiuką lengvai susmailinti - tai bus snapelis. Kildinti apie 45 min. Patepti kiaušinio plakiniu , pagal pageidavimą pabarstyti aguonomis, sezamu ar dar kuo nors smile.gif ir kepti 190 C apie 20 min - kol graziai pagels. Akytes padarti įsmeigus gvazdikėlius. Aš dar į snapelį įsmeigdavau cukatą.

Kiškučiams suformuoti pailgą bandelę, iš šonų žirklėmis įkirpti ausytes (stengtis padaryti ilgesnes, gale - įkirpti uodegytę smile.gif


Papildyta:
Vėlykinis krepšelis
labai efektingai atrodo, bet dėl didelio kiekio miltų nelabai valgomas - yra kietas - kaip kitaip laikytų formą? smile.gif labai greitai sudžiūna. Turėjau džiuvėsėlių ilgam smile.gif)))

user posted image
user posted image

650 g miltų
250 ml pieno
1 + 1 tryniai (iš jų vienas patepimui)
pakelis sausų mielių
50 g sviesto
80 g cukraus

Reikalingas dubėnėlis. Aš turėjau 24 cm diametro ir 11 cm aukščio, apvyniojau jį kepimo popieriumi, sutvirtinau virvute ir ant jo kepiau.

Užminkyti paprastą mielinę tešlą. Kai paaugs, formuojame 8 volelius (dubens apskritimo ilgis plius 3 cm). 6 supiname į krepšelį ant apversto dubens, sujungimo vietas tepame tryniu. Du volelius supiname virvele, padarome krepšelio kraštą.
Kepame apie 40 min. 200 C.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 24 kovo 2007 - 18:12
Pyragas su faršu
tiesiog skanu smile.gif planavau daryti kišą, o išėjo taip lotuliukas.gif

user posted image

350 g miltu
100 g labai salto sviesto
1 trynys
100 g grietinės
žiupsnelis druskos
puse šaukštelio kepimo miltelių

Įdaras
mesos idaras:
1 vidutinio dydžio svogūnas
3-4 česnako skiltelės
300 g faršo
400 g susmulkintų pomidorų savo sultyse
druska, pipirai, bazilikas
aliejus
varskes idaras:
200 г varškės
50 g tarkuoto fermentinio surio
100 g grietines
saukstas smulkiai supjaustytu krapu
uzpilui:
150 ml grietines 12%
3 kiausiniai

Sviestą sukapoti su miltais ir kepimo milteliais, grietinę išmaišyti su tryniu ir druską, l. greitai sujungti miltus su grietine, suformuoti rutulį ir palaikyti šaldytuve.

Įdarams:
mėsos
svogūną supjaustyti, česnaką susmulkinti, apkepti aliejuje. Po to pridėti faršą, irgi lengvai apkepti, supilti pomidorus, drusk1, pipirus, bazilika, patroškinti, kol išgaruos didesnė dalis skysčio.

Varškės įdarui viską sumaišyti

Tešlą iškočioti, iškloti formą (22 - 24 cm), tešlą subadyti ir apkepti apie dešimt-penkiolika minučių, kol pagels. Tada išimti iš orkaitės, į apačią sudėti varškės įdarą, ant jo sudėlioti faršą ir užpilti užpilu. Kepti kol gražiai pagels.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 24 kovo 2007 - 19:35
tavi
reiškia, reikia platinti džinsus tongue.gif O kas dėl prieskonių.... hm... ir iš kur aš tai pažįstu?????????? lotuliukas.gif

dianute
vis galvoju juos pagaminti, gal net rytoj g.gif tai ir įdėsiu smile.gif

@asta
tikiuosi, kad aksominis tau irgi patiks smile.gif Labai smagu, kad lamadžo patiko... bet užjaučiu, kad tiek daug reikėjo kepti smile.gif

Tosk
pažvelk, gal pyragas su faršu tau patiks? Šiaip aš labai retai kiaulienos faršą naudoju, tik koldūnams ir balandėliams smile.gif O aksominis yra taip lengvai pagaminamas, kad suklupti ten nėra kur smile.gif svarbu baltymų neišvirti ant garų vonelės, o taip kitų povandeninių akmenų nebėra smile.gif

Mama_Tania
žinok, aš viską kepu ant kepimo popieriaus, niekas neprilimpa. O šita tešla man labai patinka. Tai yra labai populiari tešla Vokietijoje, atrodo pagal Dr.Oetkerį. Tinka beveik viskam ir yra labai paprasta smile.gif

Monikutė
sveikutė 4u.gif
avinžirniai sicilietiškai čia , krepšelius kepsiu ant dienų ir įdėsiu su nuotraukyte, o dėl salierų - tai labai paprasta - vienam dipui sumaišiau gorgonzola su grietinėle, kad būtų vientįsa masė, o kitam dipui - žalias morkas sutrarkavau smulkia tarka, maskarponę sumaišiau su varške ir grietinėle ir su morkomis smile.gif žiupsnelis druskos smile.gif ir viskas smile.gif

Smiltis
o silkės kaip vientiso recepto ir nėra, po kelis išsibarsčiusi blush2.gif



Atsakyti
buzhiukas
oi, kaip malonu smile.gif ir mano dukrytė labai mėgsta lęšių sriubą ir man gerai - greita, sotu ir skanu smile.gif Ir avinžirniai - irgi labai gerai, būtinai pabandyk su salierais - jie labai ten dera smile.gif

Mama_Tania
o, kokie lamadžiukai pas tave - fainučiai smile.gif džiaugiuosi, kad ir balandėliai patiko smile.gif Gal ir šiuos kopūstus galima apvirti.... o mikrobangės neturiu smile.gif)) О dėl mažučių - tai nepasakyčiau smile.gif))))) dolma būna iš vis kaip mažas pirštas smile.gif))) kai reikia penkių litrų puodą padaryti....ooooooooiiiiiiiiii doh.gif

wild

blink.gif gražu ne tas žodis.... thumbup.gif irgi labai noriu torto.... Smagu, kad ir kalakutas patiko. Krūtinėlei turiu kitą receptą smile.gif O su obuoliais bijau, kad gali būti ne taip sultinga. Su tais koldūnais kartais taip būna, reikia labai vandenį žiūrėti, kad greitai miltų baltymai susitrauktų ir pradėtų laikyti formą smile.gif

@asta, Comma, Eni
4u.gif

Milde
labai malonu, kad patiko pyragas smile.gif d4l baltyminio sluoksnio, tai manyčiau, kad neišplakti iki galo baltymai buvo, dėl to ir patįžo. Kitąkart pradėk lėčiau plakti, tik po to greitink apsisukimus smile.gif

Justicija
biskvitus patartina kepti dieną o gal ir daugiau prieš - taip jis būna tvirtesnis, brandesnio skonio ir patogesnis darbui. Galima kepti net savaitę ar daugiau prieš. Suvynioti ir užšaldyti.

Portuke, tavi
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glacee: 24 kovo 2007 - 20:36