Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzija

Vykstu į Šamoni miestelį, Prancūzijoje, prie Mon Blano.Kadangi nesu nei ,,tikra" laipiotoja, nei slidinėtoja, užsiimsiu mažiau fizinio pasiruošimo reikalaujančiais dalykais.Gal, jei esate ten buvę, rekomenduosite kokias nors pigesnes pramogas (nors žinau, kad važiuoju į vieną brangesnių vietų Europoj, vis dėlto kodėl nepasinaudoti praktiškais patarimais?smile.gif Gal aptikote kokias nebrangias (sąlyginai) kavinukes, kurias verta aplankyti vakarais?
Gal yra koks vietinis prakybos centriukas, kur tūlas lietuvis vis kokį litą- kitą sutaupytų?smile.gif
Atsakyti
vaje kaip gaila kad per velai pamaciau sia tema. esu buvusi chamoni, labai labai grazus miestelis. gyventoju apie 2 tukstancius, jei ne maziau ir labai daug turistu (kai buvau nesutikau ne vieno lietuvio). buvau pakviesta kaip svecias, tai ne ka ir pamenu (pinigines taip ir neteko istraukt) taciau del ispudziu tikrai rekomenduoju, pailsejo tiek mano kunas tiek mano siela (akis) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gagy @ 2006 05 05, 19:30)
vaje kaip gaila kad per velai pamaciau sia tema. esu buvusi chamoni, labai labai grazus miestelis. gyventoju apie 2 tukstancius, jei ne maziau ir labai daug turistu (kai buvau nesutikau ne vieno lietuvio). buvau pakviesta kaip svecias, tai ne ka ir pamenu (pinigines taip ir neteko istraukt) taciau del ispudziu tikrai rekomenduoju, pailsejo tiek mano kunas tiek mano siela (akis) 4u.gif

O kokiu metų laiku esi ten buvusi?Mes važiuojame vasarą, gyvensime kempinge, būtų įdomu sužinoti apie rekomenduotinas aplankyti vietas (nes jokiais tipiniais sportais - alpinizmu ar slidinėjimu neužsiimsim:)))
Atsakyti
Buvom liepos menesi.
Miestelyje +30, kalnuose -3 thumbup.gif
Pakilimas i Aigul deMidi kainuos apie 120 Lt. Jei turi studento pazymejima - butinai pasinaudok. Saugokis japonu turistu - jie kaip zveriukai puola i ir is vagoneliu blink.gif Beje galit pasidaryti pramoga. Uzkile is Prancuzijos puses - galite nusileisti keltuvais i Italija thumbup.gif

Pasiimk siltesniu rubeliu biggrin.gif

Samoni gelezinkelio stotyje gali sesti i traukinuka ir nukeliauti i slenkanti ledyna. Vaizdas pritrenkiantis. Ten pat yra ir kalnu muziejus. Visas pusdienis garantuotas.

Pasidomek vietinese agenturose apie kitas pramogas - nusileidimai nuo kalno su ratukinemis rogemis. Taip pat tik Samoni maciau pramoga - plaukimas ant lentu upe - vaizdas pritrenkiantis thumbup.gif

Kainos neisgazdino - kavos puodelis apie 1 eur, maisto parduotuvyciu yra pakankamai. Pirma diena ramiai pasivaiksciokit ir viska pamatysite - miestelis nedidukas.

Sekmes!
Atsakyti
Sveiki. Lyg ir neradau atskiros temos, kur galėtume pasidalinti įspūdžiais apie Prancūziją.
Rudeniop galvojam aplankyt šią nuostabią šalį automobiliu, tad domintų įvairi informacija: lankytinos vietos, maistas, nakvynė, jūsų įspūdžiai, etc.
Atsakyti
Sveika,
o i kuria dali ( regiona) Prancuzijos planuojat vaziuot?

Tuo paciu norejau paklaust, gal kas apie Lyon ( Prancuzija) ka nors zino?
Atsakyti
QUOTE(agsiux @ 2007 02 13, 19:29)
Sveika,
o i kuria dali ( regiona) Prancuzijos  planuojat vaziuot?

planuojam apvažiuot Elzasą, Alpes ir Provansą smile.gif
Atsakyti
Alpiu papedej busiu kita savaite:), bet deja ne slidineti, o darbo reikalais vaziuoju.Bet tikiuosi ka nors pamatyti.
Pries pora metu su vyru apkeliavom Bretanes regiona... smile.gif Nuo pamatytu vaizdu net kvapa uzgniauzdavo.... O viena vieta is vis mistine: atrode, kad ant pasaulio krasto stovetumem...Stovi ant aukstos uolos, priekyje neaprepiamas vandenynas, ne menkiausio vejelio, ne gyvos dvasios ir ganosi trys is kazkur atklyde balti zirgai....nuostabu....
Si rudeni noreciau i provansa.... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(agsiux @ 2007 02 13, 19:29)
Sveika,
o i kuria dali ( regiona) Prancuzijos  planuojat vaziuot?

Esu kelis buvusi Lione. Man jis labai patinka.Parasysiu,ka galima pamatyti:

NotreDame de Fourviere bazilika (ant kalno),labai ispudingai atrodo nakti,o jos papedeje randasi Saint-Jean katedra, senamiestyje yra dvi pesciuju gatves "Victor Hugo" ir "La Republique",panasios i musu Pilies gatve,pilnos kaviniu,parduotuviu,toliau - labai fainas ir grandiozinis fontanas is arkliu galvu(nepamenu kaip vadinasi,bet vaizdas kvapa uzgniauziantis). Didziausias prekybos centras "Part Dieu".

Pats miestas labiau pramoninis.
Veliau imesiu kelias foto...
Atsakyti
Fontanas:user posted image

Tuo metu kaip as buvau,Lione buvo afrikietisku skulpturu paroda:

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NY usa: 14 vasario 2007 - 10:02
Aciu labai uz info 4u.gif
Ta aikste turbut vadinasi Place Bellecour?Gyvensiu viesbutyje salia sios aikstes...

Reikes butinai apsilankyti vietose, kurias tu paminejai! thumbup.gif
Atsakyti
sveikos, liepos mėnesį lėksiu į Limousin (Clermont-Ferrnd, Ussel ir aplink), tai galėsiu papasakoti biggrin.gif Skrisiu iki Paryžiaus, po to su traukiniu iki Cl.Ferrand smile.gif Įdomu kur galėčiau rasti traukinių bilietų kainas? g.gif unsure.gif
Atsakyti